Dodaj do ulubionych

Porod w Gdansku

21.10.06, 21:33
Juz zbliza sie moj termin,jeszcze tydzien a ja nie wybralam jeszcze
szpitala.Prosze o pomoc,moze ktoras rodzila juz w Gdansku i moze polecic
szpital albo ostrzec mnie.Jak ja sie boje ,ze zle trafie,na kogo trafie...
.Ogarnia mnie lek,to jest moj pierwszy porod ale wiem ,ze sobie poradze,boje
sie tylko tych ludzi w bialych fartuchach.
Obserwuj wątek
    • phantomka Re: Porod w Gdansku 21.10.06, 21:38
      Polecam Zaspe - swietny i profesjonalny personel. Wlasnie wrocilismy o
      znajomej, ktora rodzila na Klinicznej, sam porod i opieke wspomina dobrze, ale
      jezeli chodzi o pomoc przy karmieniu piersia czy w ogole uszanowanie decyzji
      matki, ze nie chce podawac butli - to jest tragedia.
      Ze mna na Zaspie polozne potrafily i kilka godz. siedziec, takze bardzo sobie
      chwalilam.
      • majora1 Re: Porod w Gdansku 22.10.06, 14:09
        a ja rodziłam na klinicznej. porodówka super, oddział poporodowy mogliby
        wyremontować. na opiekę nie mogę narzekać, pomagano mi karmić piersią (połozne
        i pediatrzy wręcz kładły na to nacisk), nikt nie proponował butelki. są osoby,
        które narzekają na obecność studentów- w trakcie mojego porodu były 2
        dziewczyny z położnictwa, super laski rozładowywały napięcie. studentki pomogły
        mi dojść pod prysznic po porodzie i one zajmowały sią bąblem, gdy później
        potrzebowałam chwili na kąpiel (dziwnym trafem leżałam sama na sali). co
        pacjent to różne opinie, ja jestem zadowolona z klinicznej.
    • ciemnanocka Re: Porod w Gdansku 21.10.06, 22:49
      Ja bede na zaspiewink ale dopiero pod koniec marca/poczatek kwietniasmile
    • eyes69 Moja znajoma wlasnie na Zaspie urodzila 22.10.06, 07:41
      Mowi, ze OK.
      Ponadto, na Zaspie maja lepszy sprzet niz w Wojewodzkim, ale Wojewodzki ladniej
      wyglada. wink
      • eyes69 Dodam... 22.10.06, 07:42
        Dodam, ze na Zaspie jest teraz bardzo duzo porodow i czasem poloznej moze
        zabraknac... Lepiej miec jakas swoja w pogotowiu.
    • anfido Re: Porod w Gdansku 22.10.06, 07:50
      Dwukrotnie rodziłam w Wojewódzkim i ogólnie jestem bardzo zadowolona. Mieliśmy
      za każdym razem poród rodzinny. Położne bardzo pomagały, mogłam sobie poleżec w
      wannie, skakałam na piłce, był worek sako, drabinki itp. Położnej dodatkowo nie
      płaciliśmy. Po porodzie zostałam umieszczona w pokoju dwu osobowym z telefonem,
      umywalka, stolik, czajnik, herbata, środki higieniczne itp.
      Jak na warunki w innych szpitalach teraz po remoncie w Wojewódzkim jest super.
    • hoshi74 Re: Porod w Gdansku 22.10.06, 09:16
      serdecznie polecam zaspe! mialam tam cc w sierpniu i jestem b.zadowolona.
      bardzo pomocne i mile polozne, sympatyczna babka od laktacji, no i co chyba
      najwazniejsze: na miejscu b.dobry oddzial neonatologiczny - gdyby oczywiscie
      byla taka potrzeba, czego Ci nie zycze smile
      pozdrawiam!
    • mikasara Re: Porod w Gdansku 22.10.06, 10:55
      witaj. ja rodziłam w wojewódzkim 3 lata temu, bo byłam zdecydowana na poród w
      wodzie. tym razem też chcę rodzić w wodzie. ostatnio dużo czytałam o wszystkich
      gdańskich szpitalach i jedno co można powiedzieć to to, że w każdym może być Ci
      dobrze jak i trochę gorzej. zależy jak się trafi. nie ma jednego najlepszego
      szpitala, ani jednego naprawdę złego. najlepiej żebyś zrobiła sobie rundkę po
      wszystkich szpitalach, aby położne oprowadziły Cię po porodówkach. wybierz ten,
      w którym najlepiej się poczujesz. jesli będziesz pozytywnie nastawiona to już
      jest to połowa sukcesu. poradzisz sobie na pewno. powodzenia.
    • inteina Re: Xena261... 22.10.06, 13:16
      Ja też mam termin za tydzień (28.10) i podobny dylemat, chociaż doświadczenie
      większe smile).
      To będzie mój trzeci poród.
      Pierwszy był w Gdyni w Miejskim, drugi w Wojewódzkim a teraz zastanawiam się
      nad Zaspą, ostatnio nawet tam byłam i rozmawiałam z położną. Na początku
      usłyszałam, że najlepiej zadzwonić (numer na izbę przyjęć 76-84-313) przed
      przyjazdem bo może się zdarzyć, że nie będzie miejsca, tak mają teraz dużo
      porodów. Z tego powodu czasami na sali leżą cztery mamy sad.
      Poród w Wojewódzkim (prawie 3 lata temu) dobrze wspominam, tylko nie podobało
      mi się, że synka dostałam 3h po porodzie mimo, że wszystko było z nim ok.
      Już pytałam na forum czy tam jest tak nadal ale nie dostałam odpowiedzi.
      Może tutaj mi ktoś odpowie.
      Xena życzę Ci łatwego i terminowego porodu w przyjaznej atmosferze (zresztą
      sobie też tego życzę wink).
      A może nawet się gdzieś spotkamy...
      Pozdrawiam
      • xena261 Re: Xena261... 22.10.06, 21:06
        Dziekuje ,ze do mnie napisalas,dziekuje za nr.tel to jak cos to zadzwonie do
        nich na zaspe.Fajnie by bylo sie spotkac,miec kogos znajomego na odziale.Zycze
        Ci powodzenia.Pozdrawiam
    • tucik Re: Porod w Gdansku 22.10.06, 22:31
      wspaniały jest szpital na klinicznej, polecam, miałam tam świetną opiekę i
      miłą "obsługę" a w dodatku pokój do wyboru-wybrałam zatem 2-osobowy.
    • agatunia1977 wojewódzki 23.10.06, 12:24
      Powiem tak: rodziłam w czerwcu w wojewódzkim. Urodziłam szybko i tak jak mi było wygodnie. Synka dostałam jeszcze w połogu wczesnym (w godzinę po porodzie). Miałam opłaconą położną i nie wiem, czy byłoby tak super bez tego (zależy na kogo się tam trafi). Na porodzie kończą się niestety dobre wspomnienia, bo pobyt na oddziale poporodowym wspominam jak najgorzej. Szczęśliwie nie miałam z Krzysiem żadnych problemów, bo pomocy bym nie uświadczyła, a jeśli tak, to z wielką łaską. Uciekałam stamtąd z wielką ulgą i dzisiaj mówię o tym czasie używając sformułowań więziennych: koleżanka z celi, wyjście na wolność.
      Zatem z mojego doświadczenia: porodówka na plus, poporodowy na minus.
    • gosika78 Re: Porod w Gdansku 23.10.06, 15:40
      Ja rodziłam w Wojewódzkim i chwalę sobie. Nie miałam opłaconej położnej, co nie miało wpływu na jakość "obsługi", ZZO za darmo, ogólnie pozytywnie. A na noworodkowym też było w miarę - panie faktycznie mocno zabiegane i same z siebie nie pomogą, ale na wyraźną prośbę owszem smile
    • cathy1976 Re: Porod w Gdansku 24.10.06, 20:43
      ja tez kliniczna polecam- rodzilam tam miesiac temu przez cc i to bylo naprawde
      cudowne doswiadczenie- malo bolu a duuuuoz duzo szczescia; lekarze i polozne-
      bardzo zyczliwe;
      oby wiecej takich szpitali;
    • malizna74 Re: Porod w Gdansku 01.02.07, 17:55
      Miałam dwa razy cc - na Klinicznej i na Zaspie. Wnioski? NA Klinicznej było OK,
      a na Zaspie - SUPER.

Powiem szczerze, że bałabym się iść do Wojewódzkiego, bo tam za wszelką cenę
      promują porody SN. Niby to dobrze, ale np znajoma urodziła tam dziecko
      pośladkowo i był to jej pierwszy poród, a malutka miała potem krwiak na główce.
      Inna znajoma urodziła SN dziecko ważące 6100g ! Brrrrrr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka