Dodaj do ulubionych

USG 3D w Łodzi, Warszawie, gdzie ?

30.09.06, 08:22
Mieszkam pomiędzy tymi dwoma miastami więc w sumie obojętne gdzie miałabym je
zrobić. Chodzi mi o cenę i czy w cenie jest film oraz zdjęcia. Jeśli któraś z
Was była, proszę podajcie adres i polecanego lekarza. Dzwoniłam do jednej
prywatnej kliniki w Łodzi, koszt 180 zł 3D, 240zł - 4D, ale bez zdjęć, filmu.
W dodatku nie ma mozliwości umówienia się w dogodnym terminie tylko w takim,
jaki oni mi wyznaczą.
Obserwuj wątek
    • niunka25 Re: USG 3D w Łodzi, Warszawie, gdzie ? 30.09.06, 10:50
      Ja robiłam w Komorowie to jest koło Warszawy ( Pruszkowa), kosztuje 200zł z
      wizytą lekarską i ze zdjęciami i nagrywaną płyta ( ja zapomnialam plyty pan dr
      mi dal i powiedzial bym ja przynosila to bedziemy dogrywać) bardzo dobry i
      sprawdzony lekarz, leczyla sie u niego moja siostra i jej znajome. Podam Ci
      telefon to sobie zadzonisz i się wszystkiego wypytasz 759-19-08 dr Rogiewicz ul.
      Brzozowa 75C Komorów. Pozdrawiam
    • hariett Re: USG 3D w Łodzi, gdzie ? 30.09.06, 10:57
      poczytaj tutaj o Łodzi
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39984&w=49050521&v=2&s=0
    • magij Re: USG 3D w Łodzi, Warszawie, gdzie ? 30.09.06, 19:47
      Ja robiłam 3D u Osóbki-Morawskiego na Narbutta w Warszawie, polecany
      specjlaista ze Sw. Zofii, koszt 3D-200 PLN, 4D-300PLN, dostajesz płytkę i
      zdjęcia, filmik z nagranym opisem badania. KOntakt www.diagmed.waw.pl, tel. 022
      849 88 37
    • agnes_kot Re: Agatowa 10 w Warszawie 30.09.06, 22:54
      Polecam gabinet USG na ul. Agatowej 10 w W-wie. Sprzęt super, podobno najlepszy
      w W-wie. Cena 3D+4D - 200 zł, razem z nagraniem filmu na płytkę i zdjęć w
      formacie jpg, które można rozesłać do znajomych. Tel do rejestracji: 504-14-41-
      40 lub 022-679-32-00. Polecam!
    • kroplarosy Re: USG 3D w Łodzi, Warszawie, gdzie ? 02.10.06, 12:48
      Wszystkim bardzo dziękuję za adresy i telefony.
    • teresska Re: USG 3D w Łodzi, Warszawie, gdzie ? 02.10.06, 12:59
      Ja robiłam 4D w W-wie na ul.Grenadierów
      www.medserwis.pl/nm.asp?p=4128,1,60428
      Z terminem nie bylo problemow. Badanie kosztowalo 200zl i dostalismy plytke z
      nagranym calym badaniem + chyba 12 zdjec. Badanie robila dr.Jaczyńska. Malucha
      ogladalismy z kazdej strony, nawet paluszki znami liczyla. Z czystym sumieniem
      moge polecic.
    • mihalinaem Re: USG 3D w Łodzi, Warszawie, gdzie ? 02.10.06, 13:28
      roszkowski - 300 zł ale zdjęcia (w tym 2 w 3D) i nagranie na kasetę w cenie
      tel. 22-616-13-87 (dzwonić po 12, ul. Finlandzka 9); niestety długo się czeka

pozdrawiam
      m
      • dasia_p Re: USG 3D w Łodzi, 02.10.06, 14:23
        Polecam Łódź i dr Dudarewicza. 3D -200zł + film na płycie.
        Ja robiłam 2D+film za 150 zł. Można się umówić na dowolny termin. POLECAM!!
        • olutka75 Re: USG 3D w Łodzi, 03.10.06, 08:36
          Umówiłam sie do Dudarewicza za 2 tygodnie- to będzie 13tc. Cos mi sie tylko nie
          zgadza z ceną, piszecie, ze 200 zł, ja wyczytałam na stronie www, że 180..., no
          w sumie to niewielka róznica... Ale film taki drogi? Czy trzeba miec swoja
          płytkę cd? I czy w ogóle jest sens brac film w 13tc, czy dopiero z usg
          polówkowego, jak myslicie? A czy któras robiła u niego test Pappa? Jak to
          wygląda?Jeszcze jedno pytanko, bo ja taka niedoświadczona jestem- czy w 13 tc to
          usg jest przez brzuch czy wewnętrzne? Pozdrawiam i z góry dziekuję za pomoc...OLa
          • bilboa Re: USG 3D w Łodzi, 03.10.06, 13:26
            W 13 tyg. ciaży USG wykonywane jest dopochwowo, dopiero USG połówkowe będzie
            wykonywane przez powłoki brzuszne smile
            Dwa lata temu robiłam test Papa właśnie u dr Dudarewicza.Pobierana jest krew
            (ja miałam z palca i nie musisz być ani na czczo ani wcześnie rano) i poddawana
            jest ocenie na obecność i stężenie odpowiednich hormonów.Wyniki analizy krwi
            pod tym kątem plus USG tzw.genetyczne(gdzie mierzona jest między innymi
            przezierność karkowa)dają łączną ocenę ryzyka wystąpienia wad u dziecka.
            • olutka75 Re: USG 3D w Łodzi, 03.10.06, 13:54
              dziekuję za informacje bilboa. wiesz o tym usg to słyszałam różnioe, ze nawet w
              12 tc przez brzuch, dlatego pytam...
              • bilboa Re: USG 3D w Łodzi, 03.10.06, 16:33
                Olutka ja w pierwszej ciąży też nie wiedziałam i dobrze,że akurat na tym Usg
                byłam sama bez męza.Bo dla mnie byłoby to troche krępujące, kiedy obcy facet
                przez 15 minut trzyma Ci ręke pomiędzy nogami a obok siedzi np.Twój mąż smile.
                Dudarewicz to świetny fachowiec , wszystko dokładnie objaśnia i pokazuje na
                monitorze.Trzymam kciuki za Usg.
                • olutka75 Re: USG 3D w Łodzi, 03.10.06, 18:32
                  dzięki raz jeszcze, jestes kochana...
                  • dasia_p Re: olutka75 04.10.06, 16:20
                    co do płytki to jest gratis! Ja robiłam połówkowe w 20 tc, a było to w lutym
                    tego roku. Za usg genetyczne, w wymiarze 2D zapłaciłm 150zł + płytka
                    oczywiście.Dr Dudarewicz po wykonaniu badania powiedział:, że on juz wszystkie
                    pomiary wykonał, a jeśli chcemy pooglądać sobie dzidzuisa w wymiarza 3D to jest
                    koszt 50 zł. Nie skorzystaliśmy bo wszystko świetnie było widać na 2D.
                    Ja polecam wizytę z mężem, dr ma swój monitor, na którym ogląda dzidziusia, ty
                    swój i mąż też swój...
                    Ja w 12 tc miałam usg brzuszne, ale nie u Dr Dudarwicza i sporo już było
                    widać smile)) a sprzęd był dużo gorszej klasy
    • kroplarosy Re: USG 3D w Łodzi, Warszawie, gdzie ? 10.10.06, 14:28
      Jestem juz po badaniu smile)). Wybrałam łódzkie Centrum Ginekologii i Położnictwa
      w Łodzi na ul. Zielonej 25 ( tel.042 632 55 11). Badanie przeprowadziła dr. Baś-
      Budecka. Bardzo mi się podobało w jaki sposób przeprowadziła wizytę. Zaprosiła
      moje córeczki i męża i w sumie to dla nich tłumaczyła krok po kroku całe
      badanie. Razem z córkami liczyła paluszki u maleństwa, opowiadała i pokazywała
      co w danym momencie widać u dzidziusia. Niesamowite wrażenia, które zostały
      zapisane na 30 minutowym filmiku i 13 zdjęciach, które oczywiście dostaliśmy na
      pamiątkę. Cena badania to 180 zł za 3d i 4D(w cenie płyta z filmem i zdjęcia).
      Polecam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka