mrsbird 15.11.06, 13:18 Cześc Dziewczyny, Za trzy tygodnie wybieram sie na usg połówkowe i zastanawiam sie nad tymi dwoma lekarzamo. Jak Wam sie wydaje i jakie są asze wrażenia???, który jest lepszym lekarzem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewitak25 Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 15.11.06, 13:28 Obaj są świetnymi i znanymi specjalistami. Roszkowski jest bardzo nieuprzejmy i traktuje pacjentki w sposób protekcjonalny, byłam u niego raz i nigdy więcej nie pójdę. Do Makowskiego chodziła moja koleżanka i była bardzo zadowolona. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
blanik Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 15.11.06, 13:29 Roszkowski to slawa, jego USG jest bardzo cenione wsrod innych ginekologow. A poza tym to gbur i bardzo niemile wrazenie. No i kosztuje 300zl, a USG przeziernosciowe robil mi slownie 4 minuty. Dr. Makowski jest przemily, serdeczny, odpowiada na pytania i naprawde uspokaja. Nie wiem co sadza o nim koledzy "po fachu". Do Roszkowskiego nie pojde juz nigdy wiecej, do makowskiego tez wybieram sie na polowkowe. Decyzja nalezy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra55 Makowski!!!! 15.11.06, 13:36 Hmm u doktora Roszkowskiego nigdy nie byłam (nie mogę się wypowiedzieć)a dr Makowski owszem przyjmuje na Łuckiej(nagrywa na CD) i w Contencie w Pruszkowie (nagrywa na DVD)jest bardzo miły, odpowiada na wszystkie pytania i wiele tłumaczy z tego co widać JA NA WIZYCIE U NIEGO CZUJĘ SIĘ JAK W DOMU (atmosfera) wizyta z usg 3D/4D - 200zl BARDZO POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za każdym razym gdy od niego wychodzę chciałabym już wracać na kolejne USG hihi choć wiem ,że to niemożliwe staram się cierpliwie czekać. ZADOWOLONA Odpowiedz Link Zgłoś
kata-linka Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 15.11.06, 15:58 A ja chodzę do obu dr. Makowski jest faktycznie bardzo miły, wyczerpująco odpowiada na pytania i ma (od niedawna) lepszy sprzęt od dr Roszkowskiego! A co za tym idzie zdjęcia są ładniejsze Jednak na mnie kojąco działa dr. Roszkowski, który wiem, że jest pedantycznym patologiem i jak tylko coś mu się nie spodoba, to od razu mówi o tym ( a Makowski by prawdopodobnie przemilczał, żeby nie robić paniki), więc jeśli mówi, że z dzidzią ok, to jestem pewna, że tak jest! Gdybym miała wybierać i chodzić tylko do jednego, to stanowczo do dr. Roszkowskiego ! Przynajmniej na usg genetyczne i połówkowe, a w 30-32 tyg. poszłabym po ładne zdjęcia do Makowskiego Nie mogę też narzekać na usposobienie dr. Roszkowskiego, był naprawdę miły i żartował sobie. Przyznaję, że jest może specyficzny, ale to wszystko. Mi jego charakter odpowiada (chociaz słyszałam okropne historie na temat jego niewrażliwości itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
mardika Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 15.11.06, 21:09 Ja od samego początu chodziła na USG do dr Makowskiego, świetny fachowiec bardzo dokładny, na wszelkie pytania ful infomacji. Do tego sympatyczny. Kożdej dziewczynie go polece i do tego ceny ok. Odpowiedz Link Zgłoś
madzieks2 dr. Makowski!!! n/t 15.11.06, 21:12 --- tiny.pl/g4tv - Sarah tiny.pl/gl3f - koty Odpowiedz Link Zgłoś
falasarna Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 15.11.06, 22:05 Ale dziecinada... ładne zdjęcia, czuję się jak w domu... Lekarz ma być kompetentny i dr Roszkowski taki właśnie jest. Ciągną do niego kobiety z całej Polski, jest szczery, więc po wizycie u Makowskiego poszłabym i tak do Roszkowskiego, żeby wiedzieć wszystko, niż snuć domysły. Dla mnie był bardzo miły i poświęcił mi dużo czasu. Usg połówkowe za 300 zł. na Finlandzkiej to najlepiej wydane pieniądze podczas ciąży. Lepiej zapytaj, czy będzie wolny termin, bo się okaże, że cała dyskusja na nic Odpowiedz Link Zgłoś
mrsbird Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 16.11.06, 09:04 Dr. Roszkowski przyjmuje na Finlandzkiej??? A macie telefon, bo ja myslałam, że na Saskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
falasarna Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 19.11.06, 22:32 (22) 616 13 87 Ul. Finlandzka jest na Saskiej Kępie blisko Ronda Waszyngtona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy9 Re: makowski 16.11.06, 13:36 Ja bylam w sumie 3 razy u dr. Roszkowskiego. Robil mi usg genetyczne w 13 tygodniu, potem amniopunkcje, bo test papa wykazal podwyzszone ryzyko (mam juz 39 lat). Czytajac o osobowosci dr. Roszkowskiego spodziewalam sie jakiegos gbura i potwora... Jak ze sie rozczarowalam! Dr. Roszkowski byl dla nas za kazdym razem bardzo mily, profesjonalny, delikatny, uprzejmy. Zaufalam jego opini, wybieram sie tez na usg polowkowe. Nie znam dr. Makowskiego, wiec nie moge porownac, ale polecam dr. Roszkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
kasia19812 Re: 18.11.06, 13:36 ja osobiście byłam u dr Roszkowskiego po zdgiagnozowaniu, że mój synek jest śmierltelnie chory przez innego lekarza, chciałam potwierdzić diagnoze i poszłam do słynnego dr Roskzowskiego na co on powiedział,mi że dziecko jest zdrowe itp pomijajac inne fakty gdy już chciałam się dowiedziec co i jak bo przed momentem dowiedziałąms ię że moje dziekco nie jest chore, że będzie ŻYŁO uslyszałam jest pani poza kolejnościa mam wiele innych pacjentek i nie ma czasu teraz dla mnie, prosze sie położyć do spzitala itp, dla mnie to było cos okropnego dowiedziałam się ze synek jest zdrowy zapaliła się we mnie nadziej ale nic wiecej nie mogłam się dowiedzięć, dodam że byłam państwowo ( skierowana zostałam z innego szpitala) chciałam się zapisać prywatnie ale były niesamowite kolejki, że mi się nei udalo, poza tym po tak niemiłym potraktowaniu itp miałam dość, zabrałam się do innego lekarza. ALe to co najwazniejze w mojej wypowiedzi mój synek nie byl zdorwy, był chorutki na śmiertelną chorobe, dr Roskzowski nie dość że nie zauważyl tego to i jeszcze powiezial że synek jest zdrowy, mało tego inni lekarze nie brali pod uwage opini lekarza który wykrył wade tylko liczyli się ze zdaniem dr Roskzowskiego ktory postawił błędną diagnozę. Nie wiem jak "super" specjalista nie zauważył tego co "zwykły" lekkarz. Napewno nie jednej pomógl, nie jednemu dziekcu uratowal życie ale mi nie pomógł i znam wiele innych kobiet ktorym tez nie pomógł, nie zdiagnozował wady itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: 18.11.06, 16:33 ja byłam u roszkowskiego 3 razy..i mam nadzieję,że jak powiedział, tak jest..czyli,że dzidzia jest zdrowa. był dla mnie miły i sympatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 19.11.06, 23:07 Byłam u obu, nie mam zastrzeżen do Roszkowskiego, był miły i raczej sympatyczny. Makowski jest też świetnym fachowcem i jeszcze milszym czlowiekiem niż Roszkowski. U mnie Makowski w jednej z ciąż wykluczył niekorzystną diagnozę postawioną przez innego lekarza. Obu polecam! aga Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.g dr. Roszkowski 21.11.06, 13:49 Bylam u obu. W pierwszej ciazy u dr Roszkowskiego, w drugiej u Makowskiego. Wrazenie fachowosci badania wynioslam od Roszkowskiego. Co do 'rozmownosci' Makowskiego to jakos akurat szczescia nie mialam. I to rozczarowanie nagraniem do odtwarzania jedynie w komputerze... W trzeciej ciazy poszlabym na polowkowe do Roszkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
monias71 ani jeden ani drugi !!! Polecam kogos innego! 21.11.06, 19:01 Roszkowski MEGA przereklamowany i koszmarnie drogi, Makowski tez. Bardzo polecam Ci ucznia "starego" Roszkowskiego (czyli ojca Roszkowskiego do ktorego teraz wszystkie z nas chodza) Uczyl swojego syna i doktora Slusarskiego. Swietny specjalista, mily. Dr Marek Slusarski Warszawa ul. Jana Pawla II 35 m 44 tel. 620-39-64 Odpowiedz Link Zgłoś
eska762 można dostac pomieszania zmysłów :)) 22.11.06, 13:49 ja własnie jutro ide do dr Makowskiego, ale jak się tak naczytałam, to właściwie nie ma dobrych lekarzy ( na kazdym forum inna opinia), nie ma pewności i nikomu nie mozna ufać ) to dopiero 10 tc, a ja juz czuje że wariuję z nerwów i niepokoju o dziecko. staram sie jakoś to wszystk brac na dystans, ale naprawde ciężko mi to idzie i nakręcam sie na co raz większy stres. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nat10 Re: można dostac pomieszania zmysłów :)) 23.11.06, 09:34 Prosze,podajcie namiary na dr.Makowskiego, Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: ani jeden ani drugi !!! Polecam kogos innego! 23.11.06, 11:42 Roszkowski od usg nie jest synem profesora Roszkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
falasarna Re: ani jeden ani drugi !!! Polecam kogos innego! 23.11.06, 13:26 To prawda, również dr Kretowicz od tego samego usg, to nie prof. Kretowicz, z którym dr niestety często jest mylony. Odpowiedz Link Zgłoś
izuniap78 dr. Makowski 23.11.06, 15:44 Ja chodziłam do Makowskiego. Pani gin. podejrzewała hipotrofię - on rozwiał wszelkie wątpliwości. Polecam. Jak chcecie numer, to piszcie na mail gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz80 Re: dr. Makowski 24.11.06, 21:27 Witam serdecznie, jestem w trakcie poszukiwań dobrego lekarza. Jestem w 18tc. Bardzo proszę Cię o numer i adres do dr. Makowskiego. mój prywatny meil wsul@interia.pl pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropelka Re: dr. Roszkowski czy dr. Makowski??? 23.11.06, 22:29 Mam jak najlepsze wrażenia z kontaktów z doktorem Makowskim. Zajmował się mną po poronieniu i powiem, że to nie tylko znakomity specjalista, ale również dobry człowiek - okazał mi bardzo dużo bezinteresownej życzliwości. Odpowiedz Link Zgłoś