mocten Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... 26.06.10, 00:25 "Mamy tylko mieszkania z odzysku, jak ktoś się wyprowadzi albo umrze - mówi Zientkowski" To czemu, ku..wa, nie wybudujesz nowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście ni IP: *.nyc.res.rr.com 26.06.10, 00:43 A co ten czlowiek to cudotworca? Jakie miasto teraz stac na budowe mieszkan w ilosciach hurtowych? Odpowiedz Link Zgłoś
papierowy_ksiezyc Re: Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście ni 26.06.10, 08:01 w sopocie wybudowali piekne osiedle komunalne. i była chryja, bo poczatkowo wiekszosc mieszkan urzednicy przyznali... samym sobie. nagle zbiednieli oni i ich rodziny :) na szczescie opinia publiczna byla czujna i afera wylazla na swiatlo dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
fakuju Re: Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście ni 26.06.10, 00:44 przecież o to walczyli nasi wielcy - wolność, swoboda i kapitalizm... komuna się skończyła i nie ma co rozpaczać..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Komuny już nie ma, a kapitalizmu jeszcze. IP: *.static.sdyl0430.digis.net 26.06.10, 01:15 I raczej nie będzie, bo to nie jest w interestie tych, którzy korzystają na pseudokapitalizmie dla wybranych. Kapitalizm to nie jest wtedy, Kolego Szanowny, kiedy to pan K. zatrudnia 50 tysięcy ludzi, pan G. trzyma w garści cały import gazu i ropy, a reszta zasuwa na etatach. Kapitalizm jest wtedy, gdy Ty czy ja możemy sobie łatwo założyć kilku- albo nawet jednoosobową firmę i żyć z niej. W Polsce nie możemy. Odpowiedz Link Zgłoś
no.to.mamy.problem pier* propaganda ... 26.06.10, 00:49 Co to znaczy "zanim ich najemca wyrzuci"? Umowa się kończy, właściciel też w końcu chciałby pomieszkać i to się nazywa wyrzucaniem? Powinien dać sprawę do sądu za obrazę i manipulacje faktami. Następne "bo jak ludzie słyszą: "dziecko chore", wynajdują tysiąc powodów, żeby wycofać się z najmu. Nie wiadomo dlaczego." No ku... jasne, że nie wiadomo dlaczego. Pewnie nie ma to nic wspólnego z faktem, że jeśli chcieliby właściciele później sami zamieszkać, to wynajduje się tysiąc powodów, dla których najemcy muszą zostać. Ot, znajdzie się nawet przeciąganie sprawy w sądach. I to zgodnie z lewem i sprawiedliwością. Piszcie więcej takich propagandowych artykułów, to ludzie w ogóle nie będą takim wynajmować, bo widzą jakie są później kłopoty. Bardzo chciałbym też pogratulować faktu posiadania w jednym czasie: jednego dziecka dwuletniego, jednego niemającego jeszcze roku i bycie w ciąży siedmiomiesięcznej z kolejnym. Bardzo odpowiedzialna i patriotyczna postawa, gdy nie ma się nawet własnego mieszkania, ani luksusu dużych pieniędzy na wynajem. Ja też bym chciał mieć co najmniej czwórkę dzieci, a najlepiej z dziesięć. Niestety nigdy do tego nie dojdzie. Nie stać mnie na takie wydatki, a nie pozwolę, żeby moje dzieci wychowywała ulica i więzienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JARO Re: pier* propaganda ... IP: *.elopole.bot.pl 26.06.10, 01:28 RACJA W 100% - ARTYKUŁ JEST MANIPULACJĄ NA UCZUCIACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: pier* propaganda ... IP: *.ip.gronet.pl 26.06.10, 07:31 Zgadzam sie z przedmówcą...mnie osobiście żal dzieciaków,ta pani jest zapewne katoliczką ...bo ja nie wyobrażam sobie by mieć ciężką i niepewną sytuację z mieszkaniem "i robić tyle dzieci ?" -co rok to prorok--dla mnie to jest nieodpowiedzialne!!!Skoro rodzice lubią się tak "kochać" to niech sie jakos zabezpieczają a nie tak jak w tej sytuacji-i co dzieciaczki mają teraz na ulicy mieszkać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Re: pier* propaganda ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 12:51 a ja jestem ciekawy co na to propagujący wielodzietność kościół katolicki ( specjalnie z małej litery) oraz partia polityczna Prawo i Sprawiedliwość idąca również w tym kierunku? Nie chciałbym być tendencyjny więc z przyjemnością wspomnę "głosy" Pana Marka Jurka , da coś na ta rodzinę ? Choć Parę groszy poprosimy, będą to dobrze wydane pieniądze ( zgodnie z linią partyjną ) a nie wyrzucane w błoto .... Panowie redaktorzy, dałoby sie zrobić wywiad z ww Panami ( Kaczyńki, Jurek, i ... znalazłoby się jeszcze kilku - mogę podrzucić nazwiska) i zapytać o KONKRETNIE mozliwość rozwiązania tego problemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Czy przesunięcia w kolejce to uczciwe? 26.06.10, 01:06 Skąd mamy wiedzieć, kto nie dostanie mieszkania komunalnego, jeśli im przyznają? Odpowiedz Link Zgłoś
papierowy_ksiezyc bo zdarzają się wyjątkowe sytuacje 26.06.10, 07:56 gdy trzeba poprostu ustapić ludziom w nagłej potrzebie. a czy ja się zgadzałem by z moich podatków pomagać powodzianom, co to ZNOWU zasępili miesiecznie kilka złych na ubezpiecznie, hę? ludzie, znowu puste slogany, solidarni, zjednoczeni - akurat - w Polsce Polak Polakowi wilkiem. Przypomina się modlitwa z dnia świra. Bardzo celne podsumowanie jednosci tego narodu., Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Re: bo zdarzają się wyjątkowe sytuacje 26.06.10, 21:22 tak, ale pytanie, czy akurat ci, a nie np. wyprzedzona przez nich rodzina z pięciomiesięcznymi trojaczkami albo poruszającym się na wózku dziadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy przesunięcia w kolejce to uczciwe? IP: *.microchip.net.pl 30.06.10, 23:00 menda społeczna...(pewnie jakiś urzędas) nie wiem czy wielu jest w takiej sytuacji w Tarnowskich Górach a ni jeden dzień nie chciał by być nikt w tej sytuacji mając w takim stanie dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 W czasie obrad Rady wisi pewnikiem krzyż!! 26.06.10, 01:32 Ochrona życia poczętego jest priorytetem!! Ale już tego życia w trakcie nie koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Porada urzednika FAIL IP: 202.69.8.* 26.06.10, 02:30 "- Nie ma eksmisji na bruk - m*wi Zientkowski, gdy przedstawiam mu sytuacj* G*rnych. To samo us*ysza*a pani Barbara: *e sprawa najpierw trafi do s*du, wi*c to troch* potrwa, zanim ich najemca wyrzuci." Hueh. Przy takiej poradzie urzednika to strach mieszkanie komus wynajmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdaczasu Ciekawe za jakim systemem finansów się opowiadają? 26.06.10, 03:05 Tak zwany "szary człowiek" głosuje w ponad 90% na socjalistów. Skoro wierzy,że po przymusowym odbiorze ponad połowy tego co wypracuje "państwo" da mu na to co będzie potrzebował to niech sobie z "państwem" rozmawia. Sam nie mam wiele, ale ktokolwiek głosował na UPR w wyborach parlamentarnych lub będzie na WiP może liczyć na mój prywatny datek. Reszta niech prosi socjalistów na których głosowała. Jeśli to wolnorynkowcy to niech podadzą numer konta, pierwszą wpłate będą mieli ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
studioh jakoś nie słyszę o nieterminowym płaceniu pensji 26.06.10, 04:10 setkom tysięcy urzędników. Państwo się wyżywi, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbgrot5@potimum.ne Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... IP: *.dyn.optonline.net 26.06.10, 04:13 Dla biednych ,chorych i niepelnosprawnych mieszkan nie ma,ale kasa,kamienice i hektary ziemi dla kosciola zawsze sie znajdzie.Oto sprawiedliwosc w ponoc katolickim kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha ale jak ktos da w lape kase to mieszkanie od razu IP: *.vs.shawcable.net 26.06.10, 06:32 sie znajdzie, skurczy.....ny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pulardos Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.10, 06:48 A gdzie ofiarni w swych wypasionych furach,moze oni pomoga za Bog zaplac ,w ostatecznosci pomodla sie za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 07:09 Niech pomagaja czarno-sukienkowi i nawiedzeni rydzole. Oni najwiecej pierd* o ochronie zycia poczetego, sa przeciwni anty-koncepcji i chca, zeby kobiety rodzily jak najwiecej dzieci. Bogaci sa, bo nawet na najwiekszym zad*upiu kosciolek to zawsze najbardziej wypasany budynek w okolicy. Niech teraz skur* pomagaja, ale pewno skonczy sie jak zwykle - czyli dra glosno ryje gdy nie trzeba, jednak gdy przyjdzie co do czego to maja wszystko w d*. Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Już w 2005 roku koalicja PIS i Samoobrona 26.06.10, 07:41 wybudowała 3 mln mieszkań ! I co następcy nie umią nimi zarządzać? Odpowiedz Link Zgłoś
politol59 Re: Już w 2005 roku koalicja PIS i Samoobrona 26.06.10, 11:18 No właśnie a Jarkacz opowiada teraz jak on b. kocha naród wolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumienie Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... IP: *.toya.net.pl 26.06.10, 08:49 Moze ma ktos liste mieszkan ,ktore przyznano znajomym naczelika i burmistrza ,ktorzy nie musieli spelniac zadnych warunkow. .Umiescie je na forum.Jak tacy ludzie moga pelnic tak odpowiedzialne funkcje.Oby was spotkalo takie nieszczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alboalboalbo Re: Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 10:05 Dlaczego ci nawiedzeni obrońcy życia poczętego nie organizują pikiet ani nie walczą o to właśnie życie - niepełnosprawnego dziecka, które może wkrótce zgasnąć bez właściwej opieki i odpowiednich warunków?????? Gdzie ci obłudni obrońcy tylko niektórych form życia ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xenia Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... IP: *.nsystem.pl 26.06.10, 10:16 A ja współczuję właścicielom wynajmującym mieszkania, którzy mimo zawartej umowy, nie mogą później pozbyć się lokatorów. To też jest chore i co raz częściej tacy lokatorzy wymuszają, straszą, że im się inny lokal należy, że się nie wyprowadzą, bo nie mają gdzie.. sorry, ale co go to obchodzi? Umowa zawarta, termin trwania ustalony i DO WIDZENIA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... IP: *.dzierzgon.mm.pl 26.06.10, 14:17 Tobie chyba bym sie obawiał powieżyć co kolwiek żyjącego ...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... IP: *.dzierzgon.mm.pl 26.06.10, 14:21 to nasze dzieci ... a Ty to chyba z próbówki jesteś ? i nie daj Bóg byś miał jakie kolwiek potomstwo .... Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... 26.06.10, 20:28 gdzie ten fanatyczny katolicyzm z zasadami ktore glosi kosciol ,w zlych Niemczech ale normalnym swiecie takie rodziny sa objete specjalna opieka a tu takie cudowne rasistowskie panstwo wedlug pogladow kosciola i Kaczynskiego ale jakby moglo to sam Kaczynski posylal by ich z blogoslawienstwem kosciola do obozow zaglady aby problem zniknol Odpowiedz Link Zgłoś
obiektnienawisci Re: Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście ni 28.06.10, 16:10 Czy anna22290 musi tak kłamać i bredzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wichura Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 21:22 Cóż,w PRL-u takie kryminalne łajdactwo byłoby nie do pomyślenia,no ale Polacy chcieli,podobno,wolnosci od "komuny",no to na bruk,na śmietnik i niech rodzice idą głosować na najgorszych z najgorszych.Kanalie są wolne i przy forsie,a prawa sa tylko dla swoich ibogatych.Chcieliscie takiej Polski. Macie ją.Ma was gdzieś.Faszyzm,katolicyzm,kapitalizm maja sie dobrze. I po co wam to było? WW POznaniu wisi sobie hitlerowska flaga ze swastyką. Tutejszy sołtys i jego ludzie nie kiwnęli palcem.Oto Polska własnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Górny Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... IP: *.146.52.16.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.06.10, 22:14 Witam wszystkich i dziękuje tym któży okazali na tym forum wrażliwość i serce a tym któży posądzali mnie o brak odpowiedzialnośći i bezmyślność musze sprostować NIE TŁUMACZYĆ choć pewnie nie zrozumieją bo z tego co piszą wnioskuje że to ludzie pozbawieni nie tylko serca ale także mózgu nikt nie ma prawa oceniać nikogo nie znając jego całej sytuacji Od czasu wypadku mojego Krzysia a mineły już dwa lata nie prosiłam o pomoc nikogo Radziłam sobie sama moja rodzina nie jest rodziną patologiczną wychowuje moje dzieci na wysokim poziomie jeśli chcecie oceniać to czytajcie uważnie Człowiek który wynajmuje mi mieszkanie to bardzo dobry człowiek takie mam o nim zdanie obustronnie wywiązujemy się z obowiązującej umowy Od 5 lat staramy się o mieszkanie w urzędzie miasta W lipcu tamtego roku pisałam do urzędu pismo z PROŚBĄ o przyspieszenie oczekiwania na mieszkanie ponieważ zdawałam sobie sprawe że kiedyś właścićel będzie chciał w nim mieszkać Kiedy w styczniu poprosił abyśmy za pół roku wyprowadziloi się z mieszkania odrazu zaczęłam działać Byłam u burmistrza jego zastępcy i naczelnika burmistrz chciał pomóc bo wtedy to ja PROSIŁAM w między czasie zamieściłam ogłoszenie w gazecie tarnogórskiej cytuje Poszukujemy połowy domu lub większego mieszkania do wynajęcia .Owszem dzwonili zainteresowani ale gdy prosiłam przy ewentualnym podpisaniu umowy o półroczne wypowiedzenie bo mam chore dzieckon sprawa stawała się nieaktualna do zeszłego tygodnia takie ogłoszenie było zamieszczane co tydzień dodatkowo rozwieszałam takie ogłoszenia .Krzysiu nie jest w żadnej fundacji ani nikt nide łoży na moje dzieci i nikt nie ma prawa sądzić że czegoś oczekuje od was My z mężem także płacimy podattki i mamy prawo walczyć o dobro swoich dzieci płacząc błagałam zastępce burmistrza żeby mi pomógła on doradził mi że mam czekać aż dojdzie do sprawy w sądzie za bardzo szanuje moją rodzine właścićela mieszkania i samą siebie .Jeśli chodzi o tpon że mam troje cudownych synów to prawda komuś może wydawać się to nieodpowiedzialne ale gdy poszłam po drugim dziecku po antykoncepcje oświadczył mi że nie ma takiej potrzeby ponieważ po ostatnich komplikacjach przy cesarce nie mam szans zajść w ciąże robiłam wymówki afery lekarzowi ale on tylko przepraszał i niczego nie był w stanie już zrobić a ja kocham moje dzieci i z perspektywy czasu jestem szczęśliwa że je mam .Przeszło rok opiekuje się śpiącym Krzysioem nie mam większego marzenia niż to aby się obudził Każdego dnia pamiętam o tym tragicznym wypadku o chwili kiedy mój synek umierał mi na rękach a ja wszystkimi siłami chciałam go uratować każdego dnia obarczam się winną tego wypadku a kązda łza nieprzespana noc i spojrzenie na moje chore dziecko jest karą nie do zniesienia.Niewiecie jaki strach przeżywam kiedy musze mu wymieniżć rurke albo też gdy zatka się peg ale radze sobie dbam o dzieci zapewniam im godziwy byt i rozwój swoich zainteresowań i tego życze temu kto mnie tak perfidnie osądzał na tym forum jest bardziej nieszczęśliwy ode mnie a wszystkim kochanym i życzliwym ludzią duża buźka Odpowiedz Link Zgłoś
tristesse11 Re: Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście ni 01.07.10, 03:47 Pani Barbaro, wierzę, że Krzyś się obudzi. Jest Pani dzielnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Górny Niepełnosprawne dziecko na bruk. W mieście nie ... IP: *.146.135.190.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.07.10, 15:53 Bardzo dziękuje a ja wierze w takich ludzi jak pan /pani pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaminski zbigniew niepełnosprawni na bruk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.06.11, 07:46 My tez mamy dwójke dzieci niepełnosprawnych i Miasto Malbork tez nie robi wyjatków wynajmujemy od 2 lat juz 4 mieszkanie zwracalismy sie do róznych instytucji o pomoc ale to było beskuteczne Pan vice burmistrz miasta Malborka traktuje takich ludzi jak śmieci bo jak można nazwac że ktos ma sie cieszyc ze ktos pracuje z chorym dzieckiem za darmo tak jak w moim przypatku daje sie mojej rodzinnie dodatkowy pokój o powierzchni 24 m obecnie jest tam 92m a rodzinna z dwojka chorych dzieci musi wynajmowac albo mieszkac na ulicy moim zdaniem to jest tylko dobra wola władz miejskich nad rozwiazaniem problemu takich osób jak my jak by posłowie zmienili prawo to dla naszych rodzin by było lepiej .Dzieci niepełnosprawne sa Panstwu niepotrzebne najlepiej jak by ich wszystkich zamknac w klatkach w jednym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś