Dodaj do ulubionych

Wołomin?????

05.12.03, 08:25
jestem z Ząbek, regionalnie Wołomin jest mój...wiem, ze nie ma rejonizacji,
ale zawsze to bliżej, prawda? czy ktos ma jakieś doswiadczenia?a lekarze? na
którego się zdecydowac? w przychodni w Zabkach prowadz mnie lek. Ostrowski
(miły), ale nie wiem ... wprawdzie mam termin czerwcowy, ale wolę za wczasu
sie porozglądać, bo chciałabym tez szkołe rodzenia? czy tę, który szpital
wybiore, czy obojętne?poraxcie coś!!!!myslałam też o Inflanckiej, ale opinie
są tak rózne...
pozdr
A
Obserwuj wątek
    • ssosna Re: Wołomin????? 06.12.03, 23:21
      Rodzilam w Wolominie w lipcu tego rokU; chodzilam tam tez do szkoly
      rodzenia.Tez jestem z Zabek (tzn.bylam bo wyemigrowalam na 3 lata do
      Niemiec).Najlpiej wybrac (jesli masz taka mozliwosc) szkole rodzenia przy
      szpitalu.Ja chodzac do szkoly w Wolominie poznalam polowe poloznych (wszystkie
      super - nie trzeba oplacac).Rodzilam na sali rodzinnej z lazienka i wanna ,
      gdzie wyladowalam przy 7 cm i bardzo wanne polecam jako usmierzacz
      bolu.Generalnie polecam.Podejscie do mam i dzieci super. Mniej porodow niz w
      zatloczonej Warszawce.
      Jak masz pytania to wal na priv bo ja rzadko wchodze ostatnio na forum.Misiu
      szaleje...hihihi
      Sosna i prawie 5 -miesieczny Michalek
    • agaszaga Re: Wołomin????? 12.12.03, 21:48
      Ja też rodziłam w Wołominie, w sierpniu tego roku. Co prawda porodów było
      sporo, ale opieka w porządku. Ja wybrałam poród w wodzie i całe szczęście, bo
      normalnie rodziłabym 5 razy dłużej (nie miałam wystarczającego rozwarcia i
      skurczów, a wody odeszły...) i woda pomogła mi idealnie. Jak masz jakieś
      pytania, to nie ma sprawy... Aga z Maleńką Dziweczynką
      • bioo Re: Wołomin????? 16.12.03, 10:33
        pytań mam 1000 chyba, na stronie www.dlazdrowia.pl poczytałam sobie o porodach
        w wodzie i w ostatnim Mam dzicko (chyba) był tez artykuł, i brzmi dość
        zachęcająco.czy musiałaś sie jakos odpowiednio przygotować?wcześniej
        rozmawiałaś z lekarzem?kiedy sie zdecydowałaś?kto Ciebie (ciążę) prowadził?czy
        mąż może byc obecny, i do którego momentu?a nacięcie krocza jest potrzebne? do
        szkoły rodzenia tam chodziłaś?jak to wygląda cenowo?trzba wczesniej zamówić
        termin?
        poizdrawiam Ciebie i Twoja Dziewczynkę!!!!!!!
        • agaszaga Re: Wołomin????? 17.12.03, 21:47
          Odpowiadam: nie przygotowywałam się jakoś specjalnie do porodu w wodzie, nie
          chodziłam do szkoły rodzenia, ale powiedziałam mojemu lekarzowi prowadzącemu,
          którym był ordynator - dr Stańczak, że po lekturze różnych artykułów rozważam
          taką możliwość. On powiedział, że to i tak się w ostatniej chwili decyduje
          (poród musi przebiegać prawidłowo i dziecko nie może być za duże), ale on nie
          widzi przeciwskazań.
          Niestety nie ma możliwości wcześniejszej rezerwacji sali, jeśli przychodzisz
          rodzić i sala jest wolna, to po prostu możesz z niej skorzystać (za opłatą 300
          złotych). To jest cena za pokój z wanną niezależnie od tego, czy w rezultacie
          urodzisz w wodzie czy też nie (nic dodatkowo nie dopłacasz). Mąż może być cały
          czas obecny, wychodzi dopiero z dzidziusiem po porodzie i samodzielnym
          przecięciu pępowiny (ale jak nie chce być tak długo to nie musi). To jest
          bardzo sympatyczne - bo pokój jest z łazienką, wygodnym łóżkiem, fotelem i
          sprzętem grającym, także cała pierwsza faza przebiega sympatycznie. Niestety w
          moim przypadku nie obyło się bez nacięcia krocza, ale podobno często nie jest
          potrzebne. Tak czy inaczej bardzo polecam, po porodzie bardzo szybko doszłam do
          siebie. Aha, ja przed porodem byłam w szpitalu obejrzeć sale i pogadać z
          położnymi. Jeśli tylko w danej chwili nie ma natężenia porodów, to one bardzo
          chętnie oprowadzają po trakcie porodowym. A jak byś chciała jeszcze o coś pytać
          to pisz na mojego maila: agaszaga@gazeta.pl. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Aga
    • asiulek7 Re: Wołomin????? 17.12.03, 23:22
      Witaj,
      ja też rodziłam w Wołominie - październik 2003. Opieka na oddziale położniczym
      naprawdę w porządku. Mój poród po 10h (przy pełnym rozwarciu zdecydowano, że
      będzie cc) zakończył się cesarką, Maleńka okazała się dużym dzieciaczkiem i nie
      mogła się przecisnąć. Mialam rodzic w wodzie, ale nie wyszło... Chodziłam do
      szkoły rodzenia w Wołominie (przy szpitalu). Jeśli masz jakieś pytania, pisz na
      priv - asiulek7@gazeta.pl
      Pozdrawiam Asia i Paulinka (17.10.03)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka