Dodaj do ulubionych

Piotrków Trybunalski

20.06.09, 22:02
A jak wyglądają szpitale w Piotrkowie? Mieszkam tutaj od miesiąca, i prawdopodobnie przyjdzie mi tutaj urodzić (aktualnie jestem w 12 tc). Wiem że są 2 szpitale (jeden fajniejszy, drugi mniej fajny - informacje od dziewczyn z kolejki od ginekologa). Może dacie mi namiary na jakąś fajną położną?
Obserwuj wątek
    • karotka11 Re: Piotrków Trybunalski 02.07.09, 09:45
      Podciągam wątek, bo sama jestem zainteresowana tematem
      • juisy Re: Piotrków Trybunalski 02.07.09, 17:58
        Karotka, musimy same zebrać wywiad nt. szpitali i położnych. Ja uważnie słucham
        co dziewczyny mówią w kolejce u lekarza. Szkoda tylko, że w internecie jest tak
        mało opinii.
        • karotka11 Re: Piotrków Trybunalski 02.07.09, 20:43
          Niestety, nie mogę zebrać wywiadu, bo za miesiąc przeprowadzam się
          do Piotrkowa, a rodzę w październiku, więc czas leci. Zerkam też na
          Łódź jakby co. Czekam na opinie.
          • juisy Re: Piotrków Trybunalski 04.07.09, 20:39
            Pierwszy etap porodu chcę przeżyć w domu (o ile mamuśka natura nie zaplanowała
            sobie inaczej). W związku z tym, obawiam się, że do Łodzi może być troszkę za
            daleko. Ale pomysłu na Łódź nie odrzucam. Księgowa ode mnie z pracy rodziła na
            Roosevelta. Pójdę do niej na herbatkę i ploteczki i wyciągnę od niej jak tam
            jest. Jeszcze mam troszkę czasu - termin na przełom grudnia i stycznia.
            • karotka11 Re: Piotrków Trybunalski 06.07.09, 12:49
              Ja mam cesarkę w październiku, więc czas goni. Niby
              mam "zaklepanego" dobrego lekarza z Piotrkowa, ale ciągle mnie kusi
              prywatny szpital w Łodzi...
              • juisy Re: Piotrków Trybunalski 06.07.09, 17:40
                Kogo masz zaklepanego?? Na swojego nie narzekam - jest naprawdę fajny, i nie
                zbywa pacjentek(-moje subiektywne odczucie). Jeszcze z nim nie rozmawiałam na
                temat porodu, bo zaczęłam dopiero 2 trymestr. Dziś idę do niego na wizytę kontrolną.
                • karotka11 Re: Piotrków Trybunalski 06.07.09, 21:48
                  Mam chodzić do dr Szpaka
                  • juisy Re: Piotrków Trybunalski 06.07.09, 22:27
                    Ja chodzę do Przybyła. Plotka niesie, że dobry jest. Mi odpowiada to, że jest
                    sympatyczny, sprawia wrażenie kompetentnego. Jak trzeba to ochrzani (nie na
                    ostro - raczej na żarty). A dziś na USG widziałam jak dzieciak biegnie smile
                    Co do lekarza: ostateczna ocena nastąpi w dniu porodu. Wiem że Twój i mój lekarz
                    pracują w tym samym szpitalu.
                    Jak urodzisz w październiku, to, mam nadzieję, ze się podzielisz wrażeniami.
                    • karotka11 Re: Piotrków Trybunalski 07.07.09, 09:59
                      A wybierasz się do szpitala w celu zbadania sytuacji? Jak to
                      wszystko tam wygląda i jakie są warunki?
                      • juisy Re: Piotrków Trybunalski 07.07.09, 11:04
                        Na 100% się wybiorę! Czytałam dane z Fundacji Rodzić Po Ludzku, i podobno można
                        się tam wybrać (i na Roosevelta i na Rakowską). Ale to są dane odrobinkę
                        przeterminowane.
                        Szczerze mówiąc, nie liczę na warunki hotelowe. Ale mam nadzieję, że oddział
                        położniczy jest co najmniej schludny. Znalazłam kilka opinii na forum Piotrkowa
                        na gazecie. Poczytaj sobie, chociaż część z nich jest zarchiwizowana. No i mam
                        nadzieję, że położne są fajne. Jak znajdę jakieś świeże informacje to od razu
                        napiszę.
                        • karotka11 Re: Piotrków Trybunalski 30.08.09, 16:33
                          Ciekawa jestem, czy masz jakieś nowe wieści na temat szpitala? A
                          może sama byłaś? Ja mam trochę ponad miesiąc do rozwiązania i
                          zdecydowałam się, że jednak w Piotrkowie urodzę. Pewnie jak będę na
                          usg w szpitalu to dopytam się o parę rzeczy, bo nawet nie znajdę
                          informacji na forum co należy wziąc do szpitala.
                          • aurelia_83 Re: Piotrków Trybunalski 01.09.09, 21:15
                            Witam.Ja rodziłam prawie 3lata temu na Rakowskiej,ciążę prowadził
                            właśnie dr.Przybył i mogę powiedzieć,że:obsługa porodu-super,ale po
                            porodzie to już nie bardzo...Dr.Tomaszewski był ze mną przed,w
                            trakcie i nawet po porodziewinkSuper człowiek(nie wiem jak jest
                            teraz).
                            Co do wyprawki najlepije się dopytać,ja miałam własne
                            ubranka,pieluszki,chusteczki,becik i krem do pupy.
                            • karotka11 Re: Piotrków Trybunalski 05.09.09, 15:12
                              Miałam przyjemnośc być na Roosevelta, czyli tam, gdzie mam rodzić.
                              Nie zwiedziłam sal, bo byłam na zastrzyku, ale wewnątrz jest
                              rzeczywiście odnowione i wszystko wygląda bardzo przyzwoicie i
                              czysto. Jestem mile zaskoczona. Szkoda tylko, że nie dopytałam
                              właśnie o wyprawkę.
                              • karotka11 Re: Piotrków Trybunalski 04.10.09, 19:36
                                Chodzę tam na ktg, a pod koniec tygodnia idę na cc. Będę mogła
                                podzielić się informacjamiwink
                                Co do wyprawki, to generalnie poza pieluchami i ciuszkami dla
                                dziecka, to nie ma listy rzeczy, które MUSZĄ być zabrane.
                                Pielęgniarka twierdziła, że zawsze można dowieźć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka