Dodaj do ulubionych

Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do...

IP: *.toya.net.pl 27.06.10, 18:26
To w tym kraju sa legalne obozy pracy.Proponuje tatuowanie literki R-racownik wlasny Reala.A rzad mowi ,ze nie ma segregacji.
Obserwuj wątek
    • rabingoldblatt pokaz gdzie w konstytucji 27.06.10, 18:47
      napisane ze jest przymus pracy. Cos sie nie podoba to zawsze moga
      sie zwolnic a nie biadolic ze im tak zle i w ogole sa tacy strasznie
      zastraszeni. Przeciez wiekszosc spraw o tzw. mobbing to nic innego
      jak proba wymuszenia przez kiepskich pracownikow wyzszego
      wynagrodzenia. ida do dyrekcji i mowia ze ma im dac !!! ze strajkami
      juz pracodawcy potrafia sobie radzic wiec banda zachlannych obibokow
      zwanych pracownikami znalazla inne slowo klucz: mobbing.
      • Gość: nbjnbl Re: pokaz gdzie w konstytucji IP: *.238.69.5.ip.abpl.pl 27.06.10, 19:08
        a gdzie jest napisane że musisz jeść ?
      • Gość: Rafał Re: pokaz gdzie w konstytucji IP: *.chello.pl 27.06.10, 19:23
        rabingoldblatt napisał:

> napisane ze jest przymus pracy. Cos sie nie podoba to zawsze moga
        > sie zwolnic a nie biadolic ze im tak zle i w ogole sa tacy strasznie
        > zastraszeni. Przeciez wiekszosc spraw o tzw. mobbing to nic innego
        > jak proba wymuszenia przez kiepskich pracownikow wyzszego
        > wynagrodzenia. ida do dyrekcji i mowia ze ma im dac !!! ze strajkami
        > juz pracodawcy potrafia sobie radzic wiec banda zachlannych obibokow
        > zwanych pracownikami znalazla inne slowo klucz: mobbing.
        Sądzę, że jesteś bananowcem, który nie dość, że nie pracuje i nigdy nie pracował
        to jeszcze nawet nigdy nie prowadził firmy tylko żyje na utrzymaniu rodziców,
        albo dzieciakiem. Miejsce pracy to nie obóz koncentracyjny. Pracownik ma prawo
        wymagać szacunku. Firmę tworzy zespół a nie grupa jednostek. Jeżeli szef reaguje
        na niezadowolenie pracownika na zasadzie " nie podoba się? to tam są drzwi " to
        to jest dupa wołowa a nie szef. A może jesteś takim szefem..........
        • Gość: bezsens Re: pokaz gdzie w konstytucji IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.10, 21:53
          odnisłem przeciwne wrażenie - pracownik, z którego jest dupa wołowa
          nie powinien mieć pretensji, że go 'mobbingują' - tj wywierają na
          niego większą presję - ciągle patrząc na ręce, kontrolując etc.

Z drugiej strony - szef ma prawo być dupą wołową w oczach szarego
          pracownika, bo szary pracownik stoi niżej w hierarchii. A skoro w
          Polsce czegoś nie możemy mieć, to uwielbiamy daną rzecz mieszać z
          błotem.

Ciekawe co byś powiedział gdyby np. lekarz albo prawnik - podszedł do
          ciebie w tak olewacki sposób - niczego nie sprawdził, bo szef nie
          patrzy, niczego nie wykonał na czas bo nie ma pośpiechu, a klient
          przecież nie ucieknie. No jestem bardzo ciekawy twojej
          'psoogrodniczej' reakcji.

Sam prowadzę firmę, mam 3 pracowników. Staram się o firmę dbać, a
          pracowników mieć 'sprawnych' - to znaczy - mają sumiennie wykonywać
          swoje obowiązki. I rzeczywiście, jak mi się trafi jakiś chlejus,
          obibok czy inny wyzyskiwacz - wywalam bez cienia wyrzutów sumienia.
          Trzeba się nauczyć, że ciężką pracą można do czegoś dojść. Niestety
          zarówno pokolenie PRLu tego nie rozumie jak również nie rozumie tego
          najmłodsze na rynku pokolenie wychowane w myśl amnezji
          giertychowskiej i bezstresowo. Najlepsi pracownicy to ci, którzy
          zaczynali pracować około 12-8 lat temu. To są ludzie, którzy wiedzą
          jak należy pracować (oczywiście mogą nie być przeszkoleni w danej
          dziedzinie, ale po szkoleniu są dużo wydajniejsi, niż np. człowiek co
          z takiego zakresu niedawno studia skończył.

Warto poznać się z rzeczywistością. Najlepiej nie od d*py strony.
          • Gość: gość "ciężką pracą można do czegoś dojść" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.10, 22:35
            To powiedzenie w ustach polskich prywatnych pracodawców znaczy tyle samo co
            bardzo podobnie brzmiacy napis nad brama w Oświecimiu. Za płacę minimalną
            daleko nie zajdziesz. Polski prywatny pracodawca w większości oczekuje aby
            pracownik wypruł z siebie flaki za kilka złotych.
            Cytat z tytułu który powstał w twojej głowie świadczy o tym że nie róznisz się
            od kadry kierowniczej z wzmiankowanego obozu - masz takie same zasady. Też
            potrafili pouczać o jakości pracy i nie mówili o zapłacie .
      • Gość: artur Re: pokaz gdzie w konstytucji IP: 192.165.213.* 27.06.10, 19:25
        zwolnic? jasne gdyby byla mozliwosc zatrudnienia gdzies indziej
      • 2marcus Re: pokaz gdzie w konstytucji 27.06.10, 19:29
        Zgadzam się w 100% z
        "rabingoldblatt", jak komuś nie odpowiada niech się zwolni. Komunistyczne
        myślenie wieczne żywe...
        • Gość: Rafał Re: pokaz gdzie w konstytucji IP: *.chello.pl 27.06.10, 19:43
          2marcus napisał:

> Zgadzam się w 100% z
          > "rabingoldblatt", jak komuś nie odpowiada niech się zwolni. Komunistyczne
          > myślenie wieczne żywe...

Życzę Ci, żeby życie Cię zmusiło do pracy u niuczciwego szefa aż do emerytury.
      • Gość: koks Re: pokaz gdzie w konstytucji IP: 85.222.87.* 27.06.10, 21:44
        a ja zycze ci, zeby jadac na saksy na studenckie zbieranie truskawek
        jak dorosniesz zakonczyly sie ostrym rznieciem w burdelu.
        • Gość: koks Re: pokaz gdzie w konstytucji IP: 85.222.87.* 27.06.10, 21:45
          oczywiscie do rabingoldblatt
        • Gość: Eeeeeeeee Re: pokaz gdzie w konstytucji IP: *.dabnet.pl 15.07.10, 19:29
          Toś pokazoł klasę!
      • Gość: zibi Re: pokaz gdzie w konstytucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 22:46
        PAJACU! Prawdopodobnie sam jesteś szefem, czyli jednym z tych
        meneli, którzy wkręcili się do rządzenia bo niczego nie potrafią.
        Przez ostatnie 15 lat nie spotkałam uczciwej firmy w tym kraju (i
        nie mam na myśli tutaj zarobków tylko kodeks pracy, warunki BHP itp.)
        Więc zamknij ryj kanalio bo mam dość takich cwaniaków i powiem ci że
        jak PIP bierze w łapę i udaje że wszystko jest OK to sama załatwiam
        sprawę z chamami w równie chamski sposób. Daj namiar na siebie to
        się przekonasz cwaniaczku.
      • Gość: kia stuknij się w łęb rabingoldblatt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 23:21
        myślisz że ludzie tam pracują bo jest tak fajnie. Nie , oni tam pracują bo muszą
        , nie mają wyjścia, bo nie ma pracy gdzie indziej, bo nie mają odpowiednich
        kwalifikacji, bo są po pięćdziesiątce i trudno im znaleźć inną pracę. żyjesz
        sobie pewnie w jakimś luksusowym świecie i nie wiesz co to prawdzie problemy.
      • Gość: LOJZ Re: pokaz gdzie w konstytucji IP: *.ferrumzks.eu 28.06.10, 11:07
        PO PROSTU IDIOTA
      • Gość: ... Re: pokaz gdzie w konstytucji IP: *.cable.smsnet.pl 28.06.10, 14:23
        rabingoldblatt napisał:

> napisane ze jest przymus pracy. Cos sie nie podoba to zawsze moga
        > sie zwolnic a nie biadolic ze im tak zle i w ogole sa tacy strasznie
        > zastraszeni. Przeciez wiekszosc spraw o tzw. mobbing to nic innego
        > jak proba wymuszenia przez kiepskich pracownikow wyzszego
        > wynagrodzenia. ida do dyrekcji i mowia ze ma im dac !!! ze strajkami
        > juz pracodawcy potrafia sobie radzic wiec banda zachlannych obibokow
        > zwanych pracownikami znalazla inne slowo klucz: mobbing.

Jak ojciec pedofil córkę gwałci a ta ma poczucie winy to może się przecież
        wyprowadzić, taki w skutkach ma twój tok rozumowania konsekwencje. Czyli niet
        probliem.
    • Gość: szf Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.icpnet.pl 27.06.10, 18:54
      Ludzie zwalniajcie się z tego syfu zamiast narzekać.
    • kibic_rudego A za co kasę bierze Styropian z PiP? 27.06.10, 19:15

Mamy za dużo darmozjadów: PiP, IPN, wszelcy rzecznicy, Samorządy itp.
      • Gość: zzz Re: A za co kasę bierze Styropian z PiP? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 20:30
        a o PIP wiemy tydzień wcześniej , nigdy nie pytają pracownika tylko walą na
        góre do dyrekcji , drobny mandacik gdzieś i dość. I udają że ok . A wystarczy
        wiedzieć co porównać jakie papiery. a poco ? pracownik niema .
    • Gość: GB Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: 92.29.32.* 27.06.10, 19:53
      To jest bullying a nie mobbing.
    • Gość: Pracownik marketu Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 20:27
      Zapewne wielu ludzi pracuje tam od kilku lat. Tylko dlatego że trafiła się
      nawiedzona karierowiczka teraz mają się zwalniać i zmieniać swoje życie. W
      imię czego?? Trzeba głośno o tym mówić i dyrekcja regionu wywali kobite na
      zbity pysk, żeby nie robić negatywnego szumu wokół sieci.
    • Gość: henius Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.chello.pl 27.06.10, 20:55
      fcuk real. tylko tesco
    • Gość: ade Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.toya.net.pl 27.06.10, 21:08
      Badzmy solidarni.BOJKOT REALA>
    • Gość: surprise Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 21:31
      No nie ma to jak rzetelne dziennikarstwo. A jakiś punkt widzenia
      drugiej strony? Za co cwaniaczka na zbity pysk wyrzucono?
      Sterta pomówień i tyle.
    • Gość: ryvka Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.icpnet.pl 27.06.10, 21:40
      Witam,
      W ten cudowny sposob zmieniam sklep w ktorym bede kupowala... zawsze do reala
      w Poznaniu jezdzilam (bo najblizej) ale jesli oni w ten sposob pracownikow
      traktuja to wybiore inne sklepy..
      • Gość: Anna Re: Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić IP: *.multi-play.net.pl 27.06.10, 22:24
        Bądźmy SOLIDARNI z tymi pracownikami i nie kupujmy w sklepach REALU w całej
        Polsce, może to pomoże.
    • jarospa tak wygląda solidarność społeczna PO!!!!! 27.06.10, 21:40
      tak wygląda solidarność społeczna PO!!!!!no i
      Bronisłąwa:))))wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Polacy.....
      • Gość: ad Re: tak wygląda solidarność społeczna PO!!!!! IP: *.jmdi.pl 27.06.10, 22:19
        to miało być chyba do Pis-u oni tam w pakt z związkiem Solidarność
        weszli,który zamiast bronić pracowników robi polityke z Pisem!!!
    • Gość: tolek Zyski z Realu idą m.in. na Real Madryt !!! IP: *.chello.pl 27.06.10, 22:04
    • Gość: je Pko bp sa to dopiero mobbing IP: *.rawamaz.mm.pl 27.06.10, 22:09
      Może ktoś by się zainteresował mobbingiem w PKO BP SA
      • Gość: Anna Re: Pko bp sa to dopiero mobbing IP: *.multi-play.net.pl 27.06.10, 22:27
        Zainteresujcie jakiegoś dziennikarza, może coś ponagrywajcie ...
    • Gość: Dirty Harry Gdzie mieszka ta suka ? IP: *.icpnet.pl 27.06.10, 22:14
      Dajcie jakies namiary, bedziemy z kumplami w poblizu to podjedziemy .
    • ulanzalasem Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... 27.06.10, 22:57
      Gość portalu: kunta -kinte napisał(a):
      > To w tym kraju sa legalne obozy pracy.Proponuje tatuowanie literki R-racownik wlasny Reala.A rzad mowi ,ze nie ma segregacji.

Ale przecież o tym mówi Balcerowicz i jeszcze śmie twierdzić, że jest Polakom za dobrze... xD
      • Gość: paker kapitalizm=kto silniejszy ten ma racje! IP: *.e-wro.net.pl 27.06.10, 23:23
        kapitalizm i liberalizm jest ok, tylko musicie wiedziec jedno.
        Jesteś słaby, to wypadasz z gry!
        Dlatego mnie jeszcze nikt nie zaatakował w takim obozie pracy i w
        żadnym miejscu pracy!
        A wiecie dlaczego?
        3 razy w tygodniu siłownia plus odpowiednia dieta , raz w
        tygodniu trening krav-maga.

I od razu mówie...JAK JESTEM ZAATAKOWANY LEJE KAŻDEGO PO RÓWNO :
        KOBIETE , DZIECKO, STARCA, PROFESORA CZY MENELA!

Sprawa prosta -zaryzykowałeś i mnie zaatakowałeś , to teraz albo
        masz wystarczająco dużo siły i WIEDZY jak walczyć, albo wbiję cie w
        ziemie! Zostanie z ciebie czerwona plama na asfalcie!
        • Gość: play oszuści Re: kapitalizm=kto silniejszy ten ma racje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 07:26
          paker i co obudziłeś się już ? ty środku z kapusty
          • Gość: ... Re: kapitalizm=kto silniejszy ten ma racje! IP: *.cable.smsnet.pl 28.06.10, 14:33
            Nastek zaczął na pakernię chodzić to mu hormony buzują:)
    • Gość: xxx Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 09:14
      Ochrona dobrego imienia ZNIESŁAWIENIE: Kto pomawia inną osobę, grupę osób,
      instytucję, osobę prawną o postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją
      w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego
      stanowiska, zawodu, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
      więzienia do roku. Jeżeli ww. czynu dopuszczono się w mediach, kara więzienia
      może sięgać 2 lat (art. 212 kodeksu karnego).
    • Gość: xxx Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 09:14
      © Jupiterimages Sąd: chroniony adres IP Adres IP należy do zbioru danych osobowych
      i administratorzy stron internetowych powinni go udostępniać osobom, które
      chcą się domagać ochrony swych naruszonych dóbr osobistych - orzekł Wojewódzki
      Sąd Administracyjny w Warszawie.
    • Gość: zzz Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 09:30
      Jednak to prawda . nailepiej jednak jest zastraszać swych pracowników .
      widocznie taki styl pracy i podejścia do pracowników . czyje jest na to
      przyzwolenie? gdzie instytucje powolane do ochrony pracowników? związki? Też
      zastraszone?
    • Gość: a Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 09:50
      Witam, jestem w bardzo podobnej sytuacji, przez 5 lat byłam torturowana przez
      moje szefostwo, byłam szykanowana, wiecznie naganiana do pracy, wiecznie
      wytykano mi błedy mimo wykształcenia i wieloletniego doświadczenia dla nich
      byłam głupią i prymitywną istotą o czym uświadamiali mnie każdego dnia. Po tym
      całym horrorze, a było to 2 lata temu, nie mogę do siebie dojść, mam depresję,
      stany lękowe, a moja samoocena jest tak niska ze nawet nie próbuję znaleźć
      innej pracy. Dlatego apeluję do Was ofiar mobbingu, żebyście w porę reagowali
      bo inaczej skończycie tak jak ja - jak wrak człowieka.
    • Gość: zb Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 09:55
      OPISANE PRZEZ WAS SYTUACJE WCALE MNIE NIE SZOKUJĄ BO RÓWNIEŻ JAK WY WSZYSCY
      SPOTKAŁAM SIĘ W MOJEJ PRACY Z MOBBINGIEM,TYLKO JA SIĘ NIE DAŁAM PONIŻAĆ SWOJEJ
      KIEROWNICZCE KTÓRA NIĄ W OGÓLE NIE POWINNA BYĆ,ALE TO JUŻ INNA SPRAWA.ZOSTAŁAM
      ZWOLNIONA DLATEGO ŻE WALCZYŁAM O SWOJE,ALE NIESTETY W NIKIM NIE MIAŁAM
      POPARCIA TO SKOŃCZYŁO SIĘ WŁAŚNIE ZWOLNIENIEM.TERAZ ZAMIERZAM NAPISAĆ O
      WSZYSTKIM CO SIĘ DZIEJE W TEJ CHOREJ FIRMIE NIECH SZEFOSTWO WIE ŻE JEŚLI NIC
      NIE ZROBI Z KIEROWNIKIEM TO POZWĘ JĄ O MOBBING.TRZYMAJCIE KCIUKI:))
    • Gość: wsad Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: 212.160.172.* 28.06.10, 13:02
      Kłótnie tutaj jak w sejmie! Rozumiem szefostwo Reala, które próbuje ratować
      ledwo trzymający się sklep. Po latach prosperity, w samych Mysłowicach urosło
      kilka nowych, lepiej zaopatrzonych i tańszych sklepów, do tego przestali
      przyjeżdżać mieszkańcy Jaworzna, którzy wybrali swojego Kauflanda, a jak chcą
      do Reala, to wolą jechać na 3 stawy do Katowic, bo i dojazd szybszy i wybór
      większy, bo sklep dużo lepiej prowadzony. Niestety na takie zmiany w otoczeniu
      biznesowych szefostwo sklepu reagowało obniżaniem kosztów, co wiązało się z
      coraz gorszą obsługą, coraz słabszym wyborem towarów, więc w konsekwencji
      coraz mniejszą liczbą klientów i kółko się zamykało. Władze firmy, co logiczne
      postanowiły zmienić szefa całego bałaganu i przysłano młodą, gniewną, z
      pomysłami i... powstał konflikt. Od pracowników zaczęto więcej wymagać, co w
      oczywisty sposób wzbudziło ich niezadowolenie, zwłaszcza, że z wielu sprawom
      nie mogą sprostać, a szefostwo sklepu by osiągnąć zakładane wyniki zaczęło
      wymagać jeszcze więcej i oczywiście oskarżać załogę, że nie działają tak jak
      zakładano i oni są winni niepowodzeniu dobrego planu
    • Gość: jack 89 Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.chello.pl 28.06.10, 20:02
      kogo to interesuje co dzieje się w sklepach? Zarząd jest zadowolony bo sklep
      ma dyrektora. Cisną juz jak mogą. Likwidują stanowiska kierownik
      administarcji, księgowa, dekorator... a praca tych ludzi to sie sama robi.
      Stanowisko zlikwidowane ale obowiązki przejmuje ktoś inny - niestety bez
      wzrostu wynagrodzenia.
    • Gość: aa Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 20:20

~dyna 45
      2010-06-28, 19:52
      (83.242.8*)
      w 1055 w zeszłym roku też był mobinng i nikt nie miał odwagi o tym głośno
      mówić, tam to się działo a tu w Mysłowicach trochę więcej się wymaga od
      pracowników i już protestują.Pracownicy sami są sobie winni, są leniami i nie
      umieją rzetelnie pracować. Nauczyli się za poprzedniego dyrektora,że w pracy
      jest loozblues.
    • Gość: bb Mobbing w Realu? Ludzie boją się przychodzić do... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 20:21
      ~dyna 45 ile z tego masz , trochę się wymaga? A jeśli chodzi o poprzednich
      dyrektorów to też wymagali ale mieli ludzkie cechy . A ty to chyba z kręgu
      kierownictwa? Niema nic gorszego jak awansować nie przez wiedzę
      a w inny sposób! Zawsze jest tak in mniej wart człowiek tym wyższe ma o sobie
      mniemanie. A jeśli już ubliżasz tym co pracują fizycznie to pamiętaj że oni
      pracują na takie 0 jak ty. Życzę dalszych awansów jak jesteś jeszcze młoda.
      Kariera stoi otworem. W ss zawsze byś znalazła miejsce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka