Gość: ,...., Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.c201.msk.pl 04.12.11, 18:31 www.youtube.com/watch?v=a0vXhwYDfOA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość dla gościa Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 13:50 www.youtube.com/watch?v=a_XzjPjaHl4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Kabareciarz.pl jako autor nin. poczytnego wątku... IP: *.1000lecie.pl 08.12.11, 21:04 ...chce zachować stosowny dystans oraz neutralność. Dlatego (przypuszczalnie) wstrzymuje się od narzucania własnych opinii na Forum. Gość: dictum 08.12.11, 14:19 napisał: kabareciarz.pl :Jak dajesz link do tematu to zamieść również własną opinię , bo taki jest sens forum. Ten wątek to taka osobliwa "kronika" naszej współczesności z ostatnich b. "ciekawych lat". (HKP) ... CZUJ, CZUJ, CZUWAJ!!!... www.youtube.com/watch?v=kXUnJyc_6hQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio Re: Kabareciarz.pl jako autor nin. poczytnego wąt IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 21:40 Bez całowania dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Kabareciarz.pl jako autor nin. poczytnego wąt 08.12.11, 21:43 A co to ja niby, że polityk jestem, albo inne zło konieczne...?! Opinia moja wyrokiem stoi, dlatego z powagą i "dostojeńsfem" stać może, coby Najaśniejszej nie uchybić. A za szczere uwagi serdeczne Wam bog zapłać...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Kabareciarz.pl jako autor nin. poczytnego wątk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.11, 20:20 Kabareciarzu.PO. PO-staraj się zachować "dostojnie" i z powagą jak przystoi na kabareciarza PRL. Proszę nie grzesz więcej / BÓG z szacunku pisze się z dużej litery, zaś " Ó " można tobie wybaczyć; przykład idzie z góry /, bo będę musiał opuścić szeregi twego wątku i raczej nigdy nie osiągniesz 2000 komentarzy, a przecież w tym wątku przewija się historia faktów, opinii, zbrodni i głuPOty wielu z nich i nas. Szalom kabareciarzu.PO. Do miłego.............. Czuwajmy, bo licho nie śpi....... Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Kabareciarz.pl jako autor nin. poczytnego wąt 10.12.11, 20:40 Z szacunku dla Ciebie gilu, napiszę Ci z małej litery, że bóbr, to nie jest jego imię, które to zostało objawione i zapisane. Tylko jego imię należy pisać wielka literą. Biblia tysiąclecia posiadająca imprimatur, gilu, również je zawiera. Poczytaej ino. A zaś potem powrócim do dyskusji. I niech śnięty bóbr będzie z Tobą...! Hoowq...! Gość portalu: gil napisał(a): > Kabareciarzu.PO. PO-staraj się zachować "dostojnie" i z powagą jak przystoi na > kabareciarza PRL. Proszę nie grzesz więcej / BÓG z szacunku pisze się z dużej > litery, zaś " Ó " można tobie wybaczyć; przykład idzie z góry /, bo będę mus > iał opuścić szeregi twego wątku i raczej nigdy nie osiągniesz 2000 komentarzy, > a przecież w tym wątku przewija się historia faktów, opinii, zbrodni i głuPOty > wielu z nich i nas. > Szalom kabareciarzu.PO. > Do miłego.............. > Czuwajmy, bo licho nie śpi....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alloha Re: Kabareciarz.pl jako autor nin. poczytnego wąt IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 10:13 > ...chce zachować stosowny dystans oraz neutralność. > Dlatego (przypuszczalnie) wstrzymuje się od narzucania własnych opinii na Forum > . napisał Harc mistrz Dawniej to człowiek miał głos, Potrafił ......... nieraz całą noc. A drzewa w lesie chwiały się, łamały się, Aż zwierzynie jeżył się włos. Więc czemu dziś nie zadrży nawet liść? Co z wami stało się, chłopaki? Co z wami stało się? Mogłabym dorzucić jeszcze parę szczyp (szczap) , ale to ognisko powinno zgasnąć i niech zalegnie niekompromitująca ciemność(ciemnota). www.youtube.com/watch?v=gor2gSNdSlg Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Kabareciarz.pl jako autor nin. poczytnego wąt 09.12.11, 14:15 Ja trzymam dystans, a i Ty nie zasypiaj...! wiesiek357.wrzuta.pl/audio/7A9XfvVUoH7/dystans_-_nie_zasypiaj Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Kabareciarz.pl jako autor nin. poczytnego wąt 10.12.11, 21:26 Oby para nie poszła wew gwizdek ino...! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10793420,Tysiace_ludzi_zmierzaja_na_demonstracje_opozycji_w.html Gość portalu: Alloha napisał(a): > > ...chce zachować stosowny dystans oraz neutralność. > > Dlatego (przypuszczalnie) wstrzymuje się od narzucania własnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Kabareciarz.pl jako autor nin. poczytnego wąt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.11, 22:37 KAWALARZU.PO . Nie podpuszczaj ludzi...............okey !!??. Czy w wolnej PO-lsce wyobrażasz sobie taką demonstrację przeciwko partii u WADZY ? Chyba musiałby się powtórzyć 10 kwietnia 2010 roku. Może 13 grudzień będzie dobrą okazją do manifestacji przeciwko tym, którzy " właściwie " zagłosowali, na tych którzy chcą uszczęśliwić Polaków unią europejską i euro. Wraca stare.......jak w " lewicowej" partii zwanej SLD. Czuwajmy, bo licho nie śpi............. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Kabareciarz.pl jako autor nin. poczytnego wąt 11.12.11, 13:42 Ja tu o światowej polityce, a gilu mi tu skręca, że Go podpuszczam. Widać, że trza jakiegoś na gila, gilowatego ortodorintologa napuścić, by było. Albo jeszcze co gorsze, jakiegoś gilołowa z pospolitego ruszenia. Tak na postrach, chociaż...! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Kabareciarz.pl jako autor nin. poczytnego wąt 12.12.11, 18:07 Gilu....! Trza zaś kuper ptasi ruszyć i coś tu napisać, ino do rzeczy...! Pa Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Ciotowanie, lub rocznica dla prawdziwych Polaków 12.12.11, 21:44 Jutro 13 grudnia. I co z tego..?. Przez ciotowanie cała Europa ucieka... Tylko gilowate na tym forumie się ostali. Mizeria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Kabareciarz. PO straszy......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.11, 10:11 Kawalarzu.PO. Bliższa ciału koszula......Świat poradzi sobie bez twojej troski o PO-litykę światową. Bolesne problemy minionych lat w POlsce są dla Polaków bardziej interesujące, niż jakaś przypadkowa manifestacja w okolicy Kremla, która budzi u ciebie tak silny, emocjonalny lęk. PS. I nie strasz, bo się w końcu ......... i oby 13 grudnia był na zawsze tylko smutnym wspomnieniem. Czuwajmy, bo licho nie śpi.......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13 grudzień 2011 Re: Kabareciarz. PO straszy......... IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 10:43 13 grudnia1981 Wczoraj u Lisa bardzo aktywny elekt katowickiego okręgu poseł Rozenek (miał 11 lat w 1981) obiecał przyjechać 'do górników' aby uświetnić swoją obecnością obchody masakry na Wujku. Ten szlachetny gest (mam nadzieję) doceni nowa generacja górników. Mnie nikt już świata nie uprości, przetrwa do śmierci lśniące szkliwo, mnie ledwie wiersze o miłości mogą miłością być prawdziwą. Ja tylko w zmienność się zanurzę, byle wciąż różniej, wciąż inaczej, mnie tylko czarna, smutna muza w nienaturalnym oknie płacze. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl 13 grudnia, roku pamiętnego... 13.12.11, 14:51 Faktem jest to, co napisałeś, że Andrzej Rozenek ma zamiar uczcić /nie uświetnić/ pamięć i śmierć poległych górników na KWK Wujek. Jego wiek, nic tu nie ma zdrożnego, względem tej rocznicy i odczuć młodego posła Ruch P, Polaka. Słuchałem tej wypowiedzi podobnie jak buty byłego szefa CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: 13 grudnia, roku pamiętnego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.11, 15:59 Po co 13-go zwołano manifestację sikorskiego. PiS często przesadza, jakby w tej formacji nie było ludzi rozumnie myślących, bo o byłym szefie CBA powiedzieć, że myśli rozsądnie, też powiedzieć nie można. Każda inna data byłaby rozsądniejsza, np. urodziny pana z prawym przedziałkiem noszonym przez niego, o dziwo , za zgodą małżonki pani appelbaum. Byłyby dwie znamienite okazje przy jednej manifestacji , dotyczącej tę samą dyskusyjną PO-litycznie PO-stać, a ile zabawy ? Czuwajmy, bo licho nie śpi....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Kabareciarz. PO straszy......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.11, 15:42 Proponuję twej " 13 muzie" zapalić świecę i wystawić w oknie, jak uczyniło to w jaskrawym świetle jupiterów państwo komorowskich również każdego 10-tego miesiąca. Ku trwałej pamięci.......... Każda WADZA dobrze życząca górnikom jest u nich mile widziana i odwrotnie oni u WADZY są również " mile " widziani, nawet z kilofami. Takie czasy.... PS. .....a LIS mógłby wreszcie zaprzestać klupać się paluszkiem PO główce, bo i tak mądrzejszy już nie będzie . Przeminęło z wiatrem. Czuwajmy, bo licho nie śpi............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaGenia Re: Kabareciarz. kaputt IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 17:05 Polecam słuchanie radia we piwnicy i wyczekiwanie wiosny. Świeczkę ja zapalam i rozjaśnia mnie się czasem ciemnota z jaką się zderzam tu i tu... Dzisiaj zapalę dwie . Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Kabareciarz. kaputt 13.12.11, 17:23 A Ty się bracie nie załamuj..................! Na pocieszenie masz Ci lineczka: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10811736,Nagrania_Klicha__Rosjanie_winni_katastrofy_smolenskiej_.html?lokale=lublin Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Bohaterowie Wujka już nie żyją...!? 16.12.11, 07:06 I tak sobie myślę, co by było, gdyby np. Cieślak nie zaczął "sztrzelać," a wziął udział we mszy świętej razem z górnikami KWK Wujek.? katowice.gazeta.pl/katowice/1,35055,10827350,Bohaterowie_Wujka_juz_nie_zyja.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 16grudzień2011 Re: Bohaterowie Wujka już nie żyją...!? IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 09:53 Nie będzie przebaczenia Który skrzywdziłeś człowieka prostego Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając, Gromadę błaznów koło siebie mając Na pomieszanie dobrego i złego, Choćby przed tobą wszyscy się skłonili Cnotę i mądrość tobie przypisując, Złote medale na twoją cześć kując, Radzi, że jeszcze jeden dzień przeżyli, Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta Możesz go zabić - narodzi się nowy. Spisane będą czyny i rozmowy. Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta. * Autor: Czesław Miłosz, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Bohaterowie Wujka już nie żyją...!? IP: *.1000lecie.pl 16.12.11, 11:20 WIECZNA CHWAŁA I CZEŚĆ BOHATEROM - GÓRNIKOM KOPALNI "WUJEK" W KATOWICACH. (-) harc mistrz Katowice, Forum GW, w dniu 16 grudnia 2011 r. [w XXX rocznicę] (HKP) ... CZUWAMY I PAMIĘTAMY!!! www.youtube.com/watch?v=-ngGsZmSI0A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 16XII2011 Re: Bohaterowie Wujka już nie żyją...!? IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 19:08 strzelano do całej Polski strzelano aby zabić Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Bohaterowie Wujka już nie żyją...!? 17.12.11, 09:59 A może tylko strzelano ze strachu.............................................?! Gość portalu: 16XII2011 napisał(a): > strzelano do całej Polski > strzelano aby zabić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: równo z górki Re: Bohaterowie Wujka już nie żyją...!? IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 10:46 Ze strachu 13 grudnia roku pamiętnego ...wyjechały czołgi na ulice i jeździły tam i z powrotem w szyku bojowym po 100 . Ze strachu wprowadzili godzinę policyjną,weszli do zakładów pracy i ze strachu zwolnili wszystkich,którzy nie podpisali tzw lojalki i ze strachu srali w sracze zakładowe chociaż nikt do nich nie strzelał tylko kawą(z kartek) częstował. Ze strachu pojechali spacyfikować kopalnie Zofiówka(Manifest Lipcowy),Wujek i inne. Ze strachu .... kabareciarz.pl napisał: > A może tylko strzelano ze strachu.............................................? > ! Tak czuwać musi żołnierz by nie przeszkodził wróg! Raz, dwa, lewa! Raz, dwa, lewa!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Bohaterowie Wujka już nie żyją...!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.11, 12:44 Ze strachu wykiwano 10 milionów solidaruchów z Bożej łaski, z których dziś wielu urządza zabawę w wyścigi szczurów do śmietników........ O kwiatach dla " 9 " z Wujka niewiele dumają. Czuwajmy, bo licho nie śpi.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solidarna Re: Bohaterowie Wujka żyją...!? IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 17:56 Gość portalu: gil napisał(a): > Ze strachu wykiwano 10 milionów solidaruchów z Bożej łaski, z których dziś wiel > u urządza zabawę w wyścigi szczurów do śmietników........ Najbardziej wykiwali tych solidaruchów?? Czy to tak trudno zrozumieć o co kto walczy ? Raz wybuchła na podwórku awantura, bo zginęły pewnej kurze cztery pióra! Kura gdacze, kaczka kwacze, krowa ryczy, świnka kwiczy, owca beczy, koza meczy, a na płocie przy chlewiku kogut pieje: „Kukuryku!”. Gdy już każdy wrzasków miał powyżej uszu, ze stodoły wyszło pisklę w pióropuszu. Odnalazła kura pióra i umilkła awantura, a pisklęciu się dostała niezła bura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Bohaterowie Wujka już nie żyją...!? IP: *.1000lecie.pl 17.12.11, 18:39 Strzelano nie "ze strachu", ale właśnie dla wywołania poczucia POWSZECHNEGO STRACHU!!! Przecież już dzień wcześniej, 15 XII 1981 r. w Jastrzębiu, przy pacyfikacji kopalni "Zofówka" (wtedy miała ona nazwę "Manifest Lipcowy"), ten sam co na "Wujku" pluton specjalny ZOMO, także użył broni z ostrą amunicją. Były tam na szczęście tylko rany postrzałowe - nie to, co na kopalni "Wujek" w Katowicach dnia następnego... gdzie nie tylko strzelano z broni ostrej do strajkujących i broniących kopalni górników, ale 9 z nich zabito.(!) I to natychmiast zakończyło ten strajk... Jako były "żołnierz PRL-u" (jak pisze o mnie Gil), i do tego jednostki specjalnej (bo karnej, z ponuro osławionego Orzysza) - wiem doskonale jakimi brutalnymi i "skutecznymi metodami" buduje się stopniowo psychozę ogólnego s t r a c h u . Ci umundurowani i uzbrojeni "po zęby": w czołgi, skoty, armatki wodne i w ostrą amunicję "zomowcy", bardziej się bali... swoich wysokich przełożonych, aniżeli bezbronnego tłumu lub strajkujących robotników. PRAWO i tak obeszło się z nimi nadzwyczaj "łagodnie", bo dowody zbrodni celowo ukryto albo poniszczono, a ślady przestępstwa... pozacierano. TERAZ TRWA WALKA TYLKO O PAMIĘĆ I O... HISTORYCZNY (MORALNY) TEGO OSĄD!!! (hkp) ... Wczoraj, po zakończeniu uroczystości na XXX-lecie wydarzeń pod Kopalnią "Wujek", na wielkim czarnym ekranie przez długi czas widniał napis mówiący, że... "30 lat od tamtej zbrodni nie udało się do dziś pociągnąć do odpowiedzialności jej mocodawców". [cytuję z pamięci] Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Bohaterowie Wujka już nie żyją...!? 17.12.11, 19:42 Który to lepszy jest bohater, też martwy, czy ten, który jest żywy...........................?! Mój dostęp do Was i do forum jest zablokowany, ale, ale.............! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Bohaterowie Wujka już nie żyją...!? 18.12.11, 09:30 Dlaczego od kilku dni kabareciarz.pl ma zablokowany dostęp do forum Katowice - przecież "abonament" zapłacony.....................?............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wańcia Re: Bohaterowie Wujka już nie żyją...!? IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.11, 10:05 Pewnie wielki 'łowca Kretynów ' cię złowił wreszcie . Widzę ,że znalazłeś furtkę i wdzierasz się na forum aby głosić Dobrą Nowinę tzn linki gazeta.pl. czuwaj bo licho cię posuwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prol Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.11, 16:04 Vaclav Havel Ostatni przywódca Czechosłowacji (1989-1992), pierwszy prezydent Czech w latach 1993-2003, działacz opozycji antykomunistycznej . Miał 75 lat. Wyrazy współczucia Rodzinie i Czechom. Stracili Kogoś dla Nich bardzo ważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 18.12.11, 18:44 Mam już dostęp do foruma.........! Zawstydzili się chyba ..........? Szczere kondolencje dla Czechów i od kabareciarza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 19.12.11, 10:23 KIM bedzie następca, po Dzongu II.... Świat odetchnął z ulgą, ale jankesi w strachu......! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prolewita Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.11, 11:35 Na zmianę przynosimy te Hiobowe wieści kabreciarzu.pl to tak na wszelki wypadek aby było widać ,że 'TACY TEŻ UMIERAJĄ'. W żałobie łączą się proletariusze , ale nara nic nie piszą czy wysłali stosowne wyrazy okolicznościowe. światełko niech IM oświetla kręte drogi do Boga jedynego Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 19.12.11, 15:59 Napiszę Ci bardzo krótko, że mnie na życiu to nie zależy, ja mogę i wiecznie żyć ...! A co mi tam...! Gość portalu: prolewita napisał(a): > Na zmianę przynosimy te Hiobowe wieści kabreciarzu.pl > to tak na wszelki wypadek aby było widać ,że > 'TACY TEŻ UMIERAJĄ'. > W żałobie łączą się proletariusze , ale nara nic nie piszą czy wysłali stosowne > wyrazy okolicznościowe. > świa > tełko niech IM oświetla kręte drogi do Boga jedynego > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeszaw Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.11, 11:57 czaa polszka opakuje wodża najwienkszej demokraczi Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Moje kondolencje... 22.12.11, 18:12 Serdeczne wyrazy ubolewania i współczucia, dla rodzin i bliskich poległych i zmarłych żołnierzy w Afganistanie... Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Moje kondolencje... 22.12.11, 18:47 bez komentarza: konflikty.wp.pl/title,Skandal-wokol-smierci-polskich-zolnierzy-armia-oburzona,wid,14107647,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Mniamuśnego całusa sie Wam życzy...! i tyle...! 28.12.11, 10:56 Dziś namiętne święto jest: kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,10878378,Caluj_mnie__Dzisiaj_swieto_pocalunku.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewicja Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.11, 11:36 W stolicy Korei Północnej, Phenianie, zakończyła się ceremonia pogrzebowa Kim Dzong Ila. Trumna z ciałem Kim Dzong Ila jeździła w żałobnym orszaku głównymi ulicami zaśnieżonego Phenianu. Pochód otaczały setki żołnierzy. "Ukochanego Przywódcę" przez trzy godziny histerycznie żegnali płaczący obywatele. oburzenie i nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Sonś już zarejestrowane...! 29.12.11, 15:22 Okaże się, czy to dobrze, czy to żle, któż to wie...!? : opole.gazeta.pl/opole/1,35086,10884274,Stowarzyszenie_Osob_Narodowosci_Slaskiej_zarejestrowane_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 29.12.11, 16:41 [i]Gość portalu: Lewicja napisał(a): > W stolicy Korei Północnej, Phenianie, zakończyła się ceremonia pogrzebowa Kim D > zong Ila. [/url] > > Trumna z ciałem Kim Dzong Ila jeździła w żałobnym orszaku głównymi ulicami zaśn > ieżonego Phenianu. > Pochód otaczały setki żołnierzy. > "Ukochanego Przywódcę" przez trzy godziny histerycznie żegnali płaczący obywate > le.[/i] > Po śmierci Stalina w 1953 r., zwanego "Ojcem Narodów", który miał: "usta słodsze od malin - a Jego Imię .....", też podobno ludzie, nawet w Polsce histerycznie p ł a k a l i . Chociaż... opowiadał mi starszy brat, że wtedy w marcu 1953 roku KTOŚ JEDNAK ODWAŻNY, na murze elektrowni, czy pobliskiego cmentarza, napisał nocą szerokim pędzlem-ławkowcem: >> ZDECHŁ KAT LUDZKOŚCI - STALIN << To był naprawdę wielki szok... a przybyli gazikiem milicjanci nie wiedzieli jak sobie poradzić z takim gigantycznym i bezczelnym napisem. A w komunistycznej Korei Północnej niech te łzy hektolitrami wylewane nikogo nie dziwią. Ludzie od maleńkości tak są TAM wychowywani oraz indoktrynowani, że płaczą za takim KIM'ś, jakby utracili coś więcej niż własnego rodzonego ojca. (!!!) Jest to smutne i przerażające zjawisko, charakterystyczne dla krajów o kulturze azjatyckiej. Bardzo niebezpieczne dla współczesnego demokratycznego, wolnego i cywilizowanego świata. Wcześniej czy później, przy takim bezrefleksyjnym fanatyzmie, może dojść do tego, że uzbrojeni po zęby 10-milionowi północni Koreańczycy ruszą na podbój Korei Południowej (5 milionów)... i III WŚ będzie gotowa! Bo Japonia tuż, tuż i Chiny nieopodal... Jednakże, w kwestii indoktrynowania młodego pokolenia, nie czujmy się tak wysoko dowartościowani,, bo mamy przecież "nowe pokolenia lemingów", którym media liberalne jeszcze lepiej i sprytniej niż w Pn'Korei... PO'przewracały we łbach. ;-((((((((((( (HKP) ... SZKODA WASZYCH I NASZYCH ŁEZ... www.youtube.com/watch?v=qVkYGvaYwL4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.11, 18:29 Zachowajmy łzy na dalsze dni od styczeń 2012 roku , albowiem ustawa zdrowotna 40-letniego lewicowego kamikadze idzie "w dobrym" kierunku, zresztą jak cały kapitalizm, czyli...... ku upadkowi. Dlatego też tego LEWAKA namaszczono tytułem ministra zdrowia. Przypadek ???? Ktoś przecież kiedyś będzie musiał beknąć za gwałt na Polakach. Czemu nie były lewicowiec ? Już kiedyś ktoś sygnalizował , że POlska w 2050 roku będzie miała zgodnie z trendem PO-litycznym o 5 milionów mniej obywateli. Docelowo PO-dobno zmierza do 18 milionowej POlski . PS. Oby po udanej PO-litycznej reformie zdrowia kultura azjatycka / prawdziwe łzy /, nie stała się mimowolnie naszą PO-lską kulturą . Czuwajmy, bo licho nie śpi................ Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 31.12.11, 09:43 Faktem jest, że "trza" czuwać, bo i licho nie śpi. Już wiadomo kto zarobi na nowej liście ref. leków a kto straci. Krauze kupił już udziały. Węgrzy mają problem z euroforintem i bankiem centralnym. Łutka w Murmańsku zatopiona do połowy, tak by rakiety się nie zamoczyły, a złotufka mi się podnosi, po wczorajszym upadku. Nic dodać nic ująć, bo idziemy na Sylfka w dobrych nastrojach z flaszką w kieszeni, a los sam się odmieni, byle do jesieni. P.S. Czuwajcie zatem, bo EURO tuż tuż...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.11, 19:36 'Idemy.'............ALLELUJA i do przodu do EURO ....PO BIDĘ !!! Czuwajmy, bo licho nie śpi........... DOSIEGO NOWEGO ROKU 2012 / gil. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 02.01.12, 11:11 Witojcie wew 2012 roku.........................! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po kolędzie Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 12:45 W i t o j c i e c z ę ś c i e j www.youtube.com/watch?v=VgVl7po0poU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 09.01.12, 21:38 Przecież to zamach był....! Trza natentychmiast komisję śledczą powołać... chiba, czy to aby nie gil przez okno zastukał dziobem ... www.youtube.com/watch?v=lpBhBxazKmg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10styczeń2012 Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 11:46 ja słyszała co zeuon pszeszczelou sie polik i pot pode biurko i udou zdechłego. a conn-5-x donosi co zeon strzelajac sobie w policzek z boku glowy otworzyl dzioba tak aby nie postrzelic sobie zeby(dodatkowe koszta bylyby pozniej), tylko ciekawi mnie jezyk mial na poddniebieniu czy na poziomie ponizej dolnej szczeki ALE JESZCZE NIGDY NIE SLYSZALEM O SAMOBOJCY STRZELAJACYM SOBIE PRZY OTWARTYM NA OSCIERZ OTWORZE GEBOWYM W POLICZEK ABY KUKLA WYSZLA DRUGIM POLICZKIEM oczywiscie nie uszkadzajac ani zebow ani jezyka... ale sie porobiło Przybył Strzelił Chybił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ORZYSZ Jako żołnierz LWP... też chciałem strzelić sobie w IP: *.1000lecie.pl 10.01.12, 16:13 ... usta z "kałasznikowa". [opowieść prawdziwa: z zębem, wróżbą cygańską i prokuratorem wojskowym w tle] Sakramencko bolał mnie ząb trzonowy, w którym była tak wielka dziura, jak w owym kraterze wulkanu na Islandii. Kolejne noce z rzędu tak mi "kopcił", że z tego bólu można było wprost zwariować. Koledzy z kompani spali, a ja przy kranie z zimną wodą "wartowałem" do rana, co rusz nabierając jej do ust... bo wtedy była jakaś chwilowa ulga w męczarniach. Tak mi ten bolący ząb dawał w kość, że zacząłem kombinować jak się go pozbyć? Myślałem nawet o tym, aby go... wystrzelić, wkładając np. z boku lufę AK-47 do ust. Ale to i tak było trudne do wykonania, bo na końcu lufy "kałacha" jest duża metalowa nasada z tzw. "muszką celowniczą". Męczyłem się, kombinowałem, w końcu... dowódca wygnał mnie do dentysty w mieście garnizonowym. Ona mówi: - Ten ząb trzeba usunąć. Dostanie pan zastrzyk na znieczulenie. A ja NA TO: - NIE! Niech go pani rwie "na żywca", tyle już przez ten ząb wycierpiałem, więc i taki ból... też wytrzymam! - taki był ze mnie wtedy chojrak orzyski. I się zaczęło... Przy pierwszej próbie wycharatania go... urwał się, a ja o mało z tego fotela nie wystartowałem z bólu w kosmos. Potem było zaś wyrywanie poszczególnych fragmentów korzenia zębowego specjalnym haczykiem. Wyszedłem z tej przychodni taki obolały i wtedy... dopadły mnie Cyganki z miejscowego taboru, nakłaniające przechodniów do wróżenia z kart. - Polóż pan 5 zloty, a cyganka prawdę ci powie! - kładłem jej więc na karty kolejne 5-złotówki (które zaraz "znikały"), a ta czarnooka piękna cyganicha, gadała mi niestworzone rzeczy - jakie mnie wkrótce czekają. Łagodziło to i pozwalało zapomnieć o bólu po wyrwanym zębie. I wszystko to, co mi wróżyła z kart jakoś przedziwnie... pasowało do mnie. Mówi np. tak: - Starszi i ważni pan wojskowy na ciebie czai sie, będziesz miał podróż pociągiem i klopoty, może nawet wiezienie. Jest ładna dziewczyna i dla niej zostaniesz. Uważaj, bądź ostrożny... polóż jeszcze 5 zloty. Itd. itp. Sprawdziło się, bo za dwa miesiące była podróż pociągiem do Giżycka i przesłuchiwał mnie wysoki oficer WSW, straszył pierdlem, ryczał na mnie "idącego w zaparte" i w końcu... kazał mi wypie...ć z powrotem do jednostki. Uniknąłem wtedy "jak najcudowniej"... postawienia przed wojskowym prokuratorem. Straciłem tylko trzonowego zęba, uniknąłem postrzału w usta, poznałem żandarmerię WSW, cygankę z taboru cygańskiego i... dziewczę czarnookie też było. (HKP) ... CYGANKA Z KART CI POWRÓŻY I PRAWDĘ CI POWIE... POLÓŻ 5 ZLOTY!!! www.youtube.com/watch?v=Yp-gouV9vyE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachorka Re: Jako żołnierz LWP... też chciałem strzelić so IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 16:50 bez znieczulenia Polecam sprawdzony sposób usuwania zębów. Na aktualne czasy, kiedy za wyrwanie ósemki trzeba zapłacić 200zl z góry i wylądować na pogotowiu na dobitkę , to bardzo dobry sposób (podobno ,bo tego nie sprawdzałam) ale jak ktoś odważny i zdesperowany to proszę jeszcze jeden rodzaj znieczulania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 14:56 POdziwiam twoje kawalarzu.PO " natrętctwo myślowe " w tym historycznym twoim wątku. Sugerujesz znowu zamach....... Sądzę, że coś w tym jednak jest. Przecież Prokuratora Wojskowa jest głęboko umoczona w niezdarne śledztwo tragedii smoleńskiej i uśmiercenia 96 Pielgrzymów 250 metrów od lotniska i na wysokości 15 metrów nad ziemią.. W tej sprawie ich działania są wysoce dyskusyjne. Może jednak powoli ta tragedia ujrzy światło jawności . Przecież i prokuratorzy to ludzie , a sumienie " gryzie " . Muszą się tam dziać dziwne rzeczy kończące się strzałami w buzię. Ale gdzie w dzisiejszej PO-litycznej rzeczywistości jest lepiej ? Znowu dziś mamy " 10 " dzień miesiąca. Znowu mamy nową tragedię. Smutna rzeczywistość i mała nadzieja na lepsze. Ale wielu ludziom taki stan rzeczy jest PO drodze... Premier tusk na urlopie....znowu daleko od POlski. Czuwajmy, bo licho nie śpi............ Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Bunt generałów,,, czyli jak nic początek V RP...?! 10.01.12, 17:14 Obiad poznański /nie drawski/, kombinatoryka z powtórzeniem kombinacji... Co to za samobójstwo, które tak starannie jest wyreżyserowane, chiba...? Noooo, może się i mylę, ale facet przynosi prywatny PISdolecik, zwołuje naiwnych dziennikarzy /jego zdaniem, chiba, bo strzela sobie w policzek/, ize świeżym luftem wew tle, a w szpitalu mówi dziennikarzowi, że to protest przeciw likwidacji PW i żalu za skradzionymi milionami we WP.... Kabaret, jak ino nie wiem co...? Trzimcie siem ludkowie, za brzucho...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganka Re: Bunt generałów,,, czyli jak nic początek V RP IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 17:56 Ty lepiej sobie poczytaj jak robił karierę chłopek z Radłowa i się śmiej . Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Bunt generałów,,, czyli jak nic początek V RP 11.01.12, 07:51 Wielu z nas urodziło się w takiej biadolinie, bo takie było życie... Gość portalu: cyganka napisał(a): > Ty lepiej sobie poczytaj jak robił karierę chłopek z Radłowa i się śmiej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ORZYSZ Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-strzelił IP: *.1000lecie.pl 11.01.12, 11:29 Ów młody facet "od kabli" (pierwszy, widoczny na tym filmie z pozostawionej kamery video, PO wyproszeniu z sali dziennikarzy) - przeszkodził panu prokuratorowi wojskowemu w popełnieniu samobójstwa. To oczywiste... Znalem takich honorowych i ambitnych "twardzieli" z wojska i... nie tylko z onego Orzysza. Odważnych. Bardzo zdecydowanych. Ludzi ideowych - naprawdę z zasadami... Bo człowiek osaczany i zaszczuwany, w determinacji do czynu takiego... zawsze jest zdolny. Na pewno... nie bolały go zęby! - tylko chodziło mu o wiele ważniejsze sprawy.(!!!) www.youtube.com/watch?v=13sJirMKb6o&feature=related Znachorce & Cygance dziękuję za świetny filmowy przykład z usuwaniem przy pomocy ciężkiego kamienia... bolącego zęba. I pszczele użądlenia dla... miejscowego znieczulenia. Chociaż, w moim akurat wtedy przypadku, na niewiele by się one zdały, gdyż ten zepsuty trzonowiec przypominał jak rusz... "islandzki krater wulkanu", i nawet wrzucenie doń wiązki granatów - poza zwiększoną dawką "bolącego kopcenia", dało by tylko... czasowo-okresowy paraliż (komunikacyjny?). A poza tym, nawet nie byłoby możliwości owego kamienia do czego przywiązać, ponieważ 'krater" mojego zęba był... równo z jego dziąsłem. Gdybym wówczas strzelił sobie w usta - byłby to ostatni strzał w moim życiu...;-(((((( (HKP) ... CZUWAJCIE, WOJSKOWE PROKURATORY, ALBOWIEM "CHŁOPCY Z NASZEJ WSI"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tak Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 12:50 Wczoraj rocznica… a my nadal nie mamy wraku, skrzynek, broni, kamizelek, telefonu żadnych dowodów. Mamy postrzelone go pułkownika , a nie o to chodzi aby ubywało chopców w naszym poleblu. www.youtube.com/watch?v=F4OrOvota28 tak tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 17:12 POlski Prokurator Generalny pojechał do Moskwy święcić 290 rocznicę powołania rosyjskiej prokuratury. Czy będzie miał chwilę by się upomnieć o czarne skrzynki i wrak samolotu ? Może treścią oblewanka PO-zostaje jedynie inna okazja....... Czuwajmy, bo licho nie śpi............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ja Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 17:35 Cała afera zmierza w jednym kierunku – zmusić do dymisji Saremata. Tylko tak będzie można dorwać Pasionka i Macierewicza. Moasz głowa to kombinuj i ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 17:50 " Kowal zawinił, a Cygana PO-wiesili ??? ". Czuwajmy, bo licho nie śpi............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tragazfarsą Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 14:29 To nie pszczele , ale szerszenie użądlenia zapewniają maksimum znieczulenia!!! www.youtube.com/watch?v=F-KQaIISwMM&feature=channel_video_title dokładnie jak we wczesnym peerelu Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str 12.01.12, 12:11 A jednak psychiatryk....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przy okazji Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 13:21 Ano taki model światowy ekstrakcji politycznych bez znieczulenia przyjęty i akceptowany jest i u nas. Tak przy okazji obserwacji ulubionej strony w necie i twojego wątku ,który dziwnym trafem jeszcze się tli dorzucam ci ciekawostkę z wcześniej tu odnotowanej samobójczodesperackotragiczno sprawy. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10949903,Podpalil_sie_przed_Kancelaria_Premiera__bo_mial_racje_.html Szkoda mi tych co nie wpadli na pomysł schodzenia publicznego, ci po których pozostał ino sznur , albo rewolwer co nie chybił chociaż kobieta strelała. www.youtube.com/watch?v=B-t7CqvBM2A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 17:34 Przecież każdy, nawet najbardziej dotknięty przez los wariat, musi wyrazić zgodę na umieszczenie w szpitalu psych......... A przecież pułkownik Przybył , sprawując tak wysoką funkcję w Prokuraturze Wojskowej PO-dobno wariatem nie był, choć........nie był na "właściwym kursie i ścieżce" Podobno w PO-lityce o wariactwie człowieka decydują jednak dziwne przypadki. PS. Przecież pułkownik Przybył mógł wyjść z szpitala na własne żądanie i dokończyć dzieło na własne konto, bez obciążania tzw." osób trzecich " Czuwajmy, bo licho nie śpi.............. PS. Pułkownikowi Przybył należy życzyć wolności w zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ORZYSZ Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str IP: *.1000lecie.pl 12.01.12, 12:21 Może będą chcieli "zrobić go za wariata", który "różne TAKIE RZECZY" wygaduje...od rzeczy??? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10950565,Plk_Przybyl_wypisany_ze_szpitala_w_Poznaniu__Teraz.html?lokale=katowice To nie była żadna mistyfikacja. Ten człowiek naprawdę chciał sobie PO WOJSKOWEMU, honorowo... "strzelić w łeb".(!!!) Kula miała wyjść nie policzkiem ale z tyłu głowy, "klasycznie" i skutecznie - tak, jak po strzale z nagana w potylicę... Wyniesiono by go wtedy w czarnym worku, a nie rannego i nieprzytomnego na noszach sanitariuszy. Sekwencja filmowa tej konferencji prasowej w poznańskiej Prokuraturze Wojskowej, którą umieszczono natychmiast w internetowych mediach... wyraźnie na to wskazuje. Prawdopodobnie uratował go tylko zwykły przypadek - jak to na wojnie: ...gdy o życiu żołnierza decyduje nieraz ułamek sekundy. PO KOLEI... PRZEBIEG TEGO BULWERSUJĄCEGO ZDARZENIA: 1. Na konferencji prasowej do dziennikarzy i do "wycelowanych" w jego kierunku mikrofonów wygłasza krótkie oświadczenie. Mówi o honorze wojskowym, o sprawach którymi się zajmuje, o trudnościach, o zamiarach władz likwidacji Prokuratury Wojskowej. 2. Jest opanowany, nawet próbuje się uśmiechać, ale czuje się w nim hamowane napięcie emocjonalne, gdy robi przerwę: "aby przewietrzyć powietrze w sali", wyprasza wszystkich dziennikarzy i ludzi na sali. 3. Nim ostatni wychodzą, podchodzi do okna i otwiera je... Chce być i jest przez chwilę sam. 4. Wyjmuje pistolet, wkłada jego lufę do otwartych ust i... w momencie ostatniej sekundy swego życia, gdy już ma nacisnąć cyngiel... nagle otwiera ktoś drzwi do sali. 5. Pada strzał i płk. Przybył pada nieprzytomny przy otwartym oknie... na podłogę. Leży ogłuszony, w kałuży krwi z... przestrzelonym policzkiem twarzy. Tak go znajdują dziennikarze, którzy słysząc strzał (zaraz za tym "technikiem od kabli)" weszli do tej sali. Niesamowite, ale o wszystkim zadecydował ten ułamek sekundy. Gdy prokurator Przybył trzymał lufę pistoletu w otwartych ustach i zdecydowany naciskał już spust... nagle OTWIERAJĄ SIĘ DRZWI. Jest niemal pewne, że w tym ostatnim momencie... odruchowo skręcił głowę i kula po strzale wyszła... P O L I C Z K I E M . [tak to sobie, ja harc mistrz, jako b. żołnierz obyty z bronią wyobrażam] (HKP) ... PRZEZ NAGLE OTWARTE DRZWI... JEST TYLKO P O L I C Z E K . PS: Jakże o wiele skuteczniejsze są samobójstwa... np. te pozorowane, udziałem tzw. "osób trzecich". Nie rozumiem: dlaczego, kurdebalans!, akurat "trzecich"...[???] Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str 12.01.12, 13:36 Zauważyć "trza", że On bardzo bał się o rykoszet tzn., że zależało mu na życiu..? Jak Lepperowi..? politykier.pl/kat,1025795,wid,14158235,wiadomosc.html?ticaid=5db9e Trzimcię się ludkowie, za brzucho..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Todzia Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 13:40 Przez otwarte okno wpadło mu za dużo tlenu . To dotlenianie palcy działa Panu na gowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ~~~~~~ Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str IP: *.1000lecie.pl 12.01.12, 19:37 Todzia, najwyraźniej ten "betonowy" widok ściany za oknem przesłania ci horyzonty myślenia. I jest powodem fobii oraz kompleksów... Dotleń się. (HKP) ... www.youtube.com/watch?v=FKGKYsIiuKc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk Re: Veni-vidi-vicie-rozumicie: Przybył-ujrzał-str IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 10:20 "Piesek jak nie może ugryźć to przynajmniej obsika" Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 12.01.12, 15:46 Znów Kiszczak winny...?! wiadomosci.onet.pl/wiadomosci/wyrok-ws-stanu-wojennego-kiszczak-skazany-kania-un,1,4996328,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 17:02 POdobno " okrągły stół " miał być gwarancją bezkarności generała Kiszczaka i innych wielkich, która to decyzję wysokie umawiajace się STRONY obficie zakrapiały drogimi francuskimi koniakami . Niestety, młyny mielą POwoli. Tylko krągły stół dał POlsce szybką wolność i demokrację. Kiszczakowi zaś po 32 klatach wyrok skazujący .......... Pamięć ludzka, niestety, jest zawodna. Uczyń drugiemu dobrze, a dostaniesz PO mordzie. Czuwajmy , bo licho nie śpi............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 12.01.12, 18:06 "Nie było groźby interwencji. Stan wojenny to była realizacja planu" - tak napisano w uzasadnieniu wyroku warszawskiego sądu. Kto pamięta tamte czasy ten wie, że już od końca 1980 r. władze komunistycznej Polski przygotowywały się do zdławienia "Solidarności" siłą i stopniowo prawie przez cały 1981 rok koncentrowały główne ośrodki władzy wokół generałów: Jaruzelskiego i Kiszczaka. Sowieci po ugrzęźnięciu wojskowym w Afganistanie, nie byli w stanie podjąć interwencji zbrojnej w Europie Środkowej... w zbuntowanej "solidarnościowo" i "antysocjalistycznie" Polsce. To by ich o wiele więcej kosztowało i groziło im "przeniesienie tej INFEKCJI"... do ZSRR. Zresztą pamiętam owe słynne oświadczenie Jaruzelskiego z 1981 roku: "Będziemy bronić socjalizmu w Polsce tak jak... n i e p o d l e g ł o ś c i " !!! (HKP) ... CHODZIŁO IM TYLKO O UTRZYMANIE ZA WSZELKĄ CENĘ TEJ SWOJEJ WŁADZY!!! A potem o "miękkie lądowanie" PO transformacji ustrojowej. www.youtube.com/watch?v=XZyenKyJ4c8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 23:37 POwodzenie ustanowienia stanu wojennego zawdzięczamy rządowi USA. " Przyjaciele " wiedzieli od swego TW Kuklińskiego , że wrona chce wprowadzić stan wojenny i internować do domów wczasowych w pięknych miejscowosciach krajobrazowych niepokornych i nic w tym względzie nie zrobili. Ba , choć trochę jednak zrobili. Wprowadzili za aprobatą prez. regana i jeszcze kogoś kochającego Polskę embargo na na wszystkie towary tak, ze na półkach normalni ludzie mieli tylko ocet i japońskie "nagie haki ". Ale to już było............. Grożby interwencji z zewnatrz nie było, jak stwierziła młoda pani sędzina, chyba dlatego , że ruscy byli prawie wszędzie , gdzie trzeba było być, o czym wiedziła pewnie ówczena wadza. Czuwajmy, bo licho nie śpi................ Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 13.01.12, 09:04 Gilu, twierdzisz, że ruscy byli prawie wszędzie...?!!! A w kokpicie nie byli, bo i Błasika nie było, a głosy pochodziły... no skąd??? Trzimcie sie ludkowie, za brzucho........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Ten wyrok sądu w W-wie - to... osąd metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 13.01.12, 11:28 ...i tzw. STANU WOJENNEGO - zbrojnej akcji "komuny" przeciwko własnemu narodowi w dniu 13 XII 1981 r. wiadomosci.onet.pl/kraj/borusewicz-glownym-skazanym-powinien-byc-jaruzelsk,1,4996608,wiadomosc.html (HKP) ... PS: Skoro w czasach PRL-u ponad 2 mln. należało do PZPR, a 10 ml. do "Solidarności" - to nic dziwnego jest w tym, że zdania na temat wprowadzenia Stanu Wojennego są podzielone. Jedni upatrują w postaci gen. Wojciecha Jaruzelskiego... bohatera, który uratował Polskę przed interwencją radziecką, inni widzą w nim zwykłego zdrajcę i sługusa moskiewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 11:49 Kabareciarzu.PO. Jak zwykle PO-dpuszczasz obywateli.....,. Co wspólnego ma stan wojenny lat osiemdziesiątych ub. stulecia z uśmierceniem 96 psażerów TU154 Military z Prezydentem RP prof. Leche Kaczyńskim w drodze na Katyński Cmentarz na groby pomordowanych przez ruskich polskich oficerów z 10 kwietnia 2010 roku ? Co wspólnego ma przekręt prokuratury ruskiej i PO-lskiej z głosem gen. Błasika w kokpicie tutki z okupacją Polski przez ruskich , zresztą zgodną z ustaleniami rządów USA, Wielkiej Brytanii i samej Rosji ? Jak jeszcze POwiesz, że nakierowanie samolotu rządowego TU154M na lasek brzózkowy, 250 metrów od lotniska z potwierdzeniem ruskiej wieży kontrolnej " jesteście na właściwym kursie i wysokości " było nieprzemyślanym aktem poprzedzającym planowaną tragedię, to uwierzę, że gen. Błasik , komplenie zalany pilotował tutkę, mimo, że go w kokpicie nie było. "Trzim sie" za łokieć ........i czuj duch kawalarzu.PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 13.01.12, 17:14 Sam wiesz o broni, która jest w stanie przejąć kontrolę nad sputnikiem, satelitą czy rakietą. A co nad taką tuteczką. Sami już się oskarzają, o przejęcia satelit. To wszystko staje się i jest jak najbardziej realne. Trzimcie sie ludkowie, za brzucho...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 22:35 Czyli...kabareciarzu.PO ?...... PO-woli sumienia wtajemniczonych nie będą w stanie utrzymać na wodzy tajemnicę uśmiercenia 96 pasażerów TU154 Military z Prezydentem RP w brzózkowym lasku smoleńskim, 250 metrów od lotniska i na wysokości 15 metrów od ziemi. Nie PO-mogą im w tym wysokie awansy i stanowiska PO-lityczne i zawodowe. Człowiek, choć nie zawsze zachowuje się jak człowiek , jednak POrusza czasem rozumem , a nim POrusza sumienie . Pułkownik Mikołaj Przybył jest tego niezaprzeczalnym przykładem. Czuwajmy, bo licho nie śpi............ Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 13.01.12, 22:30 Gilu, a nie mówiłem i nie pisałem...???! wiadomosci.wp.pl/title,Sensacyjne-nagranie-dwie-sekundy-po-katastrofie-841074-pojedynczy-ludzki-glos,wid,14165969,wiadomosc.html?ticaid=1dbbf Gość portalu: gil napisał(a): > Kabareciarzu.PO. > Jak zwykle PO-dpuszczasz obywateli.....,. > Co wspólnego ma stan wojenny lat osiemdziesiątych ub. stulecia z uśmierceniem 9 > 6 psażerów TU154 Military z Prezydentem RP prof. Leche Kaczyńskim w drodze na K > atyński Cmentarz na groby pomordowanych przez ruskich polskich oficerów z 10 kw > ietnia 2010 roku ? Co wspólnego ma przekręt prokuratury ruskiej i PO-lskiej z > głosem gen. Błasika w kokpicie tutki z okupacją Polski przez ruskich , zreszt > ą zgodną z ustaleniami rządów USA, Wielkiej Brytanii i samej Rosji ? > Jak jeszcze POwiesz, że nakierowanie samolotu rządowego TU154M na lasek brzózko > wy, 250 metrów od lotniska z potwierdzeniem ruskiej wieży kontrolnej " jesteści > e na właściwym kursie i wysokości " było nieprzemyślanym aktem poprzedzającym p > lanowaną tragedię, to uwierzę, że gen. Błasik , komplenie zalany pilotował tutk > ę, mimo, że go w kokpicie nie było. > "Trzim sie" za łokieć ........i > czuj duch kawalarzu.PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 22:56 ......a pracują tylko na ruskich kopiach czarnych skrzynek !!! Co byłoby, gdyby mieli oryginały , a polscy chemicy wrak samolotu tuż PO katastrofie ?? Dobrych i spokojnych snów. Czuj duch. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 14.01.12, 18:21 Gilu, widzą, a nie grzmią...?! media.wp.pl/kat,1022943,wid,14166311,wiadomosc.html?ticaid=1dbd3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 18:35 Kawalarzu.PO. PO-dobno świństwo ma krótkie nogi. Nie rozumiem tylko jednej rzeczy , mianowicie , że nikt nie zastanawia się nad oczywistym faktem, że TU154 Military kierowana w " mgle" przez ruską wieżę kontrolną słowami " "jesteście na właściwej ścieszce i wysokości "; faktycznie znajdowała się 250 metrów od lotniska. . Gdyby Tutka znalazła się nad pasem lotniska, a nie nad lasem brzózkowym, to z 100 % pewnością , nawet przy tej podobno marnej widoczności wylądowałaby bezpiecznie na powierzchni lotniska. podobnie jak to miało miejsce z samolotem pilotowanym przez pułkownika Wrony. Przecież TU154 Military miała już wypuszczone koła podwozia, ale jak bezpiecznie lądować na drzewach brzózkowego lasku ? Może tez wcześniej na wysokości 15 metrów nad ziemią / lasem, rzeczywiście przestały reagować jedne instrumenty pokładowe wskutek zadziałania innych "instrumentów" na PO-kładzie samolotu. Stąd może też ten rozrzut części samolotu i ludzkich ciał na powierzchni trzech kilometrów kwadratowych, po tragedii uśmiercenia 96 pasażerów TU154 Military. Kabareciarzu.pl. Sądzę jednak , że nie grzmią, bo wiedzą........ Czuj duch. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 16.01.12, 14:17 Błasika nie było w kokpicie.....! Co z tymi raportami...?!!! www.gazeta.pl/0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 16:57 Kokpitu w miejscu tragedii wcale nie znaleziono. Rozpieprzył się podobno jeszcze w powietrzu. Tak wskazywały obrażenia gen. Błasika, którego PO-dobno pijanego znaleziono w PO-bliżu " utlenionego " kokpitu, bo w nim w/g nowych ustaleń z kopii czarnej skrzynki, Go nie było. Makabryczne żarty wstawiają nam panowie w mundurach i ich cywilny zwierzchnik. Czuwjmy, bo licho nie śpi.............. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 17.01.12, 13:33 Był, albo nie był, oto jest pytanie...?! Był, albo nie był, jak myślicie...? Był, albo nie był, w tym kokpicie...?! ................................................... z prywatnego albumu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przy okazji Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.12, 14:27 Przestań robić prymitywne jaja z pogrzebu i więcej szacunku jak piszesz o generale broni Wojska Polskiego śp Andrzeju Błasiku. Twoje sympatie dla generała Jaruzelskiego staram się zrozumieć, ale kpiny wobec tragicznej śmierci to brak wyobraźni i dowód na brak sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 17.01.12, 15:23 Przy okazji napiszę Ci, że nie rozumiesz, lub nie czytasz ze zrozumieniem napisanego prozą ludową tekstu, który to tekst, jest moim żalem za grzechy innych. Żałuję również za Ciebie, któremu kojarzy się tylko jedno i z jednym. Na kolana więc i żałuj...! Żałują, czy nie żałują...? Oto jest pytanie...? Coś się jeszcze wyda, Czy już tak zostanie...?! ................................... z prywatnego albumu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eot.przy okazji Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.12, 15:35 Prozą ludową to sobie możesz na dożynkach w Radomiu opowiadać bery i boje, a tu nie 'tykaj' generała jak to robisz 2 posty niżej. Świat jest bardziej złożony , niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 17.01.12, 20:35 Jesteś jak ten prezes, którego nikt i nic nie przekona.! Nawet proza na dożynkach w Radomiu...!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =--)-> Co tam gen. Błasik... był - nie był. PO'słuchajcie IP: *.1000lecie.pl 17.01.12, 21:22 ...mówiącego PO polsku... już 3 dnia PO katastrofie... BRODATEGO "PROROKA Z ANTYPODÓW": www.youtube.com/watch?v=mK7x6kfWQCg&feature=fvst [z 13 IV 2010 r.] Który TO PO'wiedział, CO od razu zasugerowała strona rosyjska zaraz PO katastrofie TU 154M. (HKP) Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Co tam gen. Błasik... był - nie był. PO'słuch 18.01.12, 16:20 Któren to, najlepszym dowodem jest na to, że mówię prawdę......! Gość portalu: harc mistrz =--)-> napisał(a): > ...mówiącego PO polsku... już 3 dnia PO katastrofie... BRODATEGO "PROROKA Z > ANTYPODÓW": > www.youtube.com/watch?v=mK7x6kfWQCg&feature=fvst [z 13 IV 2010 r.] > > Który TO PO'wiedział, CO od razu zasugerowała strona rosyjska zar > az PO katastrofie TU 154M. > (HKP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Co tam gen. Błasik... był - nie był. PO'słuch IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 19:22 Komentarze do tego fimu zostały wyłączone. I słusznie. Błasik, piloci POlscy , prezydent, itp. ...szkoda słów. Piloci wylądowaliby w Smoleńsku nawet w głębokiej mgle i bezksiężycowej nocy, gdyby znależli się nad pasem lotniska lub na samym lotnisku. Wieża kontrolna nakierowała TU154Military na lasek brzózkowy, 250 metrów od lotniska upewniając słowami " jesteście na właściwej ścieżce i kursie " , no i wyląduj tu w ciemnosciach mgły w lasku na drzewach. Gdy piloci się zorientowali, że ich wykiwano chcieli odlecieć, ale wtedy przestały na wysokości ok. 26 metrów nad ziemią działać instrumenty sterownicze na POkładzie TUTKI. Pierdyknęło i samolot oraz szczątki ludzkie rozsypały się na powierzchni trzech kilometrów kwadratowych, a kokpit zniknął na amen. Ruski samolot IŁ z środkami transportowymi na pokładzie nawet wcześniej nie silił się na lądowanie , bo taki nakaz przyszedł z Moskwy. Wszystko inne to propagandowa lipa . Tak miała wyglądać wizyta Prezydenta RP i Jego najbliższych współpracowników w drodze na Cmentarz Katyński. Mieć wszystkich " wrogów " wewnętrznych i zewnętrznych w jednej klatce i nie skorzystać, inaczej, nie dotrzymać przyrzeczenia danego przyjacielowi , to jak na rosyjskiego premiera byłby zbyt duży wstyd. Na to ruscy nie mogli sobie POzwolić. Upiekli dwie pieczenie przy jednej tragedii...... Jak jednak słychać, widać i czuć coś się w SPRAWIE zaczyna dziać.......Jednych zainteresowani w sprawie wysoko awansują, innych ze stanowisk odwołują. A młyny PRAWDY i sprawiedliwości mielą PO-woli, ale mielą......... Czuwajmy, bo licho nie śpi............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =--)-> Re: Co tam gen. Błasik... był - nie był. PO'słuch IP: *.1000lecie.pl 19.01.12, 09:32 Gość portalu: gil napisał(a): > Komentarze do tego fimu zostały wyłączone. I słusznie. > Błasik, piloci POlscy , prezydent, itp. ...szkoda słów. > Piloci wylądowaliby w Smoleńsku nawet w głębokiej mgle i bezksiężycowej nocy, g > dyby znależli się nad pasem lotniska lub na samym lotnisku. Wieża kontrolna nak > ierowała TU154Military na lasek brzózkowy, 250 metrów od lotniska upewniając sł > owami " jesteście na właściwej ścieżce i kursie " , no i wyląduj tu w ciemnosci > ach mgły w lasku na drzewach. Gdy piloci się zorientowali, że ich wykiwano chci > eli odlecieć, ale wtedy przestały na wysokości ok. 26 metrów nad ziemią działać > instrumenty sterownicze na POkładzie TUTKI. Pierdyknęło i samolot oraz szczątk > i ludzkie rozsypały się na powierzchni trzech kilometrów kwadratowych, a kokpit > zniknął na amen. Przypomniałem dziwnie "proroczą" ocenę winnych katastrofy pod Smoleńskiem, w wydaniu "brodacza z Australii" (czytaną przez niego "ze ściągi" obok nagrywającej kamery), już 3-go dnia PO tym zdarzeniu, która została na YT... wyłączona z możliwości jej komentowania. W równie "dziwny sposób"... zniknęły z YT te zdjęcia satelitarne okolicy lotniska "Siewiernyj", zrobione zaraz PO katastrofie polskiego TU 154M , wskazujące na kierunek ruchu samolotu w ostatniej fazie jego lotu - tuż przed samą tragedią: www.youtube.com/watch?v=8RHUcWrVpek&feature=related (HKP) ... NO I JESZCZE TA DZIWNA MGŁA...[???] Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Co tam gen. Błasik... był - nie był. PO'słuch 19.01.12, 10:13 Dwóch ich tam było, i dwóch ich niosło..........?! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10991551,W_kokpicie_Tu_154_bylo_dwoch_generalow.html?lokale=katowice jako potwierdzenie tego, że już się nam... wydaje...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluski śląskie Re: Co tam gen. Błasik... był - nie był. PO'słuch IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 10:27 jełop Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Co tam gen. Błasik... był - nie był. 20.01.12, 20:26 Podobno było aż trzynaście ciał w kokpicie...? A ciała pilotów...? Nic już nie kumam...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Co tam gen. Błasik... był - nie był. PO'słuch 21.01.12, 20:03 Po prostu mały cmentarz.......?! media.wp.pl/kat,1022943,wid,14187320,wiadomosc.html?ticaid=1dc7c Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Justyna Kowalczyk znów górą... i zwycięża...! 21.01.12, 19:14 A Polacy ze Szwedami zremisowali.......! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HimwD Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 12:49 INTERNAUCI WSZYSTKICH KRAJÓW NO ACTA No i mamy jasność cyberwojna w cyberprzestrzeni i cyberkontrolerzy Skąd na to środki i sposoby ? p.s donoszę publicznie , że za używanie linków w cyberkomunication is przewidziana opłata, na którą mnie nie stać. H..im w D... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz *--=== Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 23.01.12, 17:14 Trzeba bronić wolności INTERNETU. Jest to bowiem najnowocześniejszy środek przekazu, którego podmiotem, właścicielem i użytkownikiem jest międzynarodowa (światowa) społeczność ludzi wolnych. Są oni posiadaczami indywidualnych komputerów z dostępem interaktywnym do wspólnej światowej sieci WWW. Internet służy powszechnej komunikacji informatycznej pomiędzy wszystkimi podmiotami, które stanowią zintegrowany system wzajemnych adresów internetowych, zasobów i połączeń. To jest wspaniały wynalazek, służący do wzajemnego komunikowania się, do wymiany myśli, poglądów i opinii, na który od wielu tysiącleci czekała CAŁA ŚWIATOWA LUDZKOŚĆ. Teraz, jacyś popieprzeni totalitaryści i zamordyści, którzy w każdym pokoleniu się rodzą, aby psuć i pogarszać ten nasz wspólny i wspaniały świat, kombinują i... PO NOCACH SPAĆ NIE MOGĄ, MYŚLĄC INTE...NSYWNIE - jak nas TERAZ TU wszystkich "chwycić za mordę i nałożyć każdemu Internaucie kaganiec". (HIWD!!! - nie mylić z HKP) ... "FUNKCJONARIUSZE TYRANI NIENAWIDZĄ WOLNOŚCI"!!! www.youtube.com/watch?v=SP8Ttp4-_5U PS: Co można PO'wiedzieć o takim h... (albo H...), który "artystycznie" miał kiedyś połowę zarostu na twarzy przyczernioną, a połowę... siwą?! Władca "yntelektualiów" i... tzw. własności intelektualnej, którego TERAZ (ad ACTA)... wszyscy "olewają". www.youtube.com/watch?v=8ZHg_pcmjG0&feature=fvsr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 19:35 Harcmistrzu. Temat cyberbezpieczeństwa POruszaliśmy już w Twoim " wątku cukrowym " z września 2011 roku oraz w zdjętym z Forum wątku " Nowy cud premiera tuska ". Przestrzegałem, że sprawa cyberbezpieczeństwa może się przenieść w stan wojenny , gdy zaistnieją grożące dla układu rządzącego zmiany w państwie. Dziś tematem dnia jest sprawa umowy ACTA, czyli umowy handlowej przeciwko podróbkom. Podczas POlskiej prezydencji jeszcze w grudniu 2011 roku Rada UE podjęła decyzję o podpisaniu ACTA, co ma nastąpić 26 stycznia 2012 roku w Tokio z udziałem POlski. W POlsce POdobno umowa wpłynęła 18.11.2011 roku do Rady Ministrów i została podpisana bez wewnętrznych konsultacji 25 listopada 2011 roku czyli z mocą ważności na jeden dzień przed wyborami parlamentarnymi. Orwell PO-śmiertnie na Nobla. Czuwajmy, bo licho nie śpi..........a cyberprotest trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyberlala Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 22:18 cyberprostato odpal laskigsm i zamień cyberpolityke na cybermotyke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 23:15 niepisie. Pampersy i nynu. Cyberbezpieczeństwo nad tobą cyberlalowaty POpaprańcu juz czuwa. Teraz tylko czekaj na obwieszczenie PO twojej myśli stanu wojennego . Czuj duch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz *--=== Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 24.01.12, 11:10 O godzinie 6-tej rano tę spec cyber-ustawę... P O ' d p i s a n o . A teraz szykują nam "kolejną niespodziankę" INTERNETOWĄ - MIĘDZYNARODOWĄ na dzień 27 stycznia br. (Czyż to aby nie data i rocznica... wyzwolenia Katowic i okolic???)... Łączmy siły w proteście przeciwko temu ad... "ACTA", tak jak ONI... znowu "zwierają swoje szeregi", aby nas WOLNYCH LUDZI WOLNEGO INTERNETU... znowu "za mordę PO'chwycić i nałożyć nam cenzorski KAGANIEC"(!!!). Każdy pretekst i "metoda"... jest dla nich dobra. Zablokować indywidualne "kompy" i zagonić bydło do zagrody [tak długo nad tym PO NOCACH MYŚLELI i NA TO czekali...] INTERNET W POLSCE - NA KŁÓDKĘ!!!... - Do oglądania seriali! (HKP) ... forum.gazeta.pl/forum/w,59,132171893,132670657,Przy_okazji_ogolnego_protestu_przeciwko_ACTA_to_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 12:00 Kolejna " NOCNA ZMIANA " PO myśli naszych PO-litycznych ububieńców ACTA. Czuwajmy, bo licho nie śpi.................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 12:11 ACTA zobowiązuje dostawców internetu do monitorowania treści i działań, jakie podejmują użytkownicy, nadając im rolę „policji internetowej” Porozumienie stwarza poważne ryzyko naruszenia prawa do prywatności i ochrony danych osobowych poprzez wprowadzenie możliwości dochodzenia prywatnej egzekucji praw autorskich, bez kontroli sądu, w której posiadacze praw autorskich będą mogli żądać od dostawców internetu ujawniania im danych użytkowników. ACTA może prowadzić do ograniczenia wolności słowa, jeśli pod presją właścicieli praw autorskich dostawcy internetu zaczną blokować legalne i wartościowe treści. Właśnie do tego zagrożenia odwoływał się protest Wikipedii. ACTA zobowiązuje dostawców internetu do monitorowania treści i działań, jakie podejmują użytkownicy, nadając im rolę „policji internetowej”. Spieszmy się kochać ciotkę jutube bo wkrótce może odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 12:53 ACTA - PO-licja internetowa....STOP !!! STOP !!! STOP !!!!................... Czuwajmy, bo licho nie śpi.................. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 25.01.12, 13:18 Stop, no bo chłop, jełop...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hophop Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.12, 13:55 Jełopów u nas ci dostatek nic dziwnego że jesteśmy nieufni nawet kury wiedzą jak to jest daj kurze grzędę asio kur.y hop hop hop Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 25.01.12, 14:01 Ja zuch i Ty zuch, a gdzie to Zucherowo, na zuchorewszczyżnie......? Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: "Rzeż"- 28.01.12, 09:10 i kulisy skandalu......?! wiadomosci.wp.pl/title,Tusk-zrozumial-ze-zostal-oszukany-przez-Rosjan-oto-kulisy-skandalu,wid,14202861,wiadomosc.html?ticaid=1dd1a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & ACTA Cielęta SAME wybrały sobie w ub.roku z PO rzeźnika IP: *.1000lecie.pl 28.01.12, 16:04 ... "Lemingi" wreszcie przebudziły się z letargu i wkur... one wyszły z protestami na ulice. Tłumnie, we wszystkich największych polskich miastach. I podskakują Tuskowi i PO... W Polsce sprawa A.C.T.A. STOP!!! - jest teraz, Kabareciarzu.pl, n a j w a ż n i e j s z a . Smoleńska Katastrofa polskiego TU 154M (chwilowo) schodzi teraz na plan dalszy, chociaż... Chociaż, przytoczony przez Ciebie link... "o rzezi" - jest bardzo, bardzo c i e k a w y . (HKP) ... A.C.T.A. - TO KORPORACYJNE, UŻYTECZNE DLA CENZUROWANIA INTERNETU G.Ó.W.N.O.!!! JEŚLI SIĘ W TOKIO, W TO WDEPNĘŁO, TO NALEŻY W PO'RĘ WYCIĄGNĄĆ Z GÓWNA NOGĘ. www.youtube.com/watch?v=PM9i2fAlGMY (Katowice - Rynek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ERRATA Re: Cielęta SAME wybrały sobie w ub.roku z PO rze IP: *.1000lecie.pl 28.01.12, 16:17 ...źnika. Och, pardon!, miejscem protestu w Katowicach był nie Rynek, ale Plac przed Urzędem Wojewódzkim (vis a vis Pomnika Marszałka Piłsudskiego). Ten dziwny i zaskakujący transparent tzw. "Ruchu Palikota" mnie zmylił. Oni to się teraz do wszystkiego przypinają. W ramach akcji: - URUCHOMIĆ PALIKOTA! www.youtube.com/watch?v=Na4KbXEMZk4 (HKP) ... PRZEPRASZAM ZA PO'MYŁKĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Cielęta SAME wybrały sobie w ub.roku z PO rze IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 17:17 Śledząc Forum, już dawno sygnalizowano, że platforma obywatelska + ruch palikota = KLĘSKA POlski. Dzis premier donald tusk mówi, że " premier PO-mylić też się może" . Byle nie za często jak to bywało od 10 kwietnia 2010 roku do nadal przez styczeń 2012 roku. Moim zdaniem ubezwłasnowolnione cielęta reprezentują nas w Sejmie i faktycznie PO-litycznie patrząc , sami wybraliśmy cielęta by dzięki ich cielęcym gniotom w tym ACTA , PO-woli nas dobijano. Czuwajmy, bo licho nie śpi............................w tym tłumie cFany ruch palikota toże nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epita Re: Cielęta SAME wybrały sobie w ub.roku z PO rze IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 21:11 Chłopcy wyszli na ulice,pokrzyczeli sobie akta srakta i poszli do domu na ciepłą kolację,przy kompkach i grach lub innych ściągniętych badziewiach. Inni przejechali się 40km/godz z 10 kilometrów dumni z siebie ,że się nie dadzą 'wydymać' . I co dalej ? Jak się bawić to się bawić ,drzwi wyyebać okno wstawić..? Czy prezydent gdzieś wyjechał , czy co ? To ,że benzyna 6 zł dzisiaj to znaczy , że chleb i cukier jutro będziemy tyle płacić . Ciężki frajerze jak żyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Cielęta SAME wybrały sobie w ub.roku z PO rze IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 22:57 epito. Pytasz " ciężki frajerze jak żyć " . Odpowiadam : POtem i teraz nogami do przodu . Pytasz też : czy prezydent gdzieś wyjechał ? ........ najlepiej POpytaj jego żony . Do miłego........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: "Rzeż"- IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 23:04 Zemsta 'solidarności " ?? Generał PRL-u i stanu wojennego nie żyje. Zabił, zasztyletował go PO-dobno własny syn. sQrwysyn ? Kto następny w kolejce ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodzie Re: "Rzeż"- IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 23:15 Ta sama metoda co u E.Wróbla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: "Rzeż"- IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.12, 16:48 Syn posła E.Wróbla powiedział, że pierwotne jego zeznania były nieprawdziwe i wymuszone. Stwierdził, że to nie on zabił ojca i wrzucił do stawu. Kto więc za tym morderstwem stoi ???? U generała Szumskiego syn PO-wrócił z Francji. Czuwajmy, bo licho nie śpi.............. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: "Rzeż"- 31.01.12, 18:13 A i syn w każdej chwili do domu wrócić może..................!? Gość portalu: gil napisał(a): > Syn posła E.Wróbla powiedział, że pierwotne jego zeznania były nieprawdziwe i > wymuszone. > Stwierdził, że to nie on zabił ojca i wrzucił do stawu. > Kto więc za tym morderstwem stoi ???? > U generała Szumskiego syn PO-wrócił z Francji. > Czuwajmy, bo licho nie śpi.............. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: "Rzeż"- 31.01.12, 16:49 Na wróbla powiadasz....?! A zwróć gilu tylko swoją uwagę na taką "rzeż"- i porównaj.... ! technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,11061933,Rzez_porownywarek.html Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 01.02.12, 12:57 Ale zimno jak wówczas gdy chcieli odciąć ciepło na Wujku....! www.alert24.pl/alert24/1,84880,11068546,Katowice__wysiadlo_ogrzewanie__W_mieszkaniach_na_Tysiacleciu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 19:12 Profesor niesiołowski podobno PO-wiedział : " kto występuje przeciw ACTA ten jest idiotą ". Czy premier donald tusk franciszek się czasem nie POczuje obrażony ??? Harcmistrzu, czy niesiołowski nie miał czasem racji ?? Czuwajmy, bo licho nie śpi........,. Kawalarzu.PO Byle do tysiąca x dwa....jak . To nasz CIL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilimera Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.12, 10:32 Wisława Szymborska nie żyje. Zmarła w wieku 89 lat w Krakowie. Polska poetka, eseistka ,limeryczka,i krytyk literacki , tłumacz i felietonistka, twórczyni takich gatunków literackich jak lepieje, moskaliki, odwódki i altruiki. W 1996 roku otrzymała Nagrodę Nobla. Kochajmy poetów tak szybko odchodzą zostają po nich .... ulubione Ulubione: Z żalem "Umrzeć - tego nie robi się kotu. Bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu. Wdrapywać się na ściany. Ocierać między meblami. Nic niby tu nie zmienione, a jednak pozamieniane. Niby nie przesunięte LENIN Że w bój poprowadził krzywdzonych, że trwałość zwycięstwu nadał, dla nadchodzących epok stawiając mocny fundament - grób, w którym leży ten nowego człowieczeństwa Adam, wieńczony będzie kwiatami z nieznanych dziś jeszcze planet. WSTĘPUJĄCEMU DO PARTII Partia. Nalezec do niej, z nia dzialac, z nia marzyc, z nia w planach nieuleklych, z nia w trosce bezsennej - Wierz mi to najpiekniejsze, co sie moze zdarzyc w czasie naszej mlodosci - gwiazdy dwuramiennej. Poeci nie zjawiają się przypadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> A mały listek ostatni zostawić komuś i umrzeć... IP: *.1000lecie.pl 02.02.12, 16:30 Zanurzać zanurzać się w ogrody rudej jesieni i liście zrywać kolejno jakby godziny istnienia Chodzić od drzewa do drzewa od bólu i znowu do bólu cichutko krokiem cierpienia by wiatru nie zbudzić ze snu I liście zrywać bez żalu z uśmiechem ciepłym i smutnym a mały listek ostatni zostawić komuś i umrzeć A mały listek ostatni zostawić komuś i umrzeć [Edward Stachura] Wypiła ostatnią kawę, zapaliła ostatniego papierosa i... umarła. Wisława Szymborka - polska poetka i noblistka. Umarła z godnością. W 89 roku swego życia. Cala sztuka życia wybitnych ludzi polega między innym także i na tym, aby umieć... zestarzeć się z wdziękiem i... umrzeć z godnością. Nie wszyscy potrafią nawet zestarzeć się z godnością, przykładów takich jest ostatnio wiele. A co dopiero żyć... Poetka Wisława Szymborska w młodości... zafascynowana była rewolucją komunistyczną - ową "światową lokomotywą dziejów", przywódcami tej rewolucji, no i... PARTIĄ. Można to Jej wybaczyć, bo takiemu samemu "urokowi" ulegało wtedy wielu młodych ludzi. Wiersze jednak miała dobre i coraz lepsze, co doceniono przyznając jej najwyższą nagrodę noblowską w dziedzinie poezji. Zapamiętamy ją jako nadzwyczaj skromną i sympatyczną osobę... "chodzącą od drzewa do drzewa", "cichutko krokiem cierpienia", "z uśmiechem ciepłym i smutnym", by... "mały listek zostawić komuś i umrzeć"... Ten wiersz i utwór muzyczny Jej Pamięci Poświęcam: www.youtube.com/watch?v=eEj4ETH9spU&feature=related (HKP - harc mistrz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memory Re: A mały listek ostatni zostawić komuś i umrzeć IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.12, 21:44 Dzieci epoki Jesteśmy dziećmi epoki, epoka jest polityczna. Wszystkie twoje, nasze, wasze dzienne sprawy, nocne sprawy to są sprawy polityczne. ................ Tymczasem ginęli ludzie, zdychały zwierzęta, płonęły domy i dziczały pola jak w epokach zamierzchłych i mniej politycznych. Szymborska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.12, 16:35 " Ktoś tu był i był..... i uporczywie go nie ma "....... ........" zostają tylko buty i telefon głuchy "...... Czuwajmy, bo licho nie śpi............. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Komenda 50 m !......., - mil do nieba...?....! 04.02.12, 09:23 Gilu, zmarzlina już pęka.............................................................?! wiadomosci.wp.pl/title,Przelom-ws-Smolenska-To-moze-zmienic-wszystko,wid,14225418,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Komenda 50 m !......., - mil do nieba...?.... IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 15:36 Kawalarzu.PO. Co to może zmienić ? Wszystko lipa. 100 metrów, 50 metrów, 26 metrów, 6 metrów od ziemi, to niczego nie wnosi do zaplanowanej tragedii. Czemu nikt nie pyta decydentów obojga stron , dlaczego samolot TU154 Military znalazł się po komendzie ruskiej wieży kontrolnej " jesteście na właściwej ścieżce i kursie "..... nad laskiem brzózkowym opodal stacji paliwowej, 250 metrów /dwieściepięćdziesiąt /metrów obok wojskowego lotniska smoleńskiego ?? Przecież, gdyby TU154 Military nakierowano w tej ruskiej mgle nad pas startowy lotniska to by bezboleśnie wylądował, podobnie jak major Wrona na Okęciu. Tutka miała przecież wypuszczone podwozie z kołami. Nie byłoby żadnego problemu. Ale wysokie , umawiające się strony PO-stanowiły, że ma być "trochę huku" PO-za lotniskiem , no i było..........!!!! PS. Pilot Jaka -40 Remigiusz Musia, który szczęśliwie i bezproblemowo wylądował kilka minut przed tragedia TUTKI , gdy wyszedł na lotnisko zauważył nagle, że w rejonie lotniska narasta gwałtownie MGŁA. Wrócił więc do samolotu i nadał kapitanowi Arkadiuszowi Protasiukowi wiadomość, że zmieniła się widoczność z 400 metrów jak podawała ruska wieża na 200 metrów. Pilot TU154M podziękował jeszcze za informację. PS. Obraz wraka Tutki na twoim filmiku wskazuje raczej na skutki PO-wybuchowe, niż na uderzenie samolotu w bagnistą ziemię. Na lotnisku nikt z polskich oficieli delegacji prezydenckiej nie oczekiwał. Ambasador POlski w Rosji pan Baahr dojechał po tragedii i nikoga w kokpicie nie było, choć, jak mówił , chciał komuś pomóc....??? Nawet BOR-u tam nie było, nie mówiąc o środkach transportowych do dyspozycji Pielgrzymom na Katyński Cmentarz . PO-dobno na skraju brzózkowego lasku czekały 132 ruskie , czerwone trumny, gdyż tylu ludzi miało być na POkładzie TUtki. Jednak z lotu tutki w ostatnich minutach przed odlotem z Okęcia wycofano 36 dziennikarzy, o czym ruskich nie PO-informowano. Czuwajmy, bo licho nie śpi................... Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Komenda 50 m i wyszło szydło z worka........... 06.02.12, 09:42 Ja wiedziałem, że tak będzie, bo dać kurze grzędę, to i tak ona wyżej będzie.... media.wp.pl/kat,1022943,wid,14227141,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Komenda 50 m i wyszło szydło z worka......... IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.12, 23:59 Do sprawy tragedii smoleńskiej PO-trzebny jest ktoś w rodzaju detektywa Rutkowskiego z wariografem, lub nowym wynalazkiem USA , narzędziem do czytania myśli ludzkich. Badania rozpocząłbym od tych, którzy tak "dobrze" wypowiadali się o Prezydencie Rzeczypospolitej Polski prof. Lechu Kaczyńskim w ostatnich tygodniach przed jego uśmierceniem. Czzuwajmy, bo licho nie śpi................ Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Agent 001.!Komenda 50 m i wyszło szydło z worka.! 07.02.12, 17:12 Gilu, prawdo to...?: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Klich-rosyjskim-szpiegiem,wid,14231210,wiadomosc.html?ticaid=1de11 Gość portalu: gil napisał(a): > Do sprawy tragedii smoleńskiej PO-trzebny jest ktoś w rodzaju detektywa Rutkows > kiego z wariografem, lub nowym wynalazkiem USA , narzędziem do czytania myśli > ludzkich. > Badania rozpocząłbym od tych, którzy tak "dobrze" wypowiadali się o Prezydencie > Rzeczypospolitej Polski prof. Lechu Kaczyńskim w ostatnich tygodniach przed je > go uśmierceniem. > Czzuwajmy, bo licho nie śpi................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Agent 001.!Komenda 50 m i wyszło szydło z wo IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.12, 22:06 Kawalarzu.PO. Proszę zapytaj tych, o których płk. edmund klich tak dobrze się od PO-czątku tragedii smoleńskiej wyrażał, że nawet ich nie nagrywał na płytki . Byłi to dwaj "wielcy" . Czuj duch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Agent 001.!Komenda 50 m i wyszło szydło z wo IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.12, 14:48 .... KOLEDZY PO fachu odwołali edmunda klicha z przewodniczącego komisji lotniczej. Był zbyt butny i pewny siebie, co kolegom troche ubliżało. Mieli go serdecznie dość z wzajemnością. Czy był agentem PO-litycznym nr 001 wiedzą wtajemniczeni. Teraz trzeba czekać na PO-sunięcia ruskich......i samego filmowca 001- płk. edmunda. Tymczasem POlska wydała ruskim innego już nie tylko stan konta , ale samego "pożądanego przez nich obywatela" przebywającego incognito, za wiedzą władz w POlsce. Czuwajmy, bo licho nie śpi.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Agent 001.!Komenda 50 m i wyszło szydło z wo IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.12, 22:33 Co się w kraju dzieje ?. Tyle ulicznych demonstracji przeciwko rządowi donalda tuska franciszka jakie miały miejsce w ostatnich tygodniach tego roku , nie było chyba przez całe 50 lat komuny. A przecież znowu nie jest w POlsce tak żle, mimo złych rządów platformy obywatelskiej . Kolejny cud premiera donalda tuska franciszka ? Czuwajmy, bo licho nie śpi..................... Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Agent 001.!Komenda 50 m i wyszło szydło z wo 12.02.12, 08:24 lublin.gazeta.pl/lublin/56,35640,11081546,Lublin__rok_1959__Miasto_w_obiektywie_Anglika_ZOBACZ.html i podobno ta Hiuston co ładnie tak śpiewała... Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Agent 001.!Komenda 50 m i wyszło szydło z wo IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 17:06 Kawalarzu.PO Szkoda, że odeszła topiąc się w wannie. Lublin zapewne płacze...... bo to była kiedyś gwiazdą Sopotu i to wtedy, gdy premier donald tusk franciszek malował jeszcze kominy u śp. Płasińskiego z NZS. I dziś ta Gerald HOWSON wygląda na zdjęciu twego filmu , jak ostatni żebrak i nędzarz jakich w czasie gomulki było też mnogo, ale byliśmy PO barbarzyńskiej wojnie . Żebraków znowu na kopy......nie tylko palikotowym w Lublinie. Kabareciarzu PO. Może w końcu wyjawisz wysokość nagród jakie minister sportu anna mucha rozdzieliła między wtajemniczonych POpleczników , za oddanie stadionu narodowego wybudowanego kosztem DWÓCH MILIARDÓW PLN do....... remontu. Trawę z Holandii trzeba POmalować na zielono, bo zgnła na kolor brązowy. POlicja jest bez szans na wzywanie POmocy jak ja będą bili, bo telefony nie mają zasięgu. Kibicy nie mają jak dojść do stadionu, bo brak dróg wokół stadionu. Jest tylko ścieżka PO której lata mucha wokól stadionu wygrywając zakład z fryzierem , który w międzyczasie strzyze trawnik płyty boiska. Wysokość przyznanych nagród stanowi tajemnicę PO-dobnie jak i sprawa umowy ACTA POdpisanej w TOKIO z POlecenia premiera donalda tuska franciszka . Co się dzieje w tym kraju ? Co na to wwzystko mówi pan grzegorz schetyna ? Czuj duch kawalarzu .PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Agent 001.!Komenda 50 m i wyszło szydło z wo 13.02.12, 08:23 A czy Ty gilu chociaż wiesz, jak wygląda mucha w rosole...?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Agent 001.!Komenda 50 m i wyszło szydło z wo IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.12, 23:43 Pewno nudle zwisałyby jej po ślicznej główce i fryzjer miałby trochę roboty w ich układaniu przed POnownym oblatywaniem stadionu. Choć kociołek z rosołem dla muchy musiałby być ogromny. Czuj duch kawalarzu. PO Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Agent 001.!Komenda 50 m i wyszło szydło z wo 16.02.12, 09:43 Jak możesz być taki okrutny???! Taka ładna mucha i chcesz ją zakociołkować...?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,...,,,, Nie zdefiniowane stanowiska IP: *.c201.msk.pl 16.02.12, 15:56 Problem polega na tym, że tzw władza nie ma definicji ministra. Trudno więc Donkowi obsadzać stanowiska. Raz wydaje mu się że minister powinien mieć ku...ki w oczach. Innym razem wydaje mu się że ministrowi krew i sperma powinny spływać po twarzy (diagnoza Palikota). A jeszcze innym razem uważa, że minister powinien umieć kopać gałę, co próbowała udowodnić mucha podczas zimowego odbioru orlika w Rzeszowie. Z czego to ona ma ten doktorat ;)))))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Nie zdefiniowane stanowiska IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 16:30 PO co takiej lasce doktorat ? Ma ciało , jest ładna i zapewne ma też nieliche , inne PO-zytywne, kobiece atuty . Ładna dziewczyna nadaje się do wielu rzeczy, ale na pierwszą linie frontu i to w sportowej dziedzinie trzeba mieć tężyznę pani POseł z ruchu palikota anny godzkiej , a nie muchy . Zastanawia mnie również PO czemu pani mucha kryje tylu krętaczy biznesowych ? Przecież sama niedawno w ten rosół wleciała. Ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi PO-dobno o kasę !! Czuwajmy, bo licho nie śpi......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ;-(((( Re: Nie zdefiniowane stanowiska i PO'stawy ludzkie IP: *.1000lecie.pl 16.02.12, 19:10 Łącząc się ze wszystkimi zawiedzionymi (PRZED i PO), "w bulu i nadzieji"... umiarkowanie cieszę się z otwarcia Stadionu Narodowego w Warszawie i ub.olewam, że nasz ciągle nie otwarty i modernizowany Stadion Śląski w Ch., przez zmianę kolorystyki stał się... "uber alles"... jeszcze bardziej "narodowy" - wyimaginowanego (czytaj: "wyrolowanego" sprytnie) tzw. "NARODU ŚLĄSKIEGO". ;-(((((((((((((((((((((((( (hkp) ... TAM NAWET MUCHA-KŁAMCZUCHA NIE SIADA... OJ, BIADA NAM, BIADA!!!... www.youtube.com/watch?v=_ULqE1f0ie8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o--> Re: Nie zdefiniowane stanowiska i PO'stawy ludzki IP: *.c201.msk.pl 16.02.12, 20:06 Ładnie ciągnie - jak przystało na ministra sportu i.iplsc.com/-/00010BFA8LAMDXK4-C116.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl mucha - "fucha" a nie pucha...! 17.02.12, 06:49 Mam pytanie do tych z rodziny gilowatych: Kto podpisał...? wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Mucha-podpisala-skandaliczne-przepisy,wid,14260857,wiadomosc.html?ticaid=1def7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: mucha - "fucha" a nie pucha...! IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 23:53 kawalarzu.PO. Rżniesz głupa, czy o drogę pytasz ??? Zadaj swoje pytanie tym z PO ....." miro" z Florydy, za ile POdpisał umowę w tej hazardowej formie. Zapytaj " muchy" za ile POdpisała aneks na wypłacenie tych 570 tysięcy złotych bez żadnej odpowiedzialności PO-bierającego te złodziejskie pieniążki. Zapytaj kaplera co mu sie z tych 570,000PLN zostanie ?????> Tylu utajnionych udziałowców przy tak marnej kwocie...... Nie zawsze wygląd idzie w parze z uczciwością. "Mamona" , w tym ta złodziejska jest w stanie wszystkich, tak wszystkich ....PO-konać . Co widać, słychac i czuć. Czuwajmy, bo licho nie śpi............................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . jak zapłodnić krowę lodem? IP: *.c201.msk.pl 18.02.12, 10:20 politykier.pl/kat,1025797,wid,14259437,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: jak zapłodnić krowę lodem? IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 18:03 drzewiecki, mucha, kapler.......570 tysięcy bezkrytycznej premii za zchrzaniony stadion narodowy wypocony za 2 miliardy PLN.... to mały pikuś w POrównaniu.....: Rok 2006. Z TP SA zwolniony zostaje marek józefiak ...odprawa = 5,34 miliona PLN. Rok 2010. W PKO SA zwalnia miejce prezesa pan b. premier bielecki, jan ,krzysztof..odprawa=7,3 miliona PLN PS. A biednych emerytów i rencistów w majestacie prawa / Trybunał uznał decyzję za nielegalną / rząd Rzeczypospolitej POlskiej czasów premierostwa panieńki suchockiej, /dziś wieczna ambasador w Watykanie/ przez 11 lat okradał z należnej IM wypracowanej emerytury. Nik do dzisiaj nie naprawił szkody emerytom i rencistom, ale....ale niemcom, żydom dawnym obszarnikom , hrabiom i kościelnym rządy PO transformacji wchodzą w duupeeę bez wazeliny i w sprinterskim tempie naprawiają rzekomą krzywdę POkoleniową. Okradzionych emerytów czasów suchockiej rząd PO-litykow na fali ma głęboko w dUUpie. Czuwajmy, bo licho nie śpi....a mucha fajna jest na fest i szkoda jej przez lód za........,.,. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: jak zapłodnić krowę lodem? 19.02.12, 21:58 Masz rację, że szkoda lodu...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ;-)))) Może być też stosunek seksualny..."PO przekątnej". IP: *.1000lecie.pl 20.02.12, 10:00 Partner i partnerka stają w przeciwległych kątach sypialni. Włączają muzykę i biegną do siebie. Gdy mijają się na środku pokoju... partner podkłada swojej partnerce nogę... i mówi: - No i widzisz, kochanie, jak się pięknie... SAMA WYDUPCZYŁAŚ! Albo integracyjne biegi sportowe z metą w pokoju akademickim AWF-u i tzw. "grupppen-sex": www.youtube.com/watch?v=9x8nwqkJW2g&feature=related (HKP) Re: jak zapłodnić krowę lodem? kabareciarz.pl 19.02.12, 21:58 (napisał): Masz rację, że szkoda lodu...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 19:24 ACTA STOP w większości państw europejskich.. Profesor od meszek i platformy POseł niesiołowski powiedział tak : " kto chce wycofać ACTA ten jest idiotą " Premier donald tusk franciszek wysłał list do UE o wycofanie ACTA. Czuwajmy, bo licho nie śpi.................... Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 21.02.12, 08:17 A Grecja uratowana jest i tylle, bo te 130 mld juro się znalazło dla bidoka. Kto nie śpi niech czuwa...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 11:24 Mimowolnie dzięki Tobie i mnie Grecja jest uratowana, jak twierdzisz . Będą dalej żyli POnad stan, dzięki m.in. naszym PO-lskim 6 miliardom euro, ktore rząd donalda tuska franciszka za namową niemieckiej kanclerki wyłoży na tych bogatszych od POlski greckich darmozjadów z UE. Czuwajmy, bo licho nie śpi.................biednemu, a głupiemu zawsze wiatr w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 21.02.12, 09:26 zabyłech: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11191112,Likwiduja_absurdalne_przywileje__Gornicy_wkurzeni.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 11:30 Jak to mówiła Heidla....Chopu trza dać , to mu sie należy. Górnicy PO-dobno też chłopi..... Czuj duch kawalarzu.PO i ciągnij do 2000 aktualnymi kawałami z życia RP=PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz *--=== Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 22.02.12, 18:19 To już, mój Boże!... 22 lata (z hakiem) PO "Grubej Kresce" i ponad 22 lata PO "Okrągłym Stole" (z 1-nym kantem) - a widać, że następuje powrót do starych i skompromitowanych "metod". Niedawno: A.C.T.A. - S.R.A.K.T.A.!!! Teraz koncesje medialne niby dla... równych (a zwłaszcza dla tych swoich... "równiejszych") na SATELITARNEJ PLATFORMIE NADAWCZEJ "MULTIPLEXIE" - czyli: wraca w całej swojej okazałości... PRL. (!!!) Jak połączą się wyrolowane "AD ACTA" młode lemingi z nieco starszymi i doświadczonymi życiowo moherami od Oj'Dyra... to naprawdę COŚ SIĘ ZACZNIE DZIAĆ!!! Jedni i drudzy już wychodzą na ulice polskich miast...: www.youtube.com/watch?v=A_3w1MBoFDY&feature=player_embedded (HKP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.12, 20:21 PO-sypując głowę PO-piołem, trzeba jednak twardo odpowiedzieć platformisiom ICH hasłem wykrzyczanym do opozycji podczas ZJAZDU PARTYJNEGO P O w podwarszawskiej Jachrance: " Będziemy jedną pięścią ". ACTA STOP !!! Czuwajmy, bo licho nie śpi.............. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 24.02.12, 14:05 Czuwaj, druhu czuwaj, a i tak cię opier...solą...! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Kowal zawinił, a zomowców wsadzili... 26.02.12, 19:25 Bóg sam ino wie...........!? katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11237325,Zomowiec_z_Wujka_nie_bedzie_oskarzony.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.12, 23:03 ...przywileJi naszym dzielnym górnikom platformisi nie ruszą , bo się ich boją.......,. Ustapią jedynie ruchom palikota w kwestii lansowanej prze nich PO-zycji. Mianowicie, wiek emerytalny , tzw. w/g millera, " wiek śmierci " ekipa sekty " wilczych oczu " ustępując poalikotowi zmieni z 67 na 69 inaczj na " sześć na dziewięć" . Na tę okoliczność palikot odtańczył "chodzonego' z piękną blondynką anną ze swego ugruPOwania. Każda platformy propozycja to znana emerytalna PO-zycja . Czuj duch kawalarzu . PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl I PO sprawie...! 28.02.12, 13:59 Dowód w sprawie...? media.wp.pl/kat,1022943,wid,14289068,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =--)-> Re: I PO sprawie...! (- Czy, aby na pewno!?...) IP: *.1000lecie.pl 28.02.12, 16:47 Powinno w Polsce powstać MUZEUM KATASTROFY SMOLEŃSKIEJ, gdzie zgromadzono by wszystkie przedmioty, dokumenty oraz filmy związane z tą narodową tragedią w 2010 roku. Wśród nich, również powinien się znaleźć, jako główny eksponat... bliźniaczy do rozbitego samolotu TU 154 M (o n-rze bocznym 101)... ostatni z posiadanych przez Polaków egzemplarz rosyjskiego samolotu pasażerskiego TU 154 M (o n-rze bocznym 102). Tak, jak legendarny radziecki czołg T 34 z czasów II WŚ (też o n-rze bocznym... 102). " R u d y " . (HKP) ... MOŻE TAKŻE PRZYDA SIĘ KIEDYŚ DO NAKRĘCANIA FILMÓW O TEJ KATASTROFIE LOTNICZEJ?! www.youtube.com/watch?v=YMGvjmEbhlU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: I PO sprawie...! (- Czy, aby na pewno!?...) IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 23:00 TU 154 M / 102 PO remoncie w Rosji ma zostać sprzedany.....ROSJI. Będzie to zapewne realizacja aneksu do umowy smoleńskiej sprzed 19.4.2010. PS. Kolejny POrównawczy dowód do TU154 M / 101 zniknie. Dziwny jest ten Świat. Czuwajmy, bo licho nie śpi....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reerekcja harc mistrz =--)-> napisał IP: *.c201.msk.pl 28.02.12, 23:21 Mam nadzieję, że w tym muzeum znajdzie się stenogram ostatniej rozmowy telefonicznej między braćmi, a zwłaszcza polecenie lądowania nawet gdyby TU-154 miał się rozpierd...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: harc mistrz =--)-> napisał IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 19:51 ...i na POwitanie Lecha ruscy POsadzili brzózkę na pasie lotniska , / tam POdobno lądują samoloty /, aby utrącić skrzydło rządowej tutki wiozacej polskiego Prezydenta RP. Ale POlscy piloci, cFaniacy chcieli wylądować na złość ruskim 250 metrów od pasa lotniska , co im się "bezpiecznie" by udało, gdyby nie wylecieli w POwietrze jak z karbitówki.. Tam też pod lasem czekało na pasażerów tutki 132 czerwonych ruskich trumień, bo tylu pierwotnie miało tym TU154 MIlitary / 101 osób POlecieć . W ostatniej chwili wycofano z tego lotu dziennikarzy i ministra wojny bogdana klicha i oni do dziś mają się względnie dobrze PO-za kacem moralnym. Reerekcja nastapiła gdy przechodzili w stan uśmierconej nieważkości. Czuj duch "re..... erekcjo" . Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl 1 marca...! 02.03.12, 09:26 Znalazłem coś takiego: facet.wp.pl/kat,69514,wid,14297408,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lufa Re: 1 marca...! IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 10:51 Partyzancka Armio Wyklęta, Śląsk Wrocław o Was pamięta Tym co jeszcze Kasieńka się śni... i serce gra i oko lśni www.tvn24.pl/-1,1736619,0,1,po-cichu-powstawal-dokument-idacy-dalej-niz-acta,wiadomosc.html za to ,że wolnym chciałbyś być ścigają Cię jak sfora psów ci co na smyczy wolą żyć i nie podniosą nigdy głów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: 1 marca...! IP: *.1000lecie.pl 02.03.12, 14:22 Gość portalu: Lufa napisał(a): > > Partyzancka Armio Wyklęta, Śląs > k Wrocław o Was pamięta > > Tym co jeszcze Kasieńka się śni > ... > i serce gra i oko lśni > > za to ,że wolnym chciałbyś być > ścigają Cię jak sfora psów > ci co na smyczy wolą żyć i nie podniosą nigdy głów Najwyraźniej mamy... POWRÓT DO "METOD" PRL-u", bo wycięto mi z tego wątku wpis, którym odpowiadałem forumowiczowi *c.201.msk.pl, pisząc, że w tym postulowanym MUZEUM KATASTROFY SMOLEŃSKIEJ w Polsce, powinien się znaleźć nie tylko egzemplarz bliźniaczego TU 154M (o n-rze bocznym 102), ale także wszystkie przedmioty, dokumenty oraz filmy, związane z tym tragicznym i straszliwym dla Polaków zdarzeniem. I dołączyłem z YT filmy o znaleziskach na miejscu katastrofy oraz film pt. "ZGASIĆ PAMIĘĆ". To wszystko z całym wpisem "Od harc mistrza" PO PROSTU... w y c i ę t o . (HKP) ... PRZETO NIE DZIWCIE SIĘ, ŻE NIEKTÓRZY PO... NOCACH SPAĆ NIE MOGĄ, MYŚLĄC INTENSYWNIE JAK ZNIEWOLIĆ I CENZUROWAĆ I N T E R N E T (I... FORUM)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cel Re: 1 marca...! IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 19:06 Spójrz, uśpiłam już trwogę Nie ma władzy nade mną Włosy me pochwycił wiatr Dziesięć pięter i ciemność To ten film ,co pojawia się i znika z YT A to widziały gały? końtrolierzy zawartości C2H5OH Zaglądali do kufrów, zaglądali do waliz, nie zajrzeli do dupy - tam miałem socjalizm. Czesław Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadwiedziury Re: 1 marca...! IP: *.c201.msk.pl 02.03.12, 19:41 Szkoda że nie był babą przezywałby podwójne szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pal Re: 1 marca...! IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 20:04 Przy okazji święta ŻOŁNIERZY WYKLĘTYCH należy pamiętać również, o sołdatach przeklętych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spodsutanny do kompletu IP: *.c201.msk.pl 03.03.12, 08:18 www.youtube.com/watch?v=ljYtiQWJxQM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , kabareciarz.pl IP: *.c201.msk.pl 02.03.12, 13:59 Dla mnie nie jest to żadna sensacja. Poczytaj jakie metody stosowali żołnierze wyklęci 9.08.1943 r. Pod Borowem oddział NSZ pod dowództwem Zub-Zdanowicza "Ząb" bestialsko wymordował 26 gwardzistów z oddziału GL im. Jana Kilińskiego i 4 mieszkańców okolicznych wsi. (........) 2.07.1947 r. Oddziały podporządkowane dowódcy WiN na okręg lubelski "Zaporze" wymordowały 21 mieszkańców wsi Puchaczowa, pow. Lubartów. 7.10.1953 r. Na szosie Rogienice - Mały Płock koło Łomży oddział "Czarnego" zatrzymał autobus PKS mordując funkcjonariusza UB Aleksandra Mikołajczaka, milicjanta Stanisława Sorbino i 4 osoby cywilne, 9 osób zostało rannych. Jeśli coś się cytuje to warto do końca. W latach '70 bohaterscy żołnierze amerykańscy wymierzali karę wietnamskim "partyzantkom" umieszczając im w pochwach uzbrojone granaty. W XXI wieku fachowcy CIA od przesłuchań podtapiali więźniów Guantanamo w celu wymuszania zeznań. W XXI wieku policjanci jednego z komisariatów w pobliżu Lublina "zabawiali się seksualnie" zatrzymaną w stanie wskazującym na spożycie alkoholu studentką. Przestępstwo było tak długo kryte aż sprawą zajął się poseł na sejm niejaki Palikot. 23 Lut 2012 ujawniono że dwaj klawisze gwałcili koleżankę z pracy a inna klawiszka groziła jej śmiercią. Mało????? PATOLOGIE SĄ WSZĘDZIE A CZŁOWIEK SKRZYWDZONY CHWYTA SIĘ RÓŻNYCH METOD ŻEBY SIĘ ZEMŚCIĆ. IM BARDZIEJ COFNIESZ SIĘ W CZASIE TYM NARZĘDZIA TORTUR BYŁY CZĘŚCIEJ UŻYWANE. Czy o paleniu na stosie nic nie słyszałeś? Czy o łamaniu kołem nic nie słyszałeś. Z pewnością nie w podręcznikach do katechezy bo o swoich dokonaniach kościół katolicki woli milczeć. Najgorsze jest mierzenie czynów sprzed dziesiątków czy setek lat miarkami z XXI wieku po to żeby osiągnąć jakiś cel polityczny. Trzeba wymazać przysłowie: CZAS LECZY RANY i zastąpić IPN I SOLIDARNOŚCIOWA PRAWICA JĄTRZĄ RANY Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl 1 marca...! 02.03.12, 16:14 Re gościu... I co ja mam z tym począć...?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: 1 marca...! IP: *.c201.msk.pl 02.03.12, 16:57 Postaw klocka albo kichaj to www.youtube.com/watch?v=qqaWS76dX5c&feature=related Ja jedynie oceniłem to do czego ty zamieściłeś link. Cenzury pełnej nie ma więc sądzę że mogłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: 1 marca...! 02.03.12, 20:01 Noooo... teraa zatribiłem...! Gość portalu: , napisał(a): > Postaw klocka albo kichaj to www.youtube.com/watch?v=qqaWS76dX5c&feature=related Ja jedynie oceniłem to do czego ty zamieściłeś link. Cenzury pełnej nie ma więc sądzę że mogłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: 1 marca...! IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 21:02 Kawalarzu .PO. Pytasz , co masz POcząć . Masz głowę i ..uj , to kombinuj. Twoje wątki są dziwnie chwytne ???? Kiedyś wyklęci , dziś wykluczeni i zawsze ludzie ludziom gotują taki los. A życie jest takie krótkie ...." emerytura śmierci" w/g leszka millera od 67 dla wykluczonych, a POtem "krótkie życie na emeryturze " w/g jacka vicentego rostowskiego. W tym stanie rzeczy " wyklętych " zostawiłbym już w spokoju, a zająłbymm się wykluczonymi. Czuwajmy, bo licho nie śpi................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość niedzielny Re: 1 marca...! IP: *.c201.msk.pl 03.03.12, 08:15 No właśnie. Wyklęci jeśli mają sumienie zostawmy ich sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: 1 marca...! IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.12, 22:14 ....niech się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaLiena Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.12, 20:27 No i znowu mamy dwudniową żałobę narodową. Wczoraj miała miejsce katastrofa kolejowa , w której zginęło 16 osób i około 60 rannych. W dobie komputerów,pełnej automatyzacji w państwie europejskim puszczają dwa pociągi po jednym torze. Prezydent, który przybył na miejsce katastrofy powiedział ,że 'to zdarzenie ma też charakter EDUKACYJNY..' A te katastrofy co wcześniej to miały charakter nieedukacyjny? Niedawno w Łodzi zatrzymano 14 latka, który przestawiał sobie zwrotnice tramwajowe Czy tu ktoś WYEDUKOWANY nie postąpił podobnie? Żyjemy w bardzo edukowanych czasach i edukujemy się codziennie. Właściwie to śmiało można powiedzieć '..wszystko w rękach Boga..' , który nas 'za dobre wynagradza, a za złe karze ' albo sobie jaja robi ,bo jeszcze za poprzednie nieszczęścia nikt nie odpowiedział , a już kolejnymi doświadcza. Módlcie się chłopcy i dziewczyny bo nie znamy dnia ,ani godziny. www.youtube.com/watch?v=QbDHjaGSaEM Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 05.03.12, 08:15 Smutno mi Boże...! www.youtube.com/watch?v=EdGlQqJjzMA Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl 8 marca... 07.03.12, 19:37 Zatem wszystkim kobietom, wszystkiego najlepszego, a panom którzy stali się już kobietami, dużo, dużo dobrego... Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Stocznia Lenina...? 08.03.12, 14:30 Stare powróci...?! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11306733,Stocznia_Lenina___Moze_jeszcze_Adolf_Hitler_Strasse___.html?lokale=katowice Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Jest rapotr NIK...! A nie ma posła Gibały... 09.03.12, 11:48 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11311975,Prezes_NIK__Samolot_prezydenta_Kaczynskiego_nie_mial.html Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Winna mgła + złe naprowadzanie (czeski film NNNW) 09.03.12, 14:21 Czeski film: "NIK't NIC NIE WIE". Można jeszcze kilka tysięcy "innych przyczyn" wyszukać, aby zasugerować i "uzasadnić" PO'wody katastrofy TU 154M pod Smoleńskiem. Na całym świecie samoloty pasażerskie ulegają rozmaitym wypadkom i... lądują w różnych (nieraz w ekstremalnych) warunkach. W ocenie każdej katastrofy liczy się ZDROWY ROZSĄDEK i obiektywna profesjonalna hierarchia, w dojściu do głównej lub... do głównych przyczyn. (HKP) ... Np: www.youtube.com/watch?v=enPi4xESw7o PS: LOGOwanie narzucili na FK, kabareciarzu.pl - "cienko będzie". Dlaczego: NIKT NIC NIE WIE!!! (jak w czeskim filmie NNNW... z czasów PRL-u). ;-(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Winna mgła + złe naprowadzanie (czeski film N 12.03.12, 14:25 kabaret jak nic jest chyba...? Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 24.03.12, 20:12 dziś znów do przodu o jedną godzinkę-śpimy zatem krócej Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 25.03.12, 10:49 Mini HD to jest coś...................!? Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 29.03.12, 11:57 Żeby coś TU napisać - już się... z a l o g o w a ł e m , zgodnie z nowymi wytycznymi FORUM GW i... UB'olewam, że tak kronikarski i legendarny wątek FK, założony i kultywowany przez... (nomen omen) Kabareciarza.pl - też, kurdebalans!, o b u m i e r a . A nasz Kabareciarz.pl miota się bezradnie... gdy już "tylu chłopców i dziewczyn odeszło gdzieś w nieznane z tego naszego +katowickiego puebla+"... www.youtube.com/watch?v=EBDw-XtDVdA&feature=related - Ech, łza smutku niejedna, w niejednym o'ku... się kręci... Dla ratowania Forum Katowice (i tegoż wątku) w temacie ciągle aktualnym: "Czy to już powrót do metod PRL...!?", przytoczę prawdziwą osobistą historię z pola walki... O WOLNE SŁOWO (drukowane, pisane i mówione), albowiem nie bez kozery pisałem kiedyś, na ogólnodostępnej stronie FK, w comiesięcznym niegdysiejszym POEMACIE: Ale ja (Ja, harc mistrz!)... cnót obywatelskich będąc wzorem, kilkakrotnie w ciągu 1. roku... stawałem przed prokuratorem! Nie tylko zresztą stawałem przed prokuratorami, ale także przed sądami i... sławnymi kolegiami orzekającymi. Ja, jako były (i pożyteczny)... niezależny działacz społeczny. Tak było...! A ZARZUTY TE TEŻ BYWAŁY TAKIE SAME: zaśmiecanie miasta oraz... "niszczenie mienia społecznego"? przez rozrzucanie ulotek i naklejanie plakatów. (...) (HKP) ... TO NA RAZIE TYLE NA POCZĄTEK "W TEMACIE NA CZASIE", PO A.C.T.A. - S.R.A.C.T.A. I... NA FK L O G O W A N I U . [c.d.n.] - Pamelo, wróć...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 05.04.12, 11:18 - Oj, oj, ojejku!!! Widzę że "Ostatni Mohikanin" tego wątku FK, Kabareciarz.pl... już całkiem się TĄ SYTUACJĄ Z LOGOWANIEM zdegustował i się gdzieś, nieboraczek schował. ;-((((((( Dlatego, TUŻ PRZED NADCHODZĄCYMI NAD FK ŚWIĘTAMI WIELKIEJ... NOCY (!!!!), dokończę tę swoją "martyrologiczną historię", zaczętą w poprzednim POŚCIE: - z wcześniej podanych POWODÓW: aż 6 razy stawałem przed sławnymi wielce Kolegiami Orzekającymi (z adwokatem - a jakże), aż sprawa, może specjalnie wadliwie prowadzona)... PO roku wygasła. - w ciągu zaledwie półrocza, aż w trzech (sfingowanych, moim zdaniem) sprawach byłem przesłuchiwany przez prokuratorów w Katowicach, którzy wykonali swoje obowiązujące proceduralne czynności i... umorzyli postępowania. - w sądzie (grodzkim) sprawa ciągnęła się znacznie dłużej, bo ponad 1/2 roku i było zgłoszonych dużo świadków. Była taka jedna z rozpraw, wyznaczona "w samo południe" na dzień 22 LIPCA, że liczyłem iż "symbolicznie"... zakończy tę całą sprawę w tym właśnie dniu, co byłoby dla mnie potwierdzeniem, że w III RP jest... "POWRÓT DO METOD PRL"... (!!!) Kiedy wyznaczono następny termin rozprawy sądowej, wyraziłem nawet z tego powodu... szczere ubolewanie (bo ubrałem się celowo na ten dzień w garnitur odświętny i... jaskrawo czerwoną koszulę z mankietami - bez krawata, bo był gorący lipiec). Tak było... Na następnej rozprawie w sądzie zostałem... U N I E W I N N I O N Y . (sic! - to nie pic!) I tym POSTEM kończę tę swoją harc mistrzowską opowieść, na okoliczność Wielkiej Nocy. (HKP) www.youtube.com/watch?v=NDoAadik4zc&feature=related... WESOŁYCH ŚWIĄT, INTERNAUCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 06.04.12, 07:35 A żebyś wiedział, że będę na innych fo harcował bez zalogowania... A i ja Tobie życzę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 10.04.12, 08:04 siema po świętach...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 15.04.12, 12:26 raz na tydzień......! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 15.04.12, 12:28 Czyli obora sejmowa: m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,11528822,Awantura_nt__subwencji_partyjnych___Stodola__W_Sejmie.html Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 22.04.12, 21:19 Jeszcze tylko do jutrzejszego poniedziałku i... znikam na jakiś czas z tego FORUM. Jak widzisz, Kabareciarzu.pl, tym idiotycznym LOGOWANIEM... administratorzy GW celowo wykańczają to swoje forum. Z pre-medytacją... ONI nie są żurnalistami od informowania wolnego i demokratycznego społeczeństwa, ale widzą swoją misję dziennikarską w... urabianiu ludzi na własną modłę.Taka sobie osobliwa oraz... PO'zamonteskiuszowska 4-ta władza - DUMA albo DUM DUM... ("Dyżurni Ustawiacze Myślenia"). Robią głupio, bo w nowoczesnym społeczeństwie "globalnej wioski" - INTERNET JEST WOLNYM OBYWATELSKIM ŚRODKIEM PRZEKAZU. Klęska w Polsce nikczemnej inicjatywy korporacjonistycznej i globalistycznej A.C.T.A. - PO'wiinna Im to jasno uświadomić. (!!!) (HKP) ... CZUWAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz PO kompromitacji z ACTA -"nowy sposób" na TO SAMO. 23.04.12, 08:11 www.platforma.org/pl/artykul/platforma/polska/legalna-kultura/ Najwyraźniej widać, że Platforma Obywatelska i p. premier Tusk mają nas za idiotów. "Jak go nie kijem - to go... pałką"!!! Ci wielcy spryciarze od lichwy ku... lturalnej i od korporacyjnej kapitalizacji tzw. "wartości intelektualnych", wymyślili... nowy na internet LEK: "LEGALNA KULTURA". ;-)))))))))))) W doborowym składzie owej salonowej warszawskiej paczki są same Autorytety Moralne. A gdzie się PO'dzieli ci 2-aj naj... zasłużeni: Zbycho Hołdys i ten stary Stefo Niesioł???... ;-))) (HKP) ... CZUWAĆ, CZUWAĆ, CZUWAĆ... BO LICHO NIE ŚPI, TYLKO DALEJ KOMBINUJE!!! www.platforma.org/pl/artykul/platforma/polska/legalna-kultura/ PS: Od jutra, żegnam się czasowo z... okaleczonym Forum GW. ;-(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: PO kompromitacji z ACTA -"nowy sposób" na TO 09.05.12, 21:55 Czy jesteś za bojkotem Euro 2012...?!... Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Re: PO kompromitacji z ACTA -"nowy sposób" na TO 10.05.12, 08:13 kabareciarz.pl napisał: > Czy jesteś za bojkotem Euro 2012...?!... NIE JESTEM ZA BOJKOTEM EURO'2012!!! Chociażby z takiego prostego powodu, że jesteśmy wraz z Ukrainą współgospodarzami tego prestiżowego europejskiego turnieju sportowego. Międzynarodowego. (HKP) ... CZUWAJ, KABARECIARZU.PL!!! PS: Natomiast, internautowy-forumowy bojkot strony głównej FORUM KATOWICE w pełni popieram, bo wprowadzony na FK przymus LOGOWANIA SIĘ (Cóż za ohydne słowo!)... jest absurdem oraz kompletnym idiotyzmem i... - używają terminologii piłkarskiej, tak jak z owym bojkotem EURO'2012 - strzelaniem przez GW gola... do własnej bramki. ;-(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: PO kompromitacji z ACTA -"nowy sposób" na TO 12.05.12, 14:46 a może by tak strzelić karnego do własnej bramki Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Re: PO kompromitacji z ACTA -"nowy sposób" na TO 14.05.12, 11:18 No i widzisz, Kabareciarzu.pl, na co nam w końcu przyszło...!? Zostaliśmy sami DWAJ na tym bojkotowanym przez Internautów FORUM GW KATOWICE. ;-((( Ci wspaniali chłopcy (oraz te dziewczyny - jak maliny) odeszli wszyscy w daleki świat z naszego GW puebla... gdzie tylko suche k...aktusy i kolczaste OPuncje POrastają, a niebieskie gwiaździste nad nami "niebo... skąpi suchej ziemi kropli deszczuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...". - Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...!!! ;-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( www.youtube.com/watch?v=EBDw-XtDVdA Ale ucieszę Cię czymś innymi, bo postawiłeś mi, Kabareciarzu.pl zasadnicze pytanie: CZY POPIERAM BOJKOT EURO'2012 ??? Oto pod tym, świeżej daty linkiem, masz najlepszą na to odpowiedź: forum.gazeta.pl/forum/w,59,135848077,135848077,My_nie_bojkotujemy_EURO_2012_my_je_promujemy_.html (HKP) ... CZUWAJ'MY DWAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: PO kompromitacji z ACTA -"nowy sposób" na TO 17.05.12, 10:53 My nie dwaj, my zostaliśmy chyba tylko OBA................! Ale przyjdzie wkrótce ciepło i dni będą cieplejsze...................!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Przeprosiny dla Polaków...?! 30.05.12, 09:54 Za wypowiedż niestosowną...? wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Komentarze-po-wpadce-Baracka-Obamy-konieczne-przeprosiny,wid,14528568,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Przeprosiny dla Polaków...?! 01.06.12, 08:28 I nie ma tych przeprosin...!? Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Re: Przeprosiny dla Polaków...?! 01.06.12, 14:12 Jest list Prezydenta USA Barack'a Obamy, a w nim: "Nieumyślnie użyłem sformułowania" - Amerykański prezydent podkreślił, że odnosząc się do "polskich obozów śmierci", zamiast do nazistowskich obozów śmierci w okupowanej przez Niemców Polsce, nieumyślnie użył sformułowania, które wywoływało ból wielu Polaków przez lata i z którym Polska słusznie walczyła, chcąc wyeliminować je z publicznej dyskusji na świecie - poinformował Sokołowski. Prezydent Obama napisał, że ubolewa z powodu tego błędu i zgadza się, że "ten moment stanowi okazję do zapewnienia, by to i przyszłe pokolenia znały prawdę". (HKP) ... TO POWINNO NAM WYSTARCZYĆ... PS: Co tu wymagać subtelności od innych i do tego bardzo wysokich oraz zagranicznych polityków, jak taki tutejszy poseł, a teraz senator RP (co prawda małego formatu politycznego)... wali publicznie o "polskich obozach koncentracyjnych w Auschwitz-Birkenau i gdzie indziej" PO 1945 r. ;-((((((((((( www.youtube.com/watch?v=SgmCKkhgAWI&feature=related (warto też obejrzeć i posłuchać 1-ej i 3-ej części tegoż) Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Przeprosiny dla Polaków...?! 02.06.12, 16:50 Są ale bardzo enigmatyczne. A pani marszałek to powiedziała, że to jest za mało...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Przeprosiny dla Polaków...?! 03.06.12, 09:39 Za te 4:0 tysz trza przeprosić..........! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Euro 2012...! 06.06.12, 11:52 Co z tym hymnem: koko, koko Euro spoko... www.youtube.com/watch?v=MIsX5Rh1ktE Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Euro 2012-Polska biało-czerwoni............! 08.06.12, 08:22 Dziś Polska-Grecja 2:0; Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Euro 2012-Polska biało-czerwoni............! 10.06.12, 14:09 Było tylko marne 1:1; :) Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Re: Euro 2012-Polska biało-czerwoni............! 10.06.12, 18:06 Kunktatorstwo małostkowe Polaków w II części meczu - czyli działania "zachowawcze" oraz 2 błędy "nieszczęsnego bramkarza" odebrały nam zwycięstwo, zniwelowały przewagę w zawodnikach i... omal nie doprowadziły do klęski w meczu otwarcia z Grekami. ;-(((((((((((( (HKP) ... CH... Z LOGOWANIEM!!! www.youtube.com/watch?v=YHZ5Dai7Oa0 Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Wojna Polsko-Ruska 2012 r. 12.06.12, 12:05 Dzięki Ci serdeczne za linka. Dziś wojna Polsko-Ruska 2012, znów liczymy na cud nad Wisłą...? Wiemy wszyscy doskonale, że cudu nie budiet....?!!! No chyba, że się znów pomyliłem... , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Re: Wojna Polsko-Ruska 2012 r. 12.06.12, 14:05 W piłce nożnej cuda się nieraz zdarzają, dlatego tak ten rodzaj wielkich i emocjonalnych zawodów sportowych tak kochamy. Dzisiaj na Stadionie Narodowym w Warszawie (tuż nad polską rzeką Wisłą)... zatańczymy z Rosjanami bardzo ważny taniec piłkarski. I im zaśpiewamy... wraz z hymnem "Jarzębin" - naszych babuszek-czastuszek, nie tylko... "Koko, koko, Euro spoko". ;-)))))))))))) Śpiewamy i... czekamy na kolejny nasz polski "Cud nad Wisłą". (HKP) ... www.youtube.com/watch?v=Vfx0OcammHU&feature=related www.youtube.com/watch?v=jDUzMGgjkA0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Wojna Polsko-Ruska 2012 r. 13.06.12, 12:08 Cudu nie było, ale za to taaaaaaaaaaaaaaaki mecz....! A już prawie przestawałem wierzyć w naszą reprezentację. Przepraszam......................................! Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Od husarii i ułańskiej fantazji - jest nasza sila! 15.06.12, 00:25 ... oraz z wielkiego, niezniszczalnego ciągle... P A T R I O T Y Z M U . Ja wierzyłem, że na Stadionie Narodowym w Warszawie, POLSCY PIŁKARZE NA EURO 2012 - w najważniejszym dla nas MECZU O WSZYSTKO - byli w stanie pokonać nawet rewelacyjną Rosję. Bardzo niewiele do tego "kolejnego cudu nad Wisłą" nam było... Teraz jedynie wygrana z Czechami (a nie kunktatorska, jak z Grecją... gra na remis) jest niezbędnie potrzebna do awansu biało-czerwonych. Będzie może trudniej... [???] (HKP) ... - "LANCE DO BOJU, SZABLE W DŁOŃ"... www.youtube.com/watch?v=duyLJUuu38U&feature=related Kopie husarskie nastawmy do boju i... szarża (na Wrocław) - jak na odsiecz Wiednia: www.youtube.com/watch?v=tpVH9UmQORE&feature=fvwrel Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Od husarii i ułańskiej fantazji - jest nasza 16.06.12, 08:46 Hej, szable w dłoń, aby Baśkę uwolnić od zbója................! www.textofsong.com/teksty-piosenek/k/kabaretelita/hejszablewdlon Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Klęska Polsko-Ruska 2012 roku...... 17.06.12, 09:30 Ja wiedziałem, że tak będzie....!? www.youtube.com/watch?v=QI0bB4Pe7sU Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Euro 2012 - biało-czerwoni PL zawodnicy zawiedli. 11.07.12, 18:05 Ale przecież... "Nic się nie stało. Polacy, nic się nie stało". Następne mistrzostwa piłkarskie EURO... mamy już za 4 lata!!! Wtedy pokażemy... (!!!) Więc teraz, wszyscy RAZEM zaśpiewajmy i naszym "patalachom" doping dajmy: Bo już za 2 lata, bo już za 2 lata, Polska będzie mistrzem świata !!! A za cztery lata, a za lata cztery, puchar EURO jak z... Samosierry. (HKP) ... CHOĆ BARDZO IDIOTYCZNE - ALE OPTYMISTYCZNE: NIC SIĘ NIE STAŁO! POLACY, NIC SIĘ NIE STAŁO...!!! DALIŚMY NA TYM EURO 2012 D... DALIŚMY CIAŁO... www.youtube.com/watch?v=l3uknUTCKBE&feature=endscreen&NR=1 PS: Skończyli by GW...arze z przymusem logowania na tym forum. Same, qrwa, tylko nieszczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Euro 2012 - biało-czerwoni PL zawodnicy zawie 14.07.12, 17:40 A może skup metali kolorowych...?! Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Re: Euro 2012 - biało-czerwoni PL zawodnicy zawie 15.07.12, 00:41 . . . d l i . Naszym reprezentacyjnym "kopaczom piłki" jednak się... u p i e k ł o . Jeszcze im wdzięczni kibice PO EURO zaśpiewali: "- Nic się nie stało! Polacy, nic się nie stało!". Przypuszczam, że gdyby tak "Ruskie" byli współgospodarzami tego EURO, to zamiast kopania piłki na boisku, kopali by... ZŁOTO, gdzieś w kopalni złota za Uralem, albo kręgiem polarnym. :-)))) (HKP) ... www.youtube.com/watch?v=EdF2r1FcJfQ W końcu to metale kolorowe... Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Londyn 2012...! 05.08.12, 10:34 Już dwa złotka, i sreberko, i brązik, i tyle na razie...?! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Londyn 2012...! 06.08.12, 09:02 Trza dołożyć dziś, zara Australi...! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Londyn 2012...! 06.08.12, 22:48 Noooo...! Ale im dołożyli....! kabareciarz.pl napisał: > Trza dołożyć dziś, zara Australi...! :) Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Re: Londyn 2012...! 09.08.12, 11:56 Widzisz, Kabareciarzu PL, że nasi siatkarze na Olimpiadzie w Londynie... powtórzyli prawie to samo, co zrobili wcześniej na EURO 2012 w Polsce reprezentacyjni piłkarze od Smudy i Lata. I jeszcze im ku... POkrzepieniu zaśpiewano: - Nic się nie stało. Polacy, nic się nie stało!!! Drużynowe "wyczyny" reprezentacyjnych sportowców na WIELKICH MIĘDZYNARODOWYCH IMPREZACH ŚWIATOWYCH I EUROPEJSKICH, odzwierciedlają bowiem aktualne nastroje społeczne, mobilizację obywatelską oraz patriotyczną, no i... stan państwa. ;-((((((((((((( Nieraz się zastanawiam: czy z POkolenia ogłupianych przez media i propagandę liberalną "polskich lemingów"... wyrosną kiedyś wspaniali zawodnicy-reprezentanci, rozsławiający nasz kraj na następnych WIELKICH IMPREZACH SPORTOWYCH ŚWIATA??? ;-(((((((((( (hkp) ... CZUWAJMY DALEJ, BO... "NIKT NIE WOŁA"... - Agonia FORUM GW i bojkot tego medium Internautów... TRWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Londyn 2012...! 09.08.12, 16:57 9 medali to, dużo czy mało jest................?! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Londyn 2012...! 15.08.12, 14:28 Zakończyło się na dziesięciu...! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Mamy już dwa medale.....................?! 02.09.12, 08:51 Na paraolimpiadzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Kolejne złote i srebrne medala...! 03.09.12, 09:46 Sama radość w sercach...! i gratulacje.! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl 13 medali na paraolimpiadzie, to dużo czy mało..?! 04.09.12, 17:19 Nawet pełnosprawni tyle nie zdobyli, a co mówić o reszcie...! Gratulacje...! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: 13 medali na paraolimpiadzie, to dużo czy mał 07.09.12, 08:14 Na razie jest ich aż 27...! Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: 36 medali na paraolimpiadzie, to dużo czy mał 09.09.12, 16:25 36 medali !!! Gratki! Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz PARA-hasło: przez niepełnosprawność do mistrzostwa 09.09.12, 17:37 . . . s p o r t o w e g o . Dedykuję to hasło b. trenerowi polskiej reprezentacji piłkarskiej na EURO 2012 Smudzie na koniec Lata oraz polskim (pełnosprawnym) olimpijczykom PO OLIMPIADZIE w Londynie. ;-(((( (HKP - HONOR kwestia PO'ważna) ... CZUWAJ, KABARECIARZU.PL!!! www.youtube.com/watch?v=NKRvliu3tww Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: PARA-hasło: przez niepełnosprawność do mistrz 20.09.12, 11:51 Para w gwizdek....! :) Odpowiedz Link Zgłoś
harc-mistrz Re: PARA-hasło: przez niepełnosprawność do mistrz 21.09.12, 12:01 . . . o s t w a . kabareciarz.pl napisał: > Para w gwizdek....! :) To jest smutne i bardzo przygnębiające, Mój Kabareciarzu.pl, że na tym pustym FORUM KATOWICE... "para leci tylko w 2 samotne gwizdki", czyli: mój i Twój. ;-(((((((((((((((( Bo w tym, tak niegdyś bardzo poczytnym na forum i "kronikarskim wątku", pt. +CZY TO JUŻ POWRÓT DO METOD PRL???+... zostaliśmy, jak dwaj Ostatni Mohikanie, tylko my dwaj. ;-(((((((((((((((((( A tytuł tego wątku (jak wyrzut sumienia) jest nadzwyczaj adekwatny do obecnej sytuacji... (HKP) ... PRECZ NA FORUM GW Z LOGOWANIEM, TYM KALEKIM FK CENZUROWANIEM...!!! [wykrzyczeć TO co najmniej ze 3 x] (razy) www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o PS: Suplement do obrazka z YT (fragment końcowy nieznanego wiersza J. Dudy-Gracza): "...Jeleń pasie się w gaiku, a nad stawem 2 łabędzie... I tak cicho, i tak dobrze... I tak, ku...!, zawsze będzie?!" Odpowiedz Link Zgłoś