ewdik 08.01.07, 10:38 Witam.Czy któraś robiła usg genetyczne w Provicie na żelaznej w Katowicach. Dostałam skierowanie i chciałam się zorientować jak tam jest i czy istnieje możliwość nagrania tego badania na płycie.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dc22 Re: usg genetyczne 08.01.07, 10:49 Ewedik - pozwolisz ze sie troche podepne pod pytanie? Pewnie chodzi o USG referencyjne, to wykonywane miedzy 12 a 14 tyg. na ktorym bada sie m.in. przeziernosc karkowa. Mam je dzis i przyznam ze troche sie denerwuje (kciuki mile widziane). Ciezarowki ktore juz je mialy - na co zwrocic uwage? O co pytac? Czy to usg jest robione przez brzuch? (jestem w 13tc) dzieki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla4 Re: usg genetyczne 08.01.07, 12:27 trzymam kciuki! Nie miałam tam robionego badania, ale z tego co wiem istnieje a przynajmniej istniała możliwość nagrania badania - najlepiej zapytać w momencie rejestracji. Czy przez brzuch - zależy od jakości sprzętu USG - ja miałam przez brzuch - koleżanka przezpochwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: usg genetyczne 08.01.07, 12:36 Ja robiłam w genomie w Rudzie Śl. i tam można było nagrać. Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: usg genetyczne 08.01.07, 12:47 Cześć! Ja chodze do Provity i miałam tam też robione juz dwa badania genetyczne. Jest możliwość nagrania całego badania na płytce. Można je również wykonać na NFZ jeśli masz skierowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewdik Re: usg genetyczne 08.01.07, 13:17 Serdeczne dzięki. Tak mam skierowanie na bezpłatne badanie,ponieważ miałam juz dwa poronienia no i wiek skończyłam 33 lata. Do lekarza chodzę prywatnie i trochę mnie zaskoczył bo dał sam od siebie.To będzie 20 tc. Strasznie się martwię,żeby tylko wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: usg genetyczne 08.01.07, 13:35 Spokojnie, na pewno wszystko będzie ok!!! Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś