Dodaj do ulubionych

Uwaga oszust! Obiecuje dobrą pracę i wyłudza pi...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 16:58
No i właśnie ja się dałam dziś nabrać na piękne słowa Pana Wierzbickiego.
Wpłaciłam 100 zł na podane konto i nie pojechałam się z nim spotkać, bo
wskazał nieistniejącą we Wrocławiu ulicę, której nawet z google nie mogłam
znaleźć, a że nie wzbudzał moich podejrzeń to nie sprawdzałam wcześniej.
Wniosek sprawdzać nawet znane firmy! Zgłaszajcie, jeśli Was też okradnie, może
wtedy ktoś, coś zrobi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Uwaga oszust! Obiecuje dobrą pracę i wyłudza IP: 89.107.158.* 24.03.10, 18:27
      mam nadzieję że Ty już zgłosiłaś to na policję!
      ja miałam wątpliwą przyjemność natknąć się na tego pana, to było
      jakiś rok temu, tyle że wtedy praca miała być w innej firmie
      (wypadła mi nazwa z głowy, był o tym wątek na gazecie), na szczęście
      nie zapłaciłam bo wydało mi sie to podejrzane że tak od razu, bez
      pytania o moje doświadczenie i kwalifikacje postanowił mnie zatrudnić
      mam nadzieje że szybko znajdą tego ...
      • Gość: agata Re: Uwaga oszust! Obiecuje dobrą pracę i wyłudza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 19:00
        A i owszem, jak tylko się zorientowałam, że to oszust, dziś zgłosiłam na
        policję. Ja, głupia dałam się nabrać...
        • Gość: Monika Re: Uwaga oszust! Obiecuje dobrą pracę i wyłudza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.10, 22:55
          no ja niestety też dałam się nabrać ;/ jutro zgłaszam to na policje.. a powiedz
          mi jak zgłosiłaś to co usłyszałaś od policji ??
    • Gość: Sylwietka Uwaga oszust! Obiecuje dobrą pracę i wyłudza pi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 23:39
      Byłam w takiej samej sytuacji. Tylko nie zapłaciłam a od razu zgłosiłam to na
      policję. Dzisiaj dostałam potwierdzenie, że wszczęli śledztwo. Hmm... On
      grasuje w całej Polsce. Też powoływał się na firmę Sahco i umówił się na
      spotkanie w UM w Katowicach. A poprzednio na firmę BELLALIVE. O jego
      procederze dowiedziałam się z bloga:
      radziecka-srubka.blog.onet.pl/1,DA2008-07-02,index.html. Na policji
      okazało się, że były inne zgłoszenia. Policjant który przyjmował zgłoszenie
      powiedział, że mają obowiązek spisać zeznanie.
      • Gość: agata Re: Uwaga oszust! Obiecuje dobrą pracę i wyłudza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 11:04
        A ja taka byłam głupia, że zapłaciłam, ale przyjęli zgłoszenie, oczywiście
        informując mnie, że za składanie fałszywych zeznań i fałszywych oskarżeń grozi
        kara, ale ja mówiłam prawdę. Widzicie, on ze mną też się umówił w urzędzie
        miejskim, tylko ulice Mu się pomyliły i miasta.Stąd też poszłam na policję, a że
        byłam głupia i nie sprawdziłam tego wcześniej to mam nauczkę. Ale nie wzbudzał
        moich podejrzeń, firma Sahco znana. Oj naiwność kobiet nie zna granic.
    • Gość: Monika Re: Uwaga oszust! Obiecuje dobrą pracę i wyłudza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.10, 23:11

UWAGA !!! ten oszust dziś mnie oszukał dokładnie tak samo.. a ja głupia dałam
      się nabrać ;/
      na początku wszystko ładnie.. pieknie.. aż do momentu spotkania.. jestem z
      Warszawy, umówił
      sie ze mna na Pl. Bankowym i tyle go widziałam ;/ firma w jakiej rzekomo
      miałabym pracować to
      Howdens (zajmująca się wyposażeniem wnętrz) - owszem firma istnieje.. ale ten
      "PAN" na pewno
      nie ma z nią nic wspolnego! jutro zgłaszam sprawę na policji.. mam nadzieję że
      zajmą się tym
      oszustem bo ile jeszcze potrzeba oszukanych kobiet żeby wkońcu coś z tym
      zrobili.. !?
      podaje jeszcze nr pod którymi sie z nim kontakotwałam.. 729-009-642 728-729-996
      668-730-235
      jeśli Was też oszukał to zgłaszajcie to ! pieniędzy zapewne nie odzyskamy.. ale
      przynajmniej ten
      "Pan" się nie będzie na Nas wzbogacał ! piszcie jeśli będziecie cokolwiek wiedziały.
    • Gość: izolda OSZUST IP: *.aster.pl 07.04.10, 09:45
      Hej. jestem z warszawy. we wczorajszym dodatku o prace
      pojawiło si,e jego ogłoszenie. ta sama sytuacja ale przed wpłata
      dokładnie go zgooglowałam. policja nic nie pomoże trzeba być czujnym
      w dzisiejszym świecie . uważajcie dziewczyny !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Halina Uwaga oszust! Obiecuje dobrą pracę i wyłudza pi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 13:36
      Osdzust jest już w Lublinie - o mały włos niewpłaciłam pieniędzy
    • Gość: Halina Maria Uwaga oszust! Obiecuje dobrą pracę i wyłudza pi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 13:39
      Oszust jest już w Lublinie - dziewczyny nie dajcie się nabrać
    • Gość: Ania Re: Uwaga oszust! Obiecuje dobrą pracę i wyłudza IP: *.chello.pl 04.10.10, 23:06
      Ja dokładnie tak samo dałam się oszukać jak dziewczyna z artykułu powołał się na niemiecką firmę Sahco. Chciałam to zgłosić na policję nawet tam poszłam ale stwierdziłam że nic to nie da to tylko 100 zł i pewnie się tym nie zajmą, ale jednak widzę że koleś kombinował na większą skalę i widzę że nie tylko ja zostałam w ten sposób oszukana. Nawet się tak samo przedstawił i ten sam numer telefonu miał... masakra
    • Gość: Ewa Oszust Grzegorz Smierzewski z Koszalina IP: *.xdsl.centertel.pl 18.02.12, 16:26
    • Gość: Ewa Oszust Grzegorz Smierzewski z Koszalina IP: *.xdsl.centertel.pl 18.02.12, 16:36
      Kiedy siedzial juz za udzielanie korepetycji iwyludznie pieniedzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka