Dodaj do ulubionych

Lux med Warszawa

02.11.06, 14:04
Witajcie,
Wiem, że już były wątki o Lux medzie i o "mało kompetentych" tam lekarzach
ginekologach. Ja ciągle szukam tam lekarza, bo mam tam abonament. To smutne,
żeby w prywatnej klinice do "dobrego" lekarza czekać miesiącami, jak w takim
razie prowadzić ciąże, przydzić na kontrolę, to jakiś obłęd. Z drugiej strony
najważniejsza jest opieka fachowca, który w przypadku problemu pomoże,
doradzi, zaopiekuje się. Niewiem co mam sądzić o tej placówce, napisałam na
forum bo ten sposób możemy pomóc kobietom w wyborze lekarza, ja jeszcze nie
jestem w ciąży, ale chciałabym wybrać lekarza, któremu mogę zaufać.
Pozdrawiam ciepło!
Obserwuj wątek
    • dorotka.k1 Re: Lux med Warszawa 02.11.06, 14:20
      Tak, wątków było mnóstwo, jeden jest nawet na tej stronie. Ja Ci o Luxmedzie
      nic dobrego nie napiszę. Jeśli nie chcesz wydawać kasy to raczej idź państwowo.
      Gorzej nie będzie.
      • nuska1973 Re: Lux med Warszawa 02.11.06, 14:27
        Dorotko,
        Czytałam wątek poniżej i wiele innych, ale może uda nam się wreszcie znależć
        jakiś sensownych lekarzy w tej placówce. Abonament mam z pracy, więc sama
        zrezygnować nie bardzo mogę, a skoro firma płaci to chcę skorzystać, przy moim
        trybie pracy leczenie się w państwowej służbie zdrowia, robienie badań nie
        wchodzi w grę, zresztą sama chyba wiesz, że tzw "państwowa" służba zrowia to
        jedno wielkie bagno! Sorki, troszkę się zdenerwowałam. Czy Ty masz może jakieś
        doświadczenie z ginekologami w Lux medzie?, jeśli nie najlepsze, to może choć
        napiszesz kogo najlepiej unikać, Dzięki za odp. i pozdrawiam.
        • dorotka.k1 Re: Lux med Warszawa 02.11.06, 14:57
          Unikać Pawłowskiej (choć wydaje się przemiła), podobno Grześ jest beznadziejny,
          Gadomska może nienajgorsza, ale jak dla mnie za bardzo babciowata, poza tym nie
          zleciła mi wszystkich potrzebnych badań i potem musiałam je "dorabiać" na raty.
          Z polecanych Celińska (baaaardzo długie terminy), Guzińska. Ja w Luxmedzie nie
          mam abonamentu, za wszystko płaciłam (a Luxmed tani nie jest), ale przejechałam
          się na lekarzach, na terminach badań, a nawet sprawach biurowych (o wszystko
          trzeba prosić trzy razy i za każdym razem nic nie wiedzą). Teraz chodzę do
          Babka Medica, płacę mniej, traktują mnie jak człowieka, na wizyty zapisuję się
          z wyprzedzeniem 1-2 tyg. i jestem bardzo zadowolona. A w pracy przecież nikt
          Cię nie przymusi, żebyś chodziła akurat do Luxmedu. A powiem Ci, że wiele
          dziewczyn chodzi w ciąży państwowo i są zadowolone, a w Warszawie masz bardzo
          duży wybór przychodni przyszpitalnych. Państwowo zlecają jednak mniej badań, a
          i sprzęt do USG często jest gorszy (wtedy można pójść prywatnie). Przyznaję
          rację, że lekarza do prowadzenia ciąży dobrze jest znaleźć przed ciążą, zmiana
          w trakcie jest bardzo stresująca. Ale zastanów się, co jest ważniejsze - czy to
          żeby było za darmo, czy to, żebyś miała najlepszą opiekę (i Twoje dziecko też)
          u lekarza do którego masz pełne zaufanie. Nie chciałam, żeby to zabrzmiało
          protekcjonalnie.
          Lux med nie lubi trudnych ciąż. Jak się coś - odpukać - przydarzy, to może się
          zdarzyć, że odmówią dalszego prowadzenia ciąży. Nie musi być to nawet nic
          wielkiego, wystarczy, że jest podejrzenie, że ciąża nie będzie całkiem
          fizjologiczna. Powodzenia
          • agat17 Re: Lux med Warszawa 14.11.06, 15:44
            Rzeczywiście Pawłowska mało kompetentna. Mnie przez pół roku niepiotrzebnie
            faszerowała jakimś świństwami.
            teraz chodzę do dr Guzińskiej. Na pewno jest berdzo dokładna i bardzo miło, ale
            za krótko się u niej leczę, żeby stwierdzić czy jest dobrym gin.
        • tatiw Re: Lux med Warszawa 02.11.06, 14:57
          Pierwszą moją ciąże i drugą teraz prowadzi dr Mirosław Popławski. Drugą raczej
          z powodu braku wyboru, możliwości zmiany na kogoś lepszego w LuxMedzie, chociaż
          nie mogę narzekać na prowadzenie pierwszej. Po prostu moje oczekiwania teraz od
          lekarza prowadzącego są inne niż miałam w pierwszej ciąży. Zaczęłam chodzić do
          niego na rok przed zajściem w ciążę. I właściwie to w chwili załamania przy
          okazji starań to On okazał się być lepszym i kompetentniejszym lekarzem niż
          lekarz z Damiana. Lekarz z Damiana pojawił się tylko i wyłącznie z braku
          możliwości spotkania się z dr Popławskim, bo ten przyjmował dwa dni w tygodniu,
          a mój problem pojawił się akurat w dzień, w ktorym On nie przyjmował.
          Zastosowana wtedy metoda leczenia pomogła mi zajść w ciążę. Mam jednak mieszane
          uczucia co do tego lekarza z kilku powodów: 1. wiek (jest już starszym
          facetem), 2. nie pracuje w tej chwili w żadnym szpitalu, 3. w ostatnich
          tygodniach mojej pierwszej ciąży rozchorował się i pozostałam zdana na innych
          lekarzy w tej przychodni, przez co przekonałam się o ich beznadziejnym poziomie.

Wiem jednak kogo z całą pewnością w tej przychodni nie polecam. Żeby mi za to
          płacili, obiecywali złote góry, no po prostu nie ma takiej rzeczy na świecie,
          NIGDY NIE PÓJDE DO DR GRZESIA. W zaawansowanej ciąży przysporzył mi bardzo dużo
          stresu i niepotrzebnego chodzenia po lekarzach w przychodni przyszpitalnej, nie
          mówiąc już o nastraszeniu wizją wcześniejszego porodu w wyznaczonym przez
          siebie konkretnym dniu, no i przepisał mi lekarstwa na dolegliwości, których
          nie miałam, nie mające nic wspólnego z moim stanem lub zakresem wiedzy, który
          on reprezentuje i których przez ubranie nie można zdjagnozować.
          • magusia80 Re: Lux med Warszawa 02.11.06, 16:09
            Ja również mam abonament z pracy w Luxmedzie, jednak nie zdecydowałam się na
            prowadzenie tam ciąży. Prowadzenie ciąży w Luxmedzie jest w ramach abonamentu,
            ja chodzę prywatnie do lekarza i wszystkie potrzebne badania wykonuję w luxmed
            w ramach abonamentu, nie ma z tym żadnego problemu.
            • tatiw Re: Lux med Warszawa-do magusia80 02.11.06, 16:45
              Czy faktycznie LuxMed honoruje skierowania na badania od lekarzy innych niż z
              LuxMedu. Bo ja słyszałam, że aby takie skierowanie było ważne trzeba je u
              lekarza z LuxMedu potwierdzić?
              • duszka30 Re: Lux med Warszawa-do magusia80 02.11.06, 17:27
                Dr Radosiewicz, Chmielna budynek Warty, polecam!!
              • magusia80 Re: Lux med Warszawa-do magusia80 02.11.06, 17:37
                Ja już kończę ciążę, w pt robiłam ostatnie badania. Od jakiegoś miesiąca
                wprowadzono jakieś książeczki do prowadzenia ciąży poza luxmedem, z tego co mi
                mówiono trzeba iśc raz do gina z luxmedu który taką ksiązeczkę wypisuje a potem
                już bez problemu. Ja miałam od swojego lekarza kartkę na której była prośba o
                wykonanie badań z dopiskiem że ciąża, który tydzień i tyle.
    • lemurka3 Re: Lux med Warszawa 03.11.06, 16:36
      Zgadzam sie z Dorotka.k1 że Luxmed należy omijać szerokim łukiem. Jeśli moge coś
      poradzić to rób usg u Dworniaka ew Królińskiego ale raczej stawiałabym na
      Dworniaka. W Luxmedzie na Chmielnej przyjmowała dr Antepowicz - moge śmiało
      polecić bo chodzi do niej moja koleżanka. Innych za nic nie polecę.
      • tatiw Re: Lux med Warszawa 03.11.06, 16:44
        Ta lekarz już nie pracuje w LuxMedzie.
        • 0306a Re: Lux med Warszawa 03.11.06, 18:27
          A co powiecie o dr. Celińskiej, dr. Krzywdzińskim, dr. Radosiewicz, dr.
          Radiukiewiczu?
          Pozdr.
          • aniechto2 Re: Lux med Warszawa 13.11.06, 23:27
            Dr Krzywdziński nie prowadzi ciąż. Zawsze chodziłam do niego, ale odkąd jestem
            w ciąży kazał poszukać mi innego lekarza. Teraz chodzę prywatnie poza Luxmedem.
            A po porodzie pewnie znów wrócę do dr Krzywdzińskiego.
            • dimdim Re: Lux med Warszawa 14.11.06, 14:37
              Hej Chodzę do lux medu cały ciążę. Mam prowadzącą dr Marek, jak narazie nie mam
              zastrzeżeń, a do porodu zostały mi tylko cztery tygodnie, więc chyba nie jest
              aż tak źle. Poza tym można sobie wykupić abonament w PZU, wtedy płaci się tylko
              około 70 zł miesięcznie i wszystkie badania i wizyty w Lux Med ma się za
              darmo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka