Gość: malop IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 01:01 Dlaczego śląski minister i śląska spóla NSW SA zamkneła KWK Siersza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malopolanin Re: KWK SIERSZA 15.02.02, 12:40 Z zemsty, że Trzebinia poszła do Małopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer Re: KWK SIERSZA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 23:39 malopolanin napisał(a): > Z zemsty, że Trzebinia poszła do Małopolski. KWk Siersza pomagał zamykać woj.małopolski i uwczesny poseł Poznanski. Krakusom nie zależało na utrzymaniu kopalni. Hutę w Trzebini też według was zamknęły władze Katowic? Chłopcy leczcie się z waszego krakusostwa bo wam przysłania obiektywne widzenie rzeczywistosci.Zobaczcie do czego doprowadził kraków na ziemiach odzyskanych. Bajzel i bezrobocie oraz chamstwo i buta urzędasów krakowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
malop Re: KWK SIERSZA 19.02.02, 01:55 Tak się składa że likwidatora huty przysłał wojewoda !!! katowicki Jeszcze w woj katowickim Jak zwał tak zwał ale katowice wszystko w trzebini likwidowali Na szczęście rafineria należy pod Płock Odpowiedz Link Zgłoś
malop Re: KWK SIERSZA 19.02.02, 01:58 Porównując bezrobocie Jaworzna i Chrzanowa . W Jaworznie jest o 30 % większe. Wolę żeby mnie Katowice nie prowadziły . Przykład Jaworzna i Trzebini jest wystarczający Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer Re: KWK SIERSZA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 18:31 malop napisał(a): > Porównując bezrobocie Jaworzna i Chrzanowa . > W Jaworznie jest o 30 % większe. > Wolę żeby mnie Katowice nie prowadziły . > Przykład Jaworzna i Trzebini jest wystarczający Tu koles przegiołes.Gdzie ty widzisz w chrzanówku ten dobrobyt? Odpowiedz Link Zgłoś
malop Re: KWK SIERSZA 23.02.02, 20:57 Moja wypowiedź nie dotyczy dobrobytu . Moja uwaga dotyczy bezrobocia z którym w woj.śląskim radzicie sobie fatalnie i nieudolnie czego przykładem jest Jaworzno,Żory ,Zawiercie Więc nie przekręcaj moich wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer Re: KWK SIERSZA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 21:17 malop napisał(a): > Moja wypowiedź nie dotyczy dobrobytu . > Moja uwaga dotyczy bezrobocia z którym w woj.śląskim radzicie sobie > fatalnie i nieudolnie czego przykładem jest Jaworzno,Żory ,Zawiercie > Więc nie przekręcaj moich wypowiedzi Krakówek swietnie sobie radzi z bezrobociem w powiacie chrzanowskim wprost podziwiać.Wszyscy mają pracę zarobki wysokie.Pokaż tylko w której bajce to przeczytałes. Odpowiedz Link Zgłoś
malop Re: KWK SIERSZA 02.03.02, 22:11 Gość portalu: elwer napisał(a): > malop napisał(a): > > > Moja wypowiedź nie dotyczy dobrobytu . > > Moja uwaga dotyczy bezrobocia z którym w woj.śląskim radzicie sobie > > fatalnie i nieudolnie czego przykładem jest Jaworzno,Żory ,Zawiercie > > Więc nie przekręcaj moich wypowiedzi > > Krakówek swietnie sobie radzi z bezrobociem w powiacie chrzanowskim wprost > podziwiać.Wszyscy mają pracę zarobki wysokie.Pokaż tylko w której bajce to > przeczytałes. RADZI SOBIE LEPIEJ NIŻ SOBIE KATOWICE RADZĄ W JAWORZNIE ,ŻORACH CZY ZAWIERCIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawkmoon Re: KWK SIERSZA IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 18.02.02, 18:07 Prezes NSW potrzebował półtora biliona starych złotówek, które dawał budżet państwa na likwidację kopalni. Zbliżała się barbórka, trzynastka i czternastka, a banki nie za bardzo chciały dać kredyty. Prezesowi paliło się dupsko, a że wcześniej w Sierszy upychali wszystkie koszt spółki padło na Sierszę. Na nieszczęście Balcerowicz dogadywał się z Bankiem Światowym, wzieli kwity z NSW na których stało jak byk, że z Sierszy nic nie będzie. Bank Światowy postawił warunek: dobra, dostaniecie kolejne transze kredytu jeśli będziecie po kolei likwidowali nierentowne kopalnie. Tu klamka zapadła. Nadzieje w połączonej podziemnym taśmociągiem elektrowni były płonne bo jej dyrektor jest strasznym dupkiem, nie modernizował elektrowni, tak że sama stanęła na krawędzi. Dopiero teraz Elektrownią zajął się Południowy Koncern Energetyczny i ładuje tam ciężką kasę w modernizację. Niestety szyby zasypane, budynki zniszczone. Pod ziemią zostało węgla na 170 lat wydobycia. To, że Siersza była w Małopolsce nie ma najmniejszego znaczenia. To jedyna na 21 zlikwidowanych kopalń. Pozostałe zlikwidowano w woj. śląskim Odpowiedz Link Zgłoś