Dodaj do ulubionych

Instytut Matki i Dziecka

IP: *.* 25.07.01, 07:45
Dziewczynymam prośbę. Słyszałam wiele dobrego o IMiDz w Warszawie, powiedzcie, czy aby móc tam rodzić trzeba chodzić do lekarza, który tam pracuje? Czy jest tam jakaś przychodnia obok?Jeśli któraś z Was tam chodzi, lub chodziła (rodziła) to proszę o informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 25.07.01, 08:09
      Hejja tez chce tam rodzic. Wiecej informacji bede miala 2 sierpnia, wtedy Ci powiem dokladnie. Ale jak dzwonilam, dowiedzialam sie, ze lepiej jest do nich chodzic (u mnie jest to ciaza blizniacza, wola to miec pod kontrola) przed porodem. Porod jest bezplatny. Maja tez szkole rodzenia. Mozesz wejsc na ich strone www.imid.med.pl. Sa tam numery telefonow, panie udzialaja wielu informacji. Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 25.07.01, 08:36
        Asiu,jak zaczniesz tam chodzić do lekarza to daj znać, masz przez kogoś jakiegoś dobrego poleconego?
        • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 25.07.01, 10:41
          mam jedna lekarke, do ktorej chodzi moja tesciowa, poza tym ja sie kwalifikuje na wizyte do prof. Chazana. :-) ale z tego, co pisze Yoda, mozesz po prostu pojsc z raz czy dwa przed porodem i juz. Poza tym slyszalam, ze szkola rodzenia jest fajna, kosztuje niestety 500 zl... na kiedy masz termin? ja ide do szkoly 5 wrzesnia. :-) zeby potem nie straszyc moim wielkim brzuszyskiem. :-)
          • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 25.07.01, 10:55
            Asiu, ja też idę 5 września do tej szkoły rodzenia. Mam termin na 12 grudnia, ale następny kurs kończy się 11 grudnia, więc zdecydowałam się iść na ten od 5 września, więc spotkamy się!
            • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 25.07.01, 12:51
              czyli jestes miesiac przede mna! ciekawe, ktora z nas bedzie miala wiekszy brzuch... ja ide wczesniej,zeby nie straszyc potem moim brzuszyskiem... bo dwoje moze jednak przybrac monstrualne rozmiary... :-) do zobaczenia na kursie!
    • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 25.07.01, 09:44
      Ja rodzilam dwa razy w obu przypadkach poszlam na tzw kwalifikacje do lekarza od nich z kliniki i juz, moglam przyjechac i rodzic.
      • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 25.07.01, 09:51
        Kwalifikację? Tzn. na wizytę tuż przed porodem?Miałeś poród rodzinny, czy za znieczulenie z.o. się płaci coś?
        • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 25.07.01, 10:24
          Mialam porod rodzinny, za ktory sie nie placi za znieczulenie nie mam pojecia ale chyba tak na logike. Kwalifikacja to pic na wode, po prostu oglada cie ichni pan doktor, sama napisalas ze tam duzo ludzi- aki list zelazny ze cie przyjma jak przyjdziesz.
          • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 25.07.01, 10:32
            A jak Twoje opinie o lekarzu i polożnej przy porodzie? Jak opieka poporodowa? Zadowolona byłaś?Czy mąż może odwiedzać bez ograniczeń?
            • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 25.07.01, 10:38
              maz moze odwiedzc bez ogranicen, opieka byla bardzo OK, polozne mile pomagaly, proponowaly skakanie na pilce czy prysznic, spytaly mnie o imie i potem przy parciu bylo milej :)Szyta byla szwami rozpuszczalnymi, w ogole OK
    • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 25.07.01, 10:44
      Ja rodziłam w IMiD w styczniu. I generalnie faktem jest że jeśli:- twoja ciąża nie jest zagrożona- nie masz skierowania od lekarza prowadzącego,- twoim lekarzem nie jest żaden z Instytutu,- nie masz innych znajomości,- wtedy nie wpadłam jeszcze na te tzw. kwalifikacje,- Nie zamierzasz nic płacić (czyt. można wykupić tzw. usługi w ramach Fundacji)To raczej zapomnij o porodzie w IMiD. Tam zawsze jest tłok i nawet jeśli mówią że "tak oczywiście zapraszamy" to nie przyjmą cię z braku miejsc i odeślą do innego szpitala.Możesz mieć po prostu fart, ale prawdopodobieństwo tego farta jest jeszcze większym fartem.jeśli jednak zaklepiesz sobie miejsce to chętnie udzielę ci więcej informacji (bardziej optymistycznych ). Ja jestem zadowolona i mój mąż też.
      • Gość: guest Re: Instytut Matki i Dziecka IP: *.* 26.07.01, 08:10
        ja chyba bede miala zaklepane miejsce, moja ciaza jest wysokiego ryzyka (blizniaki), i mam zamiar isc do lekarza u nich, wiec chyba mnie przyjma. :-) wiec bylabym wdzieczna za dokladne informacje, moze byc na priva. :-) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka