fasolka12tc 25.07.06, 15:17 czy któraś z Was rozdziła w tym szpitalu? Jestem z Wodzisławia Śląskiego w 12tc i właśnie tam zamierzam rodzić. Chodze do dr. Różalskiego. Proszę o opinie nt szpitala i lekarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwkabieniek nie,nie,nie !!! 26.07.06, 09:46 I jeszcze raz NIE !!! Mieszkałam w Raciborzu i nie wyobrażam sobie porodu w tamtejszym "szpitalu". Kumpele tam rodziły i to mi w zupełności wystarczy. Jedna miała tak rozerwana szyjke, ze jak to zobaczył na kontroli po porodzie jej gin. to sie załamał. Kazali jej rodzic s.n., mały podniósł głowe i dalej kazali po dłuzszym casie stwierdzili,ze rzeczywiscie moze nie dac rady i skończyło sie na c.c. Druga kumpela rodziła i mały miał uraz obojczyka i guzy na głowie, ktore do tej pory nie zeszły całkowiecie(4 lata-krwiaki). Poza tym ogladałas wczoraj POLSAT??? ZOstał jeden niekompetentny anestezjolog z 13(chyba). Ja nie rodziłabym tam gdyby nawet mieli mi dopłacić. Poszukaj innego rozwiazania, moze Rybnik? Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka12tc Re: nie,nie,nie !!! 26.07.06, 12:52 Czyli sprzęt mają ok ale ludzie do bani? Ja bym chciała aby mój gin. prowadzący był przy porodzie.. Może Ci ludzie się już zmienili? Przecież współpracują z akcją "rodzić po ludzku" czy "szpital przyjazny dziecku". To do czegoś obliguje, prawda?. Ja kierowałam się jakością wyposażenia, jednoosobowymi salami porodowymi i 2-3 osob. salami poporodowymi, możliwościami rodzenia w różnych pozycjach, drabinkami, piłkami,.... To mnie przeraziłaś Odpowiedz Link Zgłoś
kasial70 Re: nie,nie,nie !!! 26.07.06, 21:42 Ja też odradzam. Takie same komfortowe warunki znajdziesz w Rybniku, przy czy lepszy jest tam oddział noworodkowy, gdyby nie daj Boże coś było nie tak. Wiem że raciborski szpital bardzo się stara pozyskać pacjentki, propagują poród w wodzie itd. natomiast nijak nie znajduje to odzwierciedlenia w zadowolonych pacjentkach - jest jak było - większość stąd ucieka. A jeśli chodzi o obecność lekarza prowadzącego podczas porodu - ważniejsza jest położna, a lekarz też nie zawsze jest dyspozycyjny -możesz trafić np. na godziny jego przyjęć w prywatnym gabinecie. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
little.mary Re: RACIBóRZ 27.07.06, 01:33 Na www szpitala w Raciborzu można się rozpłynąć oglądając galerię... www.szpital.raciborz.pl/od_ginpol.html Sami o sobie piszą w samych superlatywach. Czy to wszystko ma się nijak do rzeczywistości? Wkurza mnie to powoli, czy na Ślasku nie ma ani jednego normalnego szpitala gdzie można urodzić po ludzku? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamareczka Re: RACIBóRZ 10.08.06, 15:35 hej, ja powiem TAK tylko w Raciborzu i z dr. Różalskim kiedy bylam pierwszy raz w ciązy to chodziłam do dr.Różalskiego do Wodzisławia a urodziłam (w 2004r.) w Raciborzu i własnie z nim i teraz kiedy znowu jestem w ciązy (8tydz.) znowu chodze do dr.Różalskiego do Wodzisławia i rodzic będe na pewno z nim w Raciborzu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka12tc PORONIłAM 17.08.06, 12:54 i też chodziłam do dr. Różalskiego. Tydzień wcześniej robiłam USG i było wszystko dobrze, mam nawet zdjęcią, założył kartę ciąży...a tu dokładnie po tygodniu mój Aniołek poszedł do nieba. I zgłosiłam się właśnie do Raciborza na izbę przyjęć. Bezduszność lekarzy mnie przeraża, szczególnie Pani ginekolog i takiego "dużego" lekarza, nie pamiętam nazwiska ale zaczyna się na K. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka12tc PORONIłAM 17.08.06, 12:46 Niestety w 13 tc poroniłam. Ból po stracie dziecka jest nie do opisania. Nie ma juz mojej fasolki. Odpowiedz Link Zgłoś
iwkabieniek Re: PORONIłAM 21.08.06, 10:56 (( Nie wiem co Ci odpisać. WSPÓŁCZUJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamamareczka Re: PORONIłAM 22.08.06, 14:56 jeszcze będziecie mieć swoja fasolkę zapewne ta w niebie Wam w tym pomoże bądź dzielna pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś