marzena-z2 01.03.08, 14:18 Moze ktoras z Was rodzila lub planuje rodzic w Poznaniu w szpitalu Raszei? Co trzeba zabrac ze soba? Trzeba miec ciuszki i akcesoria dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
na_wa Re: Co potrzebne do RASZEI? 03.03.08, 22:18 Dla dziecka: pieluchy, kosmetyki pielęgnacyjne do pupy, ewentualnie jakiś kaftanik (ale zawsze dają) i skarpetki Dla Ciebie: koszule do porodu, po porodzie, no i wszystko to, co w innych szpitalach (kosmetyki, środki higieniczne, sztućce etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaguciusia Re: Co potrzebne do RASZEI? 05.03.08, 09:29 dobrze jest tez miec ze soba poduszke poporodowa i cos do przemywania rany krocza np.tantum verde,klapki pod prysznic,porannik,ciuszki dla dziecka wg uznania(moj synek mial swoje ciuszki)duuuzo wody mineralnej bo bardzo chce sie pic po porodzie no i wiadomo,wszystki badania i grupe krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-ada Re: Co potrzebne do RASZEI? 05.03.08, 21:05 hej ponizej spis rzeczy potrzebych w raszei, ktore dostalam w szkole rodzenia w Raszei legitymacja ubezp, dowod osobisty, karta ciąży, oryginalny wynik grupy krwi, tshirt do porodu, klapki pod prysznic, laczki, szlafrok, koszule do przebrania z rozcieciem, stanik laktacyjny, laktator, herbatka laktacyjna, majtki jednorazowe, reczniki X3, przybory higieniczne, kubek, sztućce, talerzyk, skarpety, napoje, aparat , klapki dla os towarzyszacej. Dla dziecka: pampersy, skarpetki, chusteczki higieniczne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzena-z2 Re: Co potrzebne do RASZEI? 17.03.08, 18:38 serdecznie dziekuje za odpowiedzi. urodzilam przez cc 02.03.2008. gdybym miala jeszcze raz wybierac szpial napewno byl by to szpial raszei. polozne sa wspanile Odpowiedz Link Zgłoś
karbuk Re: Co potrzebne do RASZEI? 16.06.08, 09:08 Ciuszków nie trzeba mieć, codziennie po kąpieli porannej dziecko przebierają w świeży kaftanik. Ja nie miałam swoich, chociaż nie wiem czy bym teraz nie wzięła. Te ciuszki co dają są strasznie duże, dziecku często się wszystko oddusza. Trzeba wziąć krem przeciwodparzeniom bo w szpitalu nie ma, koniecznie pampersy i chusteczki do przemywania. Odpowiedz Link Zgłoś