Dodaj do ulubionych

Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą

IP: *.omi.pl 12.04.10, 01:25
Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego ?
Obserwuj wątek
    • amoremio [...] 12.04.10, 01:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 12.04.10, 01:32
        W Zagłębiu też będzie nie martw się .
        • tadeusz542 Wojewódzką lub Warszawską 12.04.10, 08:52
          Wojewódzka, Warszawska ,Graniczna albo inna ulica o nazwie neutralnej
          Tyle ,że zmiana nazwy to ogromne koszty więc najlepiej byłoby nazwać
          Jego imieniem ulicę która ma dopiero powstać.
          • Gość: . Re: Wojewódzką lub Warszawską IP: *.cable.smsnet.pl 12.04.10, 09:32
            Z zasady jestem przeciwny likwidacji "neutralnych" nazw ulic, ulica Krzywa,
            Kręta czy Długa to nie to samo co ulica Marchlewskiego, zamiana nazw ulic AL czy
            GL na "niekomunistyczną" jest nieporozumieniem z uwagi na fakt, że nie wszystko
            w minionej epoce było jednoznacznie złe, i że polegli żołnierze w/w formacji w
            końcowej fazie wojny nie walczyli o żaden socjalizm. W moim mieście dajmy na to
            nie ma ulicy Krasickiego biskupa, jest Janka - i tak mało kto zauważa różnicę.

> Jego imieniem ulicę która ma dopiero powstać.

Słusznie, pośpiech w tym okresie jest złym doradcą, samorządy wykazałyby się
            tylko obliczonym na efekt żenująco obrzydliwym przedwyborczym populizmem.
            • Gość: Hann-a Re: Wojewódzką lub Warszawską IP: *.centertel.pl 12.04.10, 09:34
              nie przesadzajcie z nazwaniem ulicy im. Kaczyńskiego- tylko
              dlatego,że zginął?
              • wilhelm4 Re: Wojewódzką lub Warszawską 12.04.10, 09:42
                Dokladnie.

Nie ulica Kaczynskiego - bo po prostu nie zasluzyl i basta.
                Chetnie ulica Ofiar Katastrofy Katy<nskiej itp., ale nie Kaczynskiego.

A generalnie: glowne ulice slaskich miast powinne byc zarezerwowane
                dla naszych, slaskich Bohaterów itp., tym bardziej nie dla ludzi,
                ktorzy Slask traktowali zle, a Slazaków tlamsili i obrazali, w najlepszym
                przypadku nad-uzywali (instrumentalizowali).

• Gość: gil Re: Wojewódzką lub Warszawską IP: *.chello.pl 12.04.10, 11:35
                  Wilhelmie 5. Przecież prof. Lech Kaczyński był z woli Narodu i Twoim
                  Prezydentem. Jesli w Katowicach nazywa sie ulice, ronda np. im.
                  Sławika, czy kogoś podobnego, to co Ci przeszkadza Prez. Kaczyński ?
                  • Gość: Meeeeeeeeeeeeee Re: Wojewódzką lub Warszawską IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.04.10, 16:24
                    Porównywac Kaczynskiego do Slawika,
                    to cza miec gowa przejechano bes dampfwalca, lojej!
                    To moze zaroski do JPII abo Matki Teresy ?
                  • chrisraf Re: gil 13.04.10, 20:58
                    ronda np. im.
                    > Sławika, czy kogoś podobnego, to co Ci przeszkadza Prez. Kaczyński ?

Slawik dokonal czegos.

Rozumiesz?

Glückauf!
                • adam81w Re: Wojewódzką lub Warszawską 13.04.10, 06:32
                  Wilhelm chyba ślązakowców tłamsił a nie Ślązaków.
                  • chrisraf Re:> Cenzura na FK często niestety wycina posty pa 13.04.10, 20:56

> Wilhelm chyba tłamsił a nie Ślązaków

to sa tacy, ktorzy chucznie obchodza kolejna rocznice wojny domowej (tzw.
                    "Powstania Slaskie"). Nie trzeba bylo sie z Galicji i Kongresowki tutaj pchac.

Slazacy walczyli pod Lipskiem. Kompletnie przetrzepali Bonaparte pod Waterloo
                    tylek i gnali do Paryza. Bili sie pod Sedanem i wieli innych miejscach, patrz
                    katowicki regiment Kneith.

"ślązakowcy" zniszczyli wszystkie ich pomniki i chca pamiec o nich wymazac.

Do ksiazek facet!

Glückauf!
                    • Gość: Menschenfresser Re:> Cenzura na FK często niestety wycina pos IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.10, 15:32
                      > "ślązakowcy"
                      ????
                      Masz racje, ale mylisz pojecia.
              • Gość: . Re: Wojewódzką lub Warszawską IP: *.cable.smsnet.pl 12.04.10, 09:47
                Nie mnie oceniać prawdziwość intencji kogokolwiek - ocena postaci historycznych
                bywa zmienna, nigdy nie wiemy jak potoczą się stosunki polsko-rosyjskie i jak
                będą one opisywane w podręcznikach w następnym stuleciu z uwagi na kontekst
                symboliczny smoleńskiej ziemi i dość niespodziewany zwrot w bilateralnych
                relacjach. Nie tylko na płaszczyźnie politycznej i gospodarczej, ale
                pojednawczej na poziomie świadomości przeciętnego Polaka i jego stosunku nie
                tyle do Rosji, ale Rosjan w ogóle. Ironia losu, że właśnie wśród ofiar było
                wielu wobec Rosji uprzedzonych...
    • Gość: gil Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.chello.pl 12.04.10, 11:28
      ...gdzieś w pobliżu Katedry, gdzie tysiące osób modliło się w
      sobotę i dalsze dni, za ś.p. Prezydenta RP prof. Lecha Kaczyńskiego.
    • bartoszcze Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 12.04.10, 13:14
      Ulicę Jana Pawła II.
      • Gość: Egon Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.10, 20:25
        dobre Bart,pieronym dobro prowoka,tfu, propozycja
    • Gość: sqro Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 15:42
      Widze że ciała jeszcze nie ostygły a już pisiaki próbują dyskontować politycznie
      katastrofę i kreować Kaczyńskiego na świętego. Jeszcze chwila i usłyszymy 'santo
      subito'.

Dlaczego mamy nazywać jakąkolwiek ulice imieniem Kaczyńskiego. Tragiczna śmierć
      nie jest wystarczającą przesłanką do honorowania tego bodajże najgorszego
      prezydenta w wolnej Polsce. Szczególnie na Śląsku którego mieszkańcy przez te
      opcje jak i byłego prezydent traktowani byli co najmniej podejrzliwie.
      • Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 12.04.10, 17:02
        moralne karły nigdy niczego nie zrozumieją i tak już pozostanie.
        • Gość: ziom Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.chello.pl 12.04.10, 18:22
          namieszałeś gościu o IP omi.pl

nikt cię nie prosi o rady ani 'pomożecie'
          więc zmykaj z forum nieswojego do siebie

piszesz :
          > moralne karły nigdy niczego nie zrozumieją i tak już pozostanie.

ani pora ani okoliczność na twoje epitety
          bez ciebie łatwiejsze i ładniejsze to smutne na dziś życie
          spadaj zatem skąd przybywasz

• Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.omi.pl 12.04.10, 18:40
            Forum jest takie samo twoje jak i moje.
            Nigdzie nie musze spadać ,ja tu od zawsze jestem .
            • Gość: ziom Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.chello.pl 12.04.10, 19:50
              Nie znam cię i nie wiem w jakich wątkach występujesz ?
              omi.pl u nas nie istniał ani nie ubliżał prymitywnie od karłów nikomu.
              Idź i nie bałamuć bo doniosę na ciebie gdzie trzeba !!!
              • Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.omi.pl 12.04.10, 19:54
                Ja za to dobrze cię znam z esbeckich donosów,tam gdzie trzeba jak
                sam piszesz .
                • Gość: ziomo Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.chello.pl 12.04.10, 20:02
                  zmykaj zatem na zawsze i nie podglądaj
                  gość co go tu dość
                  • Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.omi.pl 12.04.10, 20:30
                    to ty zmykaj, bo tobie tylko przeszkadzam.Więc pisz sobie na innym
                    forum ziomo!!Bo ja tu od zawsze piszę ,a że twoj mały rozumek nie
                    może pojąć ,że można zmienić operatora internetu i mieć inne IP ,to
                    nic na to nie poradzę ,że jesteś tępakiem .
                    • Gość: ziomo Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.chello.pl 12.04.10, 20:38
                      no to w takim razie jesteś ten 'mądrzejszy od psa'
                      więcej tu takich mądrzejszych nie było
                      na nasze forumowe katowickie szczęścia omi.pl

Widzę ojca Rydzyka tykasz -no to masz przepukane u moherów
                      jak cię wykapują to zaczniesz dyszkancikiem pisać i śpiewać
                      omi
                      • Gość: gośc Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.omi.pl 12.04.10, 20:48
                        ziomo napisał:
                        "no to w takim razie jesteś ten 'mądrzejszy od psa'
                        więcej tu takich mądrzejszych nie było
                        na nasze forumowe katowickie szczęścia omi.pl "
                        Więc piesku ,jeżeli jeszcze nie rozumiesz ,że od zawsze tu
                        jestem ,tylko teraz zmienione mam IP ,bo mam nowego operatora
                        internetu ,więc zamknij się albo zmykaj na inne forum.

ziom tez napisał:
                        "Widzę ojca Rydzyka tykasz -no to masz przepukane u moherów
                        jak cię wykapują to zaczniesz dyszkancikiem pisać i śpiewać
                        omi "
                        i znowu nie rozumiesz ,co czytasz .Ojca Rydzyka nie tykam tylko go
                        bronię przed takimi jak ty .
                        • Gość: sqro Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 23:10
                          >Ojca Rydzyka nie tykam tylko go
                          > bronię przed takimi jak ty .

Cóż miałem rację pisuarek w całej krasie - wciska wszystkim swoich idoli na fali
                          współczucia. Wierze że prezes doceni zaangażowanie.
                          • Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.omi.pl 13.04.10, 07:53
                            No cóż twoje posty ,to takie mądre wypowiedzi jak ta :
                            "Dlaczego mamy nazywać jakąkolwiek ulice imieniem Kaczyńskiego.
                            Tragiczna śmierć
                            nie jest wystarczającą przesłanką do honorowania tego bodajże
                            najgorszego
                            prezydenta w wolnej Polsce. Szczególnie na Śląsku którego mieszkańcy
                            przez te
                            opcje jak i byłego prezydent traktowani byli co najmniej
                            podejrzliwie.

Ciebie faktycznie trzeba traktować podejrzliwie jak piszesz takie
                            teksty.
    • Gość: eM Re: dlatego Śląską zostawimy w spokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 15:43
      Ja też nie uważam, żeby było konieczne nazywanie ulic nazwiskiem śp.
      prezydenta Kaczyńskiego. Może kiedyś, ale teraz, po co?
      Dla mnie żadnym wielkim bohaterem on nie był, rzadko kiedy zgadzałam
      się z jego poglądami, mimo to byłam pod katerdą i modliłam się za
      wszystkie ofiary katastrofy i ich rodziny, a nie tylko za jedną
      osobę na wysokim stanowisku...
    • dziad_borowy Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 12.04.10, 17:05
      Bez jaj. Zaczyna sie sraczka z nazewnictwem ulic, placow, szkol i innych
      obiektow publicznych. Czym takim szczegolnym wslawil sie Kaczynski? Zrobil cos
      dla Katowic? Tragiczna smierc to jednak troche za malo, zeby sie przescigac w
      glupich pomyslach przemianowania jakiejs ulicy na ulice jego imienia.
      Ten chory ped przybiera coraz wieksze rozmiary, a czlowiek nawet nie zostal
      jeszcze pochowany. Ludzie, ochloncie troche i zanim wyskoczycie z kolejnym
      pomyslem typu warszawskiego - Stadion im Kaczynskiego - pomyslcie trzy razy.
      Dzierżżż!!!
      • Gość: Egon Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.10, 20:29
        to dopiero poczatek,borowy ,niewinny poczatek
        • dziad_borowy Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 13.04.10, 13:59
          To nie jest niewinny poczatek, Kaczynski bedzie chowany na Wawelu. Jak dla mnie
          wariactwo.
          Dzierżż!!!
          • Gość: . Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.cable.smsnet.pl 13.04.10, 15:30
            pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Pochowani_w_bazylice_archikatedralnej_%C5%9Bw._Jana_Chrzciciela_w_Warszawie

Widać towarzystwo królów lepsze, so weird.
            • dziad_borowy Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 13.04.10, 18:26
              Stalo sie :( Stala sie tragedia, jestem zdruzgotany. Wawel - miejsce pochowku
              najznamienitszych Polakow stal sie srodkiem, zeby sobie podniesc ego. Ohyda.
              Dzierżż!!!
              • Gość: . [...] IP: *.cable.smsnet.pl 13.04.10, 18:33
                PS. Oprócz królów spoczywają tam Piłsudski i Sikorski, ale ja tam nie widzę tego
                w kategoriach wielkiego nieporozumienia: wśród monarchów, którym Opatrzność
                włożyła koronę na skronie byli i władcy bardzo mało zasłużeni, tacy jak
                katolicki zelota Zygmunt III. Wszystkie wojny ze Szwecją i jedna z Rosją były
                wywołane jego nierealnymi ambicjami. I tutaj znajduję analogię do śp. L.
                Kaczyńskiego, którego opcja polityczna nadal ma w Krakowie silny elektorat.
                • Gość: Menschenfresser Re: [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.10, 15:35
                  Ino co to mo wspólnego ze Slonskiem ? z katowickimi ulicami ???
                  NIC - ani Wawel, ani te króle, ani kaczka.
                  • Gość: . Re: [...] IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.10, 17:14
                    O to zapytaj założyciela wątku. Ostrzegam jednak, że na niewygodne tematy nie
                    odpisuje, albo sypie inwektywami. Macie na katowickim forum nowego trolla:)
    • Gość: petrus Cenzura ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 23:12
      A gdzie są wszystkie pozostałe posty ?
      • Gość: gosc Re: Cenzura ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 00:08
        cenzura na FK jest wybitnie gorliwa
        • adam81w Re: Cenzura ? 13.04.10, 06:35
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> cenzura na FK jest wybitnie gorliwa

Cenzura na FK często niestety wycina posty patriotycznie polskie. :( Czemu tak
          jest?
          • tadeusz542 To rzeczywiście przybiera rozmiary kultu 13.04.10, 14:36
            p.Maria robi wyraźnie za drugą Lady Dianę a po tym co oglądam to
            boję się ,że zmiana nazwy ulicy to zbyt mało i obym dojeżdżając do
            Katowic nie napotkał tablicy "Lechogród".
            • Gość: petrus Re: To rzeczywiście przybiera rozmiary kultu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 23:15
              Mam nadzieję, że się jakiś nowy Gustaw M. nie wyrychli ....
              • Gość: anty-kaczysta Re: To rzeczywiście przybiera rozmiary kultu IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.10, 06:04
                www.youtube.com/watch?v=F3XxXVLHbuk&feature=related
          • chrisraf Re: Cenzura ? 13.04.10, 20:48
            > Cenzura na FK często niestety wycina posty patriotycznie polskie. :( Czemu tak
            > jest?

Pjyrnika, to raczij szczynscie!!! Szkryflej siy na zajtach we aldrajchu!

Glückauf!
    • lupus76 Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 13.04.10, 15:37
      Żartujesz, prawda?
      • Gość: . Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.cable.smsnet.pl 13.04.10, 15:44
        lupus76 napisał:

> Żartujesz, prawda?

Obawiam się, że żart w takiej sytuacji nie ma racji bytu. Nie mam zupełnie nic
        przeciwko uhonorowaniu nazwiskiem Zmarłego jakiejś szkoły czy ulicy w stołecznej
        Warszawie. Wszak mieszkał tam całe życie, był też jej pierwszym demokratycznie
        wybranym przez mieszkańców prezydentem...
        • Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 13.04.10, 16:41
          Ale Lech Kaczyński był Prezydentem wszystkich Polaków a nie tylko
          tych co mieszkają w Warszawie. Skoro będzie pochowany na Wawelu jako
          największy patriota ,to czemu Katowice nie mogą uhonorować go nazwą
          ulicy .Czyżby w Katowicach nie było Polakow patriotów? Wstyd mi za
          niektóre wpisy .
          • Gość: . Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.cable.smsnet.pl 13.04.10, 16:55
            Każdy wstydzi się za siebie, ja za ciebie nie odpowiadam ani ty za mnie. Kiedy
            jestem w żałobie nie oczekuję od wszystkich taryfy ulgowej, i dlatego moją dobrą
            wolą jest uszanowanie dla czyjegoś smutku. Patriotyzm to nie szkolne wierszyki,
            szumne deklaracje, stawianie pomników i rozliczanie innych za ich postawę wobec
            państwa i jego historii. Ty nim dla nikogo nie jesteś, bo nie jesteś nim sam dla
            siebie.

Szanuj innych od siebie, wtedy będziesz miał szansę nim być. Na tym zbudowano
            etos tego narodu, którego należycie nie krzewisz, bo o nim nie wiesz, bo niby
            skąd masz wiedzieć. Nie ma tu tu już żadnych mniejszości, a jak są, to są
            tłamszone jako niewystarczająco patriotyczne. Howgh!
            • Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 13.04.10, 17:08
              Bełkot ,więc szkoda odpowiadać ,którą klasę skończyło się ,trzecią ?
              • Gość: . EOT IP: *.cable.smsnet.pl 13.04.10, 17:19
                Masz więcej takich sofizmatów czy oczekujesz ode mnie argumentum ad
                misericordiam? W sumie żałować nie mam zamiaru.
            • Gość: Menschenfresser Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.10, 15:39
              Teee, Edzio Belkotajacy: co Ty nam wlasciwie chcesz przekazac ?
          • Gość: . Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.trans.net.pl 13.04.10, 18:18
            > czemu Katowice nie mogą uhonorować go nazwą ulicy

bo katowice nie widza takiego powodu
            bo katowice wola uhonorowac kogos, dla kogo katowice cos znaczyly

a jak ci sie nie podoba to patriotycznie nazwij swoj dom 'villa lecha' i nie
            zapomnij powiesic portretu na frontowej scianie
            • Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 13.04.10, 20:20
              Bo Prezydent nie sprzątał wam ,tych brudnych Katowic ,to wg ciebie
              Katowice nic dla Niego nie znaczyły .
              • arnold7 Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 13.04.10, 20:28
                Glos rozsadku:

Link
              • chrisraf Re: Katowice tyle samo dla niego 13.04.10, 20:46
                znaczyly, jak on dla Katowic. I szafa gra...

Ciekawe, co mysli na jego temat s. p. Szanowny Marszalek Pilsudki?
                W kocu to on wypowiedzial te nie zapomniane slowa: "...mam w du...ie wasz caly
                Slask! To jest stara niemiecka kolonia!..."

Glückauf!
                • obcy464 Re: Katowice tyle samo dla niego 13.04.10, 20:56
                  Podaj źrodło tego cytatuJa mam inną wiedzę .Piłsudski musiał
                  ukrywać pomoc dla Śląska bo prowadził otwartą wojne z kacapami ,a
                  nie mógł na dwa fronty działać ,więc po cichu wspomagał
                  powstańców.Żródło powstaniec ze Świętochłowic nieżyjący już Pan
                  Augustyn Czarnynoga .
                  • chrisraf Re: Katowice tyle samo dla niego 13.04.10, 22:22
                    Szafar, Tadeusz (1920-1995).( n 94006172 Biblioteka Teologiczna
                    Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach )
                    Cień targowicy nad Śląskiem

"Piłsudski musiał
                    > ukrywać pomoc dla Śląska bo prowadził otwartą wojne z kacapami ,a
                    > nie mógł na dwa fronty działać ,więc po cichu wspomagał
                    > powstańców."

Nie zgadza sie. Pilsudski nie mial zadnego wplywu na finanse. Wszystkie
                    przedsiewziecia byly finansowane przez kola zwiazane z Wielkopolska.

Glückauf!
              • Gość: . Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.trans.net.pl 14.04.10, 00:11
                jako najprawdziwszy patriotyczny patriota mozesz tez zmienic nazwisko na
                kaczynski albo imie na lech
          • lupus76 Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 13.04.10, 22:45
            Dlatego, że w Katowicach mieszka mnóstwo patriotów - nie można dopuścić, żeby
            uhonorować Prezydenta Kaczyńskiego swoją ulicą.
            • Gość: mysza Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.chello.pl 13.04.10, 22:50
              www.youtube.com/watch?v=P8PjNtpgZwI
              patrioto idi spać
          • Gość: Menschenfresser Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.10, 15:38
            Bo my Slazacy (póki co - to jeszcze wlasciciele i gospodarze tej
            Ziemi!) mamy po prostu alergie na ten Wasz kiczowaty
            nibypatryjotyzm, na Wasza prowincjalnosc i megalomanie, na Wasza
            bigoteria itd. A przede wszystkim na jadowitych karlów w polityce.
            Szlus!
            • Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 14.04.10, 15:58
              Jadowite i chamskie jest zawsze twoje bulgotanie.
              • Gość: Menschenfresser Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.04.10, 12:23
                E tam polakowiec.
    • chrisraf Re: Boze, uchowaj! 13.04.10, 20:29
      Glückauf!
      • Gość: mieszkanka Re: Chorzowska IP: 178.56.20.* 13.04.10, 22:51
        Chorzowska wymienic na Lecha Kaczynskiego.

PS.
        Nie czytalam wszystkich wypowiedzi,ale na marginesie dodam,ze jestem
        oburzona,gdy jadac dzis ulica gliwicka do chorzowa zauwazylam,ze
        taka malenka ulica w prawo jest nazwana JANA PAWLA II - to byl dla
        mnie szok! Nie blizej centrum a gdzies na zalezu,kto to
        wymyslil ?????
        • chrisraf Re: mieszkanka 14.04.10, 11:22
          "Chorzowska wymienic na Lecha Kaczynskiego."

Uchoooooowaj!!! Imieniem najbardziej nieudolnego prezydenta nazywac jedna z
          najwiekszych ulic w Katowicach? To jakis powszechny masochizm!

"Nie czytalam wszystkich wypowiedzi,ale na marginesie dodam,ze jestem
          > oburzona,gdy jadac dzis ulica gliwicka do chorzowa zauwazylam,ze
          > taka malenka ulica w prawo jest nazwana JANA PAWLA II - to byl dla
          > mnie szok! Nie blizej centrum a gdzies na zalezu,kto to
          > wymyslil ?????"

Przytakne Pani. Imie jednego z zalozycieli miasta Katowic nosi ulica bez...adresow.

A Kaczynskiego niech bedzie w Warszawie, Gruzji, Brazylii,... Papua Nowej Gwineji.

Glückauf!
        • bartoszcze Re: Chorzowska 14.04.10, 14:30
          > jadac dzis ulica gliwicka do chorzowa zauwazylam,ze
          > taka malenka ulica w prawo jest nazwana JANA PAWLA II

Szanowna Pani kupi okulary i sprawdzi raz jeszcze, jak się ta ulica nazywa. W Katowicach nie ma dzisiaj ulicy Jana Pawła II.
          • chrisraf Re: Szanowny Pan wniesie skarge do sadu 14.04.10, 18:28
            Diagnostyka Komputerowa

Branża: Samochody - elektronika

Katowice, ul. Jana Pawła II 42 /43

katalog.pf.pl/Katowice/Jana-Pawła-II-W12P0R10A-m18.html
            Glückauf!
          • bartoszcze zwracam honor Szanownej Pani 14.04.10, 20:40
            Milczkiem wprowadzono takową ulicę,
            pomiędzy
            Gliwicką a Tauzenem
            , przed Auchan. Tyle że ani Zumi, ani Google Maps (to
            drugie mnie akurat
            nie
            dziwi
            ) jeszcze o tym nie wiedzą, natomiast Targeo i owszem. Żeby nie było
            - katowicki Urząd Miasta na swojej stronie pod zakładką "Mapa" odsyła do Google
            Maps właśnie:)
            Swoją drogą podtrzymuję stanowisko, że taka ulica zupełnie spokojnie może się
            nazywać i Lecha Kaczyńskiego:)
            • Gość: ... Re: zwracam honor Szanownej Pani IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.10, 21:24
              O
              tej mowa?

• bartoszcze Re: zwracam honor Szanownej Pani 15.04.10, 00:04
                Dokładnie.
                • Gość: ... Re: zwracam honor Szanownej Pani IP: *.cable.smsnet.pl 15.04.10, 01:17
                  Zgadłem, jedyny w okolicy no name street.

Z ciekawych map znam jedną dot. szwedzkich miast ze zdjęciami z pkt. widzenia
                  pieszego:

www.hitta.se/LargeMap.aspx?ShowSatellite=false&vad=stockholm&SearchType=4

Zakładka: gatubild.
                  Google długo nie będzie mieć takiej, chętnie obejrzałbym parę naszych dziurawych
                  dróg.

