Dodaj do ulubionych

Autostrada to nie jogurt

IP: *.zamek.net.pl 08.04.11, 13:08
Widać że złodziejstwo w tym kraju POpłaca , co w tym wypadku maja powiedzieć kierowcy którzy płacili pełna kwotę za remontowana autostradę i jechali 40 na godzinę , lub stali w kilometrowych korkach ? ... zwykłe cwaniactwo , słoma z butów i złodziejstwo zarządu wychodzi .
Obserwuj wątek
    • Gość: T Autostrada to nie jogurt IP: 139.149.31.* 08.04.11, 13:20
      Jest na to jedna rada - omijac bramki szerokim lukiem. Ja mieszkam w K-ach a pracuje w Krakowie i wychodzi ze miesiecznie mialbym placic ok 700zl za same bramki! Po moim trupie - nie placilem, nie place i nie bede placil....
      • Gość: STLSHIT Re: Autostrada to nie jogurt IP: *.privatedns.com 09.04.11, 02:40
        Autostrade kosztuja nie tylko BRAMKI ale dla oszczednosci rzedu 15 minut SPALANIE
        jest około 50% wyższe , zwlaszcza jak sie tam robia KORKI (ew jak sie jedzie 120km/h CHWILAMI i przyspiesza, zwalnia, przyspiesza, zwlania).

Jadac droga przez Olkusz (94) z predkoscia 80km/h oszczedza sie BARDZO DUZO
        tyle ile koszt benzyny kraków-katowice a jest sie tylko 15 minut później.

Jazda TAKĄ autostrada to porażka. Nikomu nie polecam korzystania z tego GÓWNA.
      • Gość: ace Stalexport to złodziejskie ciule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 08:38
        zawsze gdy jadę tą trasą, zawsze są 'roboty' i korki, a koszt ten sam i brak informacji o robotach przed wjazdem .... wygodne

POZNAJMY NASZYCH OPRAWCÓW ZE STALEXPORT

Emil Wąsacz prezes od lutego 2011

Wojciech Gębicki prezes przez ostatnie 2 lata

Mariusz Serwa – Wiceprezes Zarządu, Dyrektor Finansowy Stalexport Autostrada Małopolska S.A.

Paweł Kocot - Członek Zarządu Stalexport Autostrada Małopolska S.A.
    • Gość: q Autostrada to nie jogurt IP: *.191.246.94.ip4.artcom.pl 08.04.11, 13:25
      Proponuję się udać do rzecznika praw konsumentów, który pracuje w każdej gminie i zawiadomić o sprawie urząd ochrony konkurencji i konsumentów. To co robi Stalexport jest przejawem wykorzystywania pozycji monopolistycznej, która jest zakazana przez prawo. Jako recydywista dostaną takie kary, że się nakryją nogami.
      • Gość: ace ciule ze stalexportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 08:45

twój pomysł wiec go realizuj , jako pomysłodawca ty juz wiesz co i jak, my jeszcze nie , nie oglądaj się na innych

Gość portalu: q napisał(a):

> Proponuję się udać do rzecznika praw konsumentów, który pracuje w każdej gminie
        > i zawiadomić o sprawie urząd ochrony konkurencji i konsumentów. To co robi Sta
        > lexport jest przejawem wykorzystywania pozycji monopolistycznej, która jest zak
        > azana przez prawo. Jako recydywista dostaną takie kary, że się nakryją nogami.
    • Gość: kierrowca Jak są sporadyczne to tymbardziej zwrócie im kasę IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 13:25
      A gdy w przypadku zdarzenia losowego przesunie mi się w czasie wykorzystanie części bloczków, to żeby mi nie przepadły, to co mam robić? Jeździć tam i nazad od rana do wieczora?
    • Gość: gościu Autostrada to nie jogurt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 14:07
      "Rafał Czechowski, rzecznik Stalexportu Autostrady Małopolskiej, mówi, że bilety sprzedawane w rabatowych bloczkach nie mogą być bezterminowe, bo cena za autostradę może się zmieniać"

Ale zainkasować od razu 380zł i obracać nimi do woli - z tym nie ma problemu, cooo?

Panie Czechowski, splunąć nie warto.
      • Gość: Andy Re: Autostrada to nie jogurt IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 19:18
        Z wszystkim się zgadzam, tylko nie z tym "panie". Bo na "pana" to sobie trzeba zasłużyć. A ten kolo to korporacyjny dupek, który bez honoru broni bezprawia uprawianego przez swoją cwaniacką firmę...
    • kaner Re: Autostrada to nie jogurt 08.04.11, 15:17
      Pewnie Stalexport podwyższając cene bedzie wymuszać od kierowców oddanie tańszych bloczków.
    • Gość: m Autostrada to nie jogurt IP: *.tychy.vectranet.pl 08.04.11, 15:37
      Nie bronię Stalexportu bo to faktycznie ze "złodziejstwem" ma sporo wspólnego.Ale akurat ten artykuł to kolejny paszkwil i próba zabicia czasu przez autora.Jak ktoś jest idiotą to nie sprawdza co kupuje i tutaj taki przypadek nastąpił!!Nie wierzę,że ktoś kto ogląda te bilety 2 razy dziennie nie zauważył daty ważności i uważam,że po prostu ma znajomka w gazecie,który dał ten temat na tapetę.Nie masz o czym pisać to weź pisz o PiS-ie.Bardzo wdzięczny temat,a przy okazji tutaj pisanie o oszołomach podoba się większości i niewiele będziesz się mijał z prawdą.
    • Gość: xyz Autostrada to nie jogurt IP: *.c193.msk.pl 08.04.11, 15:54
      Widać, że ludzie z miast leżących przy płatnej A4 przyzwyczaili się do opłat. Tak samo będą płacić mieszkańcy ROW (Rybnik, Żory, Wodzisław, Jastrzębie, Czerwionka, Knurów itd.). Prawo musi być równe wobec wszystkich i tyle.

Nie wyskakujcie z argumentem o winietach - ten system sprawdza się tylko w małych krajach (Czechy, Słowacja, Austria, Szwajcaria). Większość cywilizowanego świata ma system bramek albo opłat elektronicznych (Węgry):
      en.wikipedia.org/wiki/Toll_roads_around_the_world
      • Gość: boja Re: Autostrada to nie jogurt IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.11, 16:42
        Panie Czechowski, niech pan jako rzecznik, przekarze członkom Zarządu, że upłynął termin ważności ich mózgów...
      • Gość: jaw Re: Autostrada to nie jogurt IP: *.140.246.94.ip4.artcom.pl 08.04.11, 16:59
        Większość to znaczy kto? Średniowieczny system myta funkcjonuje jako w zaledwie kilku państwach na planecie - Włochy, Hiszpania, Francja
        • Gość: xyz Re: Autostrada to nie jogurt IP: *.c193.msk.pl 08.04.11, 17:54
          Nie tylko - bramki obowiązują także w USA, Wlk. Brytanii, RPA, Irlandii, Chorwacji, Norwegii, Rosji, Hiszpanii, Brazylii, Kanadzie, Kolumbii, Ekwadorze, Meksyku, Panamie, Maroku, Tajlandii, Tajwanie, Singapurze, Japonii, Indiach, Chinach, itd.

Wystarczy poczytać, a nie gadać o średniowieczu. Faktem jest, że większość krajów chce docelowo wprowadzić elektroniczny system naliczania opłat (obecnie w Portugalii, Izraelu czy na Węgrzech).

Winiety to skansen.
          • Gość: D.R. Re: Autostrada to nie jogurt IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.11, 20:25
            Gość portalu: xyz napisał(a):
            >Faktem jest, że większość krajów chce docelowo wprowadzić elektroniczny system naliczania opłat...<
            No i właśnie dlatego, że większość krajów wprowadza elektroniczny system naliczania opłat to my musimy najpierw wydać miliony na infrastrukturę średniowiecznego systemu, żeby wkrótce zmienić koncepcję i wydać kolejne miliony na jego likwidacje a następnie jeszcze więcej milionów na budowe systemu na miarę czasów. Bogaty kraj i mądrzy ludzie!
      • Gość: !! Re: Autostrada to nie jogurt IP: *.privatedns.com 09.04.11, 02:42
        tak tak, matole przyjedź na zachód USA. żadnych bramek matole.
    • Gość: HH Jeśli na kuponie jest data ważności... IP: *.silesiamultimedia.com.pl 08.04.11, 16:44
      ... to nie rozumiem o co się buntują ci kierowcy? Też posiadam kupony do kina i mają datę ważności a przecież kino się nie przedatowuje jak jogurt - jednak jeśli ich nie wykorzystam, to nie mogę mieć żal tylko do samego siebie.
    • Gość: czcijswoją Re: Autostrada to nie jogurt IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.11, 16:54
      Gość portalu: Szambo napisał(a): >...zwykłe cwaniactwo<
      Podobna sprawa. Dlaczego operator sieci komórkowej zmusza mnie abym doładowywał swoją kartę skoro nie wykorzystałem jeszcze np. 90% zapłaconej kwoty a przekroczyłem jakiś termin.
      Wracam do kraju - konto komórki naładowane a zadzwonić nie mogę!
      • Gość: zzz Re: Autostrada to nie jogurt IP: *.pl.volantis.com 08.04.11, 17:07
        tak, nie mozesz zadzwonic ale przez jakis dosc spory czas pieniadze sa na koncie, mozesz doladowac zeby dostac mozliwosc dzwonienia i gotowka juz zaplacona nadal tam jest.
    • Gość: jg Wizerunek autostrady IP: *.connexus.managedbroadband.co.uk 08.04.11, 17:15
      Podoba mi sie to z jaka dbaloscia dba Pan Czechowski o wizerunek autostrady. Chocby pol Polski na tym smiesznym przedsiebiorstwie psy wieszalo on powie co mu kaza albo co tam mu sie nawinie na jezyk, skasuje swoja dole i ma to wszystko gleboko w powazaniu.... :-)
    • Gość: mk24 Autostrada to nie jogurt IP: *.ghnet.pl 08.04.11, 17:20
      i tak najbardziej zabawny jest ten 5cio procentowy rabacik przy zakupie za 400 zl

btw tyle kosztuje srednio winieta roczna w krajach europejskich (mowie srednia bo w czechach i slowacji mniej, w austrii wiecej)

a w naszym bogatym kraju za to mamy srednio miesiac jezdzenia 120km miedzy 2 miastami zwykle remontowana pseudoautostrada

tak wiec 12x drozej za to bardzo ograniczony dystans
    • Gość: zdegustowany Re: Autostrada to nie jogurt IP: *.hfc.comcastbusiness.net 08.04.11, 17:23
      hmm dla kilku zlotych stalexport robi sobie niepotrzebnie zly wizerunek a mozna by tak poprostu przywrocic waznosc nic nie tracac z wizerunku i miec zadowolonych klientow a chyba oto chodzi w biznesie ..... widac w stalexporcie niedorosli jeszcze do dobrych zwyczajow
    • Gość: Gustlik Autostrada to nie jogurt IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 17:37
      Napisał już ktoś złodzieje? Czy jestem pierwszy? :>
    • Gość: kierowca Autostrada to nie jogurt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 17:44
      Wg Stalexportu jeśli komuś zostanie kilka biletów na przejazd autostradą to powinien jezdzic sobie tam i z powrotem między katowicami i krakowem żeby je wykorzystac przed końcem roku?? Bo pieniędzy nie zwrócą!! Przecież to paranoja!!
    • Gość: observer Autostrada to nie jogurt IP: *.acn.waw.pl 08.04.11, 18:05
      to i tak dobrze - teraz na kupony rabatowych jest przynajmniej data... Kiedyś tego nie było i z dniem 1 stycznia 2007 kupony straciły ważność. Ponoć wtedy były komunikaty na bramkach. Usiłowałem odzyskać pieniądze, ale Stalexport się wypiął. Znalazłem na kompie częśc mojej koresponencji z nimi, więc poniżej się dzielę, bo jak widać nadal się wypinają na kierowców:

Pisze Pani, że "informacja o terminie ważności biletów znajdowała się i znajduje się w punktach sprzedaży biletów oraz na stronach internetowych: www.autostrada-a4.com.pl". Otóż nie mam obowiązku sprawdzania czegokolwiek na Państwa stronach internetowych, mogę wręcz nie korzystać z Internetu. Od początku roku kilka razy przejeżdżałem przez punkty poboru opłat i nikt mnie nie poinformował, że bilety wkrótce tracą ważność. Nie dostrzegłem również żadnych ogłoszeń w tej sprawie w prasie ogólnopolskiej.

Na samych kuponach nie ma żadnej informacji o jakimkolwiek terminie ważności, dlatego też trudno mówić o przedłużaniu terminu ich ważności (jak Pani napisała: ?firma zapewniła klientom możliwość przejazdu płatnym odcinkiem autostrady w terminie określonym datą ważności biletów rabatowych?).

Również podany przez Panią przykład utraty ważności biletów komunikacji miejskiej jest nietrafny, bowiem na nich podana jest konkretna cena wyrażona w złotych. Na Państwa kuponach nie ma ceny, jest tylko informacja "Stawka I". W tej sytuacji zmiana wysokości opłaty w danej stawce nie ma znaczenia, gdyż nie wydali Państwo kuponów o wartości 5.- PLN, lecz o wartości "Stawka I". Czyli nawet gdyby opłata w tej kategorii wynosiła nie 6,50 PLN, lecz np. 100,00 PLN, to w niczym nie zmieniałoby sprawy. Pragnę przypomnieć przykład Poczty Polskiej, która w swoim czasie wydała znaczki o wartości "A" (opłata za przesyłkę lokalną) i wartości "B" (opłata za przesyłkę zamiejscowa) i mimo szalejącej inflacji i częstej zmiany opłat musiała akceptować zakupione znaczki bezterminowo.
    • poborowy102 Dwa pytania do redaktorów GW 08.04.11, 18:16
      1. Czy jesteście za bezpłatną autostradą od granicy do Pyrzowic czy nie?
      2. Czy jesteście za autonomią śląską czy przeciw?
      Prosze o odpowiedź.
      • Gość: nana Re: Dwa pytania do redaktorów GW IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 19:55
        Takie mamy prawo za każdych kolejnych rządów,
        tzn: po to ich wybieramy, żeby nam koło dupy pozwalali robić.
      • Gość: eh Re: Dwa pytania do redaktorów GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.11, 07:19
        do wszystkich redaktorów? :D trochę tych wpisów będzie :D
    • 1stanczyk Rafał Czechowski, rzecznik Stalexportu Autostrady 08.04.11, 23:46
      Rafał Czechowski, rzecznik Stalexportu Autostrady Małopolskiej to jest nieskończony dureń jakich miliony "wyprodukował" PRL-owski szmatławy awans społeczny.

Na tym właśnie polega interes wcześniejszego wykupienia karnetu, że ewentualna podwyżka ceny jest dla posiadacza karnetu jest obojętna.

Jaki inny interes można mieć inwestując bezprocentowo kapitał w karnet ?

Autostrada to nie jogurt
    • Gość: Miszogun Za rządów twojego kacyka było dokładnie to samo IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 09:33
      Póki Staleksport zajmuje się autostradą będą wieczne jaja .
    • Gość: Miszogun Może już czas by było za liczne przypadki niewywią IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 09:34
      niewywiązywania się z umowy odebrać Staleksportowi autostradę ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka