Dodaj do ulubionych

Ślönski hajmat

21.03.04, 00:03
Pieröna ..........

obejrzoł żech se dzisio kieryś tam roz "szösty zmysł", sztyjc na okröngło leci mi "My Immortal", leja w siebie kieregoś Heinekena i tak se rozmyślöm

czym do mie je tyn möj nieszczynsny Ślönski hajmat, z czym mie sie kojarzi

wtynczos spöminöm se starka mojigo kamrata. Pamiyntöm jak za łebka cało czylotka lotała po krzipopach, spinała sie po strömach, roztomańtych murkach, płotach, nurkowała w krzökach itp. itd. Fotry były w robocie, mamy warzyły w chałupach obiod abo robiyły coś inkszego. Ale nas dycki na oku miała starka od mojigo kömpla. Pamiyntöm jöm do dzisio. Czorno szatka, bryle na nosie. Siedziała przed chałupöm, rzykała i dowała na nas pozör. Nojbardzi jednako spöminöm se, jak mieli my już z tego lotanio jynzyki wywalöne na wiyrch, cali my byli spocyni i czerwjöni. Wtynczos starka nas wołała i szli my ku ni. A ona miała pełny ajmer zimne wody, prosto ze studnie, i z tego ajmra dowała sie nöm napić. Nabiyrała te wody abo do szolki, abo do kielnie i kożdy piył aż uż niy umioł. Do dzisio pamiyntöm jak ta woda szmakowała .......

spömino mi sie tyż möj starzik, kiery dycki woziył nas traktorkiym na pole. Pamiyntöm jak siedzieli my kiedyś s nim na werandzie. Szło ku burzy. Starzik siedzioł na ryczce, czyściył silnik s traktorka i pokazywoł nöm roztomańte chmury ......

tak było za łebka. S tym nojbardzi kojarzi mi sie Ślönsk. To je möj Ślönski hajmat, nojbardzi ślönsko jego czynść - starzi ludzie kierych uż ni ma, ale kierzi durch bydöm w moji pamiynci - i beztroski czasy małych wandrusöw .....
Obserwuj wątek
    • stefan_ems Re: Ślönski hajmat 21.03.04, 00:07
      I nie śmiyj ło tym zapomnieć!

Glück auf!
      • Gość: harc mistrz Re: Ślönski hajmat IP: 62.233.241.* 21.03.04, 11:36
        Wszyscy mamy takie wspomnienia dzieciństwa i nosimy je w sobie.
        Pamiętamy miejsca i ludzi, których już nie ma...
        • Gość: filipus Ślönski hajmat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 13:26
          Kaj sie podzioli niykjere?
          Pojakymu muszóm być uod Nos tak daleko?

Przeca niy wszyske poumjyrauy!

Bez to teroski po blisku niy ma z kym poszwandrać, poszwargolić.

"Zibyn Gamslajn" posuchać, "Szmetterling" - zaśpjywać Dziejciu.

Fajfka Óupowi wyklupać, filipusów nastrugać, coby Mu sie dobrze przipolauo ...
          • Gość: Hanys Re: Ślönski hajmat IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.04, 13:40
            Piyrwyj sam modym trocha o filipusie bys pedziol.
            • Gość: filipus Ślönski hajmat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 14:38

A co? Już niykjerzi niy wjedzóm co to je filipus?

Filipuse sie robjouo ze drewjynka. Ciupauo sie je siykjyróm, abo tajlowauo
              nożym, podwjel niy bóuy ciyńke tak, iże przelazowauy bez dziurki we zapartych
              żeleźniokowych dźwjyrkach.
              Tóm sposobóm bez ich uotwjyranio, Óupa móg sie zapolić filipus, a uode niego
              przipolić fajfka.

Filipuse bóuy tyrz pjyrszóm po gazycie uozpoukom, kjero sie na nia kuaduo przi
              skuodaniu uognia we pjecu czy żeleźnioku. Dziepjyro jak zie filipuse hajcuy,
              dokuodauo sie na nie drewjynka, a na wjyrch - wóngel.

Jejich mjejscym bóu kraj pjecowy blachy uode ściany z kachli, kaj sie suszóuy,
              coby bóuy pragliwe na uogyń jak żywiczne szczapy. Niykjej, śnich to tyrz uóne
              bóuy robjóne.
      • starzik Re: Ślönski hajmat 21.03.04, 20:48
        stefan_ems napisał:

> I nie śmiyj ło tym zapomnieć!

Stefan, jo byda pamiyntoł, yno że wiecznie żył niy byda ......

Trza zrobiyć wszystko, co by razym z ludziami niy umiyroł nasz Ślönsk
        • Gość: Ślönski Re: Ślönski hamjat IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.04, 21:09

ale tygo heinekena to uodstow bo fanzolic zaczynosz
        • stefan_ems Re: Ślönski hajmat 21.03.04, 21:16
          starzik napisała:

> Stefan, jo byda pamiyntoł, yno że wiecznie żył niy byda ......
          >
          > Trza zrobiyć wszystko, co by razym z ludziami niy umiyroł nasz Ślönsk

Starzik! Nie starejcie sie!
          Ostatnie lata wydarzeń na Śląsku pozwalają pozytywnie patrzeć w przyszłość!
          Pyrsk!
          • starzik Re: Ślönski hajmat 21.03.04, 21:38
            stefan_ems napisał:

> Starzik! Nie starejcie sie!
            > Ostatnie lata wydarzeń na Śląsku pozwalają pozytywnie patrzeć w przyszłość!
            > Pyrsk!

Obyś mioł recht

Pyrsk !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka