Dodaj do ulubionych

Gdańsk Zaspa wlasnie urodzilam

16.12.08, 23:10
chcialam pochwalic szpital sw Wojciacha w Gdansku (Zaspa). Na porodowce mila
atmosfera, duzo osob do opieki (sa tam studentki poloznictwa, ktore fajnie
zagaduja w trakcie porodu i sluza pomoca gdy sie poprosi).
Na poloznictwie personel rowniez bardzo pomocny o kazdej porze dnia i nocy
(wprawdzie polozne nie przychodza i nie pytaja czy moga pomoc i jak sie
czujemy, ale pomagaja i odpowiadaja na wszelkie pytania jesli tylko sie do
nich podejdzie.
Niestety oblezenie jest wielkie wiec czasem jest "kolejka" na lozko porodowe
no i na samym oddziale pokoje zamiast 2 sa 3 osobowe.
Mimo tych niedogodnosci z czystym sercem polecam.
Obserwuj wątek
    • grenada16 Re: Gdańsk Zaspa wlasnie urodzilam 16.01.09, 08:35
      Miło się czyta taka opinię. Na Zaspie rodziłam 2-krotnie, a było to 10 i 5 lat temu. Wówczas wybrałam ten szpital bo cieszył się dobrą reputacją. Byłam bardzo zadowolona i z warunków i z "obsługi". Cieszę się, ze nadal jest polecanym szpitalem. Pozdrawiam i życzę sukcesów w wychowywaniu Maleństwa.
      • aneta871 Re: Gdańsk Zaspa wlasnie urodzilam 16.01.09, 17:38
        Jak dla mnie ocena troszkę mało mówi.. Dla mnie głównym minusem tego szpitala
        jest ewidentny brak możliwości rodzenia inaczej niż kanałem rodnym do nieba i
        nieumiejętność oraz brak chęci do chronienia krocza pacjentek.
        • krysiia Re: Gdańsk Zaspa wlasnie urodzilam 17.01.09, 21:05
          jesli chodzi o porody sn, to faktycznie, na leżąco i z nacięciem, ale teraz mają
          tak dużo pracy, że jak tylko się uda, to tną (ostatni bilans prawie połowa to
          cc), lekarze sami przyznają, ze poród fizjologiczny (bez niepotrzebnej
          medykalizacji) się tam nie odbędzie, bo nikt nie ma na to czasu.
          • ithaca Gdańsk Zaspa w 2010 14.02.10, 12:35
            Czy ktoś jeszcze jest "na świeżo" po porodzie na Zaspie?? Ja czekam na
            kwietniowe rozwiązanie. Jutro też mam zwiedzanie tzw. szlaku porodowego.
            Zobaczymy, co nam tam panie powiedzą. Jeśli jest jednak jakaś mama z Gdańska z
            nowinkami o porodach w 2010 to podzielcie się wrażeniami proszę.
            Pozdrawiam
            • szafa0 Re: Gdańsk Zaspa w 2010 18.02.10, 18:53
              urodziłam synka 4 lutego,ze względów medycznych przez cesarskie
              cięcie.Pierwszego syna też tam urodziłam 4 lata temu.Byłam mile zaskoczona
              poprawą warunków,czystości,opieką położnych.Panie naprawdę mi pomogły wstać z
              łóżka,odprowadziły do łazienki i środki przeciw bólowe na życzenie.Pomagają w
              karmieniu niemowlaka.Nie polecam klinicznej ani redłowa krótko masakra.Wybór
              Zaspa lub Wejherowo.
            • aleosochozi Re: Gdańsk Zaspa w 2010 24.06.10, 15:38
              Podbijam wątek, bo chcę tam rodzić a mam kilka pytań - sZczególnie
              do osób po cc, bo chyba u mnie zapowiada się właśnie cesarka.
              1. jak jest z opieką po cc? pamiętam z pierwszego porodu (też cc ale
              w innym szpitalu) że leżec trzeba tak 12 godzin, zastanawiam się
              więc jaka tam jest opieka nad noworodkiem
              2. pomoc laktacyjna? czy to nadal te same panie, które pracują w
              poradni lakracyjnej na Zaspie? (miałam z jedną z nich kontakt -
              rewelacja)
              3. czy nadal jest tam zakaz odwiedzin na salach (oby - o ile zajmują
              sie troche noworodkiem po cc)
              Piszcie!
              • aurinko Do aleosochozi 03.03.11, 19:54
                Rodziłam na Zaspie 22 lutego 2011

co do cc to Ci nic nie powiem bo nie wiem
                poradnia laktacyjna działa i mozna liczyć na pomoc, ja dostałam laktator plus pełną pomoc pani z poradni i wsparcie (mój synek został przewieziony tuż po narodzinach do innego szpitala a mi zależało na rozbudzeniu laktacji)
                w salach nie można odwiedzać, do odwiedzin jest osobny pokój (jeden dla wszystkich)
                • aurinko Re: Do aleosochozi 03.03.11, 19:56
                  Sorry dopiero spojrzałam na datę Twojego postu smile
                  • zolla78 Re: Do aleosochozi 07.04.11, 00:41
                    Ja urodziłam na Zaspie 29 marca. Standardowo nacinają. Nie pytają o zgodę na zabiegi typu oksytocyna czy inne. Na porodówce mały terror laktacyjny jak dla mnie. Za dużo wymuszania a za mało realnego wsparcia. Trochę zbyt zabiegani lekarze od dzieci by się o coś spytać. Kilka naprawdę przesympatycznych Pań pielęgniarek i z obsługi. ZZO nie ma. Nie podobał mi się też chaos informacyjny. Każdy mówił co innego. To moje spostrzeżenia a propo szpitala na Zaspie.
    • polka.polki Re: Gdańsk Zaspa wlasnie urodzilam 01.03.11, 19:51
      podciagam wątek
      jak obecnie wyglądają porody na Zaspie?
      bardzo interesuje mnie kwestia dostępności ZZO
      bardzo proszę o opinie
      • aurinko Re: Gdańsk Zaspa wlasnie urodzilam 03.03.11, 19:55
        ZZO można jeśli na kilka tygodni przed porodem przejdzie się pozytywny wywiad u anestezjologa. Tak na własną prośbę na porodówce nie dadzą ZZO, ale można liczyć na środki przeciwbólowe (odradzam jeśli naprawdę nie są absolutnie konieczne bo się po nich okropnie wymiotuje).
    • ithaca Re: Gdańsk Zaspa wlasnie urodzilam 10.02.12, 10:02
      Jak obecnie jest na Zaspie w Gdańsku? Rodziłam w 2010 i w tym roku szykują sie ponowne odwiedziny w lipcu. Jestem ciekawa czy coś się zmieniło, jakieś remonty, może wprowadzili ZOO???? Kto rodził lub wybiera się w najbliższym czasie na Zaspę???
      • 2szklana.pogoda Re: Gdańsk Zaspa wlasnie urodzilam 19.02.12, 12:41
        Też jestem ciekawa jak aktualnie jest na Zaspie, czy jest możliwość ZZO, czy da się urodzić bez rutynowego nacięcia...Może któraś z mam jest świeżo po porodzie na Zaspie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka