sandraduda 02.09.09, 21:24 napisz jak miałas coś podobnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: cesarka na żywo 03.09.09, 09:01 chyba większość ma cesarkę "na żywo", bo nie usypiają tylko znieczulają od pasa w dół... Odpowiedz Link Zgłoś
sandraduda Re: cesarka na żywo 03.09.09, 10:10 hej z tego co wiem to masz znieczulenie ale jako taka nie czujesz ze Cie tną i wiesz co z tobą robią.Ja dostałam 3 znieczulenia bo miało byc bez bolu ale kiedy zaczeli mowilam ze mnie boli, a oni ze nie moge czuć.Skonczylo sie tak ze z bolu zemdlalam czułam w ktorym miejscu mnie tną i jak rozszerzaja ranę a potem nie pamietam. mialam reanimacje ....maż był za dzrzwiami szklannymi i trwalo to fiłam chodzicgodziny.potem 3 tyg nie potrafiłam chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
sandraduda Re: cesarka na żywo 03.09.09, 10:14 a jak zemdlałam dostałam znieczulenie ogólne, usopali mnie a kiedy uratowali mnie to pow męzowi ze gdybysmy nie uratowalismy pani żony to b y nas pan puścił z walizkami.O opiece po porodzie aż mi sie myślec nie chce jaka wredną pielęgniar5kę dostalam z jaką łaska mi "pomagała".Pamietajcie ze to prywatna, płatna klinika i takie traktowanie.Anastezjolog w 1 dzien mial ok 6 porodow wszystkich sam znieczulał Odpowiedz Link Zgłoś
e-zalamka Re: cesarka na żywo 03.09.09, 11:30 kolezanka miala. zaczęło zanikać tętno dziecka podczas porodu sn więc tak szybko robili cesarkę, że ją źle znieczulili. Odpowiedz Link Zgłoś
sandraduda Re: cesarka na żywo 03.09.09, 16:56 nie ten szpital jest blisko cieszyna.... Odpowiedz Link Zgłoś
dorysa Re: cesarka na żywo 03.09.09, 20:52 A gdzie w Krakowie jak można wiedzieć??? za 4dni mam właśnie cc i nie chciałabym aby mnie też to spotkało Odpowiedz Link Zgłoś
e-zalamka Re: cesarka na żywo 04.09.09, 18:41 wole Cie nie straszyc niepotrzebnie , ale mysle, ze nie masz czego sie obawiac poniewaz masz planowane cc, w tamtym przypadku porod sn zakonczyl sie nieplanowana cesarka. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: cesarka na żywo 03.09.09, 14:35 Byłam źle znieczulona przy pierwszym cc, wszystko czułam, przecinanie itd., dostałam coś w gazie i nic nie pamiętam, anestezjolog uwierzyła mi od razu i zareagowała bardzo szybko Odpowiedz Link Zgłoś
sandraduda Re: cesarka na żywo 03.09.09, 16:59 mi wlasnie nie uwierzxyli dopiero wtedy jask straciłam przytomność z bólu a gdzie to było w jakim szpitalu. bo wiesz moja mamas nie wiedzac jeszcze jak mik porod poszedl pytala llekarza co zrobic w podziekowaniu za porod a on na to zeby rozreklamowac klinike- to reklamuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
33mak Re: cesarka na żywo 04.09.09, 08:24 W przypadku cesarek są 3 rodzaje znieczulenia: - ogólne - gdy cc wykonywane jest ze wskazań nagłych np. zanik tętna podczas porodu sn - zzn - znieczulenie podpajęczynówkowe. W przypadku tych dwóch ostatnich pacjentka jest przytomna, nie ma natomiast czucia od pasa w dół, stosowane są w przypadku planowego cc. Odpowiedz Link Zgłoś
sandraduda Re: cesarka na żywo 04.09.09, 14:42 ja mialam własnie znieczulenie od pasa w dół i byłam przytomna i miałam nic nie czuc., ale czułam i zemdlałam wiec znieczulili mnie cała ogolnie i nic nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
33mak Re: cesarka na żywo 04.09.09, 19:00 Pewnie miałaś zzo w zbyt małej dawce, przy podpajęczynówkowym nie ma na to szans. Odpowiedz Link Zgłoś
antosiczek Re: cesarka na żywo 24.09.09, 16:05 Ja miałam znieczulenie podpajęczynówkowe i niestety Cię zmartwię- szanse na odczuwanie bólu są! Przeszłam to! Anastezjolog mi powiedział, że nie mogą mi dać juz drugiej dawki znieczulenia i że jak ból będzie nie do zniesienia to mam im powiedzieć to wstrzykną mi dożylnie ogólne. Nie musiałam im mówić, wyłam jak wilk. Odpowiedz Link Zgłoś
zonajoanna Re: cesarka na żywo 05.09.09, 22:04 Ja po znieczuleniu czułam jak mi "grzebią w brzuchu" nie bolało ale nie niależało do przyjemnych uczuć. Plus to, że na koniec szycia zaczęło mi schodzić znieczulenie więc kilka ostatnich wbić igłą nieźle odczułam. Ale ja to duża BABA jestem, więc pewnie potrzebawałabym dawkę jak dla słonia Odpowiedz Link Zgłoś
4magga Re: cesarka na żywo 07.09.09, 15:02 znajoma miala na Karowej, rodzila bardzo dlugo sn az bylo zagrozenie zycia dziecka wiec dali jej zastrzyk i nie czekali az zacznie dzialac tylko zaczeli ciac-nie ma zbyt przyjemnych wspomnien nie mowiac juz o tym ze nie planuje nastepnego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
sandraduda Re: cesarka na żywo 11.09.09, 11:44 czyli byc może miała podobne wspomnienia.u mnie jest taka sprawa ze mogli czekac ale mi nie uwierzyli. lekarz pow ze ja sobie tylko wyobrażqam ze panikuje bo młoda jestem. a po tym wszystkim nawet nie przyszedl zapytac jak sie czuje....ani przeprosic, bo przeciez on jest n=nie omylny Odpowiedz Link Zgłoś
pankracy76 Re: cesarka na żywo 11.09.09, 08:45 i po co opowiadasz takie pierdoły, brakuje Ci uwagi innych? szpital zawalił to zgłoś się do nich i walcz o odszkodowanie a nie strasz i tak już przestraszonych dziewczyn krwawymi opowieściami . różne rzeczy się zdarzają, ale to sprawy marginalne. przez takie opowieści jak Twoja wpadłam w histerię kiedy dowiedziałam się ze konieczna będzie cesarka. a rzeczywistość okazała się zupełnie inna - cewnikowanie NIE bolało ,podanie znieczulenia NIE bolało, cięcie NIE bolało, czułam kiedy mnie kroili, ale to NIE bolało i NIE było nieprzyjemne. zresztą miałam w dupie co ze mną robią - moment kiedy moja córka znalazła się po drugiej stronie brzucha był clou programu i naprawdę nie miałam czasu żeby w takiej chwili myslec o sobie i o tym co sie ze mną dzieje (a tym bardziej oglądać swoich flaków w lampie nad sobą, co jest chyba ulubioną rozrywką niektórych pań tu piszących). trzy dni po cesarce byłam gotowa do wyjścia, normalnie, beż ŻADNYCH problemów karmiłam piersią, a teraz, 10 miesięcy po cc o zabiegu przypomina mi jedynie cienka, jasna blizna. Odpowiedz Link Zgłoś
sandraduda Re: cesarka na żywo 11.09.09, 12:03 pisze po to bo potrzebuje zebrac wiecej os ktorym sie to prtzydarxzylo bo sama walczyc nie moge.a razem mozna wiecej. i wlasnie o to chodzi ze cesarka to normalnosc a oni zrobili z tego nie normalnosc!ja mam wiele kolezanek ktore sazadowolone nie mowie zxe cesarka jest zla tylko ci lekarze temu zalozylam forum by znalez os ktore4 tez chca walczyc Odpowiedz Link Zgłoś
sandraduda Re: cesarka na żywo 11.09.09, 12:12 a wiesz jaki jest drugi powod tego ze o tym pisze?bo lekarz chcial rozreklamowac swoja klinike!to reklamuję wedle zyczenia. jestes dokladnie taka os o ktorych wypowiadala sie ofiara zboczenca KTORY JA WIEZIL I MOLESTOWAL..,. TAKA GŁOSNA SPRAWA. ONA POW ZE ONA UWOLNIWSZY SIE OPOWIEDZIALA SWOJA HISTORIE A NIEKTORZY POW ZE ONA CHCE ROZGŁOSU!MYSLISZ ZE O TYM LATWO SIE MOWI I PRZYPOMINA O TYM??TO SIE MYLISZ!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_my_babies Re: cesarka na żywo 11.09.09, 21:54 Jezu, co to za bełkot, pisz jakoś składnie, bo w ogóle nie wiadomo o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
pankracy76 Re: cesarka na żywo 14.09.09, 08:46 staram się czytać ze zrozumieniem, ale też nie bardzo rozumiem skąd tu się nagle wzięła "ofiara zboczeńca" ale wracając do postów pani "sandraduda" - raz - nie robisz żadnej antyreklamy, bo nigdzie nie pada nazwa kliniki ani nazwisko lekarza, dwa - jeśli chciałabys rzeczywiscie znaleźć więcej dziewczyn z podobnymi przeżyciami wystarczyłoby krótkie "cesarka na żywo - kto miał niech pisze na priva". zrozum dziewczyno, przez potrzebę zwrócenia na siebie uwagi siejesz niepotrzebną panikę. Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: cesarka na żywo 16.09.09, 08:21 moze napiszecie gdzie sie takie rzeczy dzieja? nie chodzi o straszenie a o udzielenie informacji - chyba, ze macie w nosie to czy sie cos podobnego przytrafi innym, co by swiadczylo o ogromnym egoizmie. takie informacje powinno sie rozglaszac - kto nie chce niech nie czyta, a kto chce moze podjac swiadoma decyzje i wybrac inny szpital. no wiec - co to za klinika/szpital???? Odpowiedz Link Zgłoś
zoska22-3 Re: cesarka na żywo 16.09.09, 13:17 u żytkownik sandraduda konczy ten watek i jak jej poradziłas zalozyla inne fprum ,bpo to nie ma sensu nic nie rozumia nie ktorzy , ciagler o jakims straszeniu kto nie chce niech nie czyta Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: cesarka na żywo 16.09.09, 22:17 ja wkurat chce czytac. gdzie to forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_my_babies Re: cesarka na żywo 16.09.09, 22:29 tja, sandra zamieniła się na zośkę, ale dlaczego? moja koleżanka też czuła jak jej otwierają brzuch, zaczęła się drzeć i ją uśpili, tak podobno bywa (nie wiem, ja miałam 2 i nic nie czułam), źle podane znieczulenie Odpowiedz Link Zgłoś
joalicja Re: cesarka na żywo 17.09.09, 13:08 ja też chcę się dowiedzieć,gdzie sandraduda przeniosła temat. To ważna sprawa. Nawet nie tyle,że źle ją znieczulili, ile że lekarz olał sprawę- nie słuchał jak mówiła,że boli Odpowiedz Link Zgłoś