Dodaj do ulubionych

szukam taniego mieszkania do wynajecia

IP: *.ngm.net.pl 13.03.11, 22:28
Witam, jestem w trudnej sytuacji, poszukuję pilnie mieszkania do wynajęcia wspólnie z moją 8letnią córką. Przeglądam oferty i włos na głowie się jeży, gdy widzę ceny wynajmu będące niemalże na równi z moją pensją. Może znajdzie się ktoś kto za 500-600 zl wynająłby nam choćby niewielkie lokum? Interesuje mnie os. Tysiąclecia, Klimzowiec bądź okoliczne dzielnice (ze względu na szkołę córki)...
Obserwuj wątek
    • Gość: aktualne? Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.c201.msk.pl 13.03.11, 22:45
      www.szybko.pl/Katowice/Centrum/mieszkanie/wynajem/1767285
      www.szybko.pl/Katowice/Szopienice-Burowiec/mieszkanie/wynajem/1766116
      • Gość: eve Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.ngm.net.pl 13.03.11, 23:09
        jak ja z szopienic na tauzen dziecko dowioze do szkoly? nie chce jej zmieniac szkoly..
        • Gość: aktualne? Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.c201.msk.pl 14.03.11, 09:11
          W takim razie musisz zejść na ziemię. Nikt nie wynajmie Ci w katowicach mieszkania po kosztach własnych ale w celach zarobkowych. Mieszkania z takim czynszem jak szukasz jeśli już znajdziesz to jedynie w kamienicach z ogrzewaniem piecowym (najszybciej w Szopienicach). Na Tysiącleciu jeśli musisz mieszkać to możesz jedynie kupić małe mieszkanie tak aby wysokość czynszu i rata kredytowa zmieściły się w kwocie jaką byś przeznaczyła na wynajem.
          • Gość: eve Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.ngm.net.pl 14.03.11, 22:33
            kredyt na mieszkanie? awykonalne. licze ze jednak znajdzie sie ktos kto jednak np pilnie bedzie musial wynajac mieszkanie z racji wyjazdu? tysiaclecie jest drogie, no ale w sasiedztwie jest klimzowiec i ceny juz sa nizsze.. dziennie przegladam oferty, zdarzaja sie okazje, ale niejednokrotnie zostalam juz uprzedzona.. musze cos znalezc do konca miesiaca, w maju czeka mnie komunia corki. jeszcze mam nadzieje.
            • Gość: kumasz? Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.c201.msk.pl 15.03.11, 07:26
              eve napisał(a): > kredyt na mieszkanie? awykonalne Mówisz tak bo nie masz pojęcia o kredytach czy masz już taki debet na koncie, że przegonią Cię z banku jako osobę niewiarygodną? Tutaj masz link i sprawdź sobie na jaki kredyt Cię stać www.goldfinance.pl/symulacja_kredytu/symulacja_plan_splaty_kredytu_mieszkaniowego.html Znając możliwości kredytowe dowiesz się gdzie możesz zamieszkać. np pilnie bedzie musial wynajac mieszkanie z racji wyjazdu Nie boisz się, że będziesz czekała na taką okazję kilkadziesiąt lat? Gdybym ja wyjeżdżał za granicę to podpisałbym umowę z firmą na zarządzanie nieruchomością i sprawdzałbym co miesiąc czy na moje konto wpływa prowizjaz czynszu. Jak sądzisz po co ludzie pracujący w Anglii kupują w Polsce mieszkania? Żeby zrobić komuś przyjemność co nie ma mieszkania? Tam w Anglii Polacy doskonale wiedzą, że obecnie w Polsce a zwłaszcza w Katowicach są najniższe ceny nieruchomości. Za cenę 1m2 w Anglii mogą sobie kupić kilka-kilkanaście m2 w Katowicach i angielscy Polacy kupują je nie po to żeby je mieć tylko żeby na nich zarabiać. Ale widzę, że dla ciebie ważniejsze jest wyprawienie komunii dla 150 osób i obłowienie się w kilka rowerków dla córki. Powodzenia!
              • Gość: eve Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.ngm.net.pl 15.03.11, 16:40
                a skad Ci to wiedziec czy ja komunie wyprawiam? wspomnialam cos o tym? piszac o komunii mialam na mysli wydatki zwiazane z ubiorem i inne skladki typu oczywiscie ksiadz itd! pochodze ze szczecina, w katowicach nie mam nikogo wiec racz najpierw sie dopytac a dopiero pozniej pozwalaj sobie na takie komentarze..
              • Gość: eve Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.ngm.net.pl 15.03.11, 16:58
                pisalam juz ze pensji mam 1,2 tys i nie mam zadnych kredytow bo wowczas to w ogole nie wiedzialabym co z ta glodowa pensja zrobic..
                • Gość: kumasz? Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.c201.msk.pl 15.03.11, 19:36
                  Wystarczy kupić mieszkanie (np tutaj http://www.komunikaty.pl/komunikaty/3,79737.html?announcementTypeAlias=nierch&xxProvince=12&city=katowice&xxTransactionType=&xxSubjectType=15&priceMin=&priceMax=70000&areaMin=&areaMax=&keyWords=&orderingParty=&xxProcedureType=&number=&publicationDateFrom=&publicationDateTo=&tenderSubmissionDeadlineFrom=&tenderSubmissionDeadlineTo=&x=64&y=11 )
                  na swoją kieszeń czyli takie, gdzie rata kredytu wraz z czynszem będzie równa kwocie jaką chcesz przeznaczyć na wynajem. W przeciwnym razie do końca życia będziesz dawała zarabiać tym, którzy kupili mieszkania pod wynajem. A gdy za parę lat przyjdzie hossa na nieruchomości to za te mieszkania które obecnie wynajmują za 1000zł zaśpiewają 2000zł. Takie są prawa wolnego rynku w Polsce, na którym słowo "zmiłuj się" nie istnieje. Albo zacznij rozglądać się za pracą dla siebie i szkołą dla dziecka za Odrą. Już wkrótce każdy Polak znajdzie tam pracę, dach i opiekę.
                  • Gość: eve Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.ngm.net.pl 15.03.11, 20:58
                    jestes jakims agentem wciskajacym kredyty? jak samotna matka z taka pensja moze sobie teraz na kredyt pozwolic?? zycie mi sie posypalo , staram sie znalezc spokojny kat i stanac jakos na nogi. Gdzie moja zdolnosc kredytowa? rata plus czynsz? szukam czegos do 500-600 zl bo jeszcze musze z czegos wyzyc,a Ty mi piszesz o kredycie na mieszkanie??
                    • Gość: kumasz? Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.c201.msk.pl 15.03.11, 21:18
                      Tak, jestem agentem wszystkich banków w Polsce i od kazdego skuszonego kredytem mam prowizję.
    • Gość: koko Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 22:32
      za 1200 na Koszutce, centralne, full standard, pasuje ?
      • Gość: eve Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.ngm.net.pl 14.03.11, 22:35
        1200? dziekuje, postoje:(
        • Gość: koko Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 22:38
          Ciężko będzie Ci znaleźć za mniej. 1200zł za mieszkanie w jednej z najlepszych dzielnic Katowic jaką jest Koszutka, mieszkanie z centralnym ogrzewaniem, łazienką, ubikacją, kuchnią, pokojem, przedpokojem, balkonem w 3 piętrowym bloku wśród zieleni. To dużo? No ok. No to miłego szukania.
          • Gość: eve Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.ngm.net.pl 14.03.11, 22:48
            Moja pensja tyle wynosi..
            • Gość: koko Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 22:53
              Rozumiem, ok. Po prostu ciężko będzie znaleźć mieszkanie za 600zł. Chyba pozostaje jedynie stare budownictwo z piecami. Niestety. Pozdrawiam i powodzenia.
    • Gość: ala Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 23:54
      niestety, racja:( sama szukalam mieszkania tanio(o ile sie da..) conajmniej rok..i placimy ponad 1000,

idz do urzedu miasta na parterze( co daja dowody) po lewej stronie w informacji zapytaj o mieszkanie, pokieruje cie babka dalej, mozesz tez brac udzial w licytacji,
      ewentualnie moze opieka nad starsza osoba?ktora przepisze wam mieszkanie za opieke?a to, ze corka bedzie musiala zmienic szkole, no niestety jak wyjscia nie ma.. nie pierwsza nie ostatnia..a dojezdzac tez mozna;)wiec nie wiem czemu tak sie uparlas tam i koniec..
      • Gość: eve Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.ngm.net.pl 15.03.11, 16:43
        bo to jest 3cia szkola corki juz, jak wyjscia nie bedzie to zmienimy w ostatecznosci:( a kwestia dojezdzania owszem - ale wowczas dochodzi bilet miesieczny i dla mnie i dla corki..
        • Gość: gość Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 21:26
          z klimzowca też byś musiała mieć bilet...
          • Gość: eve Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.ngm.net.pl 17.03.11, 18:14
            niekoniecznie, teraz mieszkam tuz przy klimzowcu, na pograniczu z chorzowem..
      • Gość: eve Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.ngm.net.pl 15.03.11, 21:03
        przejde sie, zapytam.. musze tylko sprawdzic w jakie dni dluzej urzeduja, bo pracuje codziennie do 16stej..
    • Gość: ewentualnie oferta ZWiZD i KZGM IP: *.c201.msk.pl 15.03.11, 10:28
      www.zwizd.com/lokale.php bip.um.katowice.pl/index.php?s=16&r=&id=1234766839
      • Gość: ciaki Re: oferta ZWiZD i KZGM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 19:41
        Mogę Ci odstąpić jeden pokój dopóki nie znajdziesz sobie pożądanego mieszkania,całkowicie za darmo,wystarczy że tylko podlejesz kwiatki raz na jakiś czas i zetrzesz kurze :)
        Niestety mieszkam w Mysłowicach .
        Możesz pisać na ciaki@o2.pl
        • Gość: eve Re: oferta ZWiZD i KZGM IP: *.ngm.net.pl 15.03.11, 21:01
          jak mnie bardziej przycisnie i czasowo z przeprowadzka sie nie wyrobie to kto wie:) milo czytac takie posty...
    • Gość: kasia Re: szukam taniego mieszkania do wynajecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 12:37
      Jestem w podobnej sytuacji. Urząd miasta organizuje co ok 2 m-ce przetargi czynszowe na lokale mieszkalne. Informacje znajdziesz na stronie urzędu albo bezpośrednio w urzędzie. Są to przeważnie stare kamienice do remontu, ale za to nikt nie powie Ci znienacka, ze musisz się wyprowadzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka