nelinka19 03.03.09, 20:54 kasprzaka karowa starynkiewicza skrocona szyjka niewiem gdzie jechac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laminja Re: ktory szpital wybrac jade na patologie 03.03.09, 21:18 tam gdzie będą miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: ktory szpital wybrac jade na patologie 04.03.09, 10:38 Może Karowa, tam jest ojom dla dzieci i warunki "bytowe" ok Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: ktory szpital wybrac jade na patologie 04.03.09, 11:08 ja bym wybrała karową - spędziłam moment na patologii i było ok. Kasprzaka odradzam - im się zdarza pomylić szpital z ośrodkiem o zaostrzonym rygorze. Odpowiedz Link Zgłoś
magmailen Re: ktory szpital wybrac jade na patologie 04.03.09, 11:14 Starynkiewicza albo Karowa - oba mają III (najwyższy) stopień referencyjności - OIOM noworodkowy i swietne zaplecze kadrowe Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: ktory szpital wybrac jade na patologie 04.03.09, 14:57 leżałam dwa tygodnie na Karowej, warunki bardzo dobre,opieka również, ale na trzy doby wylądowałam na porodówce, bo na patologii nie było miejsc (to był koszmar Mnie a pierwszym razem, przy skracającej się szyjce (1,5 cm) nie przyjęli tam jednak, tylko zaprosili na weekend na założenie pessarium i sterydoterapię, tak to kazali leżeć plackiem w domu, ale każdy przypadek jest indywidualny Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 KArowa !! 04.03.09, 17:14 super lekarze i super warunki. Starynkiewicza to syf, brud i niekompetencja. Odpowiedz Link Zgłoś
magmailen Re: KArowa !! 04.03.09, 18:45 hmmmm, to chyba przesada z tym syfem, brudem i niekompetencją - rodziłaś tam??? Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: KArowa !! 05.03.09, 03:13 i rodziłam i byłam na patologii - koszmar, nie życzę najgorszemu wrogowi żeby się tam znalazł ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
magmailen Re: KArowa !! 05.03.09, 14:51 no widzisz, ja też rodziłam i też byłam na patologii i za miesiąc rodzę drugi raz i właśnie tam zamierzam. Co do wyglądu sal poporodowych (z wyłączeniem tych płatnych) to rzeczywiście - zachwycać się nie ma czym, ale nie dam złego słowa powiedzieć na opiekę. Cóż, jak widać ile ludzi tyle opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: KArowa !! 06.03.09, 03:03 jak widać tak... mnie zrujnowali kompletnie też spędziłam tam sporo czasu, poznałam wszystkie zminany i co jedna to gorsza ten "szpital"to zamknąć powinni (i nie mówię to o warunkach, bo byłam w poporodowej jedynce) Odpowiedz Link Zgłoś
aguniaf88 Re: ktory szpital wybrac jade na patologie 05.03.09, 16:19 Napewno odradzam Inflancką nic nie informują i kierują pytania po terminie kiedy pani ma zamiar w końcu urodzić?!? Odpowiedz Link Zgłoś
uka77 Re: ktory szpital wybrac jade na patologie 05.03.09, 17:52 Ja Karowej nie polecam. Trafiłam tam ze skierowaniem - skrócona szyjka, rozwarcie wewnętrzne i skurcze w 30 TC i ... nie przyjęli mnie na oddział, choć miejsca były. Na IP są młodzi lekarze bez specjalizacji, co sprawia, że raczej nie są do końca kompetentni. Odesłali mnie do domu z nospą i scopolanem. Dwa dni później trafiłam na Madalińskiego, a pobyt zaczęłam od sali porodowej (dodam, że mój stan kliniczny był bez zmian, no ale na IP obejrzała mnie lekarka z dużym stażem). Na szczęscie udało się skurcze wyciszyć i zapobiec porodowi. A w szpitalu trzymali mnie do 34. tyg., kiedy już potencjalny poród nie byłby tak niebezpieczny. Jako ośrodek o II stopniu referencyjności Madalińskiego zajmuje się ciążami po 28 tyg. A jednak okazuje się, że sprzęt to nie wszystko. Madalińskiego polecam z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś