Dodaj do ulubionych

Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę

29.12.06, 20:31
Czytałam wiele wątków o Żelaznej i nasuwa się wniosek że pracują tam same
super połóżnesmile).NIe wiem ile w tym prawdziwych opisów a ile autoreklamy.
Ponieważ pierwszy poród był traumatyczny i doszło do kilku błędów połóżnej to
chciałabym tym razem trafić na '' DOBRĄ'', tzn doświadczoną połóżną umiejącą
poradzić sobie w każdych warunkach, przygotowana na ciężki poród,czy
ewentualne komplikacje. Nie musi być super miła - ma być profesjonalna i
wiedzieć co robić. Czy kogoś takiego możecie polecić, bo powinnam się już
umówić a dalej nie wiem kogo wybrać.

Pozdrawiam Aga - czekam na marcowy cud
Obserwuj wątek
    • amwaw Re: Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę 29.12.06, 20:35
      Madzia Witkiewicz
      Uratowała mi dziecko, a poród z nią należał do przyjemnoścismile
      Autoreklama kończy sie na kilku postach napisanych przez autorkę 1 wątku, jeżeli
      ktoś ma sporo(w tym jak był jeszcze w ciąży) to raczej możesz uznać to za
      relację wiarygodną.
      Powodzeniasmile
    • moreno500 Re: Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę 29.12.06, 21:56
      ja bym poleciła "moją super-położną", ale z tego, co wiem, to teraz na świat
      pomaga przychodzić maluchom w stanach......generalnie była to Jola Miłek.
      suuuuperowa. nie finiszowałyśmy naturalnie, bo szybko podjeła decyzję, że
      trzeba wezwać lekarza, a lekarz zadecydował o cc.
      w kwestii autoreklamy - prawda jest taka, jak napisała amwaw - ciężko pracować
      tyle nad autoreklamą, takie osoby piszą przeważnie jeden post. jeśli ktoś się
      udzielał na ciąży, na szpitalach i na niemowlaku - to pewniak że był w ciąży,
      urodził i ma maleństwo w domusmile
      • marusia27 Magda Witkiewicz 30.12.06, 10:04
        • mysz56 Re: Magda Witkiewicz 30.12.06, 10:31
          podobno wszystkie położne pracujące na żelaznej są kompetentne ale każda jak
          wiadomo ma inny charakter temperament to zależy chyba kto bardiej pasuje
          położna z ,,ikrą,,zdecydowanym charakterem,stanowcza czy
          spokojniejsza ,łagodniejsza ,cieplejsza...ale wiesz mam ten sam problem wyboru
          położnej nikogo tam osobiście nie znam i opieram się na tym co znajdę w necie
          ale to też takie trochę po omacku chyba zdecyduję się na panią Marzenę Obsowską
          • agaa5 Re: Magda Witkiewicz 30.12.06, 15:29
            Dziękuję Wam serdeczniesmile)
            Prawdopodobnie po Waszych postach zdecyduję się na Magdę Witkiewicz. Może jakiś
            krótki opis -jaką osoba jest z charakteru - stanowcza, dynamiczna czy raczej
            sympatyczna, spokojna. W jakim wieku. Doradzćie o co warto zapytać na pierwszym
            spotkaniu. I jak z nią się najlepiej skontaktować. Może jakis telefon?
            {Pozdrawiam Aga
            • lolinka2 Re: Magda Witkiewicz 31.12.06, 01:20
              Podłączam się. Magda jest najlepsza.
            • tzka Re: Magda Witkiewicz 08.01.07, 18:34
              Też polecam Madzię. Rodziliśmy z nią pierwsz edziecko 3 lata temu, a za 2 mies.
              będzie przyjmować (mamy nadzieję!) naszą drugą dzidzię. smile
              Pogodna, spokojna, ale przy tym stanowcza. Potrafi szybko, profesjonalnie i
              sprawnie działać w momencie jakiegoś zagrożenia.
              Po 30-tce.
    • alessandra55 Re: Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę 30.12.06, 18:55
      Kontakty do położnych znajdziesz na stronie szpitala sw Zofii w necie.

POZDRAWIAM
    • jadis76 Re: Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę 30.12.06, 19:44
      ja rodzilam z Marzeną Obsowską
      ciepla, bardzo spokojna, ale w tych najważniejszych momentach stanowcza,
      konkretna
      bylam bardzo zadowolona, również z opieki przed - i po - porodowej
      • mysz56 Re: Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę 30.12.06, 20:25
        jodis możesz coś jeszcze napisać o pani Marzenie Obsowskiej?umawiałaś się czy
        trafilaś z dyżuru ,ile wcześniej trzeba się umawiać,czy jest stanowcza i
        energiczna w tej ostatniej fazie (na taką osobę bym chciała trafić)no
        generalnie coś więcej o twoich wrażeniach z góry dziękuję
    • k.sg Marzena Obsowska 30.12.06, 22:38
      Moją położną poleciła mi koleżanka, która z nią rodziła rok wcześniej. Na tej
      podstawie zdecydowałam się na Marzenę i nie żałuję. Jest sympatyczną osobą z
      profesjonalnym podejściem. Termin porodu miałam na 8 sierpnia, opiekę położnej
      zarezerwowałam (jak dobrze pamietam) w marcu. W połowie czerwca podpisałam
      umowę. Wówczas Marzena założyła kartę, wypytała o wszystkie szczegóły,
      przypadłości itp., odpowiedziała na moje pytania, rozwiała wątpliwości. W dzień
      porodu przez telefon instruowała co i jak. Podczas porodu miałam do niej pełne
      zaufanie. Proponowała takie pozycje w których było mi wygodnie. Poród był szybki
      i sprawny, bo wszystko odbyło się w ok. 2,5 godziny (gdy znalazłam się w sali
      porodowej miałm rozwarcie 2 cm i odeszły mi wody). Obyło się bez znieczulenia i
      nacinania. Po wszystkim Marzena pomogła mi się umyć, przebrać i zrobiła
      herbatę. Podczas pobytu w szpitalu przychodziła do mnie codziennie (a przecież
      już nie musiała, bo tego umowa nie obejmowała),pomagała, doradzała. Nigdy nie
      żałowałam tego wyboru.
      • jadis76 Re: Marzena Obsowska 31.12.06, 12:23
        ja też mialam umowę z Marzenką
        termin rezerwowalam w czerwcu ( rodzilam we wrześniu ), a umowę podpisalam w
        lipcu
        podczas pierwszego spotkania Marzena spytala czy chcemy podpisywać umowę czy na
        razie tylko porozmawiać i dopiero po spotkaniu podjąć decyzję
        dla mnie jest to bardzo rzeczowa i konkretna polożna, ale z drugiej strony
        bardzo ciepla
        rodzilam dużo po terminie, przez ten caly czas Marzena rezerwowala mi wizyty w
        szpitalu na ktg, telefonicznie wspierala
        dzięki niej nie leżalam na patologii ciązy, ponieważ wywolywala mój poród na
        sali porodowej ( bylo po terminie )
        poród zakończyl się cc po 4 godzinach
        jestem pewna,że tylko dzięki Marzence i lekarzom tak szybko podjęto decyzję o
        cc i nikt nie czekal, aż coś się stanie zlego
        po porodzie odwiedzala nas, uczyla przystawiać dzidziusia, doradzala
        ja bardzo polecam
        • mysz56 Re: Marzena Obsowska 31.12.06, 14:02
          dzięki ,z tą cesarką mnie podbudowałaś bo owszem jestem zwolenniczką
          naturalnych porodów ale jak coś zaczyna siędziać to chcę mieć pewność że
          położna szybko zareaguje i zleci cc ,cenię sobie szybkość podejmowania decyzji
    • gloria2 Re: Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę 31.12.06, 13:51
      Ja rodziłam w lutym z Kasią Wyszkowską (trafiłam na nią bo miała dyżur). Moim
      zdaniem jest świetnie zorganizowana i ma kapitalny kontakt z rodzącymi -
      rodziłam na podwójnej sali i śmigała między mną i inną kobietą. Osttnia faza
      nie była lekka - 1 godz. i 15 min, ale robiła wszystko aby mi ulżyć i pomóc.
      Opiekowała się mną za darmo.
      • moreno500 Re: Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę 01.01.07, 21:27
        ale chyba ta położna nie świadczy usług indywidualnych?
        • maga785 Re: Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę 02.01.07, 10:25
          Podobnie jak kilka dziewczyn które wypowiadały sie już wczesniej mogę z czystym
          sumieniem polecic Magde Witkiewicz.Dzieki niej mój poród, który był długi i
          trudny wspominam rewelacyjnie.
          Razem z męzem mieliśmy z Magdą swietny kontakt przed porodem oraz w trakcie
          porodu.O wszystkich procedurach medycznych byłam informowana na bierzaco.O
          naciecie krocza tez byłam pytana w trakcie porodu!Niestety w moim wypadku było
          konieczne ale decyzje podjełam sama po bardzo dokładnym wyjaśnieniu przez
          połozna czym może grozić brak takiego nacięcia.
          Dzieki Magdzie mój syn dostał 10 pkt, uniknełam cesarki której tak bardzo miec
          nie chciałam, chociaż gdyby była taka potrzeba na pewno ani ona ani personel
          medyczny szpitala nie zwlekali by z decyzja o cc.Bardzo zachecała mnie do porodu
          w innej pozycji niż na leżąco ostatecznie jednak urodziłam na łóżku ale tak mi
          było wygodniejsmile
          Ma ogromna wiedze i doświadczenie.Jest osoba bardzo otwarta, konkretna i
          zdecydowaną.Przy niej czułam sie super bezpiecznie i poród nie był dla mnie ani
          dla mojego meża stresujacy!
          Pozdrawiam
          • mysz56 Re: Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę 02.01.07, 16:56
            pani Witkiewicz do porodów prywatnie przyjeżdza podobno tylko do kwietnia
            • fulvia16 a czy któraś z was rodziła z Małgosią Gieradą? 03.01.07, 10:31
              • buska_77 Re: a czy któraś z was rodziła z Małgosią Gieradą 03.01.07, 12:31
                nie rodzilam z p.Gierada,ale mialam te przyjemnosc kilka razy sie z Nia
                spotkac.Dla mnie cudowna osoba,ciepla,sympatyczna,profesjonalna i konkretna.
              • monikaj21 Re: a czy któraś z was rodziła z Małgosią Gieradą 07.01.07, 12:54
                Chciałam rodzić z Gosią ale nie podpisywała umów na indywidualną opiekę ze
                względu na swoje dziecko - nie wiem czy to się zmieniło.
                • agnesma1 Re: a czy któraś z was rodziła z Małgosią Gieradą 12.01.07, 00:10
                  tak zmieniło się Gosia jest - a przynajmniej jeszcze była w grudniu na liście
                  położych zawierających umowy. też chciałam z nią rodzić, ale później trafiła na
                  listę, gdy już miałam podpisaną umowę z inną położną. czego nie żałuję bo była
                  bardzo dobra.
              • aniaop Re: a czy któraś z was rodziła z Małgosią Gieradą 09.01.07, 16:12
                Rodzilam, prawie 5 lat temu. Fantastyczna osoba. Chodzilam rowniez do Jej
                szkoly rodzenia.
    • maszka_m Re: Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę 05.01.07, 23:03
      A ja polecam Elę Przytułę. Do dzisiaj jestem pod wrażeniem jest
      profesjonalizmu, a rodziłam już ponad rok temu. Przed terminem porodu dzwoniła
      z pytaniem jak się czuję, po terminie byłyśmy w stałym kontakcie i kiedy już
      nadszedł TEN dzień wiedziałam, że jestem pod dobrą opieką. Na co dzień ciepła i
      sympatyczna, ale w decydujących momentach bez wahania podejmowała decyzje i nie
      pozwoliła mi ani na moment spanikować. Dzięki niej poród był ekspresowy (od
      momentu przyjazdu do szpitala do urodzenia dziecka minęło 3h20min)
      • pati44 Magda Witkiewicz 08.01.07, 16:32
        urodziłam z nią córeczkę 3650g bez nacięcia i bez pęknięcia. Chyba nie muszę
        mówić więcej...
        • 8_kobiet Re: Anna Osinska? 09.01.07, 10:21
          Witam,
          czy ktoras z Was ma moze doswiadczenie z pania Anna Osinska?
          i czy naprawde umowy z polozna trzeba podpisywac z takim duzym wyprzedzeniem?
          pozdrawiam,
          marcowa mama
          • tzka Re: Anna Osinska? 09.01.07, 10:58
            8_kobiet napisała:

> czy ktoras z Was ma moze doswiadczenie z pania Anna Osinska?

Nie ma jej na liście położnych indywidualnie przygotowujących do porodu:
            tinylink.com/?CUXb7FzZ9A

> i czy naprawde umowy z polozna trzeba podpisywac z takim duzym wyprzedzeniem?

Skoro położnych indyw. przygot. do porodu jest zaledwie 10, a chętnych do
            rodzenia z 'własną' położną raczej sporo, to nie ma się temu co dziwić.
            Najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć u źródła, jak to jest...
          • k.sg Re: Anna Osinska? 10.01.07, 21:28
            Jak dobrze pamietam to Anna Osińska nie jest położną, tylko pedagogiem i
            właścicielką szkoły rodzenia Polskiego Centrum Edukacji(przy Żelaznej
            41)akredytowanej przy szpitalu Św. Zofii.
    • kasika75 Magda Witkiewicz 09.01.07, 15:58
      dwa odebrane przez nia porody wspominam bardzo dobrze , oba bez naciecia i
      pekniecia ,po porodzie zawsze mozna do niej zadzwonic z jakims problemem służy
      rada i pomoca , dla mnie jak przyjaciółka...
    • agnesma1 Re: Położna z Żelaznej -na której się nie zawiodę 09.01.07, 16:36
      Rodziłam z Agnieszką Pilaszek. Profesjonalna i kompetentna. Polecam bardzo.
      Również mogę polecić Gosię Gieradę-Radoń, bardzo fajna kobitka. CHodziliśmy do
      jej szkoły rodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka