Dodaj do ulubionych

Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrkiem...

• Gość: Katowiczanin Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki IP: *.chello.pl 04.10.10, 22:43
      Panie Maćku pełny szacunek za ten artykuł.
    • az555 obecny-mały obiekt ,ma magię ,bo jest 04.10.10, 23:12
      wypełniony.Gdyby to był stadion 25 tysięczny pustki raziłyby bardziej niż proponowana ,architektura" . Krótko wielkość TAK,wygląd,,NIE"
    • Gość: Radny Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrkiem... IP: 83.143.102.* 04.10.10, 23:14
      To jest największa kompromitacja tego człowieka tak gó...anego projektu jeszcze nie widziałem stadion w stolicy Górnego Śląska na 17 tyś miejsc u naszych sąsiadów za Odrą budują lodowiska na tylu kibiców.Ludzie kończmy z tą farsą z tym chorym prezydentem jego najbliższą współpracownicą Siejną(taki stadion to możecie postawić waszej Podlesiance)co niszczy sport w Katowicach. Mam głęboką wiarę że to potrwa jeszcze max dwa miesiące a potem jazda z tymi wszystkimi palantami Wąsala, Bojaronem , Walągiem , Witkiem ,Kajzerkową, Cyganem i wieloma innymi co przyczyniają się do upadku sportu w tym mieście dla nich się liczy tylko ich posadka ciepły stołeczek i co miesiąc 6-8tyś zł na konto a resztę mają w głębokim poważaniu ale już niedługo chamy
    • Gość: ...K-ce Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrkiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 23:42
      To juz ostatni dzwonek! nie pozwolmy wybudowac takiego g... w Katowicach! Projekt uszoka to mozna co najwyzej na Rozwoju postawic.
      Jeszcze rozumie gdyby ten stadion kosztowal z 30mln... to faktycznie jak na ta cene bylby niezly, ale za ponad 100mln?! nie mozemy dac sobie wcisnac ..."tego czegos"!

Juz pomijajac fakt, ze stolica wojewodztwa musi gonic pod kazdym wzgledem inne miasta (Krakow, Poznan, Wroclaw, Gdansk, Warszawa... a teraz rowniez Bialystok, Lubin, Kielce i dlugo by wymieniac.... obawiam sie, ze po jeszcze jednej kadencji rzadow uszoka i bedziemy musieli w rozwoju gonic Wloszczowa i Pierdziszowice Wielkie... ;/

Jak mozna ubiegac sie o miano Europejskiej Stolicy Kultury bez stadionu, basenu i upadajacym sportem?! Sport to rowniez czesc kultury! Dlaczego nie mozna miec stadionu, ktorym mozna sie chwalic w calej Polsce i nie wstydzic sie w Europie?!

Wystarczy spojrzec na Poznan jeszcze nie tak dawno chodzilo tam na mecze nie liczacego sie wtedy Lecha po kilka tysiecy kibicow, a teraz? Kilkadziesiat tysiecy widzow, prezny klub i nowoczesny stadion pokazujacy sie z dobrej strony w Europie i promujacy Poznan... Obysmy doczekali takich czasow w Katowicach! bo wierze, ze stac GieKSe i nas, mieszkancow Katowic (jak i mieszkancow sasiednich miast) na wyprzedzenie Poznania!
    • Gość: Rece opadaja Uszok powinien obejrzec projekty IP: 80.84.1.* 05.10.10, 01:54
      Stadionow budowanych w innych miastach. I nie mowie tu juz tylko o stolicy, Gdansku, Wrocku, Krakowie (2 stadiony) czy Poznaniu ale i Bialymstoku, Lubinie, Zabrzu ... Tychach., itd.

Wszystkie te miasta maja/beda mialy stadiony ktore beda ich wizytowkami w kraju i za granica.

Jak Uszok uprze sie by zbudowac ten cyrk to na zawsze zostanie juz tylko clownem.
    • Gość: wyborca Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrkiem... IP: *.chello.pl 05.10.10, 03:47
      Opublikowanie tej wizualizacji to nic innego jak kiełbasa wyborcza. Uszok chcąc zbyć ewentualne protesty bądź co bądź głośnej i medialnej grupy wyborców jakimi są kibice być może liczył że łykną oni ten projekt na zasadzie "lepiej takie coś niż nic". Argumentacja że na meczach ligowych obecnie jest słaba frekwencja to totalnie debilne wytłumaczenie. Ten projekt to szczyt minimalizmu w chęci odhaczenia tematu stadionu w mieście. W każdym dużym ośrodku miejskim takie obiekty jak ratusz, muzeum, teatr, hala sportowa czy stadion właśnie oddają charakter tego miasta. W Katowicach stolicy największego ośrodka metropolitarnego w Polsce stadion powinien być czymś co budzi podziw. Czymś co nie tylko w dniu meczu ale i na co dzień przyciąga ludzi jak do ośrodka kulturalno - sportowego. Biorąc pod uwagę że położenie stadionu w parku WPKiW gdzie w każdą niedzielę przyjeżdża i usiłuje zaparkować setki jak nie tysiące samochodów wybudowanie takiego stadionu to szczyt ignorancji i trwonienia pieniędzy. Oby więcej takich artykółów w mediach bo jeszcze jest szansa na zmianę planów tej bandy ignorantów i amatorów.
    • Gość: Olkusz Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrkiem... IP: *.chello.pl 05.10.10, 04:41
      Racja racja i jeszcze raz racja!! Ta wizualizacja to jakaś kpina za tak duże pieniędze!! Przeciez istniej wiele sposobów na dodatkowe dofinansowanie przy o wiele mniejszym wkładzie własnym. Taki kurnik może powstać np: w Gliwicach nie Katowicach. Kpina i żart Panie Uszok
    • Gość: tauzen Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrkiem... IP: 195.149.64.* 05.10.10, 07:20
      Nieszanowny "sołtysie uszok" pragnę poinformować że za nic w świecie nie otrzyma pan mojego głosu w wyborach. Zresztą ani mojego ani nikogo z mojego otoczenia, ponieważ to co dzieje się w Katowicach to jest jakieś nieporozumienie. Brak krytej pływalni z prawdziwego zdarzenia,brak rynku (który buduje już pan 2 kadencje), przejęcie stadionu trwa już pięć lat. Projekt stadionu to podrzędny badziew. Weź pan się juz pakuj z tego Urzędu. PIOTR USZOK MUSI ODEJŚĆ !!!!!!!
      • gotrak Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki 05.10.10, 08:04
        Nic dodać, nic ująć - miarka się przebrała. Może to i dobrze, że przez te 12 lat nie zdołał niczego pobudować, już same te brukowane chodniki powinny wystarczyć. Kompletny brak wyobraźni.
    • Gość: Gorol Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrkiem... IP: *.centertel.pl 05.10.10, 07:46
      Prawda jest taka, ze kibice gieksy powinni calowac uszoka po stopach, ze chce na to wydac chocby 3 grosze. Kluby powinny zarabiac na siebie a nie czekac na miejska kase, by potem sprzedawac mecze I miec takich kibicow, gdzie starch do autobusu wejsc jak jada na mecz.
      A ten wyglad to Kur... Cokolwiek ten uszok zrobi bedzie zle. A takie artykuly jakiegos blauta srauta powinny byc karane za takie "mnie sie wydaje". Na forum, na blogach I innych gownach mozna sob take rzeczy pisac a nie jako artykul. Podsumowujac: Ida wybory a wyborcza ma swojego kandydata!
      • Gość: Katowiczanin Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 08:03
        Tak Gorol głosuj na Uszatego ślepcu.
      • gotrak Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki 05.10.10, 08:07
        Tak Panie, i tym kandydatem nie jest Piotr Uszok
      • Gość: xyz Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki IP: 94.229.83.* 05.10.10, 10:29
        a ty skąd jesteś? bo, że spoza Śląska to już wiemy (chyba, że jesteś przyjezdny i wielce na ten Śląsk narzekasz, mimo, że cię żywi). chętnie się dowiem, gdzie są tacy kulturalni kibice
    • Gość: Mike1970 Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrkiem... IP: *.airproducts.com 05.10.10, 09:11
      Jaki by stadion nie był to i TAK KIBOLE WYRWIĄ KRZESEŁKA przy najbliższej okazji. TAKI STADION W ZUPEŁNOŚCI WYSTARCZY DLA GARSTKI KIBICÓW, którzy jeszcze chodzą na PRZEPŁACONE MECZE i myślą, że rezultat jest wynikiem gry pseudo piłkarzy. Wielkość odpowiednia, bo i tak kilometr dalej będzie duży nie wykorzystany stadion. NIE DAJMY SIĘ TERRORYZOWAĆ grupce ok. 1-2 tyś. ludzi, którzy myślą, że piłka kopana jest ważna.
    • polsz nie truj Blaut 05.10.10, 09:12
      "Ze stadionopodobnym produktem GKS-u przy Legii, Lechu, Lechii czy Górniku (lista jest oczywiście o wiele dłuższa) już na zawsze pozostanie futbolowym kopciuszkiem."
      To nie stadion sprawia, że Gieksa jest piłkarskim kopciuszkiem tylko reprezentowany przez nią poziom piłkarski. Co z tego, że wybuduje się kolejny superstadion skoro nie będzie komu na niego przyjść bo nikt nie będzie chciał oglądać bandy kopaczy. Swoją drogą dwa w sumie niewielkie miasta(w skali Europy) mają dysponować trzema stadionami: na Cichej, na Bukowe i Śląskim... To jakaś paranoja. Forsy nie ma na nic a stadiony stawiają co sto metrów
      • Gość: hihi Re: nie truj Blaut IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.10, 10:00
        a koscioly co pol kilometra ci nie przeszkadzaja?
        • polsz Re: nie truj Blaut 05.10.10, 12:37
          nie wiem czy zauważyłeś ale artykuł jest o stadionach a nie kościołach. Wypada trzymać się tematu
      • Gość: gościu... Re: nie truj Blaut IP: *.tktelekom.pl 05.10.10, 11:46
        Blaut, GKS ma nic do stadionu... GKS przegrał stadion swoimi długami... stadion jest miejski i to miasto a nie ty (zakompleksiony redaktorku od siedmiu boleści) zadecycduje co robi ze swoim obiektem na swojej działce. Wolność Tomku w swoim domku
      • Gość: banan Re: nie truj Blaut IP: *.centertel.pl 05.10.10, 13:20
        Tak się akurat składa że forsy jest i to aż nadto, gdyż Katowice mają największą nadwyżkę budżetową w Polsce (około 600 mln). Tak się jeszcze dziwnie składa że w cywilizowanych zachodnich krajach takich stadionów/aren sportowo-koncertowych jest kilka w każdym mieście.
        Ale jeśli nie wychodzisz z domu, to po co Ci takie atrakcje. Lepiej oglądaj sobie klan i tvn24, czytając wybiórczą. Krytykuj bo tak najprościej marudo ktora siedzi od 8 do 16 za biurkiem, pali faje i ma wielki brzuch.
        • polsz Re: nie truj Blaut 05.10.10, 15:01
          mają nadwyżkę budżetową? I to w wysokości 600 mln?? Zanim coś powiesz sprawdź. Budżet Katowic na rok 2010 1,6 mld zł z czego 600 mln stanowi deficyt budżetowy.
          Nie oglądam klanu, gazet też nie czytam. Nie palę i nie mam wielkiego brzucha. Ale co o tym może wiedzieć kark, którego podstawową rozrywką jest naparzanie po pyskach "kibiców" innej drużyny...
      • Gość: ???? do polsz IP: *.dub-tlght.metro.digiweb.ie 05.10.10, 14:25
        dlaczego porownujesz tylko te dwa miasta? wez cala aglomeracje (ok.2 mln) i porownaj ja do Londynu (liczba mieszkancow podobna). A teraz policz ilosc stadionow (najlepiej tych powyzej 25 tysiecy) w obu miastach.

Mozesz to zrobic?
        • polsz Re: do polsz 05.10.10, 15:03
          podobna liczba mieszkańców?? Z choinki się urwałeś? Londyn ma blisko 8mln mieszkańców
      • Gość: adalbert Re: do "polsz" IP: *.chello.pl 05.10.10, 18:21
        Co ma aktualnie reprezentowany poziom piłkarski do wielkości stadionu??? możesz wytłumaczyć??
        Wg Twojej teorii to pewnie w Poznaniu mają teraz niestrawności z powodu aktualnego poziomu piłkarskiego Lecha w porównaniu z pojemnością stadionu ( 41.000 ), w Warszawie też pewnie żałoba, prawda ????
        Stadiony, hale sportowe, pływalnie itp obiekty sportowe to nie są inwestycje które mają "się zwrócić".To w dzisiejszych czasach podstawowa infrastruktura miasta, nawet w Polsce vide Kraków, Poznań, Gdańsk, Wrocław, W-wa itd.
        Jako mieszkaniec Katowic, tu żyjący, płacący podatki chciałbym móc w moim mieście być dumny, z tego powodu, a nie patrzeć z zazdrością na mieszkańców miast ościennych, które widocznie mają Prezydentów a nie Sołtysów!!!!!
        STADION DLA KATOWIC - STADION A NIE KURNIK!!!!
        • polsz Re: do "polsz" 11.10.10, 15:19
          to nie moja teroia, że poziom drużyny zależy od stadionu tylko teoria autora tego "artykułu". A jej potwierdzeniem jest wg niego zwycięstwo Cracovii
    • Gość: Siemce1964 Bedzie protest ! IP: 89.174.138.* 05.10.10, 10:03
      Nie dla takiego stadionu ! Chocby miałem sie przyspawac do trybuny nie pozwole na zbudowanie takiego stadionu ,na GieKSe chodze chodze 27 lat i nie pozwole na nastepne lata postawic takiej tandety na Bukowej! STOP USZUKOWI !
    • Gość: gojik Uszok & Bojarun Arena IP: *.chello.pl 05.10.10, 10:29
      Katowice - miasto trzeciej kategorii.
    • Gość: Piotr z Katowic Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrkiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 11:58
      Jestem mieszkańcem Katowic i nie zgadzam się żeby pieniądze z moich podatków szły na stadion, wg mnie jest to niepotrzebny i zbyt kosztowny wydatek. Na budowę miasto będzie musiało zaciągnąć kosztowny kredyt, spłacany później z naszych podatków. To jest jawne okradanie podatników. Tuż obok stadionu GKS-u jest remontowany Stadion Śląski, na którym GKS mógłby grac swoje mecze. Po co nam stadion obok stadionu, które większość czasu będą stały nieużywane.
      • Gość: Siemce1964 Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki IP: 89.174.138.* 05.10.10, 12:21
        Napisz skarge do Uszoka,ja sie nie zgadzam na budowe NOSPR jest przeciez Spodek tam mozna organizowac koncerty!
      • Gość: Januszek Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki IP: *.chello.pl 05.10.10, 12:28
        A ja nie chce żeby z moich podatków były budowane drogi, bo nie mam auta :)
        • Gość: Piotr z Katowic Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 09:35
          Akurat tu się mylisz, bo jeśli nie masz auta to nie płacisz podatku na budowę dróg który jest zawarty w cenie paliwa, więc nie masz nic do gadania w kwestii remontu i budowy dróg. STOP ZŁODZIEJSTWU!
      • Gość: katowiczanin Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki IP: *.munitus.3s.pl 05.10.10, 22:45
        Ja nie chcę aby pieniądze szły na spodek , bibliotekę , teatr i ch.. wie co jeszcze , aa jeszcze na chodnik przy twojej chacie bo tam nie chodzę . Jak widzę takie bzdety to mnie k...... biere.
        • Gość: Pio Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 09:33

chodnik przy mojej chacie został wybudowany jakieś 30 lat temu, i nie potrzebuje budować nowego. a zresztą to moja sprawa jaki mam chodnik przed domem, wcale nie będę wyłudzał pieniędzy podatników, żeby sobie chodnik wybudować.
    • Gość: Gość Paweł Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrkiem... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.10, 13:20
      Od razu zastrzegam, że nikogo nie popieram, kibicem GKS'u nie jestem i w Katowicach na co dzień nie mieszkam. Ale panowie takie stadiony na świecie się również buduje. Otwarte narożniki są całkowicie uzasadnione pod względem przewietrzania trawy. W zamkniętych arenach wymiana ok 8x w roku przy takim układzie 2x w roku wymiana. Nad formą oczywiście należałoby popracować. Dach jest nieszczególnie trafiony. A teraz przykłady aren jakie mogły by powstać.
      stadiony.net/w_budowie/eng/falmer_stadium - tyle, że to 93 mln funtów!
      stadiony.net/w_budowie/ger/coface_arena - tutaj realne warunki 40 mln euro
      W Polsce też by się coś znalazło.
      • Gość: xyz Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki IP: 94.229.83.* 05.10.10, 13:50
        buduje się, co nie znaczy, że u nas też trzeba. Nie ten wiek. Rozumieją to władze innych miast. Po co budować coś co już w momencie oddania będzie starocią? Wystarczy tylko trochę chęci i zaangażowania. Prawda jest taka, że niestety jesteśmy przed kampanią i rzuca nam się ochłap. Byle tylko coś rzucić. Żeby potem mówić, że będziemy budować stadion itd Jak ktoś dobrze wcześniej napisał - tak jak z rynkiem, buduje się od kilkunastu lat, projekty, wizualizacje i nie wiadomo co jeszcze - a na rynku zima. Ale zawsze można powiedzieć, że jesteśmy w trakcie, mamy projekty, pomysłów cały worek. Ktoś to jeszcze łyka?

Do tych co pytają po co w ogóle budować stadion? Że z miejskiej kasy itp. Aż nie wiem co odpowiedzieć :) To obiekt użyteczności publicznej, jak basen, teatr itd. Ma służyć ludziom. W czym problem?
    • Gość: o co chodzi Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrkiem... IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 13:26
      O co chodzi? cyrkowcy powinni wystepowac w cyrku.Wszystko sie zgadza.Jacy piłkarze taki stadion.
      • Gość: podlesieprzem Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki IP: *.trans.net.pl 05.10.10, 16:17
        Taki stadion to se Uszok możesz wsadzic w tyłek. I to za taką kasę z naszych kieszeni. Jak chcesz to se to buduj za własne pieniadze, bo my takiego szajsu nie chcemy. Wystarczy popatrzeć co gdzie indziej zbudowali za jakie pieniądze. W obliczu tego mozna pomysleć, że w magistracie robia ludzie uposledzeni umysłowo.
      • Gość: jgu Re: Kibice GieKSy już nazywają ten stadion "Cyrki IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 18:04
        A mieszkasz w zakladzie, skoro jestes idiota?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka