Gość: gość IP: *.omi.pl 12.04.10, 01:25 Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoremio [...] 12.04.10, 01:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 12.04.10, 01:32 W Zagłębiu też będzie nie martw się . Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Wojewódzką lub Warszawską 12.04.10, 08:52 Wojewódzka, Warszawska ,Graniczna albo inna ulica o nazwie neutralnej Tyle ,że zmiana nazwy to ogromne koszty więc najlepiej byłoby nazwać Jego imieniem ulicę która ma dopiero powstać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wojewódzką lub Warszawską IP: *.cable.smsnet.pl 12.04.10, 09:32 Z zasady jestem przeciwny likwidacji "neutralnych" nazw ulic, ulica Krzywa, Kręta czy Długa to nie to samo co ulica Marchlewskiego, zamiana nazw ulic AL czy GL na "niekomunistyczną" jest nieporozumieniem z uwagi na fakt, że nie wszystko w minionej epoce było jednoznacznie złe, i że polegli żołnierze w/w formacji w końcowej fazie wojny nie walczyli o żaden socjalizm. W moim mieście dajmy na to nie ma ulicy Krasickiego biskupa, jest Janka - i tak mało kto zauważa różnicę. > Jego imieniem ulicę która ma dopiero powstać. Słusznie, pośpiech w tym okresie jest złym doradcą, samorządy wykazałyby się tylko obliczonym na efekt żenująco obrzydliwym przedwyborczym populizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Wojewódzką lub Warszawską IP: *.centertel.pl 12.04.10, 09:34 nie przesadzajcie z nazwaniem ulicy im. Kaczyńskiego- tylko dlatego,że zginął? Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Wojewódzką lub Warszawską 12.04.10, 09:42 Dokladnie. Nie ulica Kaczynskiego - bo po prostu nie zasluzyl i basta. Chetnie ulica Ofiar Katastrofy Katy<nskiej itp., ale nie Kaczynskiego. A generalnie: glowne ulice slaskich miast powinne byc zarezerwowane dla naszych, slaskich Bohaterów itp., tym bardziej nie dla ludzi, ktorzy Slask traktowali zle, a Slazaków tlamsili i obrazali, w najlepszym przypadku nad-uzywali (instrumentalizowali). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Wojewódzką lub Warszawską IP: *.chello.pl 12.04.10, 11:35 Wilhelmie 5. Przecież prof. Lech Kaczyński był z woli Narodu i Twoim Prezydentem. Jesli w Katowicach nazywa sie ulice, ronda np. im. Sławika, czy kogoś podobnego, to co Ci przeszkadza Prez. Kaczyński ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meeeeeeeeeeeeee Re: Wojewódzką lub Warszawską IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.04.10, 16:24 Porównywac Kaczynskiego do Slawika, to cza miec gowa przejechano bes dampfwalca, lojej! To moze zaroski do JPII abo Matki Teresy ? Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Re: gil 13.04.10, 20:58 ronda np. im. > Sławika, czy kogoś podobnego, to co Ci przeszkadza Prez. Kaczyński ? Slawik dokonal czegos. Rozumiesz? Glückauf! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Wojewódzką lub Warszawską 13.04.10, 06:32 Wilhelm chyba ślązakowców tłamsił a nie Ślązaków. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Re:> Cenzura na FK często niestety wycina posty pa 13.04.10, 20:56 > Wilhelm chyba tłamsił a nie Ślązaków to sa tacy, ktorzy chucznie obchodza kolejna rocznice wojny domowej (tzw. "Powstania Slaskie"). Nie trzeba bylo sie z Galicji i Kongresowki tutaj pchac. Slazacy walczyli pod Lipskiem. Kompletnie przetrzepali Bonaparte pod Waterloo tylek i gnali do Paryza. Bili sie pod Sedanem i wieli innych miejscach, patrz katowicki regiment Kneith. "ślązakowcy" zniszczyli wszystkie ich pomniki i chca pamiec o nich wymazac. Do ksiazek facet! Glückauf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re:> Cenzura na FK często niestety wycina pos IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.10, 15:32 > "ślązakowcy" ???? Masz racje, ale mylisz pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wojewódzką lub Warszawską IP: *.cable.smsnet.pl 12.04.10, 09:47 Nie mnie oceniać prawdziwość intencji kogokolwiek - ocena postaci historycznych bywa zmienna, nigdy nie wiemy jak potoczą się stosunki polsko-rosyjskie i jak będą one opisywane w podręcznikach w następnym stuleciu z uwagi na kontekst symboliczny smoleńskiej ziemi i dość niespodziewany zwrot w bilateralnych relacjach. Nie tylko na płaszczyźnie politycznej i gospodarczej, ale pojednawczej na poziomie świadomości przeciętnego Polaka i jego stosunku nie tyle do Rosji, ale Rosjan w ogóle. Ironia losu, że właśnie wśród ofiar było wielu wobec Rosji uprzedzonych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.chello.pl 12.04.10, 11:28 ...gdzieś w pobliżu Katedry, gdzie tysiące osób modliło się w sobotę i dalsze dni, za ś.p. Prezydenta RP prof. Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 12.04.10, 13:14 Ulicę Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.10, 20:25 dobre Bart,pieronym dobro prowoka,tfu, propozycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 15:42 Widze że ciała jeszcze nie ostygły a już pisiaki próbują dyskontować politycznie katastrofę i kreować Kaczyńskiego na świętego. Jeszcze chwila i usłyszymy 'santo subito'. Dlaczego mamy nazywać jakąkolwiek ulice imieniem Kaczyńskiego. Tragiczna śmierć nie jest wystarczającą przesłanką do honorowania tego bodajże najgorszego prezydenta w wolnej Polsce. Szczególnie na Śląsku którego mieszkańcy przez te opcje jak i byłego prezydent traktowani byli co najmniej podejrzliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 12.04.10, 17:02 moralne karły nigdy niczego nie zrozumieją i tak już pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.chello.pl 12.04.10, 18:22 namieszałeś gościu o IP omi.pl nikt cię nie prosi o rady ani 'pomożecie' więc zmykaj z forum nieswojego do siebie piszesz : > moralne karły nigdy niczego nie zrozumieją i tak już pozostanie. ani pora ani okoliczność na twoje epitety bez ciebie łatwiejsze i ładniejsze to smutne na dziś życie spadaj zatem skąd przybywasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.omi.pl 12.04.10, 18:40 Forum jest takie samo twoje jak i moje. Nigdzie nie musze spadać ,ja tu od zawsze jestem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.chello.pl 12.04.10, 19:50 Nie znam cię i nie wiem w jakich wątkach występujesz ? omi.pl u nas nie istniał ani nie ubliżał prymitywnie od karłów nikomu. Idź i nie bałamuć bo doniosę na ciebie gdzie trzeba !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.omi.pl 12.04.10, 19:54 Ja za to dobrze cię znam z esbeckich donosów,tam gdzie trzeba jak sam piszesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomo Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.chello.pl 12.04.10, 20:02 zmykaj zatem na zawsze i nie podglądaj gość co go tu dość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.omi.pl 12.04.10, 20:30 to ty zmykaj, bo tobie tylko przeszkadzam.Więc pisz sobie na innym forum ziomo!!Bo ja tu od zawsze piszę ,a że twoj mały rozumek nie może pojąć ,że można zmienić operatora internetu i mieć inne IP ,to nic na to nie poradzę ,że jesteś tępakiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomo Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.chello.pl 12.04.10, 20:38 no to w takim razie jesteś ten 'mądrzejszy od psa' więcej tu takich mądrzejszych nie było na nasze forumowe katowickie szczęścia omi.pl Widzę ojca Rydzyka tykasz -no to masz przepukane u moherów jak cię wykapują to zaczniesz dyszkancikiem pisać i śpiewać omi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.omi.pl 12.04.10, 20:48 ziomo napisał: "no to w takim razie jesteś ten 'mądrzejszy od psa' więcej tu takich mądrzejszych nie było na nasze forumowe katowickie szczęścia omi.pl " Więc piesku ,jeżeli jeszcze nie rozumiesz ,że od zawsze tu jestem ,tylko teraz zmienione mam IP ,bo mam nowego operatora internetu ,więc zamknij się albo zmykaj na inne forum. ziom tez napisał: "Widzę ojca Rydzyka tykasz -no to masz przepukane u moherów jak cię wykapują to zaczniesz dyszkancikiem pisać i śpiewać omi " i znowu nie rozumiesz ,co czytasz .Ojca Rydzyka nie tykam tylko go bronię przed takimi jak ty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 23:10 >Ojca Rydzyka nie tykam tylko go > bronię przed takimi jak ty . Cóż miałem rację pisuarek w całej krasie - wciska wszystkim swoich idoli na fali współczucia. Wierze że prezes doceni zaangażowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach IP: *.omi.pl 13.04.10, 07:53 No cóż twoje posty ,to takie mądre wypowiedzi jak ta : "Dlaczego mamy nazywać jakąkolwiek ulice imieniem Kaczyńskiego. Tragiczna śmierć nie jest wystarczającą przesłanką do honorowania tego bodajże najgorszego prezydenta w wolnej Polsce. Szczególnie na Śląsku którego mieszkańcy przez te opcje jak i byłego prezydent traktowani byli co najmniej podejrzliwie. Ciebie faktycznie trzeba traktować podejrzliwie jak piszesz takie teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: dlatego Śląską zostawimy w spokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 15:43 Ja też nie uważam, żeby było konieczne nazywanie ulic nazwiskiem śp. prezydenta Kaczyńskiego. Może kiedyś, ale teraz, po co? Dla mnie żadnym wielkim bohaterem on nie był, rzadko kiedy zgadzałam się z jego poglądami, mimo to byłam pod katerdą i modliłam się za wszystkie ofiary katastrofy i ich rodziny, a nie tylko za jedną osobę na wysokim stanowisku... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 12.04.10, 17:05 Bez jaj. Zaczyna sie sraczka z nazewnictwem ulic, placow, szkol i innych obiektow publicznych. Czym takim szczegolnym wslawil sie Kaczynski? Zrobil cos dla Katowic? Tragiczna smierc to jednak troche za malo, zeby sie przescigac w glupich pomyslach przemianowania jakiejs ulicy na ulice jego imienia. Ten chory ped przybiera coraz wieksze rozmiary, a czlowiek nawet nie zostal jeszcze pochowany. Ludzie, ochloncie troche i zanim wyskoczycie z kolejnym pomyslem typu warszawskiego - Stadion im Kaczynskiego - pomyslcie trzy razy. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.10, 20:29 to dopiero poczatek,borowy ,niewinny poczatek Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 13.04.10, 13:59 To nie jest niewinny poczatek, Kaczynski bedzie chowany na Wawelu. Jak dla mnie wariactwo. Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.cable.smsnet.pl 13.04.10, 15:30 pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Pochowani_w_bazylice_archikatedralnej_%C5%9Bw._Jana_Chrzciciela_w_Warszawie Widać towarzystwo królów lepsze, so weird. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 13.04.10, 18:26 Stalo sie :( Stala sie tragedia, jestem zdruzgotany. Wawel - miejsce pochowku najznamienitszych Polakow stal sie srodkiem, zeby sobie podniesc ego. Ohyda. Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . [...] IP: *.cable.smsnet.pl 13.04.10, 18:33 PS. Oprócz królów spoczywają tam Piłsudski i Sikorski, ale ja tam nie widzę tego w kategoriach wielkiego nieporozumienia: wśród monarchów, którym Opatrzność włożyła koronę na skronie byli i władcy bardzo mało zasłużeni, tacy jak katolicki zelota Zygmunt III. Wszystkie wojny ze Szwecją i jedna z Rosją były wywołane jego nierealnymi ambicjami. I tutaj znajduję analogię do śp. L. Kaczyńskiego, którego opcja polityczna nadal ma w Krakowie silny elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.10, 15:35 Ino co to mo wspólnego ze Slonskiem ? z katowickimi ulicami ??? NIC - ani Wawel, ani te króle, ani kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: [...] IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.10, 17:14 O to zapytaj założyciela wątku. Ostrzegam jednak, że na niewygodne tematy nie odpisuje, albo sypie inwektywami. Macie na katowickim forum nowego trolla:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrus Cenzura ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 23:12 A gdzie są wszystkie pozostałe posty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Cenzura ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 00:08 cenzura na FK jest wybitnie gorliwa Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Cenzura ? 13.04.10, 06:35 Gość portalu: gosc napisał(a): > cenzura na FK jest wybitnie gorliwa Cenzura na FK często niestety wycina posty patriotycznie polskie. :( Czemu tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 To rzeczywiście przybiera rozmiary kultu 13.04.10, 14:36 p.Maria robi wyraźnie za drugą Lady Dianę a po tym co oglądam to boję się ,że zmiana nazwy ulicy to zbyt mało i obym dojeżdżając do Katowic nie napotkał tablicy "Lechogród". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrus Re: To rzeczywiście przybiera rozmiary kultu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 23:15 Mam nadzieję, że się jakiś nowy Gustaw M. nie wyrychli .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-kaczysta Re: To rzeczywiście przybiera rozmiary kultu IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.10, 06:04 www.youtube.com/watch?v=F3XxXVLHbuk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Re: Cenzura ? 13.04.10, 20:48 > Cenzura na FK często niestety wycina posty patriotycznie polskie. :( Czemu tak > jest? Pjyrnika, to raczij szczynscie!!! Szkryflej siy na zajtach we aldrajchu! Glückauf! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 13.04.10, 15:37 Żartujesz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.cable.smsnet.pl 13.04.10, 15:44 lupus76 napisał: > Żartujesz, prawda? Obawiam się, że żart w takiej sytuacji nie ma racji bytu. Nie mam zupełnie nic przeciwko uhonorowaniu nazwiskiem Zmarłego jakiejś szkoły czy ulicy w stołecznej Warszawie. Wszak mieszkał tam całe życie, był też jej pierwszym demokratycznie wybranym przez mieszkańców prezydentem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 13.04.10, 16:41 Ale Lech Kaczyński był Prezydentem wszystkich Polaków a nie tylko tych co mieszkają w Warszawie. Skoro będzie pochowany na Wawelu jako największy patriota ,to czemu Katowice nie mogą uhonorować go nazwą ulicy .Czyżby w Katowicach nie było Polakow patriotów? Wstyd mi za niektóre wpisy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.cable.smsnet.pl 13.04.10, 16:55 Każdy wstydzi się za siebie, ja za ciebie nie odpowiadam ani ty za mnie. Kiedy jestem w żałobie nie oczekuję od wszystkich taryfy ulgowej, i dlatego moją dobrą wolą jest uszanowanie dla czyjegoś smutku. Patriotyzm to nie szkolne wierszyki, szumne deklaracje, stawianie pomników i rozliczanie innych za ich postawę wobec państwa i jego historii. Ty nim dla nikogo nie jesteś, bo nie jesteś nim sam dla siebie. Szanuj innych od siebie, wtedy będziesz miał szansę nim być. Na tym zbudowano etos tego narodu, którego należycie nie krzewisz, bo o nim nie wiesz, bo niby skąd masz wiedzieć. Nie ma tu tu już żadnych mniejszości, a jak są, to są tłamszone jako niewystarczająco patriotyczne. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 13.04.10, 17:08 Bełkot ,więc szkoda odpowiadać ,którą klasę skończyło się ,trzecią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . EOT IP: *.cable.smsnet.pl 13.04.10, 17:19 Masz więcej takich sofizmatów czy oczekujesz ode mnie argumentum ad misericordiam? W sumie żałować nie mam zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.10, 15:39 Teee, Edzio Belkotajacy: co Ty nam wlasciwie chcesz przekazac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.trans.net.pl 13.04.10, 18:18 > czemu Katowice nie mogą uhonorować go nazwą ulicy bo katowice nie widza takiego powodu bo katowice wola uhonorowac kogos, dla kogo katowice cos znaczyly a jak ci sie nie podoba to patriotycznie nazwij swoj dom 'villa lecha' i nie zapomnij powiesic portretu na frontowej scianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 13.04.10, 20:20 Bo Prezydent nie sprzątał wam ,tych brudnych Katowic ,to wg ciebie Katowice nic dla Niego nie znaczyły . Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 13.04.10, 20:28 Glos rozsadku: Link Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Re: Katowice tyle samo dla niego 13.04.10, 20:46 znaczyly, jak on dla Katowic. I szafa gra... Ciekawe, co mysli na jego temat s. p. Szanowny Marszalek Pilsudki? W kocu to on wypowiedzial te nie zapomniane slowa: "...mam w du...ie wasz caly Slask! To jest stara niemiecka kolonia!..." Glückauf! Odpowiedz Link Zgłoś
obcy464 Re: Katowice tyle samo dla niego 13.04.10, 20:56 Podaj źrodło tego cytatuJa mam inną wiedzę .Piłsudski musiał ukrywać pomoc dla Śląska bo prowadził otwartą wojne z kacapami ,a nie mógł na dwa fronty działać ,więc po cichu wspomagał powstańców.Żródło powstaniec ze Świętochłowic nieżyjący już Pan Augustyn Czarnynoga . Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Re: Katowice tyle samo dla niego 13.04.10, 22:22 Szafar, Tadeusz (1920-1995).( n 94006172 Biblioteka Teologiczna Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach ) Cień targowicy nad Śląskiem "Piłsudski musiał > ukrywać pomoc dla Śląska bo prowadził otwartą wojne z kacapami ,a > nie mógł na dwa fronty działać ,więc po cichu wspomagał > powstańców." Nie zgadza sie. Pilsudski nie mial zadnego wplywu na finanse. Wszystkie przedsiewziecia byly finansowane przez kola zwiazane z Wielkopolska. Glückauf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.trans.net.pl 14.04.10, 00:11 jako najprawdziwszy patriotyczny patriota mozesz tez zmienic nazwisko na kaczynski albo imie na lech Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 13.04.10, 22:45 Dlatego, że w Katowicach mieszka mnóstwo patriotów - nie można dopuścić, żeby uhonorować Prezydenta Kaczyńskiego swoją ulicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.chello.pl 13.04.10, 22:50 www.youtube.com/watch?v=P8PjNtpgZwI patrioto idi spać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.10, 15:38 Bo my Slazacy (póki co - to jeszcze wlasciciele i gospodarze tej Ziemi!) mamy po prostu alergie na ten Wasz kiczowaty nibypatryjotyzm, na Wasza prowincjalnosc i megalomanie, na Wasza bigoteria itd. A przede wszystkim na jadowitych karlów w polityce. Szlus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.omi.pl 14.04.10, 15:58 Jadowite i chamskie jest zawsze twoje bulgotanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.04.10, 12:23 E tam polakowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Chorzowska IP: 178.56.20.* 13.04.10, 22:51 Chorzowska wymienic na Lecha Kaczynskiego. PS. Nie czytalam wszystkich wypowiedzi,ale na marginesie dodam,ze jestem oburzona,gdy jadac dzis ulica gliwicka do chorzowa zauwazylam,ze taka malenka ulica w prawo jest nazwana JANA PAWLA II - to byl dla mnie szok! Nie blizej centrum a gdzies na zalezu,kto to wymyslil ????? Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Re: mieszkanka 14.04.10, 11:22 "Chorzowska wymienic na Lecha Kaczynskiego." Uchoooooowaj!!! Imieniem najbardziej nieudolnego prezydenta nazywac jedna z najwiekszych ulic w Katowicach? To jakis powszechny masochizm! "Nie czytalam wszystkich wypowiedzi,ale na marginesie dodam,ze jestem > oburzona,gdy jadac dzis ulica gliwicka do chorzowa zauwazylam,ze > taka malenka ulica w prawo jest nazwana JANA PAWLA II - to byl dla > mnie szok! Nie blizej centrum a gdzies na zalezu,kto to > wymyslil ?????" Przytakne Pani. Imie jednego z zalozycieli miasta Katowic nosi ulica bez...adresow. A Kaczynskiego niech bedzie w Warszawie, Gruzji, Brazylii,... Papua Nowej Gwineji. Glückauf! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Chorzowska 14.04.10, 14:30 > jadac dzis ulica gliwicka do chorzowa zauwazylam,ze > taka malenka ulica w prawo jest nazwana JANA PAWLA II Szanowna Pani kupi okulary i sprawdzi raz jeszcze, jak się ta ulica nazywa. W Katowicach nie ma dzisiaj ulicy Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Re: Szanowny Pan wniesie skarge do sadu 14.04.10, 18:28 Diagnostyka Komputerowa Branża: Samochody - elektronika Katowice, ul. Jana Pawła II 42 /43 katalog.pf.pl/Katowice/Jana-Pawła-II-W12P0R10A-m18.html Glückauf! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze zwracam honor Szanownej Pani 14.04.10, 20:40 Milczkiem wprowadzono takową ulicę, pomiędzy Gliwicką a Tauzenem, przed Auchan. Tyle że ani Zumi, ani Google Maps (to drugie mnie akurat nie dziwi) jeszcze o tym nie wiedzą, natomiast Targeo i owszem. Żeby nie było - katowicki Urząd Miasta na swojej stronie pod zakładką "Mapa" odsyła do Google Maps właśnie:) Swoją drogą podtrzymuję stanowisko, że taka ulica zupełnie spokojnie może się nazywać i Lecha Kaczyńskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: zwracam honor Szanownej Pani IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.10, 21:24 O tej mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: zwracam honor Szanownej Pani IP: *.cable.smsnet.pl 15.04.10, 01:17 Zgadłem, jedyny w okolicy no name street. Z ciekawych map znam jedną dot. szwedzkich miast ze zdjęciami z pkt. widzenia pieszego: www.hitta.se/LargeMap.aspx?ShowSatellite=false&vad=stockholm&SearchType=4 Zakładka: gatubild. Google długo nie będzie mieć takiej, chętnie obejrzałbym parę naszych dziurawych dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
pauulek Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 14.04.10, 08:31 Najlepeij ta na ktorej stoi najwiecej TIR-owek, tak zostanie wiecznie w pamieci ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 10:18 Nie sądzę, żeby było to konieczne...ale nad ulicą pamięci Krystyny Bochenek bym się poważnie zastanowiła - ona była stąd i dla nas wiele zrobiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad vocem Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.chello.pl 14.04.10, 10:28 o 12 w Bazylice Chrystusa Króla jest msza akademicka za Jej i Ich Wieczne Spoczywanie. Może pomódlmy się wspólnie jak potrafimy a ulice i place zostawmy kompetentnym i historii , która zrobi resztę INFORMACJA W związku z Mszą Św. Społeczności Akademickiej Śląska w intencji ofiar katastrofy pod Smoleńskiem, która odbędzie się w środę 14.04.2010r. o godz. 12.00 w Archikatedrze im. Chrystusa Króla w Katowicach ogłaszam od godz. 11.00 godziny rektorskie dla całej społeczności akademickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errata Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.chello.pl 14.04.10, 10:31 ogłoszenie skopiowane z jednego z akademickich portali naszego miasta wyrazy szacunku dla Akademii i akademików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żadnej Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 10:45 ŻADNEJ na Boga !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-kaczysta Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.10, 06:03 www.youtube.com/watch?v=OkMClfsLW0Q&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Re: Krystyna Bochenek, jakos cicho o niej...:( 14.04.10, 11:31 S.P. Pani Bochenek zasluguje na to by jej imieniem nazwano jedna z ulic. W przeciwienstwie do prezydenta zrobila wiele dobrego... Glückauf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: a pomnika mu nie postawicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 11:48 kwestia czasu Hanno ,kwestia czasu ..:( Odpowiedz Link Zgłoś
pauulek Re: a pomnika mu nie postawicie? 14.04.10, 12:47 A co mialas tak na mysli wroek kartofli albo tytka frytek? Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Re:"Mu" nie zasluzyl na taka chwale. 14.04.10, 18:22 Z reszta mamy wystarczajaco duzo "Mu"-pomnikow w Kacach. Chocby np. pomnik dewastatora kultury slaskiej Zietka. Glückauf! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Krystyna Bochenek, jakos cicho o niej...:( 14.04.10, 15:31 Otóż właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx a może nazwę miasta zmienić ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 16:41 komuchy też zmienily nazwę na Stalinogród, bo ich idolowi akurat się zmarło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a może nazwę miasta zmienić ? IP: *.omi.pl 14.04.10, 17:00 Akurat Kaczyński nie jest komuchem i tego nie wymaga ,to my sami powinniśmy Go uczcić nadając jakiejś ulicy jego nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: a może nazwę miasta zmienić ? IP: *.centertel.pl 14.04.10, 19:17 Kaczynogród- brzydko, to chyba Lechogród.No to w mieście o takiej nazwie nie chcę mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Przedwczesna zupełnie sprawa z nazywaniem ulicy... IP: 95.215.21.* 14.04.10, 19:56 ...w Katowicach imieniem ś.p. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Tu w 1939 roku chorągiewkami ze swastykami witano wkraczające do miasta wojska niemieckie i rozstrzeliwano tych, co bronili Katowic. Teraz (z Niemiec, dla ścisłości) "bronią Kattowitz" przed poświęceniem w polskim mieście jednej ulicy, co by nosiła Lecha Kaczyńskiego imię. Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip0.t-ipconnect.de Gość: Menschenfresser 14.04.10, 15:38 Odpowiedz Bo my Slazacy (póki co - to jeszcze wlasciciele i gospodarze tej Ziemi!) mamy po prostu alergie na ten Wasz kiczowaty nibypatryjotyzm, na Wasza prowincjalnosc i megalomanie, na Wasza bigoteria itd. A przede wszystkim na jadowitych karlów w polityce. Szlus! Makabryczny, zaiste, paradoks! (HKP) ... CZUWANKO, ROZTOMIŁA KOMPANKO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrisraf Re:harc mistrz =----> 14.04.10, 23:41 > Tu w 1939 roku chorągiewkami ze swastykami witano wkraczające do miasta wojska > niemieckie i rozstrzeliwano tych, co bronili Katowic. W przeciwienstwie do 1939, w 1945 witano wkraczajace wojska bez choragiewek, za to z pancerfaustami. Tych co bronili Katowic i sie poddali (osoby posiadajace statut kombatancki) czesto rozstrzeliwano. W 1939 nie rozstrzeliwano polskich obronocow Katowic chronionych przez ten statut. Glückauf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-kaczysta Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.10, 22:14 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,105741,7772813,Bedzie_ulica_Lecho_Kaczynskio_.html Tam jego miejsce, ale nie na Slasku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silez-Janusz Asymetria IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.10, 01:41 www.dziennikzachodni.pl/stronaglowna/242027,katyn-dalszy-i-blizszy-gorzelik-pisze-o-asymetrii-pamieci,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.04.10, 12:22 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7772877,Medale__ulice_i_stadiony_w_holdzie.html Buuuuuuuuuhahaha - laweczki. :) Niech zyje blogoslawiony Gosiewski, vivat Swiety Kaczynski ! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Kaczyński był antyśląskim centralizatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 12:28 Jego poglądy na samorządność regionalną uprawniają do nadania jego imienia ulicy jedynie w Warszawie. Na pewno nigdzie na Śląsku! Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Kaczyński był antyśląskim centralizatorem 18.04.10, 03:49 gynau, mosz recht Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silez-Janusz Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.10, 20:08 Jedna "sanacja" drugie "sanacji" warta. Dwie choroby, dwie operetki, dwa PGRy i cepelie. katowice.gazeta.pl/katowice/1,35068,7779843,Kazimierz_Kutz__Manifestacje_wolnosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 18.04.10, 02:35 revelstein.blox.pl/2010/04/1735.html Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Którą ulicę w Katowicach nazwać ulicą 18.04.10, 03:48 taz.de/1/politik/europa/artikel/1/nur-im-unglueck-sind-wir-geeint/ Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny gluipia katastrofa 18.04.10, 06:10 Dla oprzytomnienia parę cytatów...."prof. Wiktor Osiatyński nie zostawia na katastrofie i jej konsekwencjach suchej nitki. "Niewielu to przyzna, ale to była głupia i niepotrzebna katastrofa. Nazywanie jej bohaterstwem to unikanie odpowiedzialności". "Prezydent Kaczyński został bohaterem, bo w Polsce każda śmierć związana z Katyniem brzmi bohatersko." Profesor przypomina w swoim artykule dla "NYT" kilka rzadko obecnie podkreślanych faktów dotyczących zmarłego prezydenta: "Tuż przed śmiercią jego wskaźniki poparcia wynosiły mniej niż 30%, a jego przeciwników było dwa razy więcej. Jego szanse na reelekcję były znikome. Był powszechnie uważany za najgorszego polskiego prezydenta od 1989 roku." Wg. Osiatyńskiego dopiero w chwili śmierci został bohaterem narodowym. "Pojawia się również opinia psychologa Wojciecha Eichelberga, który przestrzegał w mediach, by nie mylić bohaterstwa z głupotą. Oba teksty są dostępne na stronie dziennika." Odpowiedz Link Zgłoś