Dodaj do ulubionych

Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4

• cep_0 Re: To państwo niw jwst chore, jest .............. 18.06.10, 20:30
      Tylko autonomia Śląska da nam oddech od porąbanych umysłów.
      Niech Polska odda nam to co odebrała KOMUNA, czyli samodzielność, CZYLI AUTONOMIĘ.
      ZA PODATKI ODPROWADZANE PRZEZ NAS WYBUDOWANE ZOSTANĄ NIE DWIE AUTOSTRADY, ALE
      UPORZĄDKOWANE ZOSTANĄ WSZYSTKIE ZALEGŁOŚCI POWSTAŁE ZA RZĄDÓW nibysolidaruchów.

Solidarność jest tylko jedna.
    • Gość: ja Re: łapy precz od Śląska - wracajcie za Brynicę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.06.10, 20:37
      Jak dla mnie to spoko-odłączajcie się, ale do górników sami sobie
      dopłacajcie, ja tam mogę palić węglem z Rosji
      • arnold7 Re: łapy precz od Śląska - wracajcie za Brynicę 18.06.10, 22:21
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Jak dla mnie to spoko-odłączajcie się, ale do górników sami sobie
        > dopłacajcie, ja tam mogę palić węglem z Rosji

Na ok. 4 miliony mieszkancow Gornego Slaska przypada jakies 100 000 placacych stosunkowo wysoki ZUS gornikow. To jest zaledwie 2,5% mieszkancow, ale mieszkancow generujacych rownoczesnie niezly popyt, tu, na miejscu :) Dlatego wiesniaki z calej Polski bija sie o miejsce na gieldach warzywnych na Slasku i o dostawy do slaskich masarni.
        Prawda jest taka, ze nikt obecnie nie doplaca do gornikow. A tym bardziej do reszty mieszkancow Slaska. Na przyklad tych produkujacych Fiaty, Ople, energie, koks, silniki Isuzu, nawozy azotowe dla wiesniakow, automatyke przemyslowa, wyroby metalowe, artykuly budowlane, narzedzia, wyroby przemyslu chemicznego i wszystko inne, bardzo to dluga lista, czego polskie pole nie urodzi, a na czym polski wiesniak sie nie zna.

Za to w lubelskim jest delikatnie liczac 50% rolnikow, jak nie 70%, ktorym doplacasz do KRUSu, ktorzy kombinuja jak moga z podatkami, a raczej z ich nieplaceniem, i ktorzy nie dadza na sobie zarobic sprzedawcom kartofli itp. Od lat zyjecie z calego Slaska, nie tylko z Gornego, bo Dolny to tez przemysl i gornictwo, II Albanio wspolczesnej Europy.

PS. I wcale nie najbardziej wkurza to, ze jak te miliony dobrze zarabiajacyc ludzi ze Slaska dzwonia do siebie, bo stac ich na telefony i dlugie rozmowy, a skomplikowane procesy produkcyjne rowniez wymagaja dlugich rozmow - koordynacji dzialan, nadzoru, kontroli, obslugi procedur przetargowych itp., to w stolycy kreuje sie zysk. W siedzibie operatora telefonicznego, ktory wystawia faktury za rozmowy, net i fax. Najbardziej wkurza fanzolenie nawiedzonego wiesniaka, ktory ma w stodole furmanke po dziadku i mysli, ze zrobi swietny biznes jak pojedzie po 2 tony wegla do Rosji. Niech jedzie, pomyslnej podrozy zycze.

A potem sie dziwia, ze sa posmiewiskiem nie tylko Europy.

• Gość: flam Re: łapy precz od Śląska - wracajcie za Brynicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 08:45
        i ok palcie sobie węglem rosyjskim i żyjcie sobie jak chcecie, tylko spadajcie stąd.
    • piotrns Taka wiadomość przed wyborami! 18.06.10, 20:41
      Jak PO coś obiecuje, to... obiecuje, tak? To pewnie będzie kosztować kilkaset
      tysięcy głosów...
    • Gość: j z nl Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 IP: *.upc-g.chello.nl 18.06.10, 20:42
      K***wy i złodzieje nic więcej nie moge napisać o polskim rządzie aktualnie mieszkam w holandi i chociaż kraj ten nie jest idealny ale przynajmniej autostrady są darmowe ,obwodnice jak się patrzy , niestety tylko korki są gigantyczne . Mam taki pomysł to niech ci z rządu za przejazd autostradami płacą podwójnie !!!
      • my.fair Re: Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A 18.06.10, 23:20
        Ci z rządu /a raczej nierządu/ już tak się nażarli przy korycie, że
        opłata za przejazd to dla nich pikuś. Do więzienia, na przymusowe
        roboty!
    • kiki1962 Re: Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A 18.06.10, 20:45
      A czym Ci ze Śląska są lepsi od ludzi np.pomorza czy Mazur,że mieliby być zwolnieni z opłat za przejazd.Żyjemy w tym samym kraju.
      • Gość: wojtek Re: Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 18.06.10, 21:20
        mam nadzieja ze tusk sie obsra
      • Gość: gg Re: Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A IP: *.este.3s.pl 19.06.10, 12:26
        bo to w zasadzie jedno wielkie miasto bez obwodnicy.
      • Gość: gliwiczanin Re: Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A IP: *.eimperium.pl 30.09.10, 23:20
        ale z Ciebie ograniczony tuman ; o
    • Gość: :P Niech PO nie liczy na moj glos IP: *.zamek.net.pl 18.06.10, 20:46
      Dziekuje serdecznie regionalnej PO, ze wywalczyla dla Nas takie rozwiazanie.
      Polecam sie w zwiazku z tym w wyborach do wladz miasta i regionu. Pamietam!
      • Gość: slonzok Re: Niech PO nie liczy na moj glos IP: *.ekspres.net.pl 18.06.10, 21:19
        Zauważcie, że gorole w stolicy buduja sobie obwodnice jako drogi
        ekspresowe, a u nas i we Wrocławiu obwodnice to beda autostrady...
      • Gość: to,m Czytam i zaczynam rozumiec... IP: *.ip.netia.com.pl 18.06.10, 21:31
        Racje miał S.Lem gdy pisał, że nie zdawał sobie sprawy ilu idiotów jest na świcie do czasu gdy zaczął funkcjonować internet...
        Miast się kłócić WY wielcy GOROLE i JESZCZE WIĘKSZE HANYSY może byście siędu kupy zebrali i na te płatne autostrady wyszli połazić po nich tak ze dwa tygodnie. Tak aby mistrzom co chcą pieniądze z was kroić przychody planowane przychody spadły na tych odcinkach, które już płatne są... Będzie efekt? Będzie, a gdyby nie było to dalej dwa tygodnie chodzić trzeba... Ludzi Ci u nas na Śląsku i Zagłębiu pod dostatkiem... Urlop na parę dni sam chętnie wezmę i choć z Sosnowca pochodzę to chętnie z HANYSAMI wspólnie te drogi przyblokuje...
        Razem można więcej...to do tych wszystkich tłuków sprzed i spoza Brynicy...
        Pozdrawiam obie strony
    • Gość: uaa brawooo PO!!!! IP: *.chello.pl 18.06.10, 21:29
      Nigdy więcej nie zagłosuje na was, NIGDY!!! koniec!!
      • strikemaster POPIS nie ma tu nic do rzeczy 19.06.10, 08:55
        Wszystkie partie zgodziły się na to, Żeby małe firemki kolesiów mogły terroryzować całe województwo, a nawet panstwo.
        Za pieniądze z budżetu i UE prywatne firmy budują sobie broń masowego rażenia. Dlaczego za te środki nie buduje się normalnych dróg, dla ludzi?
    • Gość: uaa brawooo PO!!!! IP: *.chello.pl 18.06.10, 21:29
      Nigdy więcej nie zagłosuje na was, NIGDY!!! koniec!!
    • Gość: Frodo Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 IP: *.stk.vectranet.pl 18.06.10, 21:43
      No i potwierdza się że politycy i urzędnicy to kłamcy i złodzieje. I jak
      mówią, że dla mieszkańców aglomeracji będzie przejazd darmowy to mówią. A
      wprowadzą i tak opłaty. Brawo: niech na powrót zapchają się centra miast i
      lokalne drogi. Nic tak nie przyczyni się do rozwoju regionu.
    • Gość: maxx Re: Koniec marzeń o darmowych autostradach... IP: *.seg10.ucf.edu 18.06.10, 21:50
      Panstwo polskie to zlodziej wyjatkowej klasy!!!
    • Gość: Marko2010 Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 IP: 80.50.235.* 18.06.10, 21:59
      Głosujcie na PO a nawet za drogi lokalne będą opłaty co najmniej złotówę za
      kilometr. Brawo dla SAMOOBRONY ;)
    • politol59 Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 18.06.10, 22:17
      Dobry czas dla dobrych wiadomości.
    • fackir piepr.... rząd i ich autostrady 18.06.10, 22:31
      wybudujcie i rozbudujcie drogi lokalne alternatywne do autostrad. autostradami
      niech jeżdżą tiry i bogacze.
    • my.fair Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 18.06.10, 23:14
      Głosujmy na Korwina - Mikke, to jedyna chyba nadzieja. A o łamaniu
      umów, niedotrzymywaniu obietnic, słowach bez pokrycia rządzących tu
      pasuje najlepiej określenie: robią nas w wała.
    • Gość: Jacoo Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 IP: *.ghnet.pl 18.06.10, 23:43
      a w tle palownica Keller Polska :)
    • Gość: zz winiety! IP: *.acn.waw.pl 19.06.10, 00:33
      dosc juz tego, nie stac nas na darmowe pseudo-autostrady - tudno. niech juz
      beda winiety, zebym raz na rok zaplacil te 300pln i mial swiety spokoj, a nie
      kurs polnoc-poludnie autostradami kosztowal mniej wiecej niz benzyna, nie
      mowiac juz o dojezdzaniu do pracy - 1h-2h robic na przejazd to jakas paranoja
      (przyklad Katowice - Krakow).

za przejazd pseudo autostrada A4 (50-pare km!) placi sie (o ile pamietam)
      16pln, w dwie strony to 32... tyle kosztuje winieta na slowacji/w czechach na
      pare dni!
    • Gość: o Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 06:51
      jak państwo roluje Polaków? czy tylko "AUTOSTRADY"
      • Gość: xxx Re: Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.06.10, 08:10
        Bramki na chodnikach postawić! Jak złodziejstwo, to na całego!
    • Gość: Katowiczanin Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 IP: 109.243.190.* 19.06.10, 09:10
      Dobrze, że ta wiadomość przed wyborami. Mocno się jutro zastanowię jaką opcję
      poprzeć.
    • Gość: SHAL Niezła ściema IP: *.clubnet.pl 19.06.10, 10:04
      Pamiętajcie.

ONi nie wprowadzą bramek tutaj. Zrobią to inaczej. Sami mówią, że te
      tereny autostrady wybudowane za NASZE pieniądze są przeznaczone dla
      konceseriuszy jak np: STALEXPORT Katowice -kraków. Identycznie
      będzie tutaj tylko ciężko zrobić bramki. Za dużo zjazdów i wjazdów.
      Państwo nie zrobi autostrady za darmo bo musi tym z np: STALEXPORTU
      zapłącić kary. SO? Zrobią tak jak napisali. Będą pobierać kasę z UM
      miast UG i innych dupereli - czyt. z naszych podatków, a ty
      nieświadomy będziesz jeździć i tak płatną autostradą bo zapłacisz ją
      w wyższym podatku. Kto będzie koncesariuszem? Pewnie zaś ludzie ze
      służb specjalnych i ich dzieci. Ciepła posadka na 20 lat. Pozdrawiam
      uświadomionych. Wiecie już czemu DTŚ ma problemy:)
    • Gość: Mario Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 11:04
      "dookoła mieszka 2 mln osób i muszą one każdego dnia swobodnie się
      przemieszczać" - ależ mi argument. Przecież właśnie dlatego wprowadzono
      opłaty. Jeśli codziennie każda z tych osób wyda złotówkę na przejazd to
      są 2 bańki dziennie do Państwowej kasy. Tylko głupi by zrezygnował z
      tak łatwych zarobków.
    • Gość: Lewar Kilofy w dłuń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 11:07
      Hanysy weście i przyjedzcie sam do Warszawy pod ich te Ministerstwo Infrastruktury. Pijundze to bierum, na kożdym kroku robium z nos lebrów, a na kuniec jeszcze chcum wiyncy. Naciulać tym ciulum.
    • Gość: aldarik Re: Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A IP: *.centertel.pl 19.06.10, 11:50
      W takim razie wprowadźcie też opłatę za przejazd obwodnicą Trójmiasta, postawcie
      bramki na wjeździe do Warszawy, my sobie postawimy na wjeździe z każdej strony
      na Śląsk..., tylko jedna sprawa...
      Wara od pieniędzy zostawianych na tych bramkach!
    • valhala Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 19.06.10, 13:06
      Codziennie jadę z Bytomia do Piekar do pracy. Szczególnie powroty są
      uciążliwe, Bytom staje się nie przejezdny, 9 km zajmuje mi 40 minut
      jazdy. Myślałem , że autostrady - obwodnice spowodują rozładowanie
      ruchu. Jeżeli będą płatne to mam jechać przez jakieś zadupia 15
      km ???. Przestańmy się tu nawzajem opluwać - hanysy i gorole.
      Autostrady i utrzymanie autostrad jest z naszych pieniędzy jakby na
      to nie patrzeć. Bo żaden Rockefeler nam tych autostrad prywatnie nie
      buduje i dlatego powinny być darmowe. Argument, że gdzieś są w
      Europie płatne do mnie nie trafia i gó... mnie to obchodzi. Zróbmy
      coś wszyscy aby to zmienić.
    • Gość: M. Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 13:28
      Tak...chlopi panszczyzniani...
      I nic sie nie zmienilo...
    • Gość: hanys Koniec marzeń o darmowych autostradach A1 i A4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.10, 13:35
      Skończcie pie...szyć o hanysach i gorolach. Problem leży gdzie
      indziej. Autostradowe obwodnice powstaną lub już powstały wokół
      Wrocławia, Warszawy, Poznania, Krakowa. Również wokół Śląska. Wielu
      samorządowców czekało na te inwestycje ponieważ zgodnie z
      zapowiedziami miały to być odcinki darmowe. Dzięki nim ruch z miast
      miał się przenieść na obrzeża. Teraz ta banda złodziei z PO pod
      naciskiem firm, które będą pobierały opłaty za przejazdy wycofują
      się z tych obietnic. Niestety czy się to komuś podoba czy nie
      autostrady będą częściowo bezpłatne. Jeżeli ktoś przejeżdżał przez
      Katowice Aleją Górnośląską będącą częścią A4 wie o co chodzi. A
      teraz pytanie z innej beczki. Rozumiem, że cały problem z opłatami
      za autostrady wynika z braku pieniędzy na ich utrzymanie. W związku
      z tym mam pytanie. Czy ktoś policzył ile dziennie państwo traci na
      nie pobieraniu opłat za przejazd istniejącymi odcinkami autostrad ?
      Pieniądze na utrzymanie są tylko trzeba umieć odpowiednio rządzić a
      to Polakom wychodzi równie dobrze jak świniom podróże w kosmos....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka