Dodaj do ulubionych

Zapłaciłeś za kartę pojazdu? To należy ci się 4...

IP: 194.126.165.* 25.01.10, 08:16
jak odzyskać opłatę recyklingową? na dobrą sprawę przez ponad rok państwo
kantowało nas 425zł za kartę pojazdu + opłata recyklingowa w sumie 925 zł!!!
Szkoda że w Polsce niema zrzeszenia kierowców jak w Niemczech (ADAC) taki
pozew zbiorowy liczony w mln użytkowników dróg miałby o wiele większe
przebicie no i państwo 3 razy by się zastanowiło zanim rzuciło by się na nasze
portfele bezprawnie
Obserwuj wątek
    • rojberek Proponuję aby urzędnicy katowiccy zapłacili... 25.01.10, 08:44
      ... z własnej kieszeni (prywatnej) za przegrany proces przed sądem.
      • Gość: sdg Re: Proponuję aby urzędnicy katowiccy zapłacili.. IP: 194.126.165.* 25.01.10, 09:01
        za to powinien odpowiedzieć rząd, ewentualnie minister który te opłaty
        wprowadził, sami urzędasy z terenu nie są temu winni
      • Gość: kasiulek70 Jastrzębscy też IP: *.netis.net.pl 25.01.10, 10:03
        bo kiedy wniosłam sprawę do sadu to te kilka lat temu sąd stwierdził że racji
        nie mam!! I to ja poniosłam koszty więc jak to się ma do obecnego stanu prawnego
        ?czyżbym te kilka lat temu była lepiej obeznana w prawie niż oni?? Ten kraj to
        PORAŻKA :(
      • Gość: KArol Skrócić o głowę Ciebie buraczyno! IP: *.silesiamultimedia.com.pl 25.01.10, 10:39
        A ja proponuje skrocic o glowe Rojberka ktory prowokuje
        beznadziejnie na forum i sie tym podnieca!
        Czego winny jest szeregowy urzednik
      • Gość: Z Wrocławia Re: Proponuję aby urzędnicy katowiccy zapłacili.. IP: *.xdsl.centertel.pl 25.01.10, 12:22
        Witam , mam taką prośbę.Mieszkam pod Wrocławiem. Czy mógłby mi ktoś
        z Forumowiczów wysłać na mój adres e-mail treść wniosku do Wydziału
        Komunikacji o zwrot tej kwoty 425zł. Bo na waszych stronach Gazety Katowice jest
        taki wzór pisma. Z góry dziękuję. Mój adres e-mail
        komi123@interia.pl
    • Gość: Władek W Świętochłowicach się wykręcają... IP: *.silesiamultimedia.com.pl 25.01.10, 10:54
      W Świętochłowicach się wykręcają mówiąc - ze nie bylo stosownej
      uchwały RM, w związku z czym nie wypłacają powyższej kwoty, może
      jakiś ekspert napisze jakie kroki prawne można podjąć w tym
      przypadku!? zakupiłem w tym okresie około 10 pojazdów - więc kwota
      nie jest taka mała.
    • julcio1 Re: Zapłaciłeś za kartę pojazdu? To należy ci się 25.01.10, 10:56
      szczęśliwi ludzie mieszkają w Rudzie!
    • Gość: michal Zapłaciłeś za kartę pojazdu? To należy ci się 4... IP: *.chello.pl 25.01.10, 15:29
      czy sam wniosek jest tez gdzies do ściągnięcia? Bo przejrzałem dziś wyborczą i
      nie znalazłem :(
    • Gość: eReS Zapłaciłeś za kartę pojazdu? To należy ci się 4... IP: *.kopanet.3s.pl 25.01.10, 17:03
      Czy w przypadku kiedy samochód kupuje się w salonie jako nowy i do niego też wydana jest karta pojazdu to zwrot 425zł się nie należy, prawda?
      Miałem dwa samochody kupione w 2003 roku i nie pamiętam, czy płaciłem coś za wydanie karty pojazdu, czy też nie...
      • Gość: Jo Re: Zapłaciłeś za kartę pojazdu? To należy ci się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 09:53
        A co kiedy nie mam już karty pojazdu, ani dowodu wpłaty, bo auto
        sprzedałem ?

W Żorach w UM od razu mi powiedzieli, że se mam sprawe założyć.
    • Gość: awizo Zapłaciłeś za kartę pojazdu? To należy ci się 4... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:45
      Wniosek o zwrot miał być w poniedziałkowej gazecie, i co, nie było, bo
      poniedziałek to wg tego tekstu był 24.01. Och robią nas w konia gdzie popadnie.
      • Gość: M... Re: Zapłaciłeś za kartę pojazdu? To należy ci się IP: *.telpol.net.pl 26.01.10, 18:13
        W mojej gazecie był omawiany wniosek, więc wszystko się zgadza. Zainteresowanym
        mogę skan podesłać: majusek@op.pl
      • kartapojazdu.com Re: Zapłaciłeś za kartę pojazdu? To należy ci się 26.12.10, 23:51
        Jeżeli w okresie od 01 05 2004r. do 14 04 2006r. za sprowadzony z zagranicy samochód Zapłaciłeś 500,00zł za wydanie karty pojazdu ZWRÓCIMY CI CZĘŚĆ OPŁATY.

Są dwie możliwości:

1. Zlecasz Kancelarii odzyskanie opłaty za kartę pojazdu i otrzymujesz 300,00zł
        w tym wariancie:
        * nie Płacisz żadnych zaliczek i nie Ponosisz żadnych kosztów
        * Kancelaria pokrywa w całości koszty radcy prawnego i koszty sądowe
        * Kancelaria zapewnia kompleksową obsługę prawną - nie Będziesz musiał uczestniczyć w procesie odzyskania opłaty, zrobimy wszytko za Ciebie
        * termin oczekiwania na pieniądze ok. 6 miesięcy (jest to uzależnione od terminów sądowych)

2. Odbierz od nas już dziś - od ręki 150,00zł
        w tym wariancie:
        * Otrzymujesz mniejszą kwotę niż w wariancie pierwszym ale pieniądze Masz od ręki (150,00zł wysyłamy w tym samym dniu, w którym otrzyamy od Ciebie dokumenty)
        * nie Czekasz kilku miesięcy lecz Cieszysz się pieniędzmi już dziś
        * pozostała część nienależnie pobranej opłaty przechodzi na Kancelarię, która we własnym imieniu ją odzyskuje

Kancelaria odzyskuje opłaty za karty pojazdu z terenu całej Polski.
        Nie ważne gdzie mieszkasz.

Kancelaria Prawna PROFIT
        tel. 609-465-658
        www.kartapojazdu.com
    • Gość: Katowiczanin Zapłaciłeś za kartę pojazdu? To należy ci się 4... IP: *.munitus.3s.pl 27.01.10, 13:57
      W Katowicach w Wydziale Komunikacji powiedzieli mi, że w Piekarach i Rudzie
      Śl. zwracają ludziom pieniądze bo za rok są wybory !!!!???? To znaczy, że
      Prezydenci tych miast są za prawem i uczciwi wobec mieszkańców swoich miast.
      Chwała im za to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka