Dodaj do ulubionych

ile kosztuje poród w Swissmed w gdańsku??

27.11.06, 16:00
czy któras z was wie ile się płaci za poród w tej klinice? I czy można sobie wcześniej umówić cc na tzw. życzenie??
Obserwuj wątek
    • eyes69 Re: ile kosztuje poród w Swissmed w gdańsku?? 27.11.06, 16:02
      4 tys zdaje sie.
      CC na zyczenie CHYBA robia - 5 tys, ale pewna nie jestem.
    • elza78 Re: ile kosztuje poród w Swissmed w gdańsku?? 27.11.06, 16:03
      www.swissmed.pl/l/cenniki/cennik_procedur_chirurgicznych1.pdf
      zarowno porod sn jak i cc kosztuje 4000pln, to wynika z tego cennika ktory
      wkleilam powyzej smile
      • elza78 polozictwo jest na 8 stronie nt/ 27.11.06, 16:03

• aloes_zielony Re: polozictwo jest na 8 stronie nt/ 27.11.06, 16:11
          Dzieki za informacje, przeoczyłam ten cennik. Tylko czy wiecie cos o cc na zyczenie? Jesli tak to jak to sie załatwia i kim nalezy gadac?
          • elza78 Re: polozictwo jest na 8 stronie nt/ 27.11.06, 16:16
            na temat cc na zyczenie nie wiem nic, tak ze nie pomoge zbyt wiele, ale skoro
            jest tak zwana kwalifikacja do porodu to chyba wtedy wszystkiego sie mozna
            dowiedziec smile za 150 pln wink
            • aloes_zielony a jak jest z cc na życzenie na Zaspie?? 27.11.06, 16:19
              haha no tak, za 150 PLN można spodziewać się wszystkiego... A czy można umówić się na cc na życzenie na Zaspie?
              • eyes69 Re: a jak jest z cc na życzenie na Zaspie?? 27.11.06, 16:23
                Na Zaspie nie robia cc na zyczenie - trzeba isc prywatnie.
                • aloes_zielony Re: a jak jest z cc na życzenie na Zaspie?? 27.11.06, 16:29
                  To znaczy ze nie znajdzie sie lekarz z zaspy z ktorym moza sie umowic na cc? A w którym szpitalu w Gdańsku mozna to załatwić? No bo przecież wiadomo, że cc na życzenie robi się powszechnie. Jak to jest?
                  • olamad Re: a jak jest z cc na życzenie na Zaspie?? 27.11.06, 16:48
                    Z tego co wiem, w zadnym z Gdańskich szpitali państwowych nie robi się cc na
                    zyczenie. Zażyczyć można sobie własnie w Swissmedzie za 4000zł (promo!).
                    Jedno, czym szpitale sie różnia, to kwestia podjęcia decyzji o cc - jedne
                    zwlekają dłuzej, inne poprostu robią. Z tego co wiem, Zaspa jest takim
                    szpitalem, ze w razie komplikacji tam długo nie czekają i kroją. Ale pewności
                    oczywiście nie ma.
                    Nie rozumiem tylko, skąd u Ciebie taki pęd do CC. Nie masz pojęcia, ile bym
                    dała, by móc urodzić moje drugie dziecko sn.. Jenak pierwsze urodziło sie przez
                    cc i teraz mnie czeka powtórka z rozrywki, bo objawy mam te same..
                    Zainfekowanie rany gronkowce i wiszący worek nad blizną to tylko niektóre z
                    atrakcji, które mnie spotkały..
                    Zastanów się.
                    • aloes_zielony Re: a jak jest z cc na życzenie na Zaspie?? 27.11.06, 16:55
                      a któż ci powiedział, że to ja chce mieć cc?
                      • eyes69 Re: a jak jest z cc na życzenie na Zaspie?? 27.11.06, 16:56
                        Olmad ma racje - w zadnym gdanskim szpitalu panstwowym nie robia cc na zyczenie.
                      • olamad Re: a jak jest z cc na życzenie na Zaspie?? 27.11.06, 17:03
                        No to już Ci Eyes odpowiedziała..
                        Co sie tak jeżysz?? Na tym forum najczęściej wypowiadają się same
                        zainteresowane - jeśli tak nie jest, to o tym informują.. Nie dziw się ,więc..
                        • aloes_zielony Re: a jak jest z cc na życzenie na Zaspie?? 27.11.06, 17:17
                          Nie jeze sie tongue_out ani troche...
                          Jestem zdziwiona, bo wiele sie mowi i slyszy o cc na zyczenie, oczywiscie zalatwianych droga nieoficjalna. Trudno uwierzyc , ze w Gdansku nie znajdzie sie lekarz z ktorym mozna sie wczesniej w tej sprawie dogadac...
                          • eyes69 Lekarze tacy sa 27.11.06, 17:21
                            Ale najwidoczniej nie tych co trzeba pytasz.
                            Bo mi nawet do glowy nie przyszlo, ze chodzi Ci o danie lapowki.
                            Czy tam nie Tobie.
                          • laminja Re: a jak jest z cc na życzenie na Zaspie?? 27.11.06, 19:46
                            Aloes materiały dowodowe zbierasz? Możesz sobie zrobić cc na życzenie w
                            prywatnej klinice. W szpitalu państwowym nie jest to takie łatwe, bo lekarze
                            nie mogą robić operacji bez wskazań medycznych (czyli na życzenie) zatem
                            zrobienie takiej operacji wymaga sfałszowania dokumentacji medycznej i to w
                            taki sposób żeby uwierzył cały zespół. Do tego dochodzi kwestia wynagrodzenia
                            takiego fałszerstwa - czyli łapówka. Idź do Swissmedu i porozmawiaj. Rozmowa
                            nic nie kosztuje.
                            • malwinette W swissmedzie fajnie jest ale.. 28.11.06, 17:22
                              raczej namawiają na sn. Jak się uprzesz to zrobią cc, poza tym chyba panikę
                              prze porodem tez traktują jako wskazanie..Ja rodziłam tam "normalnie" i bardzo
                              polecam: cudowne połozne, opieka nad dzieckiem poporodowa super, brak terroru
                              laktacyjnego i pyszne jedzonkosmileMoja siostra miała tam jednak cc i też
                              zadowolona:blizna bardzo malutka i w ogóle szybciej stanęła na nogi niż ja po
                              sn ( w kroczu też jakby nie patrzyć jej rana i szwy uwierające plus do tego
                              miałam mega anemię poporodową.)Nasze porody kosztowały w lato 3 tyś, teraz 4.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka