15.05.08, 21:25
dzis sie dowiedzialam jaka jest cena za zzo w moim szpitalu.
szczerze mowiac ścielo mnie z nog. nie mialam pojecia ze to jest az
tak drogie, myslalam ze mowimy o kwotach typu 200-300zl a tu sie
okazuje ze u mnie kosztuje 800zl sad((((
myslalam o zzo, gdybym sobie nie radzila z bolem, ale na 800zl to
sobie nie pozwole sad na dodatek trzeba sie umawiac z anestezjologiem
specjalnie, dziwne to to jakies.
Obserwuj wątek
    • moniczkalovemax Re: cena ZZO 15.05.08, 21:35
      Jak poprosilam o znieczulenie podczas porodu to pielegniarka zazadała 600zł. Na szczescie nie skorzystalam i za 15min zostalam szczesliwą mamawink
      • kati792 Re: cena ZZO 15.05.08, 22:00
        W szpitalu,w którym będę rodzić oficjalnie nie ma zzo.Powód-brak lekarzy.Można
        umówić sie z lekarzem indywidualnie,jak się zaczyna poród,dzwoni się po niego i
        przyjeżdza.Albo i niesmileKoszt rózny,mniej więcej 200,300zł,chociaż wiem,że są
        dziewczyny ,które nie płaciły wcale.
        • asta6265 Re: cena ZZO 15.05.08, 22:22
          Te różne dziwne kwoty to wymysł szpitali zzo jest bezpłatne i
          szpitale wymyślają sobie poprostu kosmiczne kwoty żeby było jak
          najmniejj zzo powód BRAK ANESTEZJOLOGÓW
          • solangelika Re: cena ZZO 16.05.08, 12:11
            Ja rodziłam w ICZMP w Łodzi i tam zzo było całkowicie bezpłątne,żadnego problemu
            z anestezjologiem,poprosiłam i za 15 min już nic nie bolało.
            • agnieszkowska Re: cena ZZO 16.05.08, 12:25
              To jest po prostu skandal ze trzeba placic za usmierzenie bolu porodowego.Mamy
              XXI wiek a w Polsce dalej sredniowiecze,najlepiej zeby kobiety w ogole sie nie
              skarzyly tylko rodziy,bo tak musi byc.Niedlugo okaze sie ze beda operowac bez
              znieczulenia bo brakuje anestezjologow!Za granica od wielu lat zzo jest rzecza
              oczywista,na zyczenie i za darmo.W dodatku patrzac na to co sie dzieje to w
              Polsce dluuugo jeszcze zanim cos sie zmieni na lepsze,ech szkoda gadac,wstyd i tyle.
              • majka02.29 Re: cena ZZO 16.05.08, 12:56
                U mnie, w Katowicach, nie płaci się za to znieczulenie, ale trzeba
                zrobić badania, i umówić się ok 2 tyg. przed porodem(też dziwne bo
                nigdy nie wiadomo kiedy może się zacząć). Do tego wszystkiego jak
                już zadzwoniłam do anestezjologa, to dowiedziałam się, że mam się
                naszykować na to, że anestezjolog nie będzie miał czasu, bo jest ich
                mało, a operacje planowane mają pierwszeństwo. Po co w takim
                układzie robić badania no i ta nadzieja dla kobiet... Szkoda gadaćsad
                Sześć lat temu jak rodziłam (w tym samym szpitalu), to dosłownie
                dowiedziałam się podczas porodu o zzo, położna zapytała czy chcę,
                zero opłat, wcześniejszych badań, a teraz...Brak słów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka