buuulbuuul 10.01.07, 19:26 Witam Chcialabym zasiegnac opinii na temat oddzialu 5 na ulicy batorego, prosze o podzielenie sie wrazeniami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migo30 Re: bytom .. batorego 10.01.07, 22:26 Witam uważaj na ten szpital i lekarzy.Ja rodziłam tam w zeszłym roku i opisałam to na tym forum. To jaka tam jest obsługa lekarska to poprostu jest skandal i targedia.Już na samym poczatku na izbie przyjęc niemiła obsługa a potem to juz same tragedie.Cesarka zrobiona tak że chyba sama bym to lepiej zrobiła.A potem dziecko.Co prawda urodził sie wcześniak ale lekarki które tam pracują to stare panny bezdzietne ,ktore nie mają pojęcia o leczeniu i o miłości do dzieci.Są oziębłę i bez pojęcia.Same nie wiedziały co podać dziecku jaki antybiotyk.Kupować kazali wszystko dosłownie łącznie z pampersami które nie wiem po co były potrzebne skoro dzieko zalatwiało sie do pieluchy tetrowej.Dziecko urodziło sie z 8-punktami w skali Abgar. Po kilku dniach zostało zakażone posocznicą a podłoga była taka że kapcie jednorazowe sie kleiły do niej.Pielegniarki super ( no może po za panią Kasią) która wyżej srała niż d..e miała ale to szczegół.Sprzęt nie wiem poruszyłem fundacje WOŚP bo sprzet od nich stał przykryty kocami a oni jakieś stare popmy i monitory mieli.Po prostu szok.Jak już sobie Panie"doktorki" nie radziły i nie wiedziały co zrobić odesłały dziecko do Jastrzębia.W Jastrzębiu dziecko przyjęli ze wstrząsem ,zapaleniem opon mózgowo rdzeniowych,podejrzeniem obustronnego zapalenia płuc,poziomem cukru 600,CRP- 150 (norma do 5,5) i posocznicą.Poprostu skandal.Pojechałem do Bytomia po wynik z posiewu okazało sie ze tam im wyszło tylko bakteria Koli a o posocznicy ani słowa,w jastrzebiu to samo badanie wykazało to samo ale + posocznice czyli co?Wynik był sfałszowany.Historii horoby mi nie chciano wydać ani do wglądu takze także wszystko jasne. Także odradzam całkowicei ten szpital i lekarzy .WSTYD !!! Odpowiedz Link Zgłoś