Dodaj do ulubionych

Wypadek z stolicy

15.11.24, 17:48
Patocelebryta, który w Warszawie spowodował wypadek i zabił ojca 2 dzieci, w momencie wypadku jechał z prędkością ponad 200 km/h. W mieście, po miejskiej ulicy. Rozumiem, że to duże miasto i duże ulice, ale cała sprawa jest skandaliczna. Wcześniej zaś wypił 8 kieliszków alkoholu 40%. Tak, oburza mnie to, szczególnie, że nie czynił tych patozabiegów z samotności, a w otoczeniu innych ludzi. Nie widzieli?
Jako sąd miałabym wątpliwości do poczytalności takiej osoby.
Jak zapobiegać takim zdarzeniom? Jak wyłapywać takich patoli ZANIM kogoś zabiją?

Na marginesie, cieszy szybka i sprawna reakcja policji, oskarżony jest już w Polsce. Jakże inaczej, niż przy sprawie spod Piotrkowa Trybunalskiego, gdzie koncertowo sparczono robotę.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,31467906,lukasz-z-uslyszal-zarzuty-ws-wypadku-na-trasie-lazienkowskiej.html#do_w=399&do_v=1159&do_st=RS&do_sid=1720&do_a=1720&do_upid=1159_ti&do_utid=31467906&do_uvid=1731680029339&s=BoxOpImg1
Obserwuj wątek
    • wakacje_50 Re: Wypadek z stolicy 15.11.24, 17:51
      W zamieniło się w z ...
    • berdebul Re: Wypadek z stolicy 15.11.24, 18:07
      Monitoring, z AI i śledzeniem prędkości. Plus odpowiednie rozlokowanie drogówki.
      Wyścigi na ulicach Warszawy odbywają się od lat, od lat na tych samych ulicach, to nie jest rocket science żeby to ogarnąć.
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Wypadek z stolicy 15.11.24, 19:54
        berdebul napisała:

> Monitoring, z AI i śledzeniem prędkości. Plus odpowiednie rozlokowanie drogówki
        > .
        > Wyścigi na ulicach Warszawy odbywają się od lat, od lat na tych samych ulicach,
        > to nie jest rocket science żeby to ogarnąć.

Tak szczerze to ja na palcach jednej ręki mogę policzyć patrole drogówki, które widziałam na ulicach Warszawy przez ostatnie 5 lat, a przemieszczam się po mieście bardzo często i o różnych dziwnych porach dnia i nocy. U mojego taty na wsi jest zdecydowanie więcej patroli.

Jedyne rozwiązanie, które widzę to nieuchronność wysokiej kary za łamanie przepisów, ale w Polsce nie ma kto karać, więc mamy co mamy. Plus wielkie ucieczki podejrzanych (Sebastian, pamiętamy!) i myślenie, że "jakoś to będzie" spowodowane tym, że państwo nie działa tak jak powinno.
    • ajr27 Re: Wypadek z stolicy 15.11.24, 20:07
      Przy monstrualnej głupocie kierowców producenci powinni wprowadzić limit prędkości w samochodach.
      • berdebul Re: Wypadek z stolicy 15.11.24, 21:23
        Jak w hulajnogach big_grin każde zabezpieczenie można zdjąć.
      • dekoderka Re: Wypadek z stolicy 15.11.24, 21:24
        Przecież jest, nie wiedziałaś?

ajr27 napisała:

> Przy monstrualnej głupocie kierowców producenci powinni wprowadzić limit prędko
        > ści w samochodach.
    • taki-sobie-nick Re: Wypadek z stolicy 15.11.24, 21:19
      Tak, oburza mnie to, szczególnie, że nie czynił tych patozabiegów z samotności, a w otoczeniu innych ludzi. Nie widzieli?

Robili to samo.
    • konsta-is-me Re: Wypadek z stolicy 15.11.24, 21:41
      Jest taki kanał na tt, prowadzony przez policjantów, braci chyba, którzy naśmiewali się z "konfidentów " zgłaszających przekraczanie prędkości...
      I przypomnij sobie ilu ludzi współczulo Zientarskiemu, który prowadził 150 / h w mieście...
      No to masz odpowiedź "jak zapobiegać "- póki społeczeństwo uważa że wszystko ok ,no to w czym problem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka