Dodaj do ulubionych

dr. Roszkowski czy dr. Makowski???

15.11.06, 13:18
Cześc Dziewczyny,

Za trzy tygodnie wybieram sie na usg połówkowe i zastanawiam sie nad tymi
dwoma lekarzamo. Jak Wam sie wydaje i jakie są asze wrażenia???, który jest
lepszym lekarzem? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewitak25 Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 15.11.06, 13:28
      Obaj są świetnymi i znanymi specjalistami. Roszkowski jest bardzo nieuprzejmy i
      traktuje pacjentki w sposób protekcjonalny, byłam u niego raz i nigdy więcej
      nie pójdę. Do Makowskiego chodziła moja koleżanka i była bardzo zadowolona.
      Pozdrawiam!
    • blanik Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 15.11.06, 13:29
      Roszkowski to slawa, jego USG jest bardzo cenione wsrod innych ginekologow. A
      poza tym to gbur i bardzo niemile wrazenie. No i kosztuje 300zl, a USG
      przeziernosciowe robil mi slownie 4 minuty. Dr. Makowski jest przemily,
      serdeczny, odpowiada na pytania i naprawde uspokaja. Nie wiem co sadza o nim
      koledzy "po fachu". Do Roszkowskiego nie pojde juz nigdy wiecej, do makowskiego
      tez wybieram sie na polowkowe. Decyzja nalezy do Ciebie.
    • alessandra55 Makowski!!!! 15.11.06, 13:36
      Hmm u doktora Roszkowskiego nigdy nie byłam (nie mogę się wypowiedzieć)a dr
      Makowski owszem przyjmuje na Łuckiej(nagrywa na CD) i w Contencie w Pruszkowie
      (nagrywa na DVD)jest bardzo miły, odpowiada na wszystkie pytania i wiele
      tłumaczy z tego co widać smile JA NA WIZYCIE U NIEGO CZUJĘ SIĘ JAK W DOMU
      (atmosfera) wizyta z usg 3D/4D - 200zl BARDZO POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      za każdym razym gdy od niego wychodzę chciałabym już wracać na kolejne USG hihi
      choć wiem ,że to niemożliwe smile staram się cierpliwie czekać.

ZADOWOLONA
    • kata-linka Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 15.11.06, 15:58
      A ja chodzę do obu smile

dr. Makowski jest faktycznie bardzo miły, wyczerpująco odpowiada na pytania i
      ma (od niedawna) lepszy sprzęt od dr Roszkowskiego! A co za tym idzie zdjęcia
      są ładniejszesmile
      Jednak na mnie kojąco działa dr. Roszkowski, który wiem, że jest pedantycznym
      patologiem i jak tylko coś mu się nie spodoba, to od razu mówi o tym ( a
      Makowski by prawdopodobnie przemilczał, żeby nie robić paniki), więc jeśli
      mówi, że z dzidzią ok, to jestem pewna, że tak jest!

Gdybym miała wybierać i chodzić tylko do jednego, to stanowczo do dr.
      Roszkowskiego ! Przynajmniej na usg genetyczne i połówkowe, a w 30-32 tyg.
      poszłabym po ładne zdjęcia do Makowskiego smile

Nie mogę też narzekać na usposobienie dr. Roszkowskiego, był naprawdę miły i
      żartował sobie. Przyznaję, że jest może specyficzny, ale to wszystko. Mi jego
      charakter odpowiada (chociaz słyszałam okropne historie na temat jego
      niewrażliwości itp.)
      • tusia21 Makowski!!! 15.11.06, 21:06

• mardika Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 15.11.06, 21:09
      Ja od samego początu chodziła na USG do dr Makowskiego, świetny fachowiec
      bardzo dokładny, na wszelkie pytania ful infomacji. Do tego sympatyczny. Kożdej
      dziewczynie go polece i do tego ceny ok.
    • madzieks2 dr. Makowski!!! n/t 15.11.06, 21:12
      ---
      tiny.pl/g4tv - Sarah
      tiny.pl/gl3f - koty
    • falasarna Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 15.11.06, 22:05
      Ale dziecinada... ładne zdjęcia, czuję się jak w domu... Lekarz ma być
      kompetentny i dr Roszkowski taki właśnie jest. Ciągną do niego kobiety z całej
      Polski, jest szczery, więc po wizycie u Makowskiego poszłabym i tak do
      Roszkowskiego, żeby wiedzieć wszystko, niż snuć domysły.
      Dla mnie był bardzo miły i poświęcił mi dużo czasu. Usg połówkowe za 300 zł. na
      Finlandzkiej to najlepiej wydane pieniądze podczas ciąży.
      Lepiej zapytaj, czy będzie wolny termin, bo się okaże, że cała dyskusja na nic

• mrsbird Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 16.11.06, 09:04
        Dr. Roszkowski przyjmuje na Finlandzkiej???
        A macie telefon, bo ja myslałam, że na Saskiej...
        • falasarna Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 19.11.06, 22:32
          (22) 616 13 87
          Ul. Finlandzka jest na Saskiej Kępie blisko Ronda Waszyngtona.
          Pozdrawiam
    • kluseczka74 dr. Makowski !!!!!!!!!!!!!!!!!1111 16.11.06, 10:01

• azjab makowski 16.11.06, 10:32
        absolutnie Makowski
        • lizzy9 Re: makowski 16.11.06, 13:36
          Ja bylam w sumie 3 razy u dr. Roszkowskiego. Robil mi usg genetyczne w 13
          tygodniu, potem amniopunkcje, bo test papa wykazal podwyzszone ryzyko (mam juz
          39 lat). Czytajac o osobowosci dr. Roszkowskiego spodziewalam sie jakiegos
          gbura i potwora... Jak ze sie rozczarowalam! Dr. Roszkowski byl dla nas za
          kazdym razem bardzo mily, profesjonalny, delikatny, uprzejmy. Zaufalam jego
          opini, wybieram sie tez na usg polowkowe. Nie znam dr. Makowskiego, wiec nie
          moge porownac, ale polecam dr. Roszkowskiego
          • kasia19812 Re: 18.11.06, 13:36
            ja osobiście byłam u dr Roszkowskiego po zdgiagnozowaniu, że mój synek jest
            śmierltelnie chory przez innego lekarza, chciałam potwierdzić diagnoze i
            poszłam do słynnego dr Roskzowskiego na co on powiedział,mi że dziecko jest
            zdrowe itp pomijajac inne fakty gdy już chciałam się dowiedziec co i jak bo
            przed momentem dowiedziałąms ię że moje dziekco nie jest chore, że będzie ŻYŁO
            uslyszałam jest pani poza kolejnościa mam wiele innych pacjentek i nie ma czasu
            teraz dla mnie, prosze sie położyć do spzitala itp, dla mnie to było cos
            okropnego dowiedziałam się ze synek jest zdrowy zapaliła się we mnie nadziej
            ale nic wiecej nie mogłam się dowiedzięć, dodam że byłam państwowo ( skierowana
            zostałam z innego szpitala) chciałam się zapisać prywatnie ale były niesamowite
            kolejki, że mi się nei udalo, poza tym po tak niemiłym potraktowaniu itp miałam
            dość, zabrałam się do innego lekarza.
            ALe to co najwazniejze w mojej wypowiedzi mój synek nie byl zdorwy, był
            chorutki na śmiertelną chorobe, dr Roskzowski nie dość że nie zauważyl tego to
            i jeszcze powiezial że synek jest zdrowy, mało tego inni lekarze nie brali pod
            uwage opini lekarza który wykrył wade tylko liczyli się ze zdaniem dr
            Roskzowskiego ktory postawił błędną diagnozę.
            Nie wiem jak "super" specjalista nie zauważył tego co "zwykły" lekkarz.
            Napewno nie jednej pomógl, nie jednemu dziekcu uratowal życie ale mi nie pomógł
            i znam wiele innych kobiet ktorym tez nie pomógł, nie zdiagnozował wady itp.
            • jonaska Re: 18.11.06, 16:33
              ja byłam u roszkowskiego 3 razy..i mam nadzieję,że jak powiedział, tak
              jest..czyli,że dzidzia jest zdrowa. był dla mnie miły i sympatyczny.
    • agni71 Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 19.11.06, 23:07
      Byłam u obu, nie mam zastrzeżen do Roszkowskiego, był miły i raczej
      sympatyczny. Makowski jest też świetnym fachowcem i jeszcze milszym czlowiekiem
      niż Roszkowski. U mnie Makowski w jednej z ciąż wykluczył niekorzystną diagnozę
      postawioną przez innego lekarza. Obu polecam!

aga
    • barbara.g dr. Roszkowski 21.11.06, 13:49
      Bylam u obu. W pierwszej ciazy u dr Roszkowskiego, w drugiej u Makowskiego.
      Wrazenie fachowosci badania wynioslam od Roszkowskiego. Co do 'rozmownosci'
      Makowskiego to jakos akurat szczescia nie mialam. I to rozczarowanie nagraniem
      do odtwarzania jedynie w komputerze... W trzeciej ciazy poszlabym na polowkowe
      do Roszkowskiego.
      • monias71 ani jeden ani drugi !!! Polecam kogos innego! 21.11.06, 19:01
        Roszkowski MEGA przereklamowany i koszmarnie drogi, Makowski tez.
        Bardzo polecam Ci ucznia "starego" Roszkowskiego (czyli ojca Roszkowskiego do
        ktorego teraz wszystkie z nas chodza) Uczyl swojego syna i doktora
        Slusarskiego. Swietny specjalista, mily.
        Dr Marek Slusarski Warszawa ul. Jana Pawla II 35 m 44 tel. 620-39-64
        • eska762 można dostac pomieszania zmysłów :)) 22.11.06, 13:49
          ja własnie jutro ide do dr Makowskiego, ale jak się tak naczytałam, to
          właściwie nie ma dobrych lekarzy ( na kazdym forum inna opinia), nie ma
          pewności i nikomu nie mozna ufać smile) to dopiero 10 tc, a ja juz czuje że
          wariuję z nerwów i niepokoju o dziecko. staram sie jakoś to wszystk brac na
          dystans, ale naprawde ciężko mi to idzie i nakręcam sie na co raz większy
          stres. Pozdr.
          • nat10 Re: można dostac pomieszania zmysłów :)) 23.11.06, 09:34
            Prosze,podajcie namiary na dr.Makowskiego,
        • laminja Re: ani jeden ani drugi !!! Polecam kogos innego! 23.11.06, 11:42
          Roszkowski od usg nie jest synem profesora Roszkowskiego smile
          • falasarna Re: ani jeden ani drugi !!! Polecam kogos innego! 23.11.06, 13:26
            To prawda, również dr Kretowicz od tego samego usg, to nie prof. Kretowicz, z
            którym dr niestety często jest mylony.
    • izuniap78 dr. Makowski 23.11.06, 15:44
      Ja chodziłam do Makowskiego. Pani gin. podejrzewała hipotrofię - on rozwiał
      wszelkie wątpliwości. Polecam. Jak chcecie numer, to piszcie na mail gazetowy.
      • zuz80 Re: dr. Makowski 24.11.06, 21:27
        Witam serdecznie,
        jestem w trakcie poszukiwań dobrego lekarza. Jestem w 18tc. Bardzo proszę Cię o
        numer i adres do dr. Makowskiego. mój prywatny meil wsul@interia.pl

pozdrawiam.
    • deszczu_kropelka Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 23.11.06, 22:29
      Mam jak najlepsze wrażenia z kontaktów z doktorem Makowskim. Zajmował się mną po
      poronieniu i powiem, że to nie tylko znakomity specjalista, ale również dobry
      człowiek - okazał mi bardzo dużo bezinteresownej życzliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka