IP: *.* 19.01.03, 23:26
Cześć dziewczyny!Ja rodziłam na Ujastku i byłam zachwycona!Wprawdzie miałam cięcie cesarskie ale opieka była super!No i warunki ,jak w hotelu trzy gwiazdkowym!pokoje dwu osobowe z łazienką,higiena na 6!Kompleks usług za darmo!polecam!Irena
Obserwuj wątek
    • Gość: dwoda Re: Ujastek IP: *.* 13.02.03, 18:41
      Witam .Rodziłam 10.01.2002r czwarte dziecko i właściwie byłam zdecydowana rodzić na Ujastek , ale mi odradzono . Słyszałam , że w razie gdyby nastąpiły komplikacje stanu zdrowia dziecka to i tak przewiozą dziecko do innego szpitala np.na Kopernika. Mimo ,że jestem doświadczoną mamą a może właśnie dlatego zdecydowałam się rodzić właśnie na Kopernika (także z tego względu , że bratowa po zdaniu dyplomu położnej odbywała tam staż) I nie przekonały mnie argumenty ,że jeśli nic nie działo się przy poprzednich porodach to teraz też będzie wszystko w porządku . Przecież tego nikt nie może mi zagwarantować . We wrześniu będę rodzić piąte dziecko . Znów zastanawiam się gdzie? Znów myślę o Ujastku i znowu mam te same obawy . Może ktoś je skutecznie rozwieje? Dorota
      • Gość: basiulaz Re: Ujastek IP: *.* 14.02.03, 11:01
        Ja ci nie rozwieję bo nikt nie przyżeknie że wszędzie jest bezpiecznie ale mogę pomóc. Rodziłam dziecko w Ujastku i z koplikacjami bo niezapowiedziana cesarka, wszystko odbyło się tak jak należy anestezjolog i neonatolog zawsz są na miejscu. Wszystkie te pogłoski biora sie stąd że to prywatny szpital a darmowy i odbiera klientki innym.Ale na pewno nie ma tam specjalistycznego sprzętu tylko podstawowy ratujący życie tzn,inkubator itd.No ale taki sprzęt jest tylko w Koperniku i Prokocimiu więc z każdego szpitala w razie czego zawiozą.Życzę pomyślnego rozwiazania, Basia
        • Gość: Pianka Re: Ujastek IP: *.* 20.02.03, 11:34
          Jasne,że nigdy nie mamy pewności co się może wydarzyć, ale ja nie wyobrażam sobie sytuacji,żebym była w jednym szpitalu, a dziecko w drugim-chyba bym zwariowała z niepokoju. I dokładnie tym kierowałam się przy wyborze szpitala . Pozdrawiam Mama Madzi i Matyldzi
          • Gość: irenapodolak Re: Ujastek IP: *.* 02.03.03, 22:18
            Czesc dziewczyny!Przedewszystkim jest wazne zeby czuc sie bezpiecznie!Ja słyszałam ze lekarze z Ujastka przed przyjeciem oceniaja ciaze i dziecko,jezeli widza zagrozenie to odsyłaja na Kopernika!Sama byłam swiadkiem jak babce polecili Kopernika.A tak to przeciez sa tam pediatrzy,neantolog,podobno najlepsze w Krakowie inkubatory!Tak mi mowił moj ginekolog.Ja rodziłam 23 pazdziernika 2002,byłam naprawde zachwycona i złotowki mnie to nie kosztowało.Mimo wszystko polecam.
    • umargos Re: Ujastek 25.04.03, 18:04
      Hejhej! Moge wyrazić równie entuzjastyczną opinię na temat Ujastka. Urodzilam
      tam moje maleństwo (21.02.2003) i byłam zadowolona z opieki i wszystkiego. Z
      tego że mały szpitalik, że pokoje dwuosobowe, że bobas cały czas przy mnie...a
      kiedy zapłakała dłużej zaraz ktoś przyleciał żeby zapytać czy nie pomóc, bo
      byłam trochę osłabiona po porodzie. Ba nawet wcześniej, kiedy w 7 miesiącu
      poszłam się tam rozejrzeć, umówić na poród i wywiedzieć się o wszystko pani
      doktor zrobiła mi "towarzysko" USG żeby zobaczyć jak się dziecko ma, nic za nie
      płaciłam. Kiedy poszłam na 3 dni przed porodem kiedy jeszcze nic nie
      zapowiadało że tak szybko się urodzi znowu zrobiła USG i jeszcze KTG. Nic za to
      nie płaciłam. Poród był rodzinny...małżonek mógł zostać z nami do wieczora i
      nikt go nie próbował wypraszać...A zapłaciliśmy tylko 250 zł za znieczulenie.

Pozdrawiam
      Ula
    • dslonce Re: Ujastek 07.05.03, 20:52
      czy dobrze rozumiem, ze ten szpital jest w Krakowie?
      pozdr
      d
      • izabelix Re: Ujastek - prosba 07.05.03, 21:44
        owszem krakow.

dziewczyny prosba goraca... jak wpisujecie nazwe szpitala w topicu to piszcie
        tez miasto... kiedys moze sie okazac ze szpital na ujastku ejst nie tylko w
        krakowie ale i w szczecinie... a poza tym to zdecydowanie ulatwi przeszukiwanie
        watkow... bo mnie akurat srednio obchodzi szpital na karowej ale zeby
        stwierdzic ze to w wawie musialam przejzec pol watku.......

dziekuje
        iz
    • izulak Re: Ujastek a gdzie to jest , ulica - proszę 09.05.03, 14:20
      cześć dziewczyny ! wszystkie uzywacie nazwy Ujastek ale gdzie to jest - chodzi
      mi o ulicę, rejon krakowa, nie mieszkam w Krakowie ale dobrze znam miasto jak
      do tej pory chyba nie spotkałam się z ta nazwą, odpiszcie proszę, czy tam
      trzeba mieć jakieś skierowanie ? ja chodze do gin.dr Dajdy która przyjmuje w
      Żeromskim ale jak na razie nie jestem jeszcze przekonana co do szpitala,
      pozdrawiam izulak - 30tydz.
      • umargos Re: Ujastek a gdzie to jest , ulica - proszę 09.05.03, 19:13
        Hejhej! Ujastek...to Prywatny Szpital Ginekologiczno-Połozniczy ul. Ujastek 3.
        To w Nowej Hucie zaraz obok Huty. A sam szpital mieści sie w obrębie zwykłego
        szpitala pod tym samym adresem. Nie trzeba mieć skierowania, ale warto
        wcześniej się tam pojawić i z kimś konkretnie się umówić. Ja miałam list
        polecający od mojej pani doktor...ale myślę że bez tego również można się obyć.
        Pozdrawiam
        Ula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka