Dodaj do ulubionych

CESARKA z mężem???

11.10.03, 20:17
Dziewczyny - mam pytanko - czy wiecie, w którym szpitalu w Warszawie można
rodzić z mężem przy cesarskim cięciu???
Będę wdzięczna za informacje.
Pozdrawiam wszystkie mamy i przyszłe mamy.
Obserwuj wątek
    • ja275 Re: CESARKA z mężem??? 13.10.03, 22:12
      nie wiem czy w Polsce wogole jest to mozliwe. Ja niestety nie moglam rodzic z
      mezem sad przy cc. Pozdrawiam
      • tzka Re: CESARKA z mężem??? 03.12.03, 15:48
        ja275 napisała:

> nie wiem czy w Polsce wogole jest to mozliwe. Ja niestety nie moglam rodzic z
        > mezem sad przy cc.

Skoro Ty nie mogłaś, to ma zaraz oznaczać, że nie jest to w Polsce możliwe?
        I.
    • zmarta Re: CESARKA z mężem??? 14.10.03, 16:03
      Ja rodziłam w lutym tego roku miałam cesarkę planową i rodziłam z mężem na
      Żelazne, SUUUUUPER sprawa polecam.
      • majka282 Re: CESARKA z mężem??? 15.10.03, 09:48
        Jeżeli to nie tajemnica ,to interesuje mnie koszt takiego porodu , bo ja też
        będę mieć cc i w grę wchodzi właśnie Żelazna ze względu na obecność męża przy
        zabiegu.
      • medunia Re: CESARKA z mężem??? 16.10.03, 22:57
        Co prawda mieszkam w Łodzi, ale myślę o cesarce na Żelaznej. Może ktoś mi
        podpowie, czy wymagają od osób ubezpieczonych jakichś innych dokumentów oprócz
        legitymacji ubezpieczeniowej (chciałabym płacić tą niższą stawkę)? I jeszcze
        jedno- w cenniku jest opcja "indywidualna opieka lekarska w czasie porodu lub
        cięcia cesarskiego", która kosztuje "od 2000 zł". To jest chyba płatna opieka
        wybranego przez nas lekarza, bo przy cc jakiś lekarz musi przecierz być? Czy
        płaci się za obecność lekarza tak, czy inaczej? Dla mnie obojętne by było,
        który lekarz robiłby cc, bo żadnego nie znam, a lekarza prowadzącego mam w
        Łodzi. A 2000 zł w tą - czy w tą to jednak spora różnica. Będę wdzięczna za
        poradę.
        Pozdrawiam - medunia
    • brendastar Re: CESARKA z mężem??? 15.10.03, 11:44
      Ja rodziłam przez cc właśnie z mężem - na Solcu. Cesarka nie była planowana,
      męża ubrali jak kosmitę i pozwolili być cały czas przy mniesmile))
      Nic nas to nie kosztowało.
    • pysia-aga Re: CESARKA z mężem??? 15.10.03, 18:32
      na Solcu można.
      Ponad rok temu miałam tam nieplanowaną cesarkę i mąż na własną prośbę został
      przez Dr Raka bez problemu wpuszczony (po uprzednim wystrojeniu go w zielony
      fartuch, czapkę i maskę smile)))
      Cały czas stał za moją głową, potem poszedł razem z lekarzami na ważenie,
      mierzenie dzidziusia, po czym wrócił do mnie na salę.
    • maziam Re: CESARKA z mężem??? 15.10.03, 23:47
      Miałam cesarkę w styczniu tego roku na Żelaznej i zdecydowanie polecam. Wtedy
      cena cesarskiego cięcia rodzinnego wynosiła 200zł smile
    • malwina18 Re: CESARKA z mężem??? 18.10.03, 20:06
      W Damianie mozna miec cesarkę z mężem i o ile wiem to reguła a nie wyjątek
      (obecność męża).
    • szwedowska Re: CESARKA z mężem??? 24.10.03, 09:51
      Ciesze sie, ze mozna na Solcu bo tez moze bede tam rodzic przez cc i wiem od
      lekarza z Madalinskiego, ze u nich maz stoi za drzwiami...
      • agusiek1 Re: CESARKA z mężem??? 16.11.03, 22:20
        ja rodzilam w lipcu 2003 przez planowane cc na solcu i maz nie mogl byc obecny
        na sali. Widac roznie to bywa
        Aga
    • olivkaaa1 Re: CESARKA z mężem??? 17.11.03, 12:52
      Szpital na Zelaznaj
      w październiku mój kuzyn był przy żonie na sali operacyjnej
      • sznoberka Re: cesarka płatna? 28.11.03, 18:56
        Mam planowaną cesarkę ze wzgędu na stan oczu, czy mimo wszystko będę musiala za
        nią płacić? Jak to jest?
        • amikino Re: cesarka płatna? 30.11.03, 00:03
          A jaka masz wade wroku? A moze chodzi o stan siatkówki? Bardzo mnie to
          interesuje, gdyz ostatnio slysze, i wada wzroku nie jest wskazaniem do
          cesarskiego ciecia...A mam - 7 dioptrii
          • dollores1 Re: cesarka płatna? - do AMIKINO 01.12.03, 23:23
            Wszystko zależy od tego co ci napisze okulista - czy uważa że są wskazania do
            cesarki czy tylko do skrócenia II fazy porodu (w przypadku przedłużania się
            jej).
            Część okulistów twierdzi że wada wzroku - nawet duża nie jest wskazaniem do cc
            (podobno WHO wypowiedziała się ostatnio w tej sprawie) i jedynie problemy z
            siatkówką (tzn. ryzyko jej odklejenia) są wskazaniem do cesarki. Inni okuliści
            uważają że wada powyżej -5 dioptrii jest wskazaniem do cc, bo nikt nie jest w
            stanie przewidzieć ile potrwa poród i jaka siła zostanie przeniesiona na głowę
            i oczy.
            Dlatego tym dziewczynom które są przekonane do cesarki i boją sie że poród może
            się zakończyć pogorszeniem wzroku (co przy dużej wadzie nie jest rzeczą
            bagatelną) proponuję poszukać odpowiedniego okulisty, tzn. takiego który uważa
            że duża wada jest jednak wskazaniem do cc.
            pozdrawiam
    • asja2 Re: CESARKA z mężem??? 02.12.03, 15:07
      a czy ktoś wie, jak sprawa płatności za cesarkę wygląda na Madalinskiego? ja
      mam rodzic blixniaki i lekarz prowadzacy od początku mówił o cesarce, ale rzecz
      jasna nie chciałabym za nia płacic kilku tys.

pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka