Dodaj do ulubionych

Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują...

• Gość: JAZ Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 212.160.172.* 18.02.10, 10:00
      No to już wiem, na których stacjach nie tankować.
      BP zostanie zzbojkotowane przeze mnie.
      Pół godziny - znależli sobie źródło zysku, bo pewnie benzyna im nie
      idzie. Ciekawe czy wydają rachunki i faktury VAT i czy wpisują to na
      kasę?

Może o to powinna pani redaktor zapytać? Zaraz by sie skończyła
      blokada. Trzeba złożyć donos do skarbówki!
    • Gość: prawnik Policja nie interweniowała bo teren prywatny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 10:03
      Przecież doszło do zatrzymania przedmiotu i pozbawienia prawa do użytkowania i
      swobodnego dysponowania własnością (samochód).

Jak kogoś okradną w domu, zamordują na podwórku to też nie interweniują bo
      teren prywatny?
      Do szkoły, a nie na emeryturę po 15 latach!
      • Gość: nika Re: Policja nie interweniowała bo teren prywatny? IP: *.chello.pl 18.02.10, 19:51
        Taki właśnie z ciebie prawnik. Czytac ze zrozumieniem nie potrafisz?
        To może też powrót do szkoły by się przydał?
    • Gość: auxan Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.02.10, 10:07
      Firma zewnętrzna zawsze będzie zainteresowana by zebrać jak najwięcej kasy,
      słusznie czy nie. To samo mamy w tramwajach i autobusach, tyle że tam klienci
      na ogół łatwiej mogą udowodnić swoją rację.
      Tłumaczenie "to nie my, to firma zewnętrzna" jest niedopuszczalne - według
      tego mógłbym legalnie nająć bandziora.
    • Gość: ol Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.48.classcom.pl 18.02.10, 10:09
      nie tankuj na bp
    • Gość: forrest__ wystarczy informacja: IP: *.chello.pl 18.02.10, 10:12
      Trzeba publicznie codziennie i wszędzie gdzie się da:

podawać nazwy tych stacji i adresy z alelem:
      NIE TANKUJCIE TAM !!!!!!!!!!!

Po kwartakle problem zniknie razem ze zbankrutowaną stacją
      i bezmyślnymi karkami w ochroniarskich mundurkach
    • Gość: mlody Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.chello.pl 18.02.10, 10:20
      Ja tam BP dawno podziekowalem, maja drogie i slabe paliwo. Zaczalem tankowac
      na bezobslugowych stacjach, na litrze czasami 20gr do przodu jestem a i dalej
      zajade, taka jakosc paliwa na BP slaba.
    • Gość: dwabrowary Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 195.205.22.* 18.02.10, 10:22
      Dla mnie pomysł zakładania blokad na stacjach to obciach. Wystarczyłoby
      wprowadzić opłatę za parkowanie ponad 30min. Ale zawsze łatwiej zakuć auto w
      łańcuchy, jak tylko właściciel pójdzie np. do toalety. Dobrze, że podaliście
      adresy tych stacji. Nie będę tam już tankował.
    • hhkirst Re: A jak będę miał sraczkę 31 min. w kiblu BP ?? 18.02.10, 10:22
      To Cie dodatkowo obciaza za ponadnormatywne wykorzystanie WC. Ten
      artykul to niezla antyreklama dla BP.
      • po_co_mi_konto Policja nie reaguje na zabór mienia. 18.02.10, 11:38
        Jacek Pytel, rzecznik katowickiej policji podkreśla, że działania właściciela
        stacji nie są bezprawne. - To teren prywatny, na którym może sobie ustanowić
        własny regulamin. Policja może interweniować tylko wtedy gdy jest zagrożone
        życie lub zdrowie albo dochodzi do zakłócenia ruchu drogowego.

Od kiedy to zabór mienia nie jest bezprawny?
        Mają prawo wystawić rachunek na 300 zł za ponadnormatywne parkowanie ale nie
        mają prawa blokować koła samochodu.

Polska policja to dno.
        • Gość: znem Re: Policja nie reaguje na zabór mienia. IP: *.121.113.82.net.de.o2.com 18.02.10, 12:11
          Jaki zabór mienia?? O czym ty piszesz, chłopie? Ktoś im zabrał ten
          samochód? Nie. Więc w czym problem? Był znak, że postój tylko do 30
          minut? Był. Był osobny parking pod McDonaldsem, dla osób "głodnych"?
          Był. To trzeba było tam auto postawić i nie blokować miejsca na
          stacji. Brawo ochrona!
          • a_weasley Re: Policja nie reaguje na zabór mienia. 18.02.10, 18:06
            Pachołek BP podpisujący się jako niezalogowany znem na zlecenie swojej
            złodziejskiej firmy napisał:

> Jaki zabór mienia?? O czym ty piszesz, chłopie?

O tym, że twoi państwo wymuszają na ludziach opłatę, którą nazywają mandatem.

> Ktoś im zabrał ten
            > samochód? Nie. Więc w czym problem?

W tym, że twoi kumple uniemożliwili klientom korzystanie z ich mienia, a za
            odstąpienie od tego bezprawnego działania kazali sobie zapłacić.
            • Gość: nika Re: Policja nie reaguje na zabór mienia. IP: *.chello.pl 18.02.10, 19:48
              bo to nie jest zabór mienia. Tak samo nie będzie zaborem mienia
              zdjęcie blokady. Chyba, że ją uszkodzisz - wtedy będzie to tylko
              uszkodzenie mienia.A i nie jestem niczyim pachołkiem
              • a_weasley Re: Policja nie reaguje na zabór mienia. 18.02.10, 20:30
                Gość portalu: nika napisał(a):

> bo to nie jest zabór mienia.

Oczywiście, że jest. Ktoś samowolnie sprawia, że moje mienie znajduje się w jego
                władaniu.

> Chyba, że ją uszkodzisz - wtedy będzie to tylko
                > uszkodzenie mienia.

A i to wyczerpujące dyspozycję obrony koniecznej - odpieram bezpośredni
                bezprawny zamach na moje dobro chronione prawem (mianowicie moje prawo do
                dysponowania moją własnością).

> A i nie jestem niczyim pachołkiem

Nie pisałem, że jesteś, ale uderz w stół...
          • po_co_mi_konto Re: Policja nie reaguje na zabór mienia. 26.02.10, 22:40
            Art. 282. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, przemocą, groźbą zamachu
            na życie lub zdrowie albo gwałtownego zamachu na mienie, doprowadza inną osobę
            do rozporządzenia mieniem własnym lub cudzym albo do zaprzestania działalności
            gospodarczej,
            podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
            Art. 283. W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu określonego w art. 279 § 1,
            art. 280 § 1 lub w art. 281 lub 282,
            podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Art. 289. § 1. Kto zabiera w celu krótkotrwałego użycia cudzy pojazd
            mechaniczny, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

• cezbak Re: Policja nie reaguje na zabór mienia. 18.02.10, 12:38
          Od kiedy zdjęcie blokady jest zaborem mienia? Ja jej nie potrzebuję i zostawię
          na parkingu, w miejscu, w którym ją znalazłem. Ponadto - wymagając respektowania
          czasu pobytu na stacji warto zwiększyć obsługę. Chyba, że postawią drugi znak
          informacyjny: "osoby nie obsłużone w czasie 29 minut mają prawo odjechać bez
          uiszczenia rachunku". W każdym razie - jest to raczej pozycja: "otworem do klienta".
          • super-optymista Re: Policja nie reaguje na zabór mienia. 18.02.10, 13:14
            po 29 minutach zapewne będą już założone blokady, ochroniarze doszli już pewnie do wprawy i zakładają blokady w kilka sekund ;p
        • Gość: e tam Opłata 300pln za parkowanie = wyłudzenie IP: 83.230.121.* 18.02.10, 14:57
          Niech sobie określają cennik 300 pln za parkowanie powyżej X minut - mają prawo.
          Ale mają też PSI OBOWIĄZEK poinformować was o tym. Jeśli tego nie zrobią w
          sposób umożliwiający weryfikację (np podpis klienta, lub zarejestrowaną rozmowę)
          to (w najlepszym razie) mamy do czynienia z wyłudzeniem.

Analogicznie my mogli byśmy napisać na naszym portfelu, że jeśli kasjerka stacji
          nie odda naszej karty/ nie wyda reszty w ciągu X sekund tankujemy za darmo -
          dokłądnie tak samo "zgodne" z prawem.

Morał z tego taki, żeby do BP bez piłki do metalu się nawet nie zbliżać :-)
          • Gość: e tam PS Opłata 300pln za parkowanie = wyłudzenie IP: 83.230.121.* 18.02.10, 15:09
            PS. jak ktoś ma do naprawienia nadkole to zapraszam z cyfrówką do BP na obiad
            :-) Należy zachować rachunek, posiedzieć dokładnie 30 minut powoli wyjść
            sfotografować blokadę i stwierdzić, że zniszczyli auto przy zakładaniu blokady i
            nie tylko nie zapłacić 300pln ale jeszcze wezwać policję, którą należy
            powiadomić o zniszczeniu mienia i próbie wyłudzenia.
          • Gość: uczciwiej Re: Opłata 300pln za parkowanie = wyłudzenie IP: 83.230.121.* 18.02.10, 15:35
            Uczciwiej było by wprowadzić cennik:
            Parkowanie:
            - pierwsza godzina 35 zł
            - do 1h klienci gratis
            - kolejna godzina 100 zł

Parkingowy i kamerka rejestrująca kto ile parkuje szybko na siebie zarobią, a
            cwaniaczki szybko nauczą się że nie warto parkować na BP. Proste, legalne i
            logiczne.

Ale widać zarządcom stacji słoma z butów a polaczkowatość z głowy wychodzi.
    • Gość: fabio to ja juz wiem, ze wiecej na British Petrol IP: *.waldex.3s.pl 18.02.10, 10:24
      nie zatankuje! zaloze sie, ze gdyby to mi zablokowano kolo po 15
      minutach, to za darmo by mi tego zelastwa nie zdjeto!
    • Gość: p Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 77.79.239.* 18.02.10, 10:24
      no to ja już na BP nie zatankuję :0)
    • Gość: kierowca BZDURA, ten policjant wspólpracowal z firmą IP: 188.33.153.* 18.02.10, 10:27
      pewnie dawni kumple, i się dzielą kasą. Nic nietypowego w naszym
      mafijnym kraju.

• Gość: elka Re: BZDURA, ten policjant wspólpracowal z firmą IP: *.chello.pl 18.02.10, 20:00
        No i teraz ten policjant powinien ci zrobic sprawę o pomówienie.Na
        jego miejscu bym tak zrobiła. I odszkodowanie również bym dostała.
    • Gość: gosc Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.serv-net.pl 18.02.10, 10:37
      pytanie: czy w takim wypadku nie można zgłosić kradzieży auta, albo nielegalnego przetrzymywania nie swojej własności???
    • Gość: gosc piotrb Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.serv-net.pl 18.02.10, 10:39
      jak dla mnei mozna zgłosić kradzież bądz nielegalne przetrzymywanie nie wlasnej własności - przywłaszczenie
    • Gość: YARO Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.pool85-55-211.dynamic.orange.es 18.02.10, 10:47
      Dzieki za informacje.Policja nic nie robi bo dostaje w lape od tych
      stacji i tyle.Jak sie ktos postawi to go zamkna na 24 i tak trzeba
      bedzie zaplacic za odblokowanie kol.Jedna wielka banda skur......
    • Gość: dziennikarz niech blokuja , ile sie da, na dworcach, stacjach IP: *.isl.pl 18.02.10, 10:49
      i super, dosc polskich cwaniaków. to samo jest na dworcach, niby
      moza zparkowac aby kogos podrzucic na pociag na 10 min. ale cwaniaki
      parkuja z okolicznych biur i domow i jest klopot potem podjechac pod
      peron. i co? na stacjach to sa przynjamniej kamery, mozna poprosic o
      obraz i tyle. latwo udowodnic wszystko. a na dworcach, albo innych
      miejscach? straznika miejskiego nie widac, a jak jest i zalozy
      blokade to niby wieksze zaufanie ze zrobil to po czasie? ja bym
      dawal wieksze kary, aby sie ludzie nauczyli w Polsce, albo jak ktos
      chce byc cwaniakiem i lubi "hazard" to wie ile zaplaci. mozna
      podziekowac Pani dziennikarce, i poprosc aby pociagnela temat
      szerzej. aby ludzie zaczeli o tym mowic i w koncu dotarlo do nich,
      ze nie tylko wszystko dla siebie , ale warto pomyslec czy moje
      dzialania nie przeszkadzjaa innym. ale to jeszcze lata potrwa. Jak
      Paniusie poszly do McDonaldsa , to mialy gdzies innych. to teraz ja
      mam je gdzies, niech placa :). oczywicie, jesli stranik jest
      nadgorliwy, to koniecznie nalezy to pokazac, ale akurat na stacjach
      to nie problem ( kamery pokaza czas). takze , dziekuje pani z GW, za
      zajecie sie sprawa, lae sugeruje prowadzic temat po pierwsze
      szerzej i nie tylko na jednej stacji czy sieci, ale tez dot dworcow,
      jesli oczywiscie panie z GW jest spolecznie zaangazwoana i jej
      zalezy, a nie ma jakiegos interesu. Zawsze mnie zastanwia , jak ktos
      tak jednoznacznie wskazuje na winnego, ale dziennikarz tez
      czlowiek :) i moze miec gorszy dzien, ale jesli ma cos zrobic dla
      ludzi, to warto pociagnac temat szerzej.
      • Gość: piter Re: niech blokuja , ile sie da, na dworcach, stac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 10:56
        widac jaki z ciebie dziennikarz...twojego belkotu nie da sie
        przeczytac. sadze ze jestes jednym z tych pracownikow o ktorych mowa w
        artykule
      • 6x9 panie dzinnikarzu 18.02.10, 14:15
        Gość portalu: dziennikarz napisał(a): Jak
        Paniusie poszly do McDonaldsa , to mialy gdzies innych. to teraz ja
        mam je gdzies, niech placa :)

Nie byłem na tej stacji, lecz na pewno MC-syf dogadał się z BP-syfem co do
        parkowania swoich klientów, tym bardziej jeśli mają jeden wjazd i są tuż obok
        siebie. Często są na stacjach knajpy i ich klienci gdzieś musza parkować.
    • Gość: inż. Mamoń Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.nplay.net.pl 18.02.10, 11:08
      Tylko absolutna konieczność skłoni mnie do zatankowania na BP, to chyba jasne.
    • Gość: kjsdfhiow Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 11:09
      Pani redaktor ubarwiła sobie swoją historię. Założę się że blokada na jej kole
      to kit. Artykuł nie byłby taki sensacyjny.
    • Gość: max Chamstwo trzeba tępić jak AIDS IP: 188.33.150.* 18.02.10, 11:17
      trzeba być pojebanym żeby od ludzi wyłudzać 300 zł !!! jeśli już jakieś
      opłaty chcieli wprowadzić za parkowanie to 5zł za godzine a nie 300 zł
      ! Tylko policja i straż miejska może nakładać mandaty za złe parkowanie
      a stacja benzynowa nie może karać tak wysokimi opłatami za
      parkowanie!!! To nielegalne!!! Ja bym ich podał do sądu za zbyt wysoką
      opłatę za parkowanie i za bezprawny zabór mienia !!!
      • Gość: bank private IP: 91.208.150.* 18.02.10, 11:31
        człowieku wjeżdżając na teren prywatny akceptujesz panujący tam
        regulamin, te 300 na pewno nie nazywa się "mandat" tylko właśnie
        opłata za parkowanie - a na prywatnym terenie mogą sobie ustalić i
        milion pln za godzinę - proste
        • Gość: mix private ale nie haracz ! IP: 188.33.150.* 18.02.10, 12:16
          Człowieku istnieje coś takiego jak wolna konkurencja i Urząd Ochrony
          Konkurencji i Konsumentów! Nie wolno stosować kar 300 zł ! Opłata za
          parkowanie może wynosić 5-10 zł za godzine a nie 300 zł !!! 300 zł to
          haracz ! Mafia wymusza haracze a nie uczciwy człowiek ! To że jesteś na
          prywatnym terenie to nie znaczy że możesz wymuszać haracze!!! bo żyjemy
          w państwie prawa i wszystko ma swoją cenę...parkowanie nigdzie w Polsce
          nie kosztuje więcej niż 10 zł za godzine więc nie pie...debilu że
          300zł albo milion może sobie ktoś zażyczyć !!!!!
          • Gość: bank private to private IP: 91.208.150.* 18.02.10, 12:31
            możesz debilu nie wjeżdżać - stoi jak byk tablica ile kosztuje ?
            stoi. to jak ktos w sklepie postawi telewizor za 100 tys to
            przyjdziesz i powiesz że bierzesz go za 1000 zł bo tyle "srednio"
            taki kosztuje gdzie indziej?
            • 6x9 Re: private to private 18.02.10, 14:06
              Gość portalu: bank napisał(a): to jak ktos w sklepie postawi telewizor za 100 tys to
              > przyjdziesz i powiesz że bierzesz go za 1000 zł bo tyle "srednio"
              > taki kosztuje gdzie indziej?

Tak powiem, i sprzeda mi ten telewizor za tysiąc lub nie-proste?
              • Gość: bank Re: private to private IP: 91.208.150.* 18.02.10, 14:14
                proste jest to, że wjeżdżając na tą stację już niejako
                zaakceptowałes cene tego "telewizora" - że tak powiem obrazowo, bo
                już skorzystałes z tej usługi (parkowania) - a po skorzystaniu
                chcesz się targować?
                • 6x9 Re: private to private 18.02.10, 14:42
                  jak włączysz telewizor w sklepie to już go kupiłeś? to nie jest chleb
                  tablica powinna być duza i dobrze widoczna przed wjazdem aby każdy był świadom
                  co go czeka
                • 6x9 Re: private to private 18.02.10, 14:44
                  jeszcze jedno, jesli stawia sie na tym samym terenie stację i knajpę to należy
                  sie liczyć z tym ze klienci będą jakis czas parkować
                  • Gość: bank Re: private to private IP: 91.208.150.* 18.02.10, 15:12
                    co do tego że informacja powinna byc widoczna, oczywiście
                    zgoda,autorka pisze że tablicę informacyjną widziała. z artykułu nie
                    wynika, że na tej stacji jest knajpa, tylko, że poszły do mcd. nawet
                    jakby była tam knajpa, to już sprawa właściciela czy będzie miał
                    petentów jak postawi znak, że można parkować 10 min łącznie z
                    konsumpcję. chodzi o zasadę poszanowania prywatnej własności i zasad
                    określonych przez właściciela - nie wazne czy da mu to zarobek czy
                    wręcz przeciwnie bo to jego biznes i jego ryzyko, ale prawo do tego
                    ma
                    • Gość: mix trzeba być debilem żeby kąsać ręke która cie karmi IP: 188.33.203.* 18.02.10, 20:28
                      Piszesz o zasadzie poszanowania prywatnej własności...a zakładanie
                      blokady na koła samochodów to jest poszanowanie cudzej własności?
                      Wystarczyło postawić tablicę "parkowanie tylko na czas zakupów" a nie
                      "do 30 minut" bo co będzie jeśli klient robi na stacji zakupy powyżej
                      30 minut bo poszedł na zapiekanke? Swoich klientów chcesz karać za to
                      że ci przywożą kasę ? Trzeba być debilem
                • Gość: mix złodzieje IP: 188.33.131.* 18.02.10, 19:12
                  Ale ty jesteś debil. Wjeżdżając na stację niczego nie akceptowałem
                  bo nikt mnie o zdanie nie pytał czy zgadzam się na regulamin do 30
                  minut !!! Ja tam przyjechałem pieniądze zostawić,zatankować zjeść
                  zapiekanke a to trwa i oni mnie jeszcze chcą naciągnąć na 300 zł ? Bo
                  to oszustwo jest !!! OSZUŚCI I ZŁODZIEJE !!!!!
                  • Gość: shell czyli nie umiesz czytać IP: *.siedlce.vectranet.pl 19.02.10, 21:54
                    debilu - jest tablica? jest. wjechałeś więc ją zaakceptowałeś
                    • Gość: kox sam czyli nie umiesz czytać baranie IP: 188.33.31.* 24.02.10, 11:31
                      umiem czytać ... wjechałem ale niczego nie zaakceptowałem bo nikt
                      mnie o zgodę nie pytał !!! ta kara 300 zł za parkowanie jest
                      nielegalna...Legalna za parkowanie może być tylko opłata do 10 zł za
                      godzine !!! a zabór mienia to przestępstwo !!! blokady na koła może
                      zakładać tylko policja !!! więc to oni łamią prawo a nie ja !!!
                      Ludzie oddajcie sprawe do sądu i macie pewną wygraną...Szantaż,zabór
                      mienia...a jeśli udowodnicie w sądzie że z powodu założenia wam
                      blokady na koła nie dojechliście na spotkanie biznesowe i przepadł
                      wam kontrakt wart milion złotych to możecie ich podać do sądu i
                      dostaniecie odszkodowanie od BP bo to ich wina !!!
                      • Gość: westman Re: sam czyli nie umiesz czytać baranie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.10, 19:35
                        Tumanie wjazd na tak oznakowany teren jest jednoznaczny z
                        domniemaniem akceptacji warunkow na nim obowiazujacych. A jak sie
                        nie podoba to nazrec zapiekanek i wysrac to sie mozesz w domu. Wiec
                        grzecznie tankuj, wytrzyj buzie, tylek w auto i fru dalej w trase.
                        Stacja to nie centrum niedzielnej rozrywki rodzinnej dla gawiedzi
                        gdzie mozesz sie platac jak smrod po gaciach godzinami.
        • Gość: mil Re: private IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 12:33
          Bo odkupie od miasta 5 centymetrów ziemi przy wjezdzie na BP i bede pobierał
          opłetę 100,000 złotych od kierownika stacji, za używanie mojego asfaltu.

• Gość: bank Re: private IP: 91.208.150.* 18.02.10, 12:49
            zrób tak i napisz czy się udało
        • Gość: alex Re: private IP: *.t-systems.com.pl 23.02.10, 10:59
          Tylko, że taki regulamin powinien być udostępniany, aby można bylo
          się z nim zapoznać.
          Ja również miałam założoną blokadę na BP, kiedy poprosilam o
          regulamin parkowania (bo na niego się powołują), pan powiedział, że
          go nie ma, nie był w stanie mi go przedstawić. Kierownik stacji
          również przepraszając powiedział, że takiego regulaminu nie posiada,
          a blokady zakłada prywatna firma. Skąd w takim razie mam wiedzieć,
          że to 300 zł faktycznie wynika z regulaminu, a nie wymysłu wynajętej
          firmy.
          Od tamtej pory stację BP będę również omijać szerokim łukiem,
          zwłaszcza, że po jednorazowym tankowaniu jej "wysokiej jakości"
          paliwa, mój samochód do tej pory nie może dojść do siebie.
    • Gość: Rober Do tej pory tankowałem na BP lub Shell teraz... IP: *.ztpnet.pl 18.02.10, 11:26
      firmie BP juz dziekuje jak traktuje sie klijenta jak intruza to
      niech ochroniarze im zapewnią obroty !
    • Gość: MK Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.class147.petrotel.pl 18.02.10, 11:32
      www.bp.com/genericformsdisplay.do?formId=57008&categoryId=4003627&contentId=58955
      tutaj można wyrazić swoją opinie :) ja już tak zrobiłem :)
      • Gość: neciarz Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: 62.233.242.* 18.02.10, 17:24
        www.bp.com/genericformsdisplay.do?
        formId=57008&categoryId=4003627&contentId=58955
        > tutaj można wyrazić swoją opinie :) ja już tak zrobiłem :)
        A czemu jak się chce skontaktować z centralą BP to musze
        obowiązkowo wypełniać przesadny formularz kontaktowy, nabijać swoimi
        danymi ich bazę danych?
        Mam pytanie, uwage , opinie - podaje swój adres mailowy, jestem
        indentyfikowalny dla udzielenia mi odpowiedzi i tyle. I tak dobrze
        ze nie trzeba podać Nipu, Regonu, Pesela i adresu najbliższej parafi
        do ktorej chodzi teściowa.
        Taka metodyka odstraszania od kontaktów jest charakterystyczna dla
        tych wielkich molochów.
    • Gość: Baarbarella Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.cable.ziggo.nl 18.02.10, 11:35
      No to nie bede tankowac; 300zl to troche za wiele za pelny bak
    • Gość: RzecznikPrasowy BP Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 195.124.18.* 18.02.10, 11:42
      W związku z pojawieniem się Państwa licznych komentarzy dotyczących
      powyższego artykułu, zamieszczamy następujące wyjaśnienia związane z
      tą sytuacją, które zostały także przedstawione do wiadomości
      redakcji Gazety Wyborczej.

Drodzy Internauci,

Mamy świadomość tego, że sam temat nie należy do łatwych w sensie
      rozwiązania problemu, traktowania przez niektórych kierowców,
      najczęściej niekorzystających z usług BP, stacji BP jako miejsca
      parkingowego. Jest kilka takich stacji BP, które ze względu na swoją
      lokalizację, służą jako miejsce parkowania samochodów, często na
      kilka godzin przez kierowców, którzy blokują tym samym miejsca
      parkingowe dla naszych klientów, albo wręcz uniemożliwiają czy to
      tankowanie samochodów (samochody zostawiane nawet na kilka godzin
      pod dystrybutorem), czy korzystanie z kawiarni Wild Bean Cafe, czy
      ze sklepu, czy w końcu przyjmowanie dostaw paliwa na stacje, czy
      innych towarów. Obserwowaliśmy od dłuższego czasu, że stanowi to
      poważny problem dla stacji w 6 lokalizacjach w pobliżu miejsc, z
      których korzysta duża liczba osób, mająca problem z parkowaniem -
      np. w pobliżu osiedli, czy punktów handlowych, czy miejsc
      użyteczności publicznej typu urzędy, sądy (są to następujące stacje
      BP: 2 stacje we Wrocławiu, 3 w Katowicach, 1 w Sosnowcu, obecnie BP
      posiada 385 stacji w całym kraju). Ze względu na chęć rozwiązania
      tej kłopotliwej sytuacji dla naszych klientów postanowiliśmy w tych
      miejscach wprowadzić zasady ograniczonego czasu na parkowanie(do
      30min). Na tych stacjach widoczna jest informacja na ten temat-
      specjalnie przygotowane oznakowania- informacje dla kierowców
      pozostawiających samochody na stacji o fakcie ograniczenia czasu na
      parkowanie i możliwości założenia blokady, w konsekwencji
      przedłużającego się parkingu. Z naszych obserwacji wynika, że do
      sytuacji konieczności zakładania blokady samochodów pozostawionych w
      sposób nieuzasadniony na naszej stacji dochodzi bardzo rzadko. Jest
      to dla nas informacja, że zarówno komunikacja o tych zasadach jest
      dla kierowców wystarczająca , jak i że sami kierowcy zdają się
      rozumieć zasadność ich wprowadzenia. Niemniej jednak, mamy
      świadomość tego, że w sytuacji, kiedy dojdzie do zablokowania
      samochodu, jest to nieprzyjemne zdarzenie dla samego kierowcy.
      Podkreślę, raz jeszcze, że zdecydowaliśmy się na wprowadzenie tych
      zasad dotyczących parkowania ze względu na wzrastającą uciążliwość
      dla naszych klientów z powodu blokowania stacji przez nieuprawnione
      do tego samochody i dotyczy jedynie 6 stacji BP. Każdy klient BP ma
      możliwość zaparkowania samochodu na naszym parkingu , a gdyby
      zdarzyło się jakieś nieporozumienie w tej kwestii uprzejmie prosimy
      o kontakt z pracownikami stacji, którzy udzielą właściwej pomocy,
      jeśli konieczna, czy informacji. Z góry przepraszamy za ewentualne
      trudności wynikające z tej procedury, ale jest ona próbą rozwiązania
      realnego i uciążliwego kłopotu dla naszych klientów i braku
      możliwości swobodnego korzystania z naszych usług w przypadku
      zablokowania parkingu. Widzimy, że takie zasady ograniczania czasu
      parkowania na terenie prywatnym, należącym do konkretnych podmiotów,
      czy pobieranie opłat za parkowanie, są coraz częstszą praktyką.
      Jednocześnie, mając świadomość specyfiki tego problemu obserwujemy
      funkcjonowanie tych zasad, wsłuchujemy się w opinie z tym związane,
      by móc jak najlepiej radzić sobie z tą sytuację, by z jednej strony
      rozwiązywać konkretne problemy z tym związane dla naszych klientów,
      a z drugiej nie powodować zbędnych kłopotów czy nieporozumień.

Z poważaniem,
      Magdalena Kandefer,
      Rzecznik Prasowy
      BP Polska
      • Gość: Klient Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 12:12
        Pani Rzecznik - jedyne co wyraźnie bije z Pani wyjaśnienia to
        buta i udowadnianie swoich racji na siłę.
        Pani odpowiednik z
        innych krajow w których działa BP, uwzgledniając nawet przesadę w
        anonimowych wypowiedziach - poprostu zacząłby od przeprosin. Pani
        brnie w udowadnianie że chcieliście dobrze i to dobrze w interesie
        klientów - więc dlatego zamiast scigać tych ktorzy konkretnie
        robia nadużycia,
        traktują wasze stacje jako darmowe parkingi -
        dyscyplinujecie WSZYSTKICH KLIENTÓW.
        Proszę Pani, wszystko to, to bardzo głupi pomysł. Inni tak nie robią
        a problemy mają podobne. proszę o podanie adresów mailowych do
        Zarządu BP - liczę że tam jest ktoś rozsądny i myślący kto
        przerwie takie rozkoszne myślenie jakie Pani prezentuje
        .
      • Gość: mick6 Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 12:43
        Nie nieprzyjemne zdarzenie, a nielegalny zabor mienia.

Czy Pani rzecznik, jako reprezentant BP zgadza sie pojsc do wiezienia za lamanie
        prawa przez swoja firme?

Ja ze stacji BP nie skorzystam, bo nie zamierzam tracic nerwow na zastanawianie
        sie, czy jakis sku...el nie ukradnie mi mojego samochodu i zarzada 300 zlotych
        haraczu (nie wstydzmy sie tego tak nazwac), bo o minute za dlugo jadlem ciasto w
        Wild Bean Caffe.

Spodziewam sie od Pani i Pani firmy pelnych, szczerych przeprosin, wycofania
        debilnej procedury (ktos juz wspominal rozwiazanie - parking platny, godzina
        postoju gratis i wystawianie ludziom ktorzy zostawiaja samochod na dniowke
        rachunkow wg. stawki 10zl/godzine).

Sugerowalbym takze jakis mily upominek dla wszystkich urazonych
        klientow w tym watku.
      • Gość: mcgoo Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: 195.205.192.* 18.02.10, 12:59
        postawcie parkomat ze szlabanem i sprawa się rozwiąże
        - szczególnie irytujące dla mnie są wszelkiego rodzaju firmy
        ochroniarskie i łysi panowie, którzy zwykle są na tyle prości że
        pomyłka o 15 minut "w te czy we wte" utwierdza ich w przekonaniu, że
        oni są "dyrektorem tej szatni"
      • Gość: piter Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 14:45
        rozumiem powody jakimi kierowalo sie BP ale moim zdaniem jest to
        łamanie prawa oraz okazanie braku szacunku dla klientow. w artykule
        wspomniano o dwoch dziewczynach ktore najpierw zatankowaly, byly
        klientami tej stacji po czym poszly do McDonald's. w tej sytuacji
        ochrona powinna zdjac za darmo te blokady i dac jedynie pouczenie. te
        dziewczyny byly waszymi klientami a poszly do restauracji zeby troche
        odpoczac od podrozy. to sie nazywa brak szacunku dla klienta. co
        innego gdyby byly jednym z tych cwaniaczkow ktorzy parkowali tam na
        caly dzien, wtedy moglbym to jeszcze zrozumiec. bardzo czesto
        korzystam (od dzisiaj powiem ze korzystalem), ze stacji BP ( na
        Mazowszu), ale po tym co dzisiaj przeczytalem stwierdzam ze juz nigdy
        wiecej tego nie zrobie. sa inne stacje
      • pandzik Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku 18.02.10, 16:34
        Pani niedorzecznik, mnie ten cały pani bełkot niewiele interesuje.
        Przeprosin nie widzę, reszta mi lata. Ja pani powiem jedno - nie
        będę na waszych stacjach sikać pod dyktando i pić kawy na czas tylk
        odlatego, że sobie nie potraficie poradzić z delikwentami
        parkującymi cały dzień. Skoro dla pani różnica pomiędzy 8h parkingu
        a 1h godziną postoju też jest żadna, to niech się pani z szacunkiem
        pocałuje. Żegnaj, bp.
        • Gość: grand Żenująca odpowiedź Pani Rzecznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 16:49
          Jak można próbować tłumaczyć tak skandaliczne decyzje. Nie raz zdarzało mi się
          odpoczywać na stacji benzynowej powyżej 30 minut. W dodatku nie zamierzam się
          użerać z nadgorliwymi ochroniarzami, aby zwracano nam pieniądze jak blokadę
          założą po 29 minutach. Nie będę korzystał ze stacji BP. Są tańsze i równie
          dobre.
      • a_weasley Re: pokrętne wyjaśnienia rzecznika BP 18.02.10, 20:40
        Gość portalu: RzecznikPrasowy BP napisała:

> Mamy świadomość tego, że sam temat nie należy
        > do łatwych w sensie rozwiązania problemu,

To jest Wasz problem i mnie niespecjalnie obchodzi, co z nim zrobicie. Pod
        warunkiem, że będziecie przestrzegać obowiązującego w Polsce prawa (chciałoby
        się napisać, że nadto minimum przyzwoitości, ale taki naiwny nie jestem).

> samochody zostawiane nawet na kilka godzin
        > pod dystrybutorem),

Ale tutaj rozmowa nie dotyczy samochodu pod dystrybutorem. A poza tym chyba
        samochodowi zostawionemu pod dystrybutorem nie zakładają blokady? Nawet wasi
        ochroniarze nie są chyba tacy głupi.

> informacje o [...] możliwości założenia blokady,

Proszę o podstawę prawną zakłądania blokady przez ochroniarzy oraz nakładania
        przez nich mandatów. Ustawa, artykuł, paragraf, ustęp, punkt, litera.
        • a_weasley Do pani rzecznik 19.02.10, 10:17
          Napisałem:

> Proszę o podstawę prawną zakłądania blokady
          > przez ochroniarzy oraz nakładania
          > przez nich mandatów. Ustawa, artykuł,
          > paragraf, ustęp, punkt, litera.

No, słucham?
          • a_weasley Anybody home?, było: Do pani rzecznik 23.02.10, 12:54
            Jak zamiast sloganów trzeba konkretu, to jakoś rura zmiękła, co?
          • Gość: były klient Re: Do pani rzecznik IP: *.cdma.centertel.pl 02.03.10, 15:10
            to żenujące jak wy traktujecie ludzi począwszy od klienta na pracownikach
            skończywszy..
      • czujny_obywatel Re: Pani Rzeczni 18.02.10, 20:49
        Oczywiście wszyscy normalni ludzie rozumieją, że muszą Państwo radzić sobie z kierowcami, którzy chcą sobie ze stacji BP zrobić bezpłatny parking strzeżony w centrum dużego miasta. Należy z tym walczyć, wywozić samochody na lawetach i obciążać takich cwaniaczków kosztami w wysokości kilku tysięcy złotych.

Nasze zbulwersowanie wywołuje fakt, IŻ DO ZAKŁADANIA BLOKAD WYNAJELIŚCIE MAFIJNĄ FIRMĘ OCHRONIARSKĄ, BANDYTÓW NAKŁADAJĄCYCH HARACZ na waszych bogu ducha winnych klientów.

Nie możma zakładać blokady na koła po kilku, kilkunastu minutach (jak np. dziennikarce z artykułu). Nawet jak macie limit 30 minut postoju, to nie można karać klienta, który np. postoi kilka minut dłużej w kolejce do kasy w godzinach szczytu. Jeżeli już blokada po 30 minutach, to za odpłatnością 5 - 10 złotych, a nie 300.

Wychodzi na to, że na stacji z waszym logo bandyci wyłudzają pieniądze nakładając haracz - OKRADAJĄ klientów BP, a Wy traciciedobre imię, markę i wizerunek - te wartości są w skali Polski chyba warte miliony złotych.

Przez bandytów niedługo stracicie te zainwestowane miliony. Ta sprawa, powinna trafić do prokuratury - wyłudzenie rozbujnicze oraz powinien nią się zająć Pani Zarząd.
    • Gość: qq Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 81.210.87.* 18.02.10, 11:56
      je*ać BP
    • Gość: alek Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.pila.vectranet.pl 18.02.10, 11:58
      Chociaz BP ma troche racji, ale mimo wszystko nakladanie jakis ograniczen
      czasowych na stacji jest niedobre. Niech BP zliwkiduje wszystko, toalety,
      sklepy, kawiarnie, wszystko na swoich stacjach. Niech zostana tylko
      dystrybutory z paliwem, wtedy ludzie beda sie zatrzymywac na krotko, na czas
      tankowania. Ja takie stacje BP bede omijal z daleka i innym radze to samo.
    • Gość: OPAL Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 12:00
      Prosze o podanie podstawy prawnej nalozenia mandatu( okreslenie Pani
      rzecznik) przez BP lub inna firme!!!!!! Jednoczesnie prosze okreslic
      rodzaj dokumentu ksiegowego otrzymywanego po uiszczeiu haraczu.
      Otwiera sie pole do dzialania US w sprawie dokumentowania przychodu.
      Chcialbym tez zobaczy dokument pozwalajacy na naruszenie mojego
      posiadania oraz dokument na podstawie, ktorego ogranicza sie moja
      swobode. Dziwie sie reakcji Panow Policjantow. Nastapilo wyrazne
      przekroczenie kilku przepisow. Od dzis nie tankuje BP i zycze im
      dalszych "sukcesow"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka