gosiekbia 12.01.07, 21:43 jeżeli któraś ma doświadczenie to proszę o rade który szpital w Gdańsku wybrać do rodzenia? Jakie słyszałyście opinie (personel, lekarze itp...) Będe wdzięczna za wszelkie opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genovefa Re: jaki szpital w Gdańsku? 12.01.07, 21:43 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588 Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: jaki szpital w Gdańsku? 12.01.07, 21:58 Gdańskie szpitale nie mają niestety najlepszych opinii. Jeżeli już Gdańsk to Szpital Wojewódzki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiekbia Re: jaki szpital w Gdańsku? 12.01.07, 22:14 no właśnie sobie poczytałam opinie i zdecydowanie więcej znalazłam pozytywnych komentarzy na temat szpitala na Zaspie. Kilka też się znalazło ciepłych słów o Klinicznej ale o szpitalu woj. nie za dużo. Ja swoje pierwsze dziecko rodziłam w wojewódzkim i wszystko byłoby ok gdyby przed porodem na patologii nie badał mnie rzeźnik Dering. Popisywał sie przed studentami i łagodnie mówiąc "delikatny" nie był. Cała reszta lekarzy i personelu ok ale nie chce trafić na tego właśnie lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Zaspa 12.01.07, 22:34 eyes69 napisała: > Bo ja tam rodze i tyle. :p Ja też Chyba, że mi się odwidzi i zmienię na Puck, ale do Pucka mam daleko a do Zaspy rzut beretem, więc bardziej nastawiam się na Zaspę. Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Ja tez rzut beretem ;) 12.01.07, 22:35 A poza tym duzo pozytywnych opini slyszalam na temat Zaspy - nawet od mojej ginekolog, ktora tam pracuje czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
genovefa Re: jaki szpital w Gdańsku? 12.01.07, 22:26 do tego rodzaju dyskusji sluzy wlasnie forum SZPITALE. administratorki prosily o przestrzeganie zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: jaki szpital w Gdańsku? 12.01.07, 22:32 Skoro wątek już tu jest to niech moderatorki go przeniosą na Szpitale, po co zakładać kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: jaki szpital w Gdańsku? 12.01.07, 22:39 Zaspa, bo jest dobra opieka nad matka, a jeszcze lepsza nad dzieckiem. Wojewodzki ma dobre opinie nt. samego porodu, ale po porodzie ponoc niezbyt mila opieka nad matka i dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
xena261 Re: jaki szpital w Gdańsku? 12.01.07, 22:48 2miesiace temu rodzilam w wojewodzkim i wlasnie ten szpital polecam,opieka super i przy porodzie i po.Bylam mile zaskoczona.Jesli masz jakies konkretne pytania to moj nr gg8706769 Odpowiedz Link Zgłoś
annor Re: jaki szpital w Gdańsku? 12.01.07, 22:49 Polecam Zaspę. Rodziłam tam dwa razy: raz cc i raz drogami natury, jestem bardzo zadowolona. Fachowa, natychmiastowa i skuteczna reakcja w przypadku wystąpienia problemów u dziecka. O wojewódzkim słyszałam same negatywne opinie, dziecko znajomej w wyniku zaniedbania lekarzy urodziło się martwe ( (40tc) - nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: jaki szpital w Gdańsku? 13.01.07, 13:30 ja chyba na klnicznej (tam pracuje moja gin). podobno teraz remontują, ale do września chyba skończą ostatnio rodziły tam dwie znajome i były zadowolone. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia161069 Re: jaki szpital w Gdańsku? 13.01.07, 20:31 polecam Zaspe rodzilam tam w sierpniu 2006 - szybka decyzja o cc - kiedy nastapily problemy - corcia odwrocia sie w trakcie porodu. jezeli chcez pogadac to gg 5600959 Odpowiedz Link Zgłoś
marik19 Re: jaki szpital w Gdańsku? 14.01.07, 13:51 w trakcie porodu odwróciło się dziecko???????????Pierwszy raz o czymś takim słyszę.Może na początku żle zostałaś zbadana? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia161069 Re: jest mozliwe:) 14.01.07, 21:31 zbadane było dobrze najpierw na izbie była główka na dole , potem przez lekarza juz na porodówce USG tez dobrze a w trakcie nasilania boli tak po 4 godzinach juz przy rozwarciu na 4 palce w trakcie odchodzenia wód / a była ich cała masa /corcia postanowila zmienic pozycje - jest to mozliwe - chociaz lekarz stwierdzil ze jemu to przytrafiło sie to pierwszy raz!!Dobrze ze polozna wymacała brak włoskow - przy badaniu rozwarcia Odpowiedz Link Zgłoś
malizna74 ZASPA! 31.01.07, 21:14 Miałam dwa razy cc - na Klinicznej i na Zaspie. Na Klinicznej nie było źle, ale Zaspa - jak dla mnie super, od A do Z ! Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: ZASPA! 04.02.07, 10:31 ja rowniez po cc fakt ciaze moja prowadzil ordynator poloznictwa ale na noworodkach raczej nie cyrkola sie opieka znakomita a pani asia od laktacji rewelacja spedzila ze mna prawie caly dzien Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: ZASPA! 05.02.07, 19:01 Tez planuje porod na Zaspie i jakos jestem spokojna w miare bo duzo jest pozytywnych opinii. Jakby kobiety stamtad uciekaly tak jak Gdynianki uciekaly z Redlowa do Wejherowa to moglabym sie martwic... Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: ZASPA! 20.02.07, 12:23 Ja mieszkam pod wojewódzkim, ale urodzę na zaspie - mam nadzieję. Jestem po dwóch porodach, jednym tu , jednym tu i zdecydowanie Zaspa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1976 Re: jaki szpital w Gdańsku? 01.02.07, 16:46 rodziłam na Klinicznej przez cc we wrzesniu 2006 i bylo SUPER; ale wtedy byl tam remont i nie wiem, czy to, ze mialam tak fantastyczna opiekę, to nie zasluga faktu, ze bylo malo pacjentek (z powodu remotu wlasnie). O wojewodzkim mam jak najgorsza opinie- tam rodzila moja soirka i dwie kolezanki. Nie bede tu serwowac opowiesci grozy, ale 2 z tych trzech porodow, to wlasnie takie koszmarki. O Zaspie- slysze ostatnio bardzo duzo dobrego. Na drugi porod wybiore Zaspę. Odpowiedz Link Zgłoś
malizna74 Re: jaki szpital w Gdańsku? 01.02.07, 17:56 > Na drugi porod wybiore Zaspę. HEHE, ja tak zrobiłam i byłam baaaaaardzo zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
constanza1 Re: jaki szpital w Gdańsku? 01.02.07, 17:00 Na pewno Zaspa. Tam rodziłam moje pierwsze dziecko w 2000r. i byłam bardzo zadowolona, więc dla mnie wybór jest prosty Odpowiedz Link Zgłoś
magatrojmiasto Re: jaki szpital w Gdańsku? 02.02.07, 23:14 Rodziłam w Wojewódzkim we wrześniu 2006 i byłam zadowolona. Najgorzej przebrnąć przez izbę przyjęć, a dalej patologia super, porodówka super (ale ja miałam poród szybki i lekki), gorzej położnictwo - były przemiłe położne, ale były też straszne babska. Do Zaspy się z góry uprzedziłam, bo koleżanka, która urodziła tam dwójkę dzieci powiedziała mi, że na Zaspie jak cię położą, to nie wstaniesz dopóki nie urodzisz. Poza tym na Zaspie zzo tylko po kwalifikacji, i do tego lekarz kwalifikujący nie zawsze jest, a o porodzie w wodzie zapomnij. Dla mnie największym minusem Wojewódzkiego było to, że mąż mógł oglądać małą tylko przez szybę. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: jaki szpital w Gdańsku? 03.02.07, 11:59 Wahałam się między Puckiem a Zaspą i zdecydowałąm się na Zaspę. Moja znajoma kilka dni temu urodziła w Pucku, to co przeżyła mimo dość sympatycznego personelu było o wiele większym koszmarem, niż mój pierwszy poród w Wojewódzkim (a myślałam, że gorzej się już nie da). Będzie więc Zaspa Odpowiedz Link Zgłoś
bea1644 Re: jaki szpital w Gdańsku? 03.02.07, 18:19 Zaspa. Urodziłam tam córeczkę w 2001. ktora mimo, że miała 9 punktów w skali Agpar, była pod ciągłą obserwacją lekarzy i w ten spoasób w pierwszej dobie życia wykryto bardzo poważną wadę serca. Poród też zresztą był rewelacyjny, choć opieka po porodzie już mniej, ale ze względu na doskonałą opiekę nad nooworodkiem mogę to wybaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mikasara Re: jaki szpital w Gdańsku? 07.02.07, 10:17 w styczniu trafiłam do szpitala na Zaspie w 36 tygodniu z regularnymi skurczami. położyli mnie na patologii. lekarka, która mnie przyjmowała była stosunkowo niemiła. jednak na izbie przyjęć nigdy nie spotkałam sie z miłym lekarzem. nawet położne bywają dziwne. kiedy po raz pierwszy tam pojechałam, również ze skurczami, to położna powiedziała, że dlaczego nie poszłam do swojego lekarza i nie przyniosłam skierowania. była już dosyć późna godzina. miła się zrobiła wówczas, gdzy jej powiedziałam, że ja mam prawo przyjść kiedy uważam to za stosowne, a oni mają obowiązek mnie przyjąć i zbadać. z reguły nie jestem pyskata, ale wtedy bardzo mnie bolało i wkurzyła mnie babka. nie pożałowałam. na patologii jest stosunkowo miło. położne są dosyć miłe. najbardziej kompetentna i na dodatek sympatyczna jest jedna z nich, która pracuje codzienie. nie ma dyżurów, ale niestety nie pamiętam jak ma na imię. na porodówce było miło, choć niewiele pamiętam, bo miałam cc. przed samymym zabiegiem lekarzom i położnym dopisywał humor, bo sobie żartowali. po porodzi żartowali ze mną. na położnictwie też było w porządku. większość poożnych bardzo się starała i była kompetentna. jeżeli ktoś miał problemy z laktacją to naprawdę wszystkie bardzo pomagały. nigdy nie chciałam rodzić na Zaspie, ale jeżeli nie czepiać się szczegółów i jeżeli w ogóle można być zadowolonym z pobytu w szpitalu - to ja byłam zadowolona. pozdrawiam przyszłe mamy. Odpowiedz Link Zgłoś