Dodaj do ulubionych

szukam położnej z Ujastka

04.06.07, 22:27
Witam,
Poszukuję dobrej położnej z Ujastka. Czytałam kilka dobrych opini o p. Annie
Nikiel ale nie znalazłam żadnych namiarów. Będę wdzięczna za pomoc. Mój
Dzidziuś się nie przekręcił i muszę mieć cc więc chciałabym mieć kogoś
"zaufanego" do pomocy przy Maleństwie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ola07 Re: szukam położnej z Ujastka 05.06.07, 00:01
      A po co ci położna do cesarki?,pytam z ciekawości ,a nie broń Boże ze
      złośliwosci.
      • ola07 Re: szukam położnej z Ujastka 05.06.07, 00:05
        Oj sorry nie doczytałam, że chodzi ci chyba o opiekę po cesarce,tak?.Ja
        rodziłam z Lidią Kuśnierz,ale po porodzie to już były inne położne.
        • lobuz28 Re: szukam położnej z Ujastka 05.06.07, 18:27
          No właśnie, zależy mi na opiece po porodzie. Domyślam się, że ze szwami na
          brzuchu ciężko jest opiekować się Maleństwem, zwłaszcza, że to moje pierwsze
          dzieciątko i o ile w teorii jestem świetna to nie wiem jak będzie z praktyką...
          Masz jakieś namiary na p. Lidię Kuśnierz? I wogóle jak wspominasz pobyt w Ujastku?
          Pozdrawiam
          • adad05 Re: szukam położnej z Ujastka 05.06.07, 20:47
            Gorąco polecam panią Jolantę Łaszczyk. Rodziłam z nia rok temu.Świetna
            kobietasmile Pozdrawiam
            • kkasia25 Re: szukam położnej z Ujastka 06.06.07, 14:45
              Czy mogłabym prosić o namiary (na skrzynkę)na panią Jolantę Łaszczyk? Z góry
              dziękuję i pozdrawiamsmile
              • gato.domestico tez poprosze jesli mozna :-) 06.06.07, 15:36

• lobuz28 Re: szukam położnej z Ujastka 06.06.07, 22:47
              A mogę prosić o jakiś namiar na tą Położną?
              Pzdr,
              • weronka77 Jola jest genialna. 07.06.07, 23:44
                potwierdzam.
            • tutasia Re: szukam położnej z Ujastka 03.08.07, 09:23
              witam,

czy mogłabym prosić o namiary na p.Jolę Łaszczyk.Czy z położną podpisuje się
              jakąś umowę i jeśli tak to ile wcześniej (jestem w 34tyg).

dziękuję i pozdrawiam,asia
          • ola07 Re: Lobuz28 07.06.07, 21:24
            Ujastek to super szpital,czyściutkie pokoje, łazienka,dobre jedzonko,opieka
            bardzo dobra ,położne pomocne przychodziły pytać nawet w nocy czy wszystko w
            porządku,pediatra trochę burkliwa i mało sympatyczna ,ale da się wytrzymać.Ja
            byłam bardzo zadowolona i jakbym miała rodzić raz jeszcze, to tylko tam.Podałam
            Ci na maila gazetowego namiary na Lidię Kuśnierz.
            • lobuz28 Re: Lobuz28 do Ola07 08.06.07, 21:13
              Dziękuję
    • gato.domestico Re: szukam położnej z Ujastka 06.06.07, 16:17
      a co kiedy umowie sie z polozna a wiadomo ze dokl daty porodu nikt nie jest w
      stanie przewidziec i oplaconej poloznej skumuluja sie np 2, 3 pacjentki-
      klientki?
    • stella1978 Re: szukam położnej z Ujastka 06.06.07, 20:08
      Miałam cesarkę na Ujastku dwa tygodnie temu. Nie opłaciłam żadnej położnej i
      naprawdę nie było potrzeby. Przez pierwsze dwie noce oddajesz dziecko na
      noworodki i o to się nie musisz prosić, sami je zabierają. Dzieciątko jest z
      tobą w ciągu dnia, ale jakbyś nie miała siły się nim zajmować zawsze możesz
      poprosić o pomoc lub o chwlę odpoczynku. Ze mną był mąż cały czas po operacji
      do wieczora i to on głównie się małą zajmował, ale i tak ją co chwilę zabierali
      na obserwację, szczepienia itp. Jak już wstaniesz na drugi dzień to będziesz
      chciała mieć dziecko przy sobie, tak długo przecież na to czekałaś.
      Na każdy telefon przychodziła położna. Ja leżałam z dziewczyną, która miała
      drugą cesarkę w tym szpitalu i była bardzo zadowolona z opieki. Ja zresztą też.
      Rodziłam po ludzku. Jak masz jakieś pytania chętnie odpowiem.
      • smutna55 Re: szukam położnej z Ujastka 06.06.07, 20:13
        Pytanie do Stelli smileCzy miałaś może lekarza, który się Tobą opiekował w czasie
        ciąży z tego szpitala? możesz kogoś polecić (nie tylko miłego, choć to b.ważne
        ale przede wszystkim dobrego specjaliste?) pozdrawiam
        • stella1978 Re: szukam położnej z Ujastka 07.06.07, 21:14
          Chodziłam do dr Kosiby, ale ona jest tylko lekarzem dyżurującym. Wiele dobrego
          słyszałam o dr Juszczyku, który tam jest ordynatorem. Bardzo dużo dziewczyn
          było zadowolonych z tego jak prowadziła ciążę, no i oczywiście jest codziennie
          na oddziale więc zawsze raźniej.
      • lobuz28 Re: szukam położnej z Ujastka 06.06.07, 22:46
        Dzięki. Wydawało mi się, że lepiej mieć kogoś "opłaconego" - zawsze raźniej i
        nie wahasz się pytać o pomoc i wskazówki.
        Jak długo leżałaś w szpitalu po cesarce? 3 doby to standard ale po porodzie
        naturalnym a co po cc? No i drugie pytanie, co z karmieniem? Chciałabym karmić
        piersią a nie wiem jak to jest po cc?
        Pozdrawiam i dziękuję
        • stella1978 Re: szukam położnej z Ujastka 07.06.07, 20:31
          Ja miałam cesarkę w piątek i we wtorek mnie wypisano. Karmię piersią, choć
          pokarm pojawił się dopiero w drugiej dobie i mała była dokarmiana butelką. W
          sumie to na moją prośbę bo spadła z wagą ponad 200gr, a chciałam jak
          najszybciej wyjść do domu. Nie ma się co bać tej butelki w szpitalu bo ja nie
          miałam żadnego problemu żeby zastąpić ją piersią, a dzicko musi jeść.
          • kasja311 Re: szukam położnej z Ujastka 15.06.07, 21:45
            nasz maly tez dostawal przez dwie pierwsze noce butelke, i zadnych problemow z
            karmieniem nie mam do dzisiaj wink po cesarce jak tylko sie obudzilam (w
            znieczuleniu ogolnym) dostalam malego do piersi, 2 pierwsze doby nie ma sie
            zbyt wiele pokarmu-to norma-dziecko pije ledwie kilka lyzeczek... rodzilam z
            Jola Łaszczyk, cesarka byla nagła, robił ja dr Juszczyk (on zreszta prowadzil
            ciaze). Szpital, lekarze suuuper, a zwlaszcza polozna wspominam b. cieplo smile)
            • dkbs Polecam!!! 04.08.07, 21:02
              Polecam!!! Podpisuję się pod wszystkim co jest napisane przez moje
              poprzedniczki. Urodziłam w marcu tego roku i jestem bardzo zadowolona. Rodziłam
              z panią Anią Nikiel. Ciążę prowadził dr Juszczyk. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka