amikino 11.10.03, 20:17 Dziewczyny - mam pytanko - czy wiecie, w którym szpitalu w Warszawie można rodzić z mężem przy cesarskim cięciu??? Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam wszystkie mamy i przyszłe mamy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja275 Re: CESARKA z mężem??? 13.10.03, 22:12 nie wiem czy w Polsce wogole jest to mozliwe. Ja niestety nie moglam rodzic z mezem przy cc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: CESARKA z mężem??? 03.12.03, 15:48 ja275 napisała: > nie wiem czy w Polsce wogole jest to mozliwe. Ja niestety nie moglam rodzic z > mezem przy cc. Skoro Ty nie mogłaś, to ma zaraz oznaczać, że nie jest to w Polsce możliwe? I. Odpowiedz Link Zgłoś
zmarta Re: CESARKA z mężem??? 14.10.03, 16:03 Ja rodziłam w lutym tego roku miałam cesarkę planową i rodziłam z mężem na Żelazne, SUUUUUPER sprawa polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
majka282 Re: CESARKA z mężem??? 15.10.03, 09:48 Jeżeli to nie tajemnica ,to interesuje mnie koszt takiego porodu , bo ja też będę mieć cc i w grę wchodzi właśnie Żelazna ze względu na obecność męża przy zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: CESARKA z mężem??? 16.10.03, 22:57 Co prawda mieszkam w Łodzi, ale myślę o cesarce na Żelaznej. Może ktoś mi podpowie, czy wymagają od osób ubezpieczonych jakichś innych dokumentów oprócz legitymacji ubezpieczeniowej (chciałabym płacić tą niższą stawkę)? I jeszcze jedno- w cenniku jest opcja "indywidualna opieka lekarska w czasie porodu lub cięcia cesarskiego", która kosztuje "od 2000 zł". To jest chyba płatna opieka wybranego przez nas lekarza, bo przy cc jakiś lekarz musi przecierz być? Czy płaci się za obecność lekarza tak, czy inaczej? Dla mnie obojętne by było, który lekarz robiłby cc, bo żadnego nie znam, a lekarza prowadzącego mam w Łodzi. A 2000 zł w tą - czy w tą to jednak spora różnica. Będę wdzięczna za poradę. Pozdrawiam - medunia Odpowiedz Link Zgłoś
brendastar Re: CESARKA z mężem??? 15.10.03, 11:44 Ja rodziłam przez cc właśnie z mężem - na Solcu. Cesarka nie była planowana, męża ubrali jak kosmitę i pozwolili być cały czas przy mnie)) Nic nas to nie kosztowało. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia-aga Re: CESARKA z mężem??? 15.10.03, 18:32 na Solcu można. Ponad rok temu miałam tam nieplanowaną cesarkę i mąż na własną prośbę został przez Dr Raka bez problemu wpuszczony (po uprzednim wystrojeniu go w zielony fartuch, czapkę i maskę ))) Cały czas stał za moją głową, potem poszedł razem z lekarzami na ważenie, mierzenie dzidziusia, po czym wrócił do mnie na salę. Odpowiedz Link Zgłoś
maziam Re: CESARKA z mężem??? 15.10.03, 23:47 Miałam cesarkę w styczniu tego roku na Żelaznej i zdecydowanie polecam. Wtedy cena cesarskiego cięcia rodzinnego wynosiła 200zł Odpowiedz Link Zgłoś
malwina18 Re: CESARKA z mężem??? 18.10.03, 20:06 W Damianie mozna miec cesarkę z mężem i o ile wiem to reguła a nie wyjątek (obecność męża). Odpowiedz Link Zgłoś
szwedowska Re: CESARKA z mężem??? 24.10.03, 09:51 Ciesze sie, ze mozna na Solcu bo tez moze bede tam rodzic przez cc i wiem od lekarza z Madalinskiego, ze u nich maz stoi za drzwiami... Odpowiedz Link Zgłoś
agusiek1 Re: CESARKA z mężem??? 16.11.03, 22:20 ja rodzilam w lipcu 2003 przez planowane cc na solcu i maz nie mogl byc obecny na sali. Widac roznie to bywa Aga Odpowiedz Link Zgłoś
olivkaaa1 Re: CESARKA z mężem??? 17.11.03, 12:52 Szpital na Zelaznaj w październiku mój kuzyn był przy żonie na sali operacyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
sznoberka Re: cesarka płatna? 28.11.03, 18:56 Mam planowaną cesarkę ze wzgędu na stan oczu, czy mimo wszystko będę musiala za nią płacić? Jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
amikino Re: cesarka płatna? 30.11.03, 00:03 A jaka masz wade wroku? A moze chodzi o stan siatkówki? Bardzo mnie to interesuje, gdyz ostatnio slysze, i wada wzroku nie jest wskazaniem do cesarskiego ciecia...A mam - 7 dioptrii Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: cesarka płatna? - do AMIKINO 01.12.03, 23:23 Wszystko zależy od tego co ci napisze okulista - czy uważa że są wskazania do cesarki czy tylko do skrócenia II fazy porodu (w przypadku przedłużania się jej). Część okulistów twierdzi że wada wzroku - nawet duża nie jest wskazaniem do cc (podobno WHO wypowiedziała się ostatnio w tej sprawie) i jedynie problemy z siatkówką (tzn. ryzyko jej odklejenia) są wskazaniem do cesarki. Inni okuliści uważają że wada powyżej -5 dioptrii jest wskazaniem do cc, bo nikt nie jest w stanie przewidzieć ile potrwa poród i jaka siła zostanie przeniesiona na głowę i oczy. Dlatego tym dziewczynom które są przekonane do cesarki i boją sie że poród może się zakończyć pogorszeniem wzroku (co przy dużej wadzie nie jest rzeczą bagatelną) proponuję poszukać odpowiedniego okulisty, tzn. takiego który uważa że duża wada jest jednak wskazaniem do cc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: CESARKA z mężem??? 02.12.03, 15:07 a czy ktoś wie, jak sprawa płatności za cesarkę wygląda na Madalinskiego? ja mam rodzic blixniaki i lekarz prowadzacy od początku mówił o cesarce, ale rzecz jasna nie chciałabym za nia płacic kilku tys. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś