kontra24 15.12.08, 16:08 Dziewczyny, czy miała któraś z Was styczność z dr.Krzysztofem Majem.Chodzi mi najbardziej o Usg. Idę do niego na USG genetyczne i zastanawiam się, czy jest dobrym diagnostą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glebusia Re: Dr.MAj -Usg 15.12.08, 21:53 witam, ja chodzę do dr Maja w Limie, prowadzi moją ciążę - trafiłam do niego z polecenia i jestem bardzo zadowolona. Wśród moich znajomych również cieszy się bardzo dobrą opinią. Jutro mam u niego drugie badanie usg, w 19 tygodniu, mam nadzieję poznać płeć dziecka. Poniżej link jego strony internetowej i kwalifikacje jakimi się okazuje. Drugi link to lista lekarzy w polsce posiadających certyfikaty związane z przeprowadzaniem badań usg pod kątem chromosomalnych wad płodu - wśród wymienionych również "osławiony" dr Roszkowski www.drmaj.pl/kwalifikacje.html www.webs4sme.co.uk/fmf01/cert-11-14.htm Odpowiedz Link Zgłoś
waiting_for Re: Dr.MAj -Usg 16.12.08, 15:30 byliśmy u niego na usg 'połówkowym', wydał się bardzo kompetentny i szalenie miły. atmosfera badania była super Młody nie chciał zdradzić swojej płci, ale lekarz miał cierpliwość i mówił "zaraz Cię tu jakoś zaskoczymy" I udało się i jak nie wierzyliśmy, że na pewno chłopiec to dostaliśmy na pamiątkę zdjęcie siusiaka ze strzałką Odpowiedz Link Zgłoś
iwasz13 Re: Dr.MAj -Usg 18.12.08, 12:34 no to ja mam troche inne wspomnienia: zgłosiłam się do niego z po 2 latach walki z niepłodnością. na pierwszy rzut oka okazał się cudownym, czułym lekarzem. niestety, okazało się inaczej. nie kierując nas na żadne badania hormonalne czy drożności jajowodów, zrobił dwie inseminacje ładując we mnie końskie dawki hormonów. dwie, oczywiście nieudane inseminacje. w między czasie dowiedziałam się od koleżanki o historii dziewczyny, która gdyby nie interwencja innego lekarza, mogła stracić dziecko w 5 miesiącu własnie będąc u niego jako u prowadzącego ciążę. ucieklismy od niego czym prędzej i będę odradzała każdej dziewczynie w ciąży czy starającej się. ale zrobisz jak uważasz. wejdź sobie na forum o lekarzach, na czarną i białą listę. poczytaj tam. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
betula22 Re: Dr.MAj -Usg 09.01.09, 17:36 Ja jestem zachwycona - bardzo dokładnie bada, bez pośpiechu, wszystko objaśnia, chętnie odpowiada na pytania. Nie wiem jak jest w przypadku ciąż z problemami, bo moja przebiega dobrze, ale jako człowiek jest bardzo miły i pozytywnie nastawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Dr.MAj -Usg 10.01.09, 12:02 myślę że chyba polecę dr Mrozka...a z dr Majem już się nie zobaczę... Odpowiedz Link Zgłoś
joa_dob Re: Dr.MAj -Usg 22.01.09, 16:02 A ja dwoje poprzednich dzieci straciłam i dr Maj znalazł przyczyne. Teraz czekamy na poród w maju, ciążą przebiega "bez zastrzeżeń", jak mówi dr Maj. jeśli chodzi o USG jest baaardzo kompetentny i poza tym miły. Sprzet, jak ma jest super i opis badania, jaki maszyna wypluwa jest mega szczegółowy. W % jakie jest prawdopodobieństwo wady genetycznej, wykresy, strzałki, itp. Full profeska naukowa. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pa Re: Dr.MAj -Usg 22.01.09, 22:45 Ja byłam u niego dwa razy na USG - genetycznym i połówkowym. Został mi polecony jako świetny diagnostyk, nie wypowiadam się na temat jego kompetencji jako lekarza prowadzącego. Bardzo miły, bardzo długo i szczegółowo objaśniał obraz z USG, dostaliśmy płytkę, dużo zdjęć, ale przede wszystkim bardzo wyczerpujący opis z wykresami, prawdopodobieństwem poszczególnych wad itp. Płeć dziecka ocenił na 100% - czy miał rację okaże się za jakiś miesiąc Aha, poprzednią ciążę, jeśli chodzi o USG prowadziłam u osławionego dr Roszkowskiego, którego kompetencji absolutnie kwestionuję, ale dr Maj na pewno milszy, chętniej odpowiada na pytania, niepytany też więcej mówi, no i cena też się różni. Odpowiedz Link Zgłoś