• pauulek Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 14.04.10, 08:31
      Najlepeij ta na ktorej stoi najwiecej TIR-owek, tak zostanie
      wiecznie w pamieci ...
    • Gość: M. Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 10:18
      Nie sądzę, żeby było to konieczne...ale nad ulicą pamięci Krystyny Bochenek bym
      się poważnie zastanowiła - ona była stąd i dla nas wiele zrobiła...
      • Gość: ad vocem Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.chello.pl 14.04.10, 10:28
        o 12 w Bazylice Chrystusa Króla jest msza akademicka za Jej i Ich Wieczne Spoczywanie.

Może pomódlmy się wspólnie jak potrafimy
        a ulice i place zostawmy kompetentnym i historii , która zrobi resztę

INFORMACJA

W związku z Mszą Św. Społeczności Akademickiej Śląska w intencji
        ofiar katastrofy pod Smoleńskiem, która odbędzie się w środę 14.04.2010r.
        o godz. 12.00 w Archikatedrze im. Chrystusa Króla w Katowicach ogłaszam od
        godz. 11.00 godziny rektorskie dla całej społeczności akademickiej.
        • Gość: errata Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.chello.pl 14.04.10, 10:31

ogłoszenie skopiowane z jednego z akademickich portali naszego miasta

wyrazy szacunku dla Akademii i akademików
          • Gość: żadnej Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 10:45
            ŻADNEJ na Boga !!!
            • Gość: anty-kaczysta Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.10, 06:03
              www.youtube.com/watch?v=OkMClfsLW0Q&feature=related
      • chrisraf Re: Krystyna Bochenek, jakos cicho o niej...:( 14.04.10, 11:31
        S.P. Pani Bochenek zasluguje na to by jej imieniem nazwano jedna z ulic. W
        przeciwienstwie do prezydenta zrobila wiele dobrego...

Glückauf!
        • Gość: Hann-a a pomnika mu nie postawicie? IP: *.centertel.pl 14.04.10, 11:44
          • Gość: marcin Re: a pomnika mu nie postawicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 11:48
            kwestia czasu Hanno ,kwestia czasu ..:(
          • pauulek Re: a pomnika mu nie postawicie? 14.04.10, 12:47
            A co mialas tak na mysli wroek kartofli albo tytka frytek?
          • chrisraf Re:"Mu" nie zasluzyl na taka chwale. 14.04.10, 18:22
            Z reszta mamy wystarczajaco duzo "Mu"-pomnikow w Kacach. Chocby np.
            pomnik dewastatora kultury slaskiej Zietka.

Glückauf!
        • lupus76 Re: Krystyna Bochenek, jakos cicho o niej...:( 14.04.10, 15:31
          Otóż właśnie!
          • Gość: wsx a może nazwę miasta zmienić ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 16:41
            komuchy też zmienily nazwę na Stalinogród, bo ich idolowi akurat się zmarło.
            • Gość: gość Re: a może nazwę miasta zmienić ? IP: *.omi.pl 14.04.10, 17:00
              Akurat Kaczyński nie jest komuchem i tego nie wymaga ,to my sami
              powinniśmy Go uczcić nadając jakiejś ulicy jego nazwisko.
              • chrisraf Re: gość 14.04.10, 18:31
                To go czcijcie w Wawie, nie tu.

Glückauf!
            • Gość: Hann-a Re: a może nazwę miasta zmienić ? IP: *.centertel.pl 14.04.10, 19:17
              Kaczynogród- brzydko, to chyba Lechogród.No to w mieście o takiej nazwie nie
              chcę mieszkać.
              • Gość: harc mistrz =----> Przedwczesna zupełnie sprawa z nazywaniem ulicy... IP: 95.215.21.* 14.04.10, 19:56
                ...w Katowicach imieniem ś.p. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

Tu w 1939 roku chorągiewkami ze swastykami witano wkraczające do miasta wojska
                niemieckie i rozstrzeliwano tych, co bronili Katowic.

Teraz (z Niemiec, dla ścisłości) "bronią Kattowitz" przed poświęceniem w polskim
                mieście jednej ulicy, co by nosiła Lecha Kaczyńskiego imię.

Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip0.t-ipconnect.de
                Gość: Menschenfresser 14.04.10, 15:38 Odpowiedz
                Bo my Slazacy (póki co - to jeszcze wlasciciele i gospodarze tej
                Ziemi!) mamy po prostu alergie na ten Wasz kiczowaty
                nibypatryjotyzm, na Wasza prowincjalnosc i megalomanie, na Wasza
                bigoteria itd. A przede wszystkim na jadowitych karlów w polityce.
                Szlus!

Makabryczny, zaiste, paradoks!
                (HKP)
                ...
                CZUWANKO, ROZTOMIŁA KOMPANKO!!!
                • chrisraf Re:harc mistrz =----> 14.04.10, 23:41
                  > Tu w 1939 roku chorągiewkami ze swastykami witano wkraczające do miasta wojska
                  > niemieckie i rozstrzeliwano tych, co bronili Katowic.

W przeciwienstwie do 1939, w 1945 witano wkraczajace wojska bez choragiewek, za
                  to z pancerfaustami. Tych co bronili Katowic i sie poddali (osoby posiadajace
                  statut kombatancki) czesto rozstrzeliwano. W 1939 nie rozstrzeliwano polskich
                  obronocow Katowic chronionych przez ten statut.

Glückauf!
    • Gość: anty-kaczysta Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.10, 22:14
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,105741,7772813,Bedzie_ulica_Lecho_Kaczynskio_.html
      Tam jego miejsce, ale nie na Slasku !
    • Gość: Silez-Janusz Asymetria IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.10, 01:41
      www.dziennikzachodni.pl/stronaglowna/242027,katyn-dalszy-i-blizszy-gorzelik-pisze-o-asymetrii-pamieci,id,t.html
    • Gość: Menschenfresser Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.04.10, 12:22
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7772877,Medale__ulice_i_stadiony_w_holdzie.html

Buuuuuuuuuhahaha - laweczki. :)
      Niech zyje blogoslawiony Gosiewski, vivat Swiety Kaczynski ! :))
    • Gość: Rozsądny Kaczyński był antyśląskim centralizatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 12:28
      Jego poglądy na samorządność regionalną uprawniają do nadania jego
      imienia ulicy jedynie w Warszawie.
      Na pewno nigdzie na Śląsku!
      • amoremio Re: Kaczyński był antyśląskim centralizatorem 18.04.10, 03:49
        gynau, mosz recht
    • Gość: Silez-Janusz Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.10, 20:08
      Jedna "sanacja" drugie "sanacji" warta.
      Dwie choroby, dwie operetki, dwa PGRy i cepelie.
      katowice.gazeta.pl/katowice/1,35068,7779843,Kazimierz_Kutz__Manifestacje_wolnosci.html
    • palec1 Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 18.04.10, 02:35
      revelstein.blox.pl/2010/04/1735.html
    • amoremio Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 18.04.10, 03:48
      taz.de/1/politik/europa/artikel/1/nur-im-unglueck-sind-wir-geeint/
    • mr.superlatywny gluipia katastrofa 18.04.10, 06:10
      Dla oprzytomnienia parę cytatów...."prof. Wiktor Osiatyński nie zostawia na
      katastrofie i jej konsekwencjach suchej nitki. "Niewielu to przyzna, ale to była
      głupia i niepotrzebna katastrofa. Nazywanie jej bohaterstwem to unikanie
      odpowiedzialności". "Prezydent Kaczyński został bohaterem, bo w Polsce każda
      śmierć związana z Katyniem brzmi bohatersko."

Profesor przypomina w swoim artykule dla "NYT" kilka rzadko obecnie
      podkreślanych faktów dotyczących zmarłego prezydenta: "Tuż przed śmiercią jego
      wskaźniki poparcia wynosiły mniej niż 30%, a jego przeciwników było dwa razy
      więcej. Jego szanse na reelekcję były znikome. Był powszechnie uważany za
      najgorszego polskiego prezydenta od 1989 roku." Wg. Osiatyńskiego dopiero w
      chwili śmierci został bohaterem narodowym.

"Pojawia się również opinia psychologa Wojciecha Eichelberga, który
      przestrzegał w mediach, by nie mylić bohaterstwa z głupotą. Oba teksty są
      dostępne na stronie dziennika."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka