wilhelm4 08.10.09, 11:52 > O, pan homoseksualista wchodzi - pani Bożena zniża głos na widok > mężczyzny, który przechodzi obok okienka stróżówki. > Tylko niech pani nie pisze, jak wyglądał, bo ja dyskretna jestem No, bardzo dyskretna. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr_uszok Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuści 08.10.09, 12:12 Noooo, piekny artykuł, pani redaktor. Katowicka wznosi sie na wyżyny gó..a, które krąży po świecie. A to pokazuje, że w regionie nic sie nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_przemian "Pan homoseksualista" 08.10.09, 13:54 Widać, że starsze pokolenie ma klasę i kulturę :) Ja podobnie tłumaczę córce, że kobieta przy trasie, ubrana w fikuśną spódniczkę i białe botki to "pani prostytutka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtt Re: "Pan homoseksualista" IP: *.aster.pl 08.10.09, 22:42 10/10 dokladnie na tym polega kultura - na szacunku dla ludzi, także dla pań prostytutek szacunek to coś co wg chamów trzeba sobie dopiero wypracować (u chamów) Odpowiedz Link Zgłoś
szarak_44 ŚP Jan Himilsbach 09.10.09, 09:47 mawiał: "k**** lekkich obyczajów" ;-) --- Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jestesmy Słowianie ! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: "Pan homoseksualista" 09.10.09, 14:53 ofiara_przemian napisała: > Widać, że starsze pokolenie ma klasę i kulturę :) Ja podobnie > tłumaczę córce, że kobieta przy trasie, ubrana w fikuśną spódniczkę > i białe botki to "pani prostytutka". Mój syn jak miał trzy lata to mówił "pan pijak" i "pan chuligan", sam od siebie, nie kazałem mu tak mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuści IP: *.chello.pl 08.10.09, 15:48 "Zauważyłem też, że panie rzadziej myją ręce. Czasem widać, że urzędniczka, ubrana i w ogóle, w lustrze się przejrzy, ale kranu już nie odkręci." Co prawda, to prawda. Ja pracuję w jednym z najlepszych biurowców w mieście i zawsze mnie to fascynuje - wchodzi taka do toalety z kufrem kosmetyków - załatwi się i zamiast ręce umyć, to się maluje... Potrafią cały makijaż zmyć i zrobić od nowa, ale żeby ręce umyć, to już nie - a potem je pewnie klientom podają... Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Zymbalist Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 16:23 To proste. Panie żeby się wysikać nie potrzebują niczego dotykać, zwłaszcza czegoś tak obrzydliwego jak mają faceci. Zatem niemycie rąk jest u nich tradycyjnym elementem obyczaju, wyznacznikiem osobowości i podkreśleniem własnej identyfikacji płciowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wildcatApollo Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: *.pool.mediaWays.net 08.10.09, 17:25 Gratuluje wiedzy na temat anatomii czlowieka. Do widzenia (bez podania reki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: 83.143.98.* 08.10.09, 20:39 "Panie żeby się wysikać nie potrzebują niczego dotykać" A nie pomyślałeś, że jakaś Pani może w toalecie robić kupe a nie tylko sikać ? A co z tymi co "tylko" sikają a potem dotykają spłuczki i klamki dotkniętej wcześniej przez kogoś kto wcześniej kto tam właśnie walił kupsko i przy podcieraniu tyłka sobie "lekko" ubrudził ręke po czym tą samą ręką nacisnął klamkę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ets Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: *.zone12.bethere.co.uk 09.10.09, 00:08 i tak odkręcał póxniej tym łapskiem po kupie kurek w kranie, wiec raczej dobry wybór nie myc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hella Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: 217.8.178.* 09.10.09, 09:02 ja, już musze skorzystać z publicznej toalety, to gołą ręką niczegonie dotknę, a już tym bardziej kranu, na którym wcześniej wiele osób pozostawiało swoje ślady ;) chusteczki, łokcie - wszystko jest w użyciu ;) no i istnieje jeszcze coś takiego, jak chusteczki higieniczne nasączone różnego rodzaju środkami do mycia.pielęgnacji - są o niebo lepsze niż "higieniczny" kran Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc 09.10.09, 14:57 Gość portalu: dr Zymbalist napisał(a): > To proste. Panie żeby się wysikać nie potrzebują niczego dotykać, zwłaszcza > czegoś tak obrzydliwego jak mają faceci. Zatem niemycie rąk jest u nich > tradycyjnym elementem obyczaju, wyznacznikiem osobowości i podkreśleniem własne > j > identyfikacji płciowej. "Student Oxfordu i student Cambridge skorzystali z toalety. Student Oxfordu umył ręce, a student Cambridge nie. Student Oxfordu mówi z wyższością do studenta Cambridge: - My, studenci Oxfordu, zawsze myjemy ręce po skorzystaniu z toalety! - A my, studenci Cambridge nie, bo my podcieramy się papierem - odpowiada student Cambridge, też z wyższością". Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc 08.10.09, 23:27 Ja nigdy nie myję rąk w toalecie publicznej. Brzydzę dotknąć się tych kurków,brrrrr.... Jadę do domu i tam spokojnie w czystej łazience pachnącym płynem myję łapki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkolny cham mycie rak w publicznej toalecie IP: *.zone12.bethere.co.uk 09.10.09, 00:06 to totalna parananoja trzeba byc idiota zeby myc rece po oddaniu moczu, a dlategóż to, poniewaz kazdy zanim umyje rece dotyka, brudnymi jeszcze, kurków w kranie nastepnie opłukuje je nastepnie znów dotyka kurków aby zakręcic wode kto roznosi wiecej bakterii i kto łatwiej moze sie czyms zarazic ten kto ma bakterie ze skóry swojego wacka na rekach, czy ten kto ma bakterie ze skóry swojego wacka na rękach plus bakterie i zarazki z 200 jeszcze innych wacków? odpowiedzcie sobie sami nie myje rak w publicznej toalecie bo jestem czysciochem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyż cham Re: mycie rak w publicznej toalecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:06 Popieram. Jeszcze 20 lat temu nikt nie mył rok po sikaniu. Znajomi po powrocie z robót gdzieś u Arabów opowiadali jako ciekawostkę że oni tam myją. Prawda, inny klimat. Później zaczęło się u nas, że niby teraz tacy kulturalni jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafnucy Dlaczego nie myję rąk w publicznych szaletach? IP: *.artronik.net 08.10.09, 16:35 Ponieważ moje genitalia myję codziennie, a kurek w umywalce szaletu publicznego, jak śmiem twierdzić, jest myty znacznie rzadziej oraz przez wzgąd na fakt, że dostęp do mych genitaliów ma bardzo ograniczone grono cudzych (mytych) dłoni a kurek kranu w publicznym WC jest dotykany przez kilkaset róźnego autoramentu klientów. Dlatego uważam, że mycie rąk w szaletach publicznych jest niehigieniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
fawad Re: Dlaczego nie myję rąk w publicznych szaletach 08.10.09, 17:19 Dotykanie kurka przy odkręcaniu wody nie jest chyba problemem skoro za sekundę zacznie się myć ręce? Problemem jest zakręcanie go. Ja to robie poprzez papierowy ręczniczek, którym właśnie wytarłem sobie dłonie po umyciu. - TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC-man Re: Dlaczego nie myję rąk w publicznych szaletach IP: *.npg.org.uk 08.10.09, 18:37 To juz lepsze takie naciskane, ktore same ''odskakuja'' po pewnym czasie. Niemniej z kibli publicznych korzystam niezmiernie rzadko, w sytuacjach rzeczywiscie awaryjnych. Nie wyobrazam sobie rowniez, ze moglbym nie umyc rak po zalatwieniu potrzeby fizjologicznej, choc wywod z czestoscia mycia wlasnych narzadow i kurkow jest jak najbardziej sluszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyk Dlatego tez najlepsze sa krany na fotokomorki IP: *.zoominternet.net 08.10.09, 23:24 ktore same sie wlaczaja i sa bardzo popularne np w USA. Wtedy nie trzeba dotykac kranu. Czasami jednak one wkurzaja bo sie niespodziewanie wylaczaja, i znowu trzeba poruszyc gwaltownie reka pod kranem zeby sie wlaczyly na nowo. Tak jakby sie draznily z toba ... Ale poza tym na pewno sa bardzo higieniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefiaczek Re: Dlatego tez najlepsze sa krany na fotokomorki IP: *.krt.net.pl 08.10.09, 23:32 kurek kurkiem, ale sa jeszcze klamki i spłuczki, które trzeba naciskać jeszcze przed umyciem rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Dlatego tez najlepsze sa krany na fotokomorki IP: *.zone12.bethere.co.uk 09.10.09, 00:11 to proste, ja naciskam wszystko noga a ze kulturalny jestem to nawet deske podnosze, z nogala oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolf88Rybniker ordnung! IP: *.tvtom.pl 08.10.09, 16:40 Śląska przyzwoitość i higiena osobista nie ma sobie równych w świecie. AUTONOMIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybnikow Re: ordnung! IP: 88.197.169.* 08.10.09, 18:26 Do zakrecenia kurka uzywam papieru wc , ktorym dopiero co wytarlem sobie moja obrzydliwosc ( jestem facetem ). I teraz kurek jest zanieczyszczony !!! Ha !!! Ja robie tam jeszcze inne rzeczy, hi hi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baryłka Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuści IP: 188.33.170.* 08.10.09, 16:55 To nie tylko problem zrujnowanych szaletów miejskich niestety. Ogólnie kultura ludzi nie tylko polaka widać w toaletach. I o dziwo zazwyczaj bardziej prości ludzie mają więcej kultury niż wypielęgnowani panowie lub panie. Nie wiem czy to brak wychowania czy zarozumiałość "wyższych sfer". Pracuje w hotelu i napatrzyłam się na zachowanie ludzi wystarczająco dużo, żeby stwierdzić jedna życiowa prawdę "z wierzchu strój a pod spodem gnój". Niestety polak generalnie to brudas. Jak umyje siebie to nas..a wokół siebie, albo odwrotnie. Daleko nie uciekają Niemcy, Holendrzy, Anglicy ale o dziwo tylko młode pokolenie. Starsi obcokrajowcy bardziej zdyscyplinowani w tej materii. Nie ma ludzi świętych, ale można się starać i uczyć swoje dzieci innego zachowania może kiedyś poskutkuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: 83.143.98.* 08.10.09, 20:42 "o dziwo zazwyczaj bardziej prości ludzie mają więcej kultury niż wypielęgnowani panowie lub panie. Nie wiem czy to brak wychowania czy zarozumiałość "wyższych sfer" To samo można zauważyć na drogach - koleś w aucie za 100 000 nigdy cię nie przepuści za to sam wymusza; a kiedy ty takiego przepuścisz to buc nawet nie pomyśli, że wypadałoby podziękować... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc 09.10.09, 08:29 Nie zawsze. Więcej chamów jest w starych audi i bmk-ach za 5000zł.Za kierownicą młody osiłek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:26 gazeta_mi_placi napisała: > Nie zawsze. > Więcej chamów jest w starych audi i bmk-ach za 5000zł.Za kierownicą młody osiłe > k :) o ile nieprzepadam za takimi typami to raz na stacji benzynowej po zatankowaniu autko nie chcialo za nic odpalic, wysiadl taki pan z bmki (beemka z 15 lat on z 28, lysy ABS) zapytal moze popchac i tak z 50 metrow pchal, za co bardzo mu dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Słomę zawsze widać 08.10.09, 23:53 Pracuję w firmie, gdzie większość ludzi może się uważać za elitę. No w każdym razie finansową (kilkukrotność średniej kr.). Zaciekawia mnie od lat, jak to jest, że podłoga we wspólnej kuchni, gdzie przyrządza się kawę, herbatę, pobiera talerzyk do kanapki itp., potrafi być oblana, zasypana mieloną kawą, na blacie ciągle są rozlane kolorowe ciecze, naczynia na suszarce (o ile w ogóle tam dotrą) mają zaschnięte resztki jedzenia. Jeśli ci ludzie tak samo zachowują się w domu, to współczuję ich współdomownikom, zwłaszcza niewolnicom zwanym żonami. Oczywiście w toalecie jest to samo. Nie raz komuś zdarza się „nie trafić”. Oczywiście ślady znikają dopiero po tym, jak następni nieświadomie (bo pewnie nie zwracają uwagi na takie detale) rozniosą mocz po piętrze. Ale za to jak taki przyjdzie do pracy, to rękę podaje każdemu, choćby osób do „obściskania” był tuzin. W końcu to ‘miszcze’ savoir vivre’u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: *.cable.smsnet.pl 08.10.09, 18:16 Pani Todzia się klawo nazywa:) Co do bezdomnych podam ciekawy przykład, była taki program o podróżach i ilekroć pytano przechodniów o jakieś stolice, waluty czy kulturowe artefakty tzw. wykształciuchy guzik wiedziały lub strzelały w ciemno, a niejeden bezdomny czy brodaty menello brylował wiedzą. Oni częściej bywają w bibliotekach, niż japiszony czytają prasę w sieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: 193.0.72.* 08.10.09, 19:45 Niewiasty niemyjące rąk narażone są bardziej od facetów. Kobiety dotykają w wc nie tylko genitaliów. Oczywiście po sikaniu dobrze jest waginę wytrzeć papierem (lub pupę po defekowaniu). Damy miewają ponadto okres i po wymianie podpaski czy tamponu łapki myć powinny. Generalnie każdy cywilizowany człowiek po skorzystaniu z toalety zobowiązany jest do natychmiastowego umycia rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: *.cable.smsnet.pl 08.10.09, 20:23 Nawet jak się odechce i nic się nie zrobi myć ruki trzeba, tak jak przed wyjściem zamyka się drzwi na klucz i gasi światło - odruchowo! Odpowiedz Link Zgłoś
jojosto Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc 08.10.09, 21:34 ale fascynujaca lektura ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkolny cham Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: *.zone12.bethere.co.uk 09.10.09, 00:15 a przy pierdnięciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuści IP: 81.95.195.* 08.10.09, 23:07 "Nie lubić mówi o sobie" a Ja nie lubić czytać artykulików których poziom jest niższy coraz. Gdzie korektor? Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Najbardziej higieniczna 08.10.09, 23:09 Najbardziej higieniczna jest tzw. ubikacja syberyjska. Są to dwa kije: jeden służy do podpierania się, a drugi - do odpędzania wilków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingu bajdurzysz bracie, wilki nie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.10.09, 04:29 wilki nie atakuja ludzi, jesli juz to niezwykle zadko. raz na kilkadziesiat lat Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 A na Wołodyowskim atakowały 09.10.09, 21:01 a nawet konia zeżarły. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 ludzie, jakie babcie? zapytajcie 09.10.09, 00:37 jak zrobić ogromną kupę w centrum krakowa będąc osiodłanym przez pana mawlichanowa? nie jestem już pewien kto zrobił tę kupę. koń jak wiemy, to porządne zwierze..... Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 higieniczna to ona nie była 09.10.09, 00:46 ta końska kupa w szpitalu. jeśli zaś pan doktor mawlichanów ma inne zdanie jestem gotów zobaczyć jak publikuje wyniki próbki badań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: higieniczna to ona nie była IP: 212.95.49.* 09.10.09, 02:09 To wszystko nic w porównaniu do wyczynów kwiatu polskich studentów akademikach - kupa pod prysznicem, kupa włożona do końcówki prysznica (!), fantazyjne napisy kupą na ścianach, kupa jako pułapka - klocek leżący na krawędzi drzwi od WC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuści IP: *.socal.res.rr.com 09.10.09, 05:51 dlaczego w Polsce sa takie babcie w klozetach,po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bor Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc IP: *.pools.arcor-ip.net 09.10.09, 09:32 Babcie klozetowe w Polsce to relikt komunizmu.Zainstalowanie automatu przekracza zdolnosc myslenia wspolczesnego "wlasciciela" klozetu. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuśc 09.10.09, 15:06 Gość portalu: gosc USA napisał(a): > dlaczego w Polsce sa takie babcie w klozetach,po co ? A choćby po to, żeby kierować ludzi do właściwych kabin. "Jakaś staruszka wchodzi do ubikacji publicznej i kieruje się do części męskiej. Babcia klozetowa woła za nią: - Dokąd, babciu? Tam jest dla panów! A staruszka z gniewem: - Dla panów, dla panów, wszystko dla panów! A prostaczkowie to się mają zesr...?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuści IP: *.cgtower.com 09.10.09, 19:29 W krajach prymitywnych wszyscy brzydza sie gowna wiec kraj jest brudny i zasrany. W krajach cywilizowanych gowno jes produktem naturalnym, nikomu nie przynosi ujmy sprzatanie toalet. W resteuracjach z reguly robia to kelnerki. Kraj jest czysty i pachnacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noga a fe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 21:14 wstydźcie się! ja to zawsze z między palców wygrzebuję i piętkę doszoruję! Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinner Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuści IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.10.09, 00:08 bo kultury na studiach nie uczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikrofonik Bardzo fajny artykuł. Życiowy i z humorem:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 06:21 Gratuluję:) A paniom/ panom szaletowym podejscia do życia:) A brudasom zalecam mycie jednak:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 09:40 Pracowałam kiedyś z autorką tekstu w jednej redakcji i pare razy widziałam, jak wrzuca swoje zakrwawione podpaski do muszli, zamiast do kosza. Potem kibel sie zapychał i śmierdziało na całym piętrze Odpowiedz Link Zgłoś
widokzkuchni Jak źle wychowany, to wody po sobie nie spuści 10.10.09, 09:44 A ja mam sentyment do takiej jednej babci w metrze pod placem defilad. Nigdy nie zapomni pokazać "kto tu rządzi" A ja nigdy nie zapominam zasr... i zatkać papierem jednej z kabin. Nara. Odpowiedz Link Zgłoś