Gość: Marek Pisano już, że sprawdzanie jest nielegalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 08:49 Nawet chyba na "Gazecie" czytałem, że Policja nie ma uprawnień do przeprowadzania tego typu kontroli. Ale widać, że co jakiś czas jakiś komendant chce być "wspaniałomyślny" i z takimi idiotyzmami wyskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrógpsów Psy zawsze coś wymyślą... IP: *.wroclaw.mm.pl 10.10.09, 08:51 A jak mam udowodnić, że to mój GPS, czy muszę ze sobą wozić paragon zakupu? A jak stwierdzą, legalność/nielegalność mapy ? Mogą też doczepić się, że mam kradzione ADIDASY ! Menda wszystko wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: Psy zawsze coś wymyślą... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 11.10.09, 15:04 A co jezeli mam pozyczony od kogos GPS? W USA dosyc czesto uzywalem GPS-u pozyczonego od znajomych... Czyzby to takze w polskiej republice bananowej bylo nielegalne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policzmyglosy gdybys czasem użył mózgu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.09, 17:30 to może wiedział byś, że prawo ustanawiają organy władzy ustawodawczej - podziękować możesz Donaldowi Tuskowi i jego rządowi. Policjant na służbie ma obowiązek egzekwować prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.68.75.71.debica75.tnp.pl 10.10.09, 08:51 Z jednej strony słusznie ale z czy jest choć jeden policjant w polsce który wszystkie oprogramowania ma legalne i nigdy nic nie pobrał z internetu? Dlaczego policja zamiast zajmować się poważnymi sprawami których w naszym kraju nie brakuje, reprezentuje interesy pewnej grupy? My naprawdę żyjemy w absurdalnym kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bauvan a ja ma same piraty.. IP: *.pool.mediaWays.net 10.10.09, 08:57 posiadam wypasionego pc z 3 TB twardzieli pelene softu, muzyki i filmu sciagnietych z torrenta. wlasnie na nim pisze ten tekst, oczywiscie na pirackim wordzie, i na pirackim windows 7 ktory posiadam od 7 tygodni zaktywizowany kluczem oem na zmanipulowanym biosie prez wpisanie SLIC 2.1 oprocz tego mam komorke htc touch pro2 , ze zhackowanym bootloaderem , dzieki ktoremu usunalem branding operatora i simlocka. mam w nim oczywiscie tomtoma spiraconego posiadam rowniez xboxa 360 z przerobionym DVD Firmware, dzieki czemu mam wszystkie gry dostepne na rynku po koszcie nosnika i xbox live tez mi dziala. oprocz tego posiadam odbiorni satelitarny dreambox 7000 w ktorym chodzi karta cyfry.. niestety legalna, ale za to sluzy on jako card server i 12 innych osob oglada juz z niej cyfre za friko. w samochodzie ma fabryczna nawigacje, ale ostani update dvd juz spiracony alcoholem 120% dziala jak przeciag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoon Re: a ja ma same piraty.. IP: *.xdsl.centertel.pl 10.10.09, 14:08 Przesadzasz kolego. Do windows 7 nie jest potrzebny zahakowany klucz, można go było dostać na stronie microsoftu lub z gazety. Poza tym windows 7 nie jest nielegalny bo go nie ma, będzie dopiero w październiku 2010. Byłamożliwość pobrania go za darmo. Jest to wersja testowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: a ja ma same piraty.. 12.10.09, 11:10 ty mowisz o RC1, a on o OEM ktory od sporego juz czasu dostepny jest dla producentow nowych komputerow oraz oczywiscie w sieciach p2p. I to do tego ostatniego jest potrzebny loader. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleszka Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.nplay.net.pl 10.10.09, 09:25 do cholery jasnej niedlugo beda sprawdzac czy mam majtki made in china czy made in polnad !! dajcie spokoj ludziom, myslicie ze dlaczego tyle osob sie wyprowadza!!?!?!?! i jak tu ma byc dobrze;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shit Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 09:32 Tekst linka Policja i pan redkator tekegraf pietraszewski moga mi zajrzec w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedynka Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.xdsl.centertel.pl 10.10.09, 09:35 Lobby producentów ma próbuje wykorzystać policję do swoich celów, to kolejna afere gospodarcza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azor Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 09:39 wyhacz.gazeta.pl/Wyhacz/1,88542,6896620,Drogowka_nie_ma_prawa_kontrolowac_legalnosci_oprogramowania.html Pietraszewski nie wie,co pisze i o czym pisze. Nawet nie czyta gazety, w której pracuje!!!! Jakis jego koles z psiarni dał mu cynk, a tu gie! Jak pies zarząda ode mnie gpsa, to mu powiem, że może pomacac sobie w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 09:46 Kolejny artykuł na zamówienie firmy ktora produkuje mapy do anwigacji. RZecznik Kamiński to spryciarz, byl dziennikarzem i wie, jak przekonac kolegów do napisania artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pretend Takie kontrole policji są bezprawne, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 10:28 To było ustalone po kontrolach w lubuskiem. Nikt nie ma obowiązku wozić z sobą dowodów zakupów na wszystko, co ma w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olobolo dziennikiarzyny IP: *.chello.pl 10.10.09, 10:50 Nie wstyd wam pisac jakie bzdury ? Co jakiś czas wyskakujecie z tym samym artukułem, zaraz do tego bedą trzy inne i potem podsumowanie że policja może kierowcom sprawdzić ... Kto wam za to płaci ? Pytanie retoryczne... na 100% producent automapy. Bzdury i jeszcze raz bzdury. Teraz czekam na artykuł dotyczący kontorli znakow towarówych na ubraniach. Może jutro ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: 83.1.132.* 10.10.09, 11:22 oczywiście policja amerykańska- bo GPS to ich wynalazek a polska policja może sobie poczytać wiersze miłosza("przejrzeli bagaże, zajrzeli do waliz nie zajrzeli w dupę a tam miałem ...polskich policjantów też) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 11:28 A może by tak lepiej wzięli sie za rozładowywanie dantejskich korków wokół Katowic? Bo dalej chowają się po krzakach zarabiajac chyba na duże jasne i nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
zadbad Kierowco,uważaj.Drogówka zajrzy ci w kanapkę. 10.10.09, 11:44 Blady strach padnie na policjantów gdy obudzi się lobby mięsne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak powinno być Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.10.09, 12:14 Jestem zwolennikiem tak zwanych komitetów powitalnych na drogach,czyli skumulowanych kontroli drogowych,przeprowadzanych przez policję drogową,służbę celną,inspektorat transportu drogowego,ewentualnie jeszcze straż miejską i policję skarbową jednocześnie,podczas jednego zatrzymania do kontroli.Kontrole takie w kompleksowy sposób wykluczyłyby wszelkie nieprawidłowości,ujawniając wszystkie nielegalne szwindle.Ponadto każdy pojazd znajdujący się na drodze,powinien być nie starszy niż 3 lata,a co za tym idzie powinien być wyposażony w urządzenie do rejestracji i archiwizacji osiąganych prędkości i czasów jazdy,urządzenie do powiadamiania służb medycznych o zaistniałym wypadku,urządzenie wykluczające uruchomienie przez osobę nietrzeźwą i automat włączający światła mijania.Kompleksowe kontrole ujawniłyby wszelkie grzechy kierujących i to nie tylko dotyczące braku legalności na posiadane urządzenia GPS.Postępująca inwigilacja społeczeństwa jest nieuchronna i słuszna w imię wspólnego bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały brat Re: Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 13:44 Przy tych skumulowanych kontrolach, nie należy zapominać o kamerach Wielkiego Brata, które powinny być rozstawione wzdłuż każdej drogi, tak jak słupy oświetleniowe, na każdym skwerku, w parkach itd. Na dworcach i skrzyżowaniach ulic z reguły już są... Zespoły Kontrolujące, coś na wzór Inspekcji Robotniczo-Chłopskiej powinny poddawać wyrywkowej i także systematycznej kontroli wszystkich i wszystkiego. każdy Obywatel; powinien nosić oprócz dokumentu osobistego (dowód osobisty, paszport, prawo jazdy, leg. emeryta/rencisty itd. - także dowody: niezalegania z podatkami i opłatami abonamentowymi (w tym koniecznie wyciąg z wpłat abonamentu RTV...), dowody własności legalności wszelkiego sprzętu i oprogramowania noszonego przy sobie. Brak takich dokumentów w czasie kontroli stanowi podstawę do zarekwirowania i natychmiastowego sprzedania na lokalnej aukcji, urządzanej natychmiast po zarekwirowaniu, a uzyskane kwoty będą zasilać fundusz wynagradzania Zespołów Kontrolnych... Należy przywrócić karę śmierci i Zespoły Kontrolne miałyby w pewnych okolicznościach prawo natychmiastowego rozstrzelania (bez niemrawego sądu 24 godzinnego, już wycofywanego z praktyki sądowej) niektórych, najgroźniejszych przestępców, przyłapanych na tzw. gorącym uczynku, recydywistów itp... Należy utworzyć Ministerstwo Prawdy, które przewidział już autor "Roku 1984". Docelowo kamery Wielkiego Brata, monitorujące zachowanie obywatela mają być zainstalowane obowiązkowo w każdym mieszkaniu domu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max policja na pasku producentów oprogramowania IP: *.chello.pl 10.10.09, 12:15 co to ma być prywtana firma ochroniarska dbająca i interesy producentów, czy opłacana z podatków służba dbająca o BEZPIECZEŃSTWO obywateli???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin jak to zlecenie dla policji ? IP: *.leon.com.pl 10.10.09, 12:37 W jakiż to sposób policja może wykonywać zlecenia dla prywatnej firmy ???? O co chodzi ?? Z tego co wiem to nie ma możliwości wynajęcia policji do jakicholwiek celów bo to by był niezły wałek. Śmierdzi mi to jakąś korupcją. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: jak to zlecenie dla policji ? 10.10.09, 13:12 no co, złote blachy fajnie potem wyglądają Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a 10.10.09, 12:59 Ten caly rzecznik Automapy nie postara sie by jego firma wszystkim legalnym uzytkownikom dostarczyla certyfikat na posiadane oprogramowanie. Ja mam od 4 lat, trzy razy placilem za aktualizację. I z tego tytulu nie mam zadnego dokumentu, bo to odbywa sie droga elektroniczną - przy pomocy hasła moge tyle ile razy chcę, sciągać oprogramowanie na które mam licencję. I żadnych dokumentów nie bedę woził, paragon z przed czterech lat juz nieczytelny, zreszta prawo nie nakłada na mnie obowiązku jego wiożenia. Szefom policji na Śląsku radze zając sie tym za co biora pieniądze, wiem co mówie, pracowałem w tej firmie 33 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Czy policja jest jeszcze państwowa? 10.10.09, 13:11 A może kupiły ją sobie korporacje? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul pytanie jest retoryczne, jak rozumiem. 11.10.09, 11:54 three-gun-max napisał: > A może kupiły ją sobie korporacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laptopowiec Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 13:28 Swego czasu policja sprawdzała niektórym ludziom zatrzymanym do kontroli, zarówno pieszym jak i kierowcom, IMEI ich telefonów lub wręcz domagała się okazania dowodu własności (zakupu) posiadanego telefonu komórkowego. Przezornie wożę też kopie faktury za telefon i za laptopa, wynosząc go z domu. Licho nie śpi, jak tak drapną Cie gdzieś w górach z plecakiem, a w nim GPS, laptop, aparat cyfrowy i komóra, a na ręce fikuśny czasomierz... To dopiero mają chłopcy radarowcy pole manewru. Jak już się wylegitymujesz, że nie masz kradzionych tych wszystkich gadżetów, to teraz jeszcze mogą Ci spokojnie sprawdzić legalność oprogramowania na GPS, potem dokładnie wszystko co masz na lapku, karcie pamięci w telefonie i aparacie cyfrowym, pendive - a może masz nielegalne filmy i pliki muzyczne.... Komórę i jej kartę pamięci tez dokładnie przeszukają pod kątem odkrycia nielegalnej muzyki, dzwonków skopiowanych z ominięciem zabezpieczeń. W zasadzie mogą Cię przetrzymać nawet 48 godzin, w tym czasie przeszukując Twoje rzeczy osobiste i wspomniany sprzęt. Miłych wakacji z czujną policją... Ale na terenie mojej dzielnicy Raków w Częstochowie, nawet za dnia możesz ryczeć: "Ratunku, Pomocy, Mordują, Kradną itp." Żadnego stróża prawa nie ujrzysz, nawet strażnika miejskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra_rada Re: Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.access.telenet.be 10.10.09, 15:50 nie zapomnij o rachunku za spodnie, bo w slipkach i z laptopem będziesz troche śmiesznie wyglądał... jak okaże się że Levisy to podróbka i zabiorą do analizy -))) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a 10.10.09, 16:17 Paragon za slipy też się przyda, bo Cię zostawią bez majtek a następnie przymkną za ekshibicjonizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cm Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.maxnet.66.pl 10.10.09, 13:53 W GPS-ie mogę mieć legalnie nagie fotki swojej żony, i żeby Pan Policjant je zobaczył to musi mieć nakaz prokuratorski, tak samo jak przy przeszukaniu domu, i to tyle jeśli chodzi kontrolę GPS-sów czy komórek. To czy pozwolimy to nasza dobra wola. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a 10.10.09, 14:33 Czy policja jest jeszcze nadal państwowa, czy może już korporacyjna? To może drogówka będzie sprawdzać tez metki na ubraniach (czy spodnie nie są tureckimi podróbkami) i sprawdzała, czy przypadkiem mapa w schowku nie jest kserokopią legalnego niemieckiego atlasu Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tref Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.c201.msk.pl 10.10.09, 16:01 Ciekawe czemu automapa (i przy okazji policja) nie szuka tego który zamieścił wersję 'darmową' w sieci, lecz ludzi którzy później korzystają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Kierowco, uważaj. Drogówka zajrzy ci w GPS-a IP: *.chello.pl 10.10.09, 16:29 A co z darmową nawigacją do Nokii? jak policja ma tu zamiar sprawdzać legalność? Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Mapy 10.10.09, 16:45 Jest oczywiste że piractwo to kradzież.Firmy od map inwestują w opracowanie map i ich elektroniczną wersję. Dlaczego więc miałyby rozdwać za darmo? Inną sprawą jes cena tych map. Odnoszę wrażenie że w tych firmach pracują niezbyt rozgarnięci menedżerowie. Wystarczyłoby aby np.AutoMapa wprowadziła na rynek mapę poprzedniej edycji (np.jak dzisiaj jest wersja 15 to tej oercie byłaby 14) za 99zł brutto z możliwością sieciowej aktualizacji za 25 zł-ale zawsze do wersji 1 nr niższej. Gwarantuję że sprzedaliby bardzo wiele takich map... Co do Policji to policjanci nie są winni-to wina polityków i lobbujacych firm od map że wprowadza się takie przepisy. Określenie CHWDP jest głupie,bo to tylko ręka wykonująca rozkazy- ale ważne też żeby nie była nadgorliwa.Z polskim policjantem da się pogadać,a z niemieckim-raczej nie! Odpowiedz Link Zgłoś