Dodaj do ulubionych

RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spisi...

IP: *.net.stream.pl 21.04.11, 13:11
Dość tej agitacji spisowej!
Niech każdy wpisuje ,kim się czuje!
Obserwuj wątek
    • arnold7 RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spisi... 21.04.11, 13:14
      Sporo Slazakow mieszkajacych poza Gornym Slaskiem tez zadeklaruje narodowosc slaska.
      Czekam na wyniki spisu.
    • bopos Oj Ada, Ada... 21.04.11, 13:19
      Opanuj się. Przecież własnie o to chodzi "...Niech każdy wpisuje ,kim się czuje!"
      I gdzie tu agitacja?
      Baba zabrała głos...
      • veneziano ulotki i bilbordy... 21.04.11, 13:40
        podobno RAŚ ich sporo...a może to kłamstwo? w każdym razie zamierzam ten fakt zgłosić do prokuratury
        • arnold7 Re: ulotki i bilbordy... 21.04.11, 13:48
          Zglaszaj, posmiejemy sie na forum:)
          • veneziano a propo -jak tam wasze zgłoszenie 21.04.11, 14:18
            w sprawie Napieralskiego? podobno grozi mu kara śmierci, ale gorzelik obiecał zastosowanie średniowiecznego zwyczaju Mój ci jest, mój ci... ciekawe, czy Napieralski na to pójdzie...
            • Gość: Ślonzok Re: a propo -jak tam wasze zgłoszenie IP: 193.43.77.* 21.04.11, 14:43
              Widać, że nie odróżniasz postępowania cywilnego i wniesienia pozwu od postępowania karnego w którym stosuje się kary. Z drugiej strony co w tym dziwnego w końću jesteś polaczkiem.
              • veneziano nie wiem , co zgłosiłeś na spisie 21.04.11, 18:47
                ale i tak mądry nie jesteś; wiec co z tym Napieralskim?
                • Gość: Robertka Re: nie wiem , co zgłosiłeś na spisie IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.11, 15:24
                  Jakbys znol slonsko historia, tobys wiedziol, ze Napieralski mo szpetne nazwisko......
                  Juz na jego miano niyino jo mom alergia.......
        • Gość: olo Re: ulotki i bilbordy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 14:29
          podobno RAŚ ich sporo...a może to kłamstwo? w każdym razie zamierzam ten fakt zgłosić do prokuratury < slyszalem wypowiedz prezesa GUS na ten temat,byl równie oburzony jak Gorzelik! A ze w tym kraju nie moze byc" normalnie" to wiedza wszyscy jego mnieszkancy! Myslisz ze jak sie "przekreci" w spisie ilus tam Slazakow to fizycznie przestana istniec??? Tego typu dzialania powoduja jedno.....ze normalni obywatele maja coraz mniejszy szacunek do panstwa! I takie pytanie"Na jakim polu to panstwo nie jest w stanie sie skompromitowac???"
      • Gość: ada Re: Oj Ada, Ada... IP: *.net.stream.pl 21.04.11, 20:17
        No to co ,ze baba? mam rację! I szlussss!
        • veneziano oczywiście,że masz 21.04.11, 20:22
          to banda zakłamanych hipokrytów...a te ciulstwa o rzekomych fałszerstwach , które wypisują, to dlatego,że zorientowali się, że wyniki spisu nie będą takie oszałamiające, jak oczekiwali i oczywiście już zawczasu trzeba ogłosić, że to wina goroli-oszustów
          • prawdziwyolo Re: oczywiście,że masz 21.04.11, 20:49
            veneziano napisał:

> to banda zakłamanych hipokrytów...a te ciulstwa o rzekomych fałszerstwach , któ
            > re wypisują, to dlatego,że zorientowali się, że wyniki spisu nie będą takie osz
            > ałamiające, jak oczekiwali i oczywiście już zawczasu trzeba ogłosić, że to wina
            > goroli-oszustów
            Jak się dowiedzieliśmy, Ruch Autonomii Śląska zawiadomił prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa (z art. 231 § 1 Kodeksu karnego ) w związku z organizacją Narodowego Spisu Powszechnego. Według relacji dwóch rachmistrzów, w Urzędzie Miejskim w Bytomiu, podczas szkolenia 31 stycznia 2011 roku doszło do przestępstwa poświadczenia nieprawdy oraz zachowań sprzecznych z zasadami określonymi w ustawie z dnia 4 marca 2010 r. o narodowym spisie powszechnym ludności i mieszkań w 2011 r. (Dz. U. Nr 47, poz. 277). Osoba prowadząca szkolenie dla rachmistrzów spisowych stwierdziła, że podczas przeprowadzania wywiadów spisowych należy odmawiać obywatelom prawa deklarowania narodowości śląskiej. Nieokreślony co do tożsamości funkcjonariusz publiczny powoływał się jednocześnie na rzekome zalecenia Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego w tej sprawie, jak również rozwiązania informatyczne które kwalifikować mają narodowość śląską jako deklarację o narodowości polskiej.

Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa do Prokuratury Rejonowej w Bytomiu złożył dziś przewodniczący Ruchu Autonomii Śląska. TYch przypadkow jest odrobine za duzo!
            • Gość: Robertka Re: oczywiście,że masz IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.11, 15:25
              www.silesia24.com.pl/blog/silesia24/1/nieprawidlowosci-wspisie-brak-narodowosci-slaskiej-video/1411.html#com2833
        • bopos Re: Oj Ada, Ada... 22.04.11, 08:08
          Gość portalu: ada napisał(a):
          > No to co ,ze baba? mam rację! I szlussss!
    • Gość: Mieczysław Korowsk RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spisi... IP: 21.04.11, 13:29
      Zgodnie z prawem nie ma czegoś takiego jak narodowość śląska. Zaledwie kilkanaście osób na prawie 200 do tej pory ankietowanych przeze mnie próbowało deklarować taką narodowość, jednak poza dwoma, reszta odpuściła sobie kiedy im wytłumaczyłem, że jest to niezgodne z prawem i w przyszłości mogą mieć przez takie deklaracje kłopoty. Tak więc apeluję do obywateli o niełamanie prawa i nie podawanie w spisach faktów, które w rzeczywistości nie istnieją. Przypominam, że podawanie fałszywych danych jest karane. Ankiety tych dwóch osób, które upierały się przy tzw. śląskiej narodowości wpisałem do protokołu a adnotacją, że podane dane są prawdopodobnie fałszywe co będzie skutkowało tym, że osobami tymi zajmą się już odpowiednie instytucje.
      • Gość: el Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi IP: 64.31.191.* 21.04.11, 13:32
        NIE KARMIC TROLLA
      • Gość: markus Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi IP: *.144.foxnet.com.pl 21.04.11, 13:55
        Niezgodna była by deklaracja gdy bym podał narodowość polską z którą sie nie identyfikuję, to że mam polski dowód nie oznacza że jestem Polakiem, mam również paszport niemiecki i też sie nie czuję Niemcem. Jestem Ślązakiem i pier..oli mnie to że takiej narodowości nie uznajesz, ważne że ja taką deklaruję. Jestem Ślązakiem i nikt tego nie zmieni.
      • Gość: Robertka Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.11, 15:26
        IGNOR
    • Gość: wie co pisze żałosny spektakl raś(istów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 15:20
      nie ma to jak hanys robi hanysa w bambuko :D

a raś biedny już zapłakany stoi że nie każdemu leży ich ideologia i "śląska narodowość".Ubaw po pachy z tego cyrku mam.
    • adam81w Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi 21.04.11, 15:47
      Gość portalu: Ada napisał(a):

> Dość tej agitacji spisowej!
      > Niech każdy wpisuje ,kim się czuje!

Gazeta musi im pomagać. Wiadomo gazeta jest antypolska i raś też to się wspierają.
      • Gość: olo Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 15:54
        Gość portalu: Ada napisał(a):

> Dość tej agitacji spisowej!
        > Niech każdy wpisuje ,kim się czuje!

Gazeta musi im pomagać. Wiadomo gazeta jest antypolska i raś też to się wspierają. < czytej Gazete Polska Adas :):)......bo z niej madrosc plkynie!!! :) Zdradzili ich o swicie:):)
        • Gość: Robertka Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.11, 15:30
          A co w (pozaslaskiej) Polsce jest tak naprawde polskie ?

F-16 ? Pobolszewicki Zyd z Odessy ? Serbski hymn ? Jezus(Joshua) i jego mamusia Miriam ? Slaski wegiel ? Kutia ? Polskie autostrady ? Banany ?
    • Gość: olo Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 15:48
      No i co teraz powiecie hanysy , poniemiecki pomioty? Kaczyńskie wiedział co mówi!!!! < jak twoim idolem jest kaczynski to ty nie mozesz byc normalny. Zdradzeni o swicie hahaha
    • Gość: koko jak to jest ze spisem internetowym? IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 15:49
      ja się zalogowałem ale było tam pytanie TYLKO o narodowość i jak długo mieszkam w obecnym miejscu... po czym ankieta się skończyła.
      z tego co wiem rachmistrzowie zadają dziesiątki innych pytań...
      ktoś coś wie?
      • Gość: Ania Re: jak to jest ze spisem internetowym? IP: *.ip.netia.com.pl 21.04.11, 16:00
        80% wypełnia właśnie taką ankietę. Tylko pozostała część otrzymuje bardziej rozbudowaną wersję.
    • adam81w . 21.04.11, 15:49
      Nie ma czegoś takiego jak narodowość śląska więc jak niby można by było to deklarować. To co jeszcze może niech doniesie bo narodowości kujawskiej nie można deklarować. Śmieszny człowiek. Poza tym cały czas ślązakowcy plują na Polskę a teraz niby do polskiego sądu chcą iść?!!

"Musimy podzielić Polskę na tak wiele różnych grup etnicznych, na wiele części i podzielonych grup jak to jest tylko możliwe" Henrich Himmler.
      • Gość: olo Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 16:03
        . Poza tym cały czas ślązakowcy plują na Polskę a teraz niby do polskiego sądu chcą iść?!! < Adas to ty ostatnio pisales ze miejsce L.Kaczynskiego jest na Powazkach???
        • Gość: antyHipokryta Re: . IP: 193.106.85.* 21.04.11, 18:48
          trybunal w strassburgu rowneiz stwierdzil ze nei ma slazakow jako narodowosci takze gdzie by nie poszli to dostana w ciape
          • Gość: Robertka Re: . IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.11, 15:33
            Bzdura, nie stwierdzil, ze nie ma. Przeczytaj dokladnie (jesli potrafisz).
    • Gość: Rysio RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spisi... IP: *.joynet.3s.pl 21.04.11, 16:18
      Olewajcie rachmistrzów i korzystajcie z internetu. Sposób prosty, łatwy i przyjemny. Nikt nie podpowiada, którą narodowość można wpisać a którą nie. W zakładce "Inna" są tysiące możliwości w tym i narodowość śląska.
    • Gość: Ramzes III. RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spisi... IP: 213.139.155.* 21.04.11, 16:42
      Bardzo dobrze, "zaufanie to dobra rzecz, ale kontrola lepsza", brawo "Gorzelikowcy" !
    • hermann5 Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi 21.04.11, 18:33
      Najciekawszy w tym wątku jest tekst "Zgodnie z prawem nie ma czegoś takiego jak narodowość śląska". Ostatnio czytuję podobne teksty dość często, jednak nigdzie nie znalazłem wyjaśnienia, jakież to polskie przepisy prawne przesądzają o istnieniu czy nieistnieniu narodowości śląskiej. Ciekawy jest też tekst "wytłumaczyłem, że jest to niezgodne z prawem i w przyszłości mogą mieć przez takie deklaracje kłopoty". Czy gdzieś w K.K. jest jakiś paragraf "Kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej deklaruje narodowość śląską, podlega karze pozbawienia wolności do lat 5 do 10"?
      • veneziano mimo starogermańskiego imienia dałes się nabrać 21.04.11, 18:56
        prowokatorowi z RAŚ...może to skutki wczorajszej uczty z okazji urodzin Ukochanego Przywódcy?
        • hermann5 Re: mimo starogermańskiego imienia dałes się nabr 22.04.11, 00:19
          Imię, jak imię - człowiek sam go sobie nie wybiera. Wódz - zależy czyj. Skoro piszesz "ukochany", to może serduszko Ci mocniej puka na widok "grzywki i wąsika". Co tam, nie moja sprawa. Dla mnie to dość plugawa postać, która, mam nadzieję, smaży się w piekle wraz z jej podobnymi. A pytanie zadałem całkiem serio, bo ostatnio z tą "niezgodnością z prawem" wyjeżdżają różni dość często.
    • Gość: hyt Temat zastępczy po kompromitacji z krzesełkami IP: *.centertel.pl 21.04.11, 18:59
      Podstawowa zasada marketingu politycznego: niewygodny temat należy natychmiast przykryć innym.
      Totalna klapa w zabiegach o żółto - niebieske krzesełka na Stadionie Śląskim, a jeszcze Członek Zarządu musiał publicznie przyznać że jest super:) spowodowała, że trzeba było szybko znaleźć temat zastępczy - rzekome nieprawidłowości przy spisie powszechnym.
      Pomysł dobry, temat stadionu zniknął, a przy okazji kolejna, darmowa, porcja ślązakowskiej agitacji trafiła na łamy usłużnych regionalnych gazet.
      • Gość: Stadion Slaski Kolory slaskie ::: IP: *.hsi3.kabel-badenwuerttemberg.de 21.04.11, 19:20
        Stadion Slaski ma kolory slaskie:
        - niebieskie krzeselka, oraz
        - zolte schody.
        Nikt nie walczyl o "slaskie krzeselka", tylko o slaskie kolory stadionu:
        I STADION SLASKI SLASKIE KOLORY MA !
        Jesli chodzi o kolory krzeselek, to temyt byl, ale w kategorii planowanych bialo-czerwonych krzeselek = tu byla walka "o krzeselka", ale to bylo.
        • Gość: hyt Re: Kolory slaskie ::: IP: *.centertel.pl 21.04.11, 19:34
          Wizualizacje, jakie pokazywali RAŚ-iści, przedstawiały krzesełka w dwóch kolorach. Zapewniali, że o to walczą. I nigdzie nie było słowa o żółtych schodach.
          Słowem - wtopa.
          A to dopiero początek:)
          • Gość: olo Re: Kolory slaskie ::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 19:48
            Wizualizacje, jakie pokazywali RAŚ-iści, przedstawiały krzesełka w dwóch kolorach. Zapewniali, że o to walczą. I nigdzie nie było słowa o żółtych schodach.
            Słowem - wtopa.
            A to dopiero początek:) < stadion będzie wyglądał Extra,wybacz ale opinie z Zaglebia nas nie interesuja:):)
            • veneziano prawda was nie interesuje, to jasne... 21.04.11, 20:26
              a co z tym śląskim orłem?też zwycięstwo?
              • prawdziwyolo Re: prawda was nie interesuje, to jasne... 21.04.11, 20:53
                veneziano napisał:

> a co z tym śląskim orłem?też zwycięstwo?< no jasne!:)
            • Gość: makswsj To RAŚowi rachmistrze namawiaja IP: *.v-net.com.pl 21.04.11, 20:30
              Nikogo nie obchodzi co cię (czy megalomanskie "was") interesuje a co nie.

Wchodzisz na polskie fora a wydaje ci sie ze jestes gdzie indziej. zamiast wyleciec przez uchylona szpare w oknie, to walczysz z szyba, probujesz ja przebic, bo nie mozesz zniesc prawdy, ze wylot jest gdzie indziej. Ale moze po prostu chodzi o to by siac ferment, by walczyc. nie chodzi o to bys wylecial na dwor, bo tam chlodno, glodno, ptaki. chodzi o to, by miec pretensje do szyby, ze jest szyba, a nie szpara.

Typowy fetor z RAŚ.

RAŚ polecil swoim ludziom zostac rachmistrzami, zeby "pilnowali interesu". I jesli ktos tu kogos streczy, to raczej RAŚowi rachmistrowie namawiajacy do narodowosci slaskiej.

Ale to przewrotne zachowanie jest typowe dla RAŚu.

Tak samo jak te sciemy o "wielokulturowosci" Slaska jako zalecie przy jednoczesnym ponizaniu wszystkich, ktorych przodkowie przybyli na Slask po wojnie.

Gorzelik jest taki na jakiego wygląda.
              • prawdziwyolo Re: To RAŚowi rachmistrze namawiaja 21.04.11, 20:59
                RAŚ polecil swoim ludziom zostac rachmistrzami, zeby "pilnowali interesu". I jesli ktos tu kogos streczy, to raczej RAŚowi rachmistrowie namawiajacy do narodowosci slaskiej. < to zglos to do prokuratury!!!!:):) To jest obowiazek ,za niepowiadomienie mozesz zostac pociagniety do odpowiedzialnosci karnej!:) To jest obowiazek prawdziwego Polaka patrioty....no chyba ze nim nie jestes!:)
                • Gość: Robertka Re: To RAŚowi rachmistrze namawiaja IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.11, 15:36
                  Pierwszy raz zgadzam sie z chorym polakowcem:

Tak, zgadzam sie:
                  jesli ktos przylapie rachmistrza nawolujacego do zadeklarowania
                  jakiejkolwiek narodowosci, ten powinien to/go natychmiast zglosic.
    • augenthaler Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi 21.04.11, 19:06
      Narodowosc slaska... Hmmm. Oczywiscie, kazdy moze podawac sie za kogo chce, a rachmistrz musi to przyjac do wiadomosci, ale jak znam Gorny Slask to wiem, ze Slazacy sa koniunkturalni i oportunistyczni. Teraz podadza, ze sa narodowosci slaskiej i wyjdzie pol miliona takich deklaracji, ale innym razem nie zaprzecza, jeden z dziesiatym, ze sa Polakami. Zreszta kogo to obchodzi? Maja swoj festyn i happening za pieniadze podatnika, ale zabawa sie skonczy, a zyc trzeba dalej.
      • veneziano te hapeningi-spis, jakieś serduszka itp 21.04.11, 19:27
        pokrywać maja fakt,że przez pół roku Gorzelik nic konkretnego nie zdziałał dla Ślaska i Ślązaków...a może się mylę? tylko proszę nie pieprzyć,że na zjeździe RAŚ powstał "genialny" program dla Ślaska. Nie za to Gorzelik bierze dużą kasę w Urzędzie Marszałkowskim !
        • Gość: olo Re: te hapeningi-spis, jakieś serduszka itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 19:54
          pokrywać maja fakt,że przez pół roku Gorzelik nic konkretnego nie zdziałał dla Ślaska i Ślązaków...a może się mylę?< chlopie jak ci sie chce te pierdoly pisac na forach! PO i PIS powinni sie uczyc od RAS czym jest europejska polityka bo taka Ras soba reprezentuje!!! BEZ KLUTNI I AFER bez rychow ,zdichow i palantow biegajacych z pochodniami!:)
          • veneziano hahahaha,europejska polityka ! 21.04.11, 20:19
            na pierwsze pierdnięcie Tomczykiewicza Gorzelik leci z dobrze płatnej fuchy, dlatego godzi się na wszystko...
            więc co zdziałał Gorzelik dla Sląska: proszę wymienić w trzech punktach:
            • prawdziwyolo Re: hahahaha,europejska polityka ! 21.04.11, 20:35
              veneziano napisał:

> na pierwsze pierdnięcie Tomczykiewicza Gorzelik leci z dobrze płatnej fuchy, dl
              > atego godzi się na wszystko...
              > więc co zdziałał Gorzelik dla Sląska: proszę wymienić w trzech punktach:< na co sie godzi????:):) i dlaczego na tej dobrze platnej fusze powinien byc przedstawiciel bylej Kongresowki???:):)
              • veneziano no, i o to chodzi...dorwać się do koryta 21.04.11, 21:19
                więc co z tymi trzema punktami?
                • Gość: olo Re: no, i o to chodzi...dorwać się do koryta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 22:23
                  więc co z tymi trzema punktami? < 1 stworzenie koalicji PO-RAS 2 szybkie i uchwalenie budżetu .3 arząd województwa podjął dziś ok. 10.00 decyzję, że chorzowski gigant będzie zaopatrzony w krzesełka w barwach regionu, zgodnie z wola i oczekiwaniami Mieszkancow Slaska 4 współrządzenie bez zgielku i hałasu ( wspolpraca Ras-PO uklada sie wzorcowo) co jest w polskiej polityce bezcenne!!! Jak NA 6 MIESIECY.....REWELACJA! i nie przyszedł im do głowy pomysł na " asystentów społecznych".........genialne!:)

• veneziano hahaha, jawne kpiny 21.04.11, 23:44
                    sukcesem RAŚ w pracy dla Ślaska jest to,że dorwała się do koryta z łaski PO i bez zmrużenia oka podpisuje budżet i to, co jej Matusiewicz podsunie...i te krzesełka...dżizus...
                    • rico-chorzow Re: hahaha, jawne kpiny 22.04.11, 08:17
                      veneziano napisał:

> sukcesem RAŚ w pracy dla Ślaska jest to,że dorwała się do koryta z łaski PO i b
                      > ez zmrużenia oka podpisuje budżet i to, co jej Matusiewicz podsunie...i te krze
                      > sełka...dżizus...

Polsce Sląskiem przystawiono koryto.
                    • Gość: olo Re: hahaha, jawne kpiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 13:45
                      sukcesem RAŚ w pracy dla Ślaska jest to,że dorwała się do koryta z łaski PO i bez zmrużenia oka podpisuje budżet i to, co jej Matusiewicz podsunie...i te krzesełka...dżizus..< kto jest godny tego koryta??? W jednym punkcie ! Czekam!
                      • veneziano typowo ślaskie rozumowanie ! 22.04.11, 14:40
                        władza jako koryto, do którego dostęp powinni mieć NASI , a nie GOROLE...tragedia...
                        • Gość: olo Re: typowo ślaskie rozumowanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 15:07
                          władza jako koryto, do którego dostęp powinni mieć NASI , a nie GOROLE...tragedia..< na Slasku dostep do koryta powinni miec ludzie wybrani w demokratycznych wyborach!:) Gdzie napisalem slowo GOROLE!!!!:) no gdzie?:)......
                        • rico-chorzow Re: typowo ślaskie rozumowanie ! 22.04.11, 15:29
                          veneziano napisał:

> władza jako koryto, do którego dostęp powinni mieć NASI , a nie GOROLE...traged
                          > ia...

Więc wasze świnie powinny mieć dojście do koryta?,a przypadkiem już,i dostatecznie,wy Polacy,nie zświniliście się dostatecznie na Sląsku?,przecież mieliście w końcu koryto......:)
    • Gość: hr raś+po=brak mojego poparcia IP: *.mikolow.multimetro.pl 21.04.11, 20:44
      ...
      • Gość: Mikołaj Re: raś+po=brak mojego poparcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 12:02
        Głupstwa pleciesz, jeśli RAŚ chce mieć realny wpływ na to, co się dzieje w regionie, musi niestety popełniać mezalians z PO. Bo niby co by mieli działacze RAŚ robić? Gdyby nie ich gotowość do kompromisu, nie mielibyśmy ani Stadionu Śląskiego w regionalnych barwach, ani przygotowania do wprowadzenia lekcji wiedzy o regionie nie byłyby w ogóle prowadzone. Ale lepiej pieprzyć androny w twoim stylu.
    • firiduri RAŚ tropi nieprawidłowości podczas spisu 21.04.11, 20:50
      Pan Gorzelik to już jak rasowy polityk straszy prokuratorem - bo są sygnały, ale niepotwierdzone.
      • prawdziwyolo Re: RAŚ tropi nieprawidłowości podczas spisu 21.04.11, 21:06
        firiduri napisał:

> Pan Gorzelik to już jak rasowy polityk straszy prokuratorem - bo są sygnały, al
        > e niepotwierdzone.

Artur Satora, rzecznik prezesa GUS nie wyklucza, że takie sytuacje mogą się zdarzyć

• Gość: slaska gupota Re: RAŚ tropi nieprawidłowości podczas spisu IP: *.play-internet.pl 21.04.11, 22:18
          Zas RAS wykryl sPISek ... jeszcze przed sPISem .Krziwda sie dzieje , oj wielko krziwda ON to bowiem juz przed tym sPISym wiedziol , tyn Wasz Gorzdzielik.
        • firiduri Re: RAŚ tropi nieprawidłowości podczas spisu 21.04.11, 22:38
          prawdziwyolo napisała:

> firiduri napisał:
          >
          > > Pan Gorzelik to już jak rasowy polityk straszy prokuratorem - bo są sygna
          > ły, al
          > > e niepotwierdzone.
          >
          > Artur Satora, rzecznik prezesa GUS nie wyklucza, że takie sytuacje mogą się zda
          > rzyć
          >
          nie wyklucza, ale i nie potwierdza.
          • Gość: olo Re: RAŚ tropi nieprawidłowości podczas spisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 13:48
            prawdziwyolo napisała:

> firiduri napisał:
            >
            > > Pan Gorzelik to już jak rasowy polityk straszy prokuratorem - bo są sygna
            > ły, al
            > > e niepotwierdzone.
            >
            > Artur Satora, rzecznik prezesa GUS nie wyklucza, że takie sytuacje mogą się zda
            > rzyć
            >
            nie wyklucza, ale i nie potwierdza. < I STANOWCZO NIE ZAPSZECZYL!
            • rico-chorzow Re: RAŚ tropi nieprawidłowości podczas spisu 22.04.11, 15:19
              Gość portalu: olo napisał(a):

> prawdziwyolo napisała:
              >
              > > firiduri napisał:
              > >
              > > > Pan Gorzelik to już jak rasowy polityk straszy prokuratorem - bo są
              > sygna
              > > ły, al
              > > > e niepotwierdzone.
              > >
              > > Artur Satora, rzecznik prezesa GUS nie wyklucza, że takie sytuacje mogą s
              > ię zda
              > > rzyć
              > >
              > nie wyklucza, ale i nie potwierdza. < I STANOWCZO NIE ZAPSZECZYL!

Polacy potrafią po polsku,też politycy i kierownicy polscy,Polak potrafi......też po polsku.
    • rico-chorzow Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi 21.04.11, 23:21
      Tak się zastanawiam,piszę po polsku,tylko skąd ta Polska i Polacy mają te litery,alfabet,słowa,tupet,żeby komuś wmawiać,że są Polakami?

niy,jo je Slonsok,a w rzici mom Polska.
      • firiduri Re: śląska ekstremalna ekstrema 22.04.11, 16:36
        rico-chorzow napisał:

> Tak się zastanawiam,piszę po polsku,tylko skąd ta Polska i Polacy mają te liter
        > y,alfabet,słowa,tupet,żeby komuś wmawiać,że są Polakami?
        >
        > niy,jo je Slonsok,a w rzici mom Polska.

Bardzo dobrze, że jesteś Ślązakiem i tylko Ślązakiem. Nie będziesz nas kompromitował wyglądem swojej rozkalibrowanej "rzyci". Ale, ale! W rzyci zmieści się cała Polska? Może to tylko twój własny palec?
    • Gość: antygorol Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi IP: *.pools.arcor-ip.net 22.04.11, 10:36
      Uwazej bo juz nieskoro bydzie nazot granica... na pszemszy zeby oddzielic GORNY SLOSK od goroli!!!!
      • firiduri Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi 22.04.11, 16:42
        Gość portalu: antygorol napisał(a):

> Uwazej bo juz nieskoro bydzie nazot granica... na pszemszy zeby oddzielic GORNY
        > SLOSK od goroli!!!!

Owszem, będzie granica, ale do śląskiego rezerwatu.
        • amoremio Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi 22.04.11, 16:46
          Jestem jak najbardziej za. Ino co zrobic z tym smrodem z altrajchu ?
          • firiduri Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi 22.04.11, 17:34
            amoremio napisała:

> Jestem jak najbardziej za. Ino co zrobic z tym smrodem z altrajchu ?

No i proszę! Nie tak dawno Ślązacy latali do prokuratury urażeni słowami Kaczora o ukrytej "opcji niemieckiej", a tu jednak używa się terminologii (i frazeologii) z okresu hitlerowskich Niemiec (czy aby nie z błędem - Altreich?)
    • Gość: Oberschlesien Autonomia!!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 22.04.11, 10:39
      WOLNY GORNY SLOSK!!!!
    • rico-chorzow Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi 22.04.11, 13:09
      Polacy jak zawsze,przeginają i kłamią.
      • veneziano widzę,że z fazy depresji 22.04.11, 14:38
        przeszedłeś znowu do fazy maniakalnej...a leki wciąż drożeją...
        • Gość: mo recht Re: widzę,że z fazy depresji IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.11, 15:38
          To akurat >>ty<< veneziano musisz pedziec. :)

Bazgrzesz wszedzie, nawet w "Polityce", hahaha.
        • Gość: CyrulikRadocha Re: widzę,że z fazy depresji IP: *.play-internet.pl 22.04.11, 20:59
          Skąd wieszm veneziano, że leki przeciwdepresyjne drożeją i o ile ...te twoje?
    • Gość: mo recht Bydzie konsekwentnie i groznie : IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.11, 15:22
      www.silesia24.com.pl/blog/silesia24/1/nieprawidlowosci-wspisie-brak-narodowosci-slaskiej-video/1411.html#com2833
      • Gość: olo Re: Bydzie konsekwentnie i groznie : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 20:39
        Rozmowa na tym poziomie jest zwyklym przegieciem paly! Wesolych Swiat.
        • Gość: Mikołaj Re: Bydzie konsekwentnie i groznie : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 11:58
          Jakieś kontrargumenty? Bo przegięciem pały jest pitolenie w twoim stylu, pisanie dla pisania, żeby twoje było na wierzchu.
    • Gość: . są sygnały że RAŚ oszukuje! IP: *.via.zamek.net.pl 23.04.11, 11:01
      Docierają coraz liczniejsze sygnały że niektórzy rachmistrzowie podczas spisu prowadzą nachalną agitację za wpisywaniem narodowości śląskiej.
      • Gość: Mikołaj Re: są sygnały że RAŚ oszukuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 11:57
        A później obudziłeś się zlany potem, zjadłeś kolejnego "halucynka" i ukoiłeś nerwy.
      • Gość: Lolita Re: są sygnały że RAŚ oszukuje! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.04.11, 14:39
        No to zglos. Zamiast agitowac.
    • Gość: karolina Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.11, 16:45
      te dyskusje o ras, narodowosci slaskiej, autonomii stoja na najnizszym poziomie na forach polskich sposrod wszