Gość: guest IP: *.* 13.10.01, 21:13 SZUKAM DOBREJ SZKOLY RODZENIA WE WROCLAWIU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: DOBRA SZKOLA RODZENIA WE WROCLAWIU -SZUKAM IP: *.* 14.10.01, 19:59 Nie wiem, która szkoła jest dobra ale wiem jak zdobyć informacje. Zajrzyj na stronę GW "rodzić po ludzku" i wybierz szkoły we Wrocławiu. Ja szukałam właśnie w ten sposób i wybrałam szkołę na ul. Orzeszkowej (zajęcie zaczynam dopiero w zimie} - radzę podzwonić i popytać. Szkoły bezpłatne wymagają zgody lekarza i zaczynają zajęcia dopiero ok 32 tygodnia. Może to się wydać dziwne, że tak późno ale koleżanki przekonały mnie, że jednak to ma sens. Po pierwsze gimnastyka przygotowująca do porodu i świeże informacje o jego przebiegu, opieką nad noworodkiem, karmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: DOBRA SZKOLA RODZENIA WE WROCLAWIU -SZUKAM IP: *.* 16.10.01, 18:30 Jest to bardzo dobry specjalista i przy jego prywatnym gabinecie działa szkoła rodzenia.Dzwonić raczej po 15:00 ( od tej godziny jest doktor )tel 330 12 44 gabinet dr A.Wilczyńskiego Wrocław ul. K.Miarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: DOBRA SZKOLA RODZENIA WE WROCLAWIU -SZUKAM IP: *.* 17.10.01, 09:29 Polecam szkołę rodzenia przy ul. Orzeszkowej, bezpłatna, bardzo miłe i solidne połozne nauczą wszystkiego, na zajęciach jest do 8 osób więc kameralnie, a zaczyna się chodzić od 30 tygodnia, ja jestem w 38 i jestem b. zadowolona moj maż też,Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: DOBRA SZKOLA RODZENIA WE WROCLAWIU -SZUKAM IP: *.* 17.10.01, 13:28 Hej !!!Myślę, że na początku powinnaś zadać sobie pytanie, gdzie chcesz rodzić i czy wolisz szkołę refundowaną przez Kasę Chorych, czy też możesz pozwolić sobie na opłacenie jej z własnej kieszeni (we Wrocławiu ceny kształtują się w granicach 300 zł za kurs). Własciwie przy każdym szpitalu ginekologicznym działa szkoła rodzenia. Ja ponieważ zdecydowałam się na Brochów, wybrałam tamtejszą szkołę (płatna indywidualnie). Zajęcia prowadzone są na terenie szpitala (oswajasz się więc z miejscem, do którego w końcu ciąży trafisz), a prowadzi je pracujacą tam położną (bardzo sympatyczna, kompetentna i oddana temu co robi osoba). Zajęcia zaczyna się ok. 30 tyg. ciąży. Przez miesiąc dwa razy w tygodniu chodzisz na zajęcia teoretyczne i ćwiczenia. Następnie robisz przerwę i od 37 tyg. przychodzisz już tylko na ćwiczenia przygotowujące do porodu. Więcej informacji u źródła. Telefon do prowadzącej tę szkołę Doroty Fortunko 0-601 157 - 159.Powodzenia !Hana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: DOBRA SZKOLA RODZENIA WE WROCLAWIU -SZUKAM IP: *.* 17.10.01, 16:02 Proponuję Ci wejść na stronę Gazety Wyborczej (www.gazeta.pl) i tam odnaleźć informacje na temat akcji "Rodzić po ludzku". Można wyselekcjonować sobie dowolne miasto i otrzymać wyczerpujący opis wszystkich (chyba?)szpitali z oddziałami położniczymi we Wrocławiu i szkół rodzenia. Jest to fajny przewodnik wraz z opiniami rodzących - gorąco polecam...KAMA ps. Już to chyba gdzieś pisałam - hi,hi... Odpowiedz Link Zgłoś