Gość: Krzysiek Właścicielowi psa nic nie grozi - żyjemy w Polsce IP: *.128.14.110.static.crowley.pl 10.05.10, 11:55 Co i rusz czytam o jakimś s...synu, który wykazał się daleko idącą pomysłowością w dręczeniu zwierząt. Cała polska wieś z dziada pradziada dziedzicy nieludzki stosunek do zwierząt. W naszych rozmodlonym kraju bracia mniejsi mają przesr..., a księża - cóż nie słyszałem, aby z ambony piętnowali bestialstwo wobec zwierząt. Co i rusz czytam, że "grozi za to rok - dwa czy ileś tam", ale jakoś nie słyszałem, żeby cokolwiek z tego grożenia wynikało. Właściwie jest to wielki gumowy palec na sprężynie który grozi i grozi, i grozi... Odpowiedz Link Zgłoś
fioolkaa nie dostanie nawet zawiasów 10.05.10, 12:16 tak własnie jest w polsce. czy słyszeliscie o jakimkowiek przypadku skazania kogoś na karę więzienia za znecanie się nad zwierzętami? Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: nie dostanie nawet zawiasów 10.05.10, 12:53 Masz rację, zresztą to już widać - nie mają zbyt mocnych dowodów, facet powie, że nic nie pamięta i nic nie wie i nikt mu nic nie będzie mógł zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Się okaże 10.05.10, 13:06 fioolkaa napisała: > czy słyszeliscie o jakimkowiek przypadku skazania ko > goś na karę więzienia za znecanie się nad zwierzętami? Tak, poszukaj a znajdziesz. Mówię tu o więzieniu, a nie grzywnie czy zawiasach. A że rzadko - to akurat dobrze. Polskie więzienia pękają w szwach, a większość odsiadkowiczów to drobni przestępcy, których można lepiej ukarać, np. kierując na roboty publiczne, czy karząc dotkliwą grzywną. Odpowiedz Link Zgłoś
detour Re: nie dostanie nawet zawiasów 10.05.10, 18:18 Ja słyszałam. 4 miesiące więzienia za utopienie kotka w beczce, na wsi niedaleko mojego miasta. Facet wyrok odsiedział w Raciborzu. Odpowiedz Link Zgłoś
elzenberg Jaki dla zwierzat taki dla ludzi 10.05.10, 12:29 Jeśli nie zostanie ukarany to będzie przyzwolenie dla innych aby mogli bezkarnie pozbywać się zwierząt. Jak tak można okaleczać istoty. To straszne i okrutne.TAKI KTOŚ NIE ZAWACHA SIĘ PODNIEŚĆ RĘKI NA BLIŹNIEGO. ZAPEWNE CHODZI POSŁUSDZNIE DO KOSCIOŁA I modli się jak na Polaka przystało.Uważam ,że bardzo dużą rolę mają tutaj do spełniena proboszcze skoro wiedzą , że lud bogobojny niech to wykorzystają wreszcie jakoś wobec innych istot . Odpowiedz Link Zgłoś
malwa200 Re: Jaki dla zwierzat taki dla ludzi 10.05.10, 12:32 nie uogólniaj. ja chodzę do koscioła i za zwierzęta zycie bym oddała. ale warto przypominać ksieżom aby częściej napominali w kazaniach takich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: Jaki dla zwierzat taki dla ludzi 10.05.10, 12:55 Przecież te istoty nie mają duszy. Są tutaj tylko po to, żeby służyć nam - jak drzewa, kamienie, powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jaki dla zwierzat taki dla ludzi 10.05.10, 14:10 baalsaack napisał: > Przecież te istoty nie mają duszy. Są tutaj tylko po to, żeby służyć nam - jak > drzewa, kamienie, powietrze. "Służyć" jako ofiary do wyładowywania sadystycznych skłonności? Jako obiekt zastępczy do zaspokajania skłonności morderczych? Lepiej, żeby bandzior uśmiercał zwierzęta, niż ludzi? "Zwierzęta mają służyć ludziom jako pokarm lub swoją pracą. Reszta to szkodniki, które należy tępić" (z dialogu w jakimś amerykańskim filmie). To właśnie głoszą ludzie twego pokroju. Nie wiem, czy wyznajesz jakąś religię, ale nawet sataniści mają inny pogląd, bo guru amerykańskich satanistów, Szandor la Vey, napisał: "Szatan mówi: Nigdy nie zabijaj zwierząt, jeśli nie masz potrzeby pożywić się ich ciałem lub obronić przed ich atakiem"(Juergen Graupmann - "Leksykon tematów tabu") Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: Jaki dla zwierzat taki dla ludzi 10.05.10, 14:29 Ja nie wyznaję żadnej religii. Mówię tylko, jak zwierzęta postrzegają religia chrześcijańska, judaizm czy islam. A mówienie o "nawet" satanistach to nieporozumienie, współczesny satanizm ma głęboki szacunek dla wszystkich żywych istot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... IP: *.acn.waw.pl 10.05.10, 12:40 Co za szmata!!!!! Potwór. Żadne zwierzą na ziemi nie jest taką bestią, jak człowiek potrafi być!!! "Odwdzięczyć" mu się tym samym! Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Dwa lata? 10.05.10, 12:52 To trzy lata można dostać za posiadanie narkotyków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Proponuję artykuł po prawomocnym... IP: *.chello.pl 10.05.10, 12:54 Proponuję artykuł po prawomocnym skazaniu tego ch*ja z pełnym imieniem i nazwiskiem. Resztę załatwi "kolegium". Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 I tak biedny pies będzie wierny oprawcy 10.05.10, 12:57 Będzie szczęśliwy, gdy zawoła i pogłaszcze. Będzie skakał z radości i merdał ogonkiem, bo nie wypomina tego co złe. Jeśli ktoś zasługuje na zbawienie, to właśnie psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ravka Re: sprawca tak reagowal jak ty wlasnie IP: *.pools.arcor-ip.net 10.05.10, 12:59 niczym sie nie roznicie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ravka Re: sprawca tak reagowal jak ty wlasnie IP: *.pools.arcor-ip.net 10.05.10, 13:04 To byl komentarz do innego wpisu, ale "zaistnial" tutaj niestety. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: sprawca tak reagowal jak ty wlasnie 10.05.10, 14:13 Gość portalu: ravka napisał(a): > To byl komentarz do innego wpisu, ale "zaistnial" tutaj niestety. > Sorry. Ludzie, cytujcie przynajmniej fragmenty postów, na które odpowiadacie! Inaczej może obrazić się nie ten, co powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realia polskie Mordercy i sadyści IP: 89.174.214.* 10.05.10, 13:04 Pies, którego ktoś wywiózł na wieś i w lesie przywiazał do drezwa na śmierc głodową, z zaciskająca się pętlą na szyli Małe, jeszcze ślepe kotki, które ktoś wyrzucił w krzakach przy ulicy - na zewnątrz minus 15 stopni mrozu, jeden już nie żył, drugi jeszcze piszczał na zwłokach brata z zaropiałymi oczami a wrony chodziły obok by go zacząć zjadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 13:20 Człowiek to najgorsze zwierzę, za takie bestialstwo powinno się, karać, karać, karać i to srogo i głośno o tym mówić, a najlepiej to co spotkało psa, przeprowadzić na właścicielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abccba nie ma dowodów, że to on, więc umorzenie będzie IP: 87.204.202.* 10.05.10, 13:28 to, że to jego pies nie oznacza, że on to zrobił, proste dla każdego o iq powyżej 50...a jakie są dowodowy, że to właściciel?...ŻADNE! dyletanci tylko hołdują niedozwolonym, średniowiecznym domniemaniom...no chyba, że dowody są, ale o tym póki co cisza...więc dajcie sobie siana na razie, bo sprawa będzie zapewne umorzona na niewykrycie sprawcy...i tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no1 Re: Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 13:33 przyniosę prażoną kukurydzę, ciekawe ile drań wytrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew jan Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.10, 14:01 ten facet powinien do konca zycia nosic kolczatke.......i przez 10 lat w wiezieniu myslec o bliznich ktorym zrobil krzywde....a moze to juz zbrodniarz..........zbrodniarze nie maja prawa zyc w normalnym spoleczenstwie musza byc odseperowani.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brmb Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 14:03 Obecnie Hektor przebywa w Fundacji "Przyjaciele dla Zwierząt", gdzie otoczony jest wszelką opieką. Pomóżcie Hektorowi wpłacając pieniążki na jego leczenie. Najpierw bowiem trzeba się uporać z jego poważną chorobą - nużycą, a dopiero wtedy myśleć o jego adopcji. www.przyjacieledlazwierzat.com/ animalpedia.pl/aktualnosci/aktualnosci-tresc-artykulu/artykulu/bestialstwo-wobec-psa-czy-czlowiek-to-jeszcze-czlowiek//37/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrekpan Cię pogieło do cna????? IP: *.182.106.82.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.05.10, 20:21 Ludzie, wpłacajcie na dzieci, na ubogich, chorych i samotnych starych ludzi...oni tego bardziej potrzebują...i są ludźmi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... IP: 195.117.118.* 10.05.10, 15:14 Zgadzam się ze wszystkimi głosami oburzenia. Jednakże popatrzcie na to z innej perspektywy. Tak się powszechnie traktuje zwierzęta. Teraz pies jest pod opieką, ale co stanie się z nim jutro? Co stanie się ze wszystkimi psami, które są źle tratowane lub oczekują w schroniskach na adopcję? Co zrobił każdy z was pałających świętym i zrozumiałym oburzeniem? Jakie jest źródło pochodzenia waszych psów? Czyż nie kupiliście sobie ślicznego rasowego szczeniaczka zmniejszając tym samym szanse na przeżycie któremuś z psów oczekujących na adopcję? Dobrze jest skupiać się na przyczynach nie na skutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mista_onanista apolinariusz - bój się, szmato!! to są ostatnie IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 15:48 apolinariusz - bój się, szmato!! to są ostatnie dni z twojego nędznego zasranego życia - zajebię cię gołymi rękoma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mista_onanista i jeszcze jedno, synu kurwy, mam nadzieję że ktoś IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 16:04 i jeszcze jedno, synu kurwy, mam nadzieję że ktoś tak samo potraktuje twoje bękarty, a twoją córkę sprzeda do burdelu Odpowiedz Link Zgłoś
sks-uj Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... 10.05.10, 17:26 Niestety ale czlowiek jest tym najgorszym zwierzeciem! Ten przypadek dobitnie to obrazuje. Trzeba naprawde upasc nisko aby skazac zwierze na takie przezycia! I czym my ludzie mozemy sie szcycic? Tylko czlowiek prymitywny stawia zwierzeta nizej siebie sadzac ze one nie czuja i nie mysla. Zagladnijcie na ten link a przekonacie sie ze jest inaczej: www.youtube.com/watch?v=GAaH_HlUD68 Mam tylko nadzieje ze ten pies bedzie w stanie zaufac ludziom ktorzy go zaadoptuja. To bedzie bardzo trudne. Andrzej NJ Odpowiedz Link Zgłoś
detour Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... 10.05.10, 18:16 Dla mnie jednostka, która tak postępuje, nie jest człowiekiem, tylko śmieciem, a śmieci należy się pozbywać. Jeśli ktoś agresywnym prymitywem, nie będzie widział żadnej różnicy pomiędzy okładaniem zwierzęcia, a człowieka. Stosunek do zwierząt to test na człowieczeństwo. Sytuacje takie jak ta pokazują, że dla pewnych ludzi nie powinno być w społeczeństwie miejsca. Więzienie + zapierd*lanie w ciężkich warunkach + dożywotni zakaz posiadania zwierząt / dzieci. Naprawdę nie wiem, jakim śmieciem trzeba być, żeby krzywdzić zwierzęta. Tak może zrobić jedynie głupia c*pa, która marzy o tym, żeby przez moment poczuć się "panem". Ale cieszy mnie to, że są ludzie, którzy zrobili zdjęcia, rozkleili, znaleźli właściciela. Dobrze, że społeczeństwo coraz częściej piętnuje takie zachowania, zamiast je ignorować. To już jakiś postęp. I powiem jeszcze, że gdybym ja znała osobę, która zrobiła coś takiego, z pewnością bym się postarała, żeby ktoś mu pysk obił. Niech śmieć wie, jakie to uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czogo Łatwo go znaleźc... IP: *.tvk.torun.pl 10.05.10, 19:57 Ludzie pomyśclie, ilu frajerów o tak głupim imieniu jak Apoloniusz mieszka we wsi Ziętek?:) Macie go jak na tacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czogo Re: Łatwo go znaleźc... IP: *.tvk.torun.pl 10.05.10, 19:58 Założe się że jest taką ciotą bo się kazdy nabijał w szkole z niego i się wyrzył gnój na zwierzaku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Łatwo go znaleźć, Apoloniusz ze wsi Ziętek... IP: *.tvk.torun.pl 10.05.10, 20:04 Jak ktoś chce go znaleźć to popytajcie o frajera o imieniu Apoloniusz, założę się że w całej wsi nie ma innego takiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
detour Re: Łatwo go znaleźć, Apoloniusz ze wsi Ziętek... 10.05.10, 20:15 Tylko wiadomo, że nikt nie będzie jeździł po kraju, żeby dać nauczkę takim idiotom. Cała nadzieja w tym, że ktoś w jego okolicy o tym pomyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 20:46 nawet 2 lata??? tylko dwa lata!!! śmiechu warte!!! ten człowiek, apoloniusz a., powinien zapłacić za to, co próbował zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc BHA Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... IP: *.pools.arcor-ip.net 10.05.10, 23:39 Najlepszym rozwiazaniem, dla zlagodzenia czy wyeliminowania cierpienia zwierzat bylyby, latwo dostepne schroniska. Jak wiadomo brakuje na nie pieniedzy i jest to nie tylko problem polski. Ludzi kochajacych zwierzeta jest duzo, a jednak za malo. Mam nadzieje, ze los nagrodzi Hektora jakims dobrym wlascicielem. W zaplatany konar do kolczatki jakos trudno uwierzyc. A wogole co to te kolczatki. Jak pies jest niebezpieczny dla czlowieka, to w krajach zachodnich , w ostatecznosci, jest usypiany. A tak , co to za wlasciciele psow, ktorzy dopuscili do tego, ze trzeba psom zakladac kolczatki? Proponuje przeczytac jaka glupota odznacza sie czlowiek kupujacy swemu psu kolczatke:www.psy.pl/forum- dyskusyjne/go:temat/art39,19559,1,kolczatka-nieszczescie-psa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoscBHA Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... IP: *.pools.arcor-ip.net 10.05.10, 23:42 www.psy.pl/forum-dyskusyjne/go:temat/art39,19559,1,kolczatka-nieszczescie-psa.html Odpowiedz Link Zgłoś
flavio1976 Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... 11.05.10, 07:05 własnoręcznie bym takiemu kutasowi założył tą kolczatkę ze smyczą,przywiązałbym pień i wpier..lił takiego bezmózga do rzeki sikając mu na ryj.... Odpowiedz Link Zgłoś
irus6 Pies w rzece dwa dni walczył o życie. Nazwali g... 11.05.10, 09:23 Jak można wpaść na tak chory pomysł żeby w taki sposób biedne zwierze męczyć brak słow Odpowiedz Link Zgłoś