Dodaj do ulubionych

Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych ...

24.02.04, 17:17
..działaczy i sympatyków RAŚ

Akceptujecie poglądy Jerczyńskiego i Bieni ?

Czy Śląsk ( mam na myśli Śląsk pozostający w granicach RP ) jest polski ?

Poglądy Bieni :
www.echoslonska.com/cms/16/detail.php?nr=119&kategorie=16
Poglądy Jerczyńśkiego :
www.dat.prosilesia.net/cms/debate/detail.php?nr=366&kategorie=debate
TAK, czy NIE ?
Obserwuj wątek
    • wilym Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 24.02.04, 17:19
      Pracujesz jeszcze dla Chinczykow?
      Tak czy nie?
      Bez zadnych kretactw prosze!
    • wilym Dla niewtajemniczonych 24.02.04, 17:23
      otoz na forum Cieszyn przez prawie caly dzisiejszy dzien toczy sie dyskusja na
      temat rzeczonych tekstow. Razem ze Slezanem wylozylismy jasno swoje stanowisko
      na temat owych artykulow-zreszta piksel raczyl wrzucic link na cala dyskusje w
      forum Slask, Narodowsc Slaska.
      Tomus jak zwykle wyskoczyl niczym Filip z konopii.
      To tak dla niewtajemniczonych.
      Pozdrawiam
      Wilym
      • tomek9991 Tak czy Nie 24.02.04, 17:25
        Skoro jasno wyłożyliście, to proszę o jasną odpowiedź !
        • wilym Re: Tak czy Nie 24.02.04, 17:26
          Pros tomus, pros, a bedzie ci dane.
          • wilym Tomku mam prosbe 24.02.04, 17:27
            Wrzuc ten watek tez na forum Gliwice. Ostatnio opuscil je laband, a ja chce,
            zeby forum zylo.
            pliiiiiiiiiiiz
            • tomek9991 Wilym o pikselu 24.02.04, 17:31
              Wilym twierdzi, że kulturalnie sobie rozmawiał z pikelem.
              Tak ta kultura wygląda w praktyce :

oj piksel, piksel
              Autor: wilym
              Data: 24.02.2004 13:47 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
              O piksel, jak ladnie, no popatrz.
              Nie wychodzi ci na forum Cieszyn, wiec probujesz donosic i podjudzac tak?
              Myslalem, ze jednak jestes poczciwy, a tu okazuje sie, ze z ciebie taki maly
              podszczypywacz skarzypyta.
              Chyba nie masz zbyt kolegow na podworku, nie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=10966896&a=10967175
            • tomek9991 Tak czy Nie ? 24.02.04, 17:32
              Zastanówcie się !
              • wilym Re: Tak czy Nie ? 24.02.04, 17:33
                Eh, no popatrz, wysznupales moj perfidny watek.
                Ale twoje zainteresowanie moja osoba w pewnym sensie mnie rajcuje - chyba mnie
                polubiles :-)
                • wilym Re: Tak czy Nie ? 24.02.04, 17:35
                  p.s. ale gdzie ja napisalem, ze dyskutowalismy kulturalnie? Napisalem tylko, ze
                  wylozylismy jasno swoje poglady na ten temat, a piksel wrzucil watek.
                  Tomciu klamczuszku deformatorze - nieladnie, nieladnie !!!
                  • wilym Re: Tak czy Nie ? 24.02.04, 17:36
                    Tomku, przekroczylismy bariere 10 postow.
                    Czujesz dume?
                    • tomek9991 Tak czy Nie ? 25.02.04, 14:36
                      I proszę bez chamskich insynuacji pod moim adresem.
                      Zadałem proste pytania.
                      • wilym Re: Tak czy Nie ? 25.02.04, 14:41
                        tomek9991 napisał:

> I proszę bez chamskich insynuacji pod moim adresem.
                        > Zadałem proste pytania.
                        Na proste pytania odpowiedzi sa nawsze najtudniejsze.
                        ja tez zadalem ci pytanie: CZY PRZESTALES JUZ BRAC LAPOWKI?
                        I jakos tak nie potrafisz odpowiedziec.
                        No to prosze tomciu: PRZESTLES JUZ BRAC LAPOWKI?
                        Tak czy nie?
                        I bez kretactw prosze.
                        zadalem bardzo proste pytanie.
                        • tomek9991 Tak czy Nie ? I nie kłam w żywe oczy Wilymie 25.02.04, 14:49
                          O łapówki juz tobie odpowiedziałem, że nigdy nie brałem.
                          Kłamiesz w żywe oczy.

Teraz twoja kolej, tak, czy nie ?

Pytania są kosmicznie proste.
                          • wilym Tomku jestes bezczelny! 25.02.04, 14:53
                            tomek9991 napisał:

> O łapówki juz tobie odpowiedziałem, że nigdy nie brałem.
                            > Kłamiesz w żywe oczy.
                            >
                            > Teraz twoja kolej, tak, czy nie ?
                            >
                            > Pytania są kosmicznie proste.

Zarzucasz mi klamstwo, a ja sobie takowego nie przypominam..
                            Zadasz odpowiedzi TAK lub NIE.
                            Wiec ja tez takiej zadam! I nie moge sie takiej doczekac.
                            Tak czy Nie?
                            PRZESTALES JUZ BRAC LAPOWKI?
                            bez kretactw: TAK czy NIE?
                            Odpowiedz, bo na razie unikasz odpowiedzi jak diabel swieconej wody!
                            Ty odpowiesz TAK lub NIE
                            Wtedy ja tez dam ci odpowiedz TAK lub NIE.
                            Ni czego wiecej nie oczekuje:
                            TAK
                            lub
                            NIE
                            !
                            • tomek9991 Buahahaha ! TAK, czy NIE ? 25.02.04, 15:05
                              Moja odpowiedź anulowała sens twojego pytania.
                              Pytanie jest w tym momencie absurdalne.
                              Do tego było OSZCZERCZE. Zarzuciłeś CHAMSKO mojej osobie, że jest przestępcą.
                              Było to pomówienie.

Ja pytam się kolejny raz, prosze o kulturalną odpowiedź.
                              Moje pytanie jest NEUTRALNE. Niczego nie zarzucam
                              Pytanie jest proste jak konstrukcja cepa.
                              DLa 99% mieskzańców RP jest oczywiste.
                              Każdy go rozumie.
                              Miło rżniesz głupa, widzę.
                              Wygłupy wygłupami, pytanie pozostaje.
                              • wilym konstrukcja cepa.... 25.02.04, 15:24
                                tomek9991 napisał:

> Moja odpowiedź anulowała sens twojego pytania.
                                Nie bylo zadnej odpowiedzi. Odpowiedz poprawna brzmiala by TAK lub NIE.

> Pytanie jest w tym momencie absurdalne.
                                To ty tak twierdzisz, bo jest dla ciebie niezreczne i wiesz, ze w taki sposob
                                nie da sie na nie odpowiedziec.

> Do tego było OSZCZERCZE. Zarzuciłeś CHAMSKO mojej osobie, że jest przestępcą.
                                > Było to pomówienie.
                                Niczego nie zarzucilem, zapytalem grzecznie i po prostu czekalem na odpowiedz.

> Ja pytam się kolejny raz, prosze o kulturalną odpowiedź.
                                A dlaczego mam ci na cokolwiek odpowiadac? Ciagle warczysz, burczysz, czegos
                                zadasz i do tego ten twoj ton. Jestes na jakims szkoleniu dla kubanskich sluzb
                                sledczych?

> Moje pytanie jest NEUTRALNE. Niczego nie zarzucam
                                > Pytanie jest proste jak konstrukcja cepa.
                                Tu sie usmialem, bo zobrazowalem sobie tego cepa. Ale ty pewnie znowu powiesz,
                                ze cos ci zarzucam, wiec nie rozwine mysli :-)))

> DLa 99% mieskzańców RP jest oczywiste.
                                > Każdy go rozumie.
                                Przepytales cale 37 milionow obywateli tego kraju?

> Miło rżniesz głupa, widzę.
                                > Wygłupy wygłupami, pytanie pozostaje.
                                To tak jak z karawana....
                                No to jak tomciu,
                                TAK
                                czy
                                NIE
                                ?
                                • tomek9991 Tak czy Nie ? 25.02.04, 16:09
                                  Zastanów się
                                  • arnold7 Re: Tak czy Nie ? 25.02.04, 16:22
                                    A jo tam lubia Jerczynskiego. Fajny gosc, prawdziwy spolecznik, niestety
                                    skazony prawdziwie polskim obiektywizmem:))
                        • ballast Re: Tak czy Nie ? 26.02.04, 10:21
                          Willym przestałeś już być idiotą?
                          Ale nie wykręcaj się od odpowiedzi tylko powiedz: TAK czy NIE.
    • silesius Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 24.02.04, 21:23
      tomek9991 napisał:

> ..działaczy i sympatyków RAŚ
      >
      > Akceptujecie poglądy Jerczyńskiego i Bieni ?
      >
      > Czy Śląsk ( mam na myśli Śląsk pozostający w granicach RP ) jest polski ?
      >
      > Poglądy Bieni :
      > www.echoslonska.com/cms/16/detail.php?nr=119&kategorie=16
      > Poglądy Jerczyńśkiego :
      > www.dat.prosilesia.net/cms/debate/detail.php?nr=366&kategorie=debate
      > TAK, czy NIE ?

Kiedys tez jeden mnie tak upierdliwie pytal. Chodzilo mu o KPN, Komitet Obrony
      Wiezniow Politycznych, Komitet Pomocy Wiezniom "Patronat" i takie inne rzeczy,
      o ktore kazano mu mnie pytac. Zgadnij, czy mu odpowiedzialem?

Silesius
      • wilym Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 09:25
        Ja tu wlasnie zauwazylem pewnego rodzaju wymieszanie taktyk UBeckich, SBeckich
        oraz zadan rodem z czasow Rewolucji Kulturalnej :-)))
        • wilym Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 12:10
          Country profile – CZECH REPUBLIC

ETHNIC GROUPS: Czech 81.2 %, Moravian and Silesian 13.7 %, Slovak 3.1 %,
          Polish 0.6 %, German 0.5 %, Roma 0.3 %, other: 0.3 % (1991 census)

ze strony:
          www.europarl.eu.int/enlargement_new/applicants/doc/czech_profile_en.doc
    • aqua Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 12:37
      tomek, to zdanie mi się podoba:
      "Wniosek z tego taki, że my Ślązacy mamy powtórzyć wędrówkę Silingów z przed
      kilkunastu wieków?, najpierw Panonia, potem Francja, Hiszpania, Gibraltar i
      Północna Afryka, odbudowa Kartaginy, zdobywanie Rzymu, klęski i powrót do
      zmienionej już Europy. Ale cóż – nie mamy już wojowników."
      • slezan Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 13:12
        Fakt, poetyckie. Chwyta za serce.
        • aqua Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 13:37
          Szczególnie to zdanie, "ale cóż, nie mamy już wojowników", wyraża całą głębię
          jestestwa i wątpliwości jednostki wobec otaczającego go świata.
          • wilym Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 14:30
            Obawiam sie aqua, ze Ty sie nam tu marnujesz. Powinienes zaczac pisac ksiazki.
            FILOZOFICZNE!
            • aqua Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 14:44
              Ten przykład był dosyć łatwy, taki mały kliniczy przypadek niezrównoważonego
              autora. Ale wyobraź sobie, bez twojej obecności brak mi natchnienia.
              • wilym Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 14:54
                Dodajesz mi skrzydel!
                • aqua Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 15:27
                  Nie licz tak za bardzo na dodawanie skrzydeł. Sprawa jest bardzo prozaiczna.
                  Gdyby nie ty, nie trafiłbym na cytowanego przeze mnie autora.
                  • wilym Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 15:35
                    Chyba pomysliles mnie z tomciem trzy dziewiatki jedynka, bo to on zajmuje sie
                    analizowaniem pismiennictwa niejakiego Bieni :-)))
                    • aqua Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 15:45
                      Jak ja ciebie pomyliłem z Tomkiem, to ty mnie pomyliłeś z Arnoldem.
                      Kto to jest niejaki Bienia?

wilym napisał:

> Chyba pomysliles mnie z tomciem trzy dziewiatki jedynka, bo to on zajmuje sie
                      > analizowaniem pismiennictwa niejakiego Bieni :-)))

• wilym Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 15:52
                        aqua napisał:

> Jak ja ciebie pomyliłem z Tomkiem, to ty mnie pomyliłeś z Arnoldem.
                        > Kto to jest niejaki Bienia?
                        No przeciez caly watek, w ktorym to tomus wylewa swe zale kreci sie wokol Bieni
                        i jego tez. Z tego co sie nie mysle, nawet go zacytowales!
                        • aqua Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 16:07
                          Ja z tobą prowadziłem dyskusję czysto filozoficzną, na temat fragmentu tekstu,
                          który mi się spodobał. A tu proszę, wyskakujesz z niejakim Bienią. I jeszcze mi
                          wmawiasz, że to jego cytowałem.

A swoją drogą musisz być bardzo oblatany w jego twórczości, skoro po takim
                          skromnym cytacie go rozpoznałeś. Może to jest tekst Bieni, skoro tak uważasz.

Już cię nie śmiem nawet zapytać, kto to jest.
                          • wilym Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 25.02.04, 17:18
                            Na fakt, iz jest to tekst Bieni wpadlem po tym jak tomcio zwrocil na to uwage.
                            A zwrocil na to uwage przynajmniej tzrech watkach na dwoch forach :-)))
                            Bez tego nie zwrocilbym uwagi na powyzszy tekst.
                            No chyba, ze wpadlbym na niego przez przypadek, bo egzegeza publicystyki
                            uduchowionej nie zajmuje sie :-)))
                            • aqua Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 26.02.04, 09:58
                              Widzisz, a ja nie zwróciłbym uwagi na ten tekst, gdybyś ty nie zwrócił uwagi na
                              ten tekst, gdyby tomek nie zwrócił uwagi na ten tekst. Bo prawdę powiedziawszy
                              ten tekst jest tak pełny nienawiści, zacietrzewienia, braku poszanowania dla
                              bliźniego, że tylko czytając go, grzeszy się i nie sądzę, żeby ktokolwiek
                              jeszcze mógł go czytać. W dodatku z treść tego tekstu jest tak prymitywna jakby
                              pisał go absolwent 5 oddziałów szkoły powszechnej w Polsce i dodatkowo 2
                              oddziałów szkoły specjalnej w Niemczech. Styl tego tekstu można tylko porównać
                              z łopatą, a lekkość z pracą wibracyjnego walca drogowego, pracującego w dodatku
                              na wysokich obrotach. Ale znalazłem w nim jedną strofkę pełną uroku, którą
                              zresztą zacytowałem. Bo wiesz, że nawet myślący inaczej potrafi coś pięknego
                              napisać, nie uwłaczając myślącym inaczej.
                              Czytając ten fragment miałem przed oczami pancerne hufce Silingów
                              przemieszczające się po Europie poszukiwaniu swojego heimatu, i radość, że ten
                              wymarzony ląd znalazły w odległej Afryce. I gorycz, że nawet tam znalazły ich
                              pancerne hufce Polaków i dały łupnia. Pognały aż pod Rzym i ostateczne
                              rozgromiły. Ale jedno mnie zaniepokoiło, czyżby pan Bienia planował
                              wyprowadzenie Ślązaków ze Polski, czyżby planował powtórzenie drogi Silingów,
                              teraz już ze Ślązakami, do odległej północnej Afryki? E tam, my Polacy na to
                              nie pozwolimy, niech sobie Bienia snuje swoje plany, wspólnie ze Ślązakami damy
                              mu odpór. No chyba, że myślał o podróżach wakacyjnych do słonecznej Tunezji,
                              czego wam wszystkim życzę.
                              • wilym Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 26.02.04, 10:16
                                I wkoncu dochodzimy do pewnych wspolnych wnioskow. Moze nie bede tutaj
                                kontynuowal watku, kto co zauwazyl dzieki komu i przez co.
                                Z "pisarstwem" Bieni juz kiedy sie zetknalem i moge tylko przyznac racje, ze
                                teksty sa delikatnie mowiac "nawiedzone", styl ciezki, zeby nie powiedziec
                                lopatologiczny. Czy pelne nienawisci? Nie wiem, nie odebralem tak tego,
                                zauwazylem natomiast sarkazm i cos w rodzaju pogardy, czym osobiscie sie
                                brzydze, dlatego nawet nie komentuje tego co ow pan wypisuje.
                                Co do zacytowanej strofki, to musisz wiedziec, ze czesc bardziej uduchowionych
                                aktywistow to tacy slascy sarmaci - natchnienie znajduja w tajemniczym
                                plemieniu Sillingow, a ich wedrowka to cos w rodzaju symbolu, jak wedrowka
                                Mojzesza przez pustynie.
                                Nie mam zamiaru bronic Bieni, ale nie mam zamiaru go tez potepiac (jak tego
                                domaga sie pewien uczestnik forum)- po prostu nie zawracam sobie nim glowy,
                                zreszta dziwnie by wygladaly pochwalne peany, albo teksty pelne potepienia
                                odnoszace sie do czyichs przemyslen. To mi jakas traci innymi czasami.
                                Zgadzam sie ze Slezanem, ze z calego tekstu przebija gorycz i zgorzknienie
                                starego czlowieka. A to tylko dowod na to, ze to co ludzkie dotyczy nas
                                wszystkich, niezaleznie czy pochodzimu od Sillingow, Sarmatow, Aleksandra
                                Macedonskiego czy Attylli :-)))
                                A co do wycieczek do Tunezji - szczerze mowiac znam ciekawsze miejsca. Tunezja
                                to ponoc plastikowe domki dla turystow w srodku niczego. Ale jak mowie "ponoc".
                                • aqua Re: Pytania do slezana, wilyma, arnolda i innych 26.02.04, 10:34
                                  Ja też zanm ciekawsze miejsca, lecz z opowieści znajomych wiem , że Tunezja
                                  jest dobra dla tych co lubią się wybyczyć na słońcu, lecz trzeba uważać co się
                                  pije.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka