gabi071984 12.11.08, 17:47 polecam jak najmocniej ten szpital mam porównanie i nigdzie indziej bym nie rodziła dzięki takim szpitalem poród to nie koszmar.jak macie pytanie to odpisze pozdrawiam i życzę powodzenia przyszłym mamusiom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi071984 Re: Eskulap bielsko biała 15.01.09, 12:35 przyszły mi pytania na temat eskulapa na mój e-mail odpisałam ale z pocztą na gazecie coś się dzieje i nie wiem czy te osoby dostały e-maila odemnie także pytania proszę kierować na adres gabic@vp.pl chętnie pomogę Odpowiedz Link Zgłoś
krystynka.1 Re: Eskulap bielsko biała 24.02.09, 10:39 Witam! Chciałam zapytać,bo tak dużo osób chwali Esculap,czy są tam możliwe porody naturalne? Wszystkie opinie i strona tej kliniki, są o porodzie przez cesarkę. Nie znalazłam nic o naturalnym porodzie i opiniach kobiet.Czy jest jakaś kobietka, która tam rodziła naturalnie? Dziękuję za wszystkie komentarze. Krysia-6 miesiąc ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
aguska2910 Re: Eskulap bielsko biała 26.02.09, 21:33 Oczywiście,że poród SN jest możliwy - dziewczyna z mojej sali rodziła naturalnie i nikt jej cesarki na siłę nawet nie proponował Polecam Eskulapa z całą pewnością!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patsmol Re: Eskulap bielsko biała 13.03.09, 12:22 mam pytanie ile wcześniej trzeba sie zgłosić w eskulapie jesli sie chce tam rodzic. jestem w 32 tygodniu ciąży i jeszcze trzy tygodznie w holandi. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_2009 Re: Eskulap bielsko biała 15.04.09, 01:24 Miesiąc wcześniej trzeba zadzwonić i umowić się na wizytę z lekarzem, który poźniej bedzie odbierał poród. Wizyta ta obejmuje także spotkanie z anestezjologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
duszoinka Re: Eskulap bielsko biała 05.03.09, 12:14 a jak się ma to, że w eskulapie nie ma patologii noworodka?? sama się nad nim zastanawiam, ale to jest dosyć duży problem dla mnie...boję się, że jeżeli z dzieckiem coś będzie nie tak to co wtedy?? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_2009 Re: Eskulap bielsko biała 15.04.09, 01:29 W wielu ośrodkach nie ma patologii noworodka. Z tego co słyszałam, na śląsku, z ośrodków gdzie nie ma patologii noworodka wiozą maleństwa na Ligote, w woj. małopolskim do Prokocimia. Jeśli lekarze w BB stwierdzą, że z dzieckiemjest coś nie tak, wzywają karetkę i dziecko trafia do szpitala wojewódzkiego w BB, gdzie mają odpowiedni sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
w_isienka Re: Eskulap bielsko biała 22.03.09, 21:51 Znajoma rodziła w Eskulapie sn. Miała znieczulenie zewnatrzoponowe i mogła rodzic w dowolnej pozycji podczas II fazy porodu. Przed porodem obdzwoniła wszystkie szpitale w woj. śląskim - żaden lekarz nie chciał sie zgodzić przyjąć dziecka w dowolnej pozycji wybranej w czasie porodu przez matkę, a w Eskulapie powiedzieli, że nawet gdyby mieli na leżąco przyjąć poród to nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
goska271 Re: Eskulap bielsko biała 14.10.09, 13:58 rodziłam w Eskulapie rok temu i właściwie to namawiali mnie do porodu naturalnego, było to moje 4 dziecko i pierwszy normalny poród z ludzkim traktowaniem, uśmiechniętymi położnymi i super panią pediatrą. Ja jestem bardzo zadowolona i wszystkim polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bogda77 Re: Eskulap bielsko biała 22.10.09, 17:06 a jak dotrzec do dobrej poloznej w Eculapie? jest w ogole taka mozliwosc. Mozecie kogos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
cheritka Re: Eskulap bielsko biała 26.10.09, 21:54 Dziewczyny, czy ja muszę być prowadzona w ciaży w Eskulapie, zeby tam urodzić przez cc Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: Eskulap bielsko biała 27.10.09, 10:26 Bardzo proszę mamy które rodziły sn w Eskulapie o wypowiedź. Mam kilka nurtujących mnie pytań. Czy każdej z was podano oxytocynę? Czy faktycznie każda pozycja jest możliwa w II fazie? Jakie są procedury po urodzeniu - jak długo trwa pierwszy kontakt matka - dziecko, kiedy dziecko idzie do ważenia i na jak długo? Mam wrażenie zresztą po rozmowie z lekarzem z Esculapa, że owszem poród sn jest tam mozliwy ale nie poród fizjologiczny. Praktyką jest tam przyśpieszanie porodu. Bardzo chciałabym usłyszeć, ze sie mylę wtedy chętnie skorzystałabym z tej kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś