Dodaj do ulubionych

Pilnuj swojej karty kredytowej! Gangi je kopiują

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 22:57
Ludzie korzystajacy z różnych bankomatów, w różnych miejscach. Ludzie zabiegani. Starsi. Słabiej widzący itd. Mają zauważyć coś co wystaje kilka milimetrów, albo miniatórową kamerę lub coś nietypowego w urządzeniu, które widzi się raz na kilkanaście dni przez 1 minutę.
Wspaniała rada.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Pilnuj swojej karty kredytowej! Gangi je kopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 07:18
      ...a może by tak pokazała policja w dużym i mniejszym powiększeniu jak takie
      nakładki(?) wyglądają- by ludzie mogli wiedzieć i widzieć coś więcej.
      • jojosto Re: Pilnuj swojej karty kredytowej! Gangi je kopi 08.08.10, 08:16
        prosze bardzo, tak to wyglada
        www.wykop.pl/ramka/133041/bankomaty-nie-daj-sie-okrasc-zdjecia/
    • Gość: Max Pilnuj swojej karty kredytowej! Gangi je kopiują IP: *.chello.pl 08.08.10, 07:38
      Ufff... jak to dobrze, że mam debetówkę a nie kredytową. Mogę spać spokojnie.
      • Gość: kris Re: Pilnuj swojej karty kredytowej! Gangi je kopi IP: *.sileman.net.pl 08.08.10, 18:12
        a co, masz puste konto zawsze?debetowki od kredytowek pod wzgledem
        technologicznym prawie sie nie roznia.
        • thorgal_aegirsson Re: Pilnuj swojej karty kredytowej! Gangi je kopi 08.08.10, 19:48
          Gość portalu: kris napisał(a):

> a co, masz puste konto zawsze?debetowki od kredytowek pod wzgledem
          > technologicznym prawie sie nie roznia.

A Ty nie łapiesz ironii? Nie każda karta bankomatowa/płatnicza jest kartą
          kredytową. Z tekstu wynika co innego. Zaś skopiować można każdą. Capisci?
    • Gość: kris chipy IP: *.sileman.net.pl 08.08.10, 18:16
      i co z tego, ze chipy beda montowane we wszystkich kartach, skoro nadal sa tam
      tez montowane paski magnetyczne dzieki ktorym moze dojsc do takiego prcederu?
    • Gość: praktyk Ja zawsze zapisuję PIN na karcie. Markerem. IP: *.chello.pl 12.09.10, 22:44
      Zapisuję drobnymi cyframi gdzieś w rogu karty. W miarę niewyraźnie, aby niektóre cyfry były wątpliwe i mogły być odczytane w dwojaki sposób: np. 3 lub 8, 1 lub 7, 6 lub 8. Oczywiście to nie jest mój PIN, a wychodzę z założenia, że jak ktoś ją znajdzie lub ukradnie, i będzie chciał jej użyć, to skusi się i wprowadzi ten PIN. I już ma jedną szansę mniej. Być może nawet spróbuje kilku kombinacji, a wtedy wzrasta szansa, że bankomat ją wessie. Dlatego zdecydowanie polecam wpisywanie na kartę PIN-u (zmyślonego).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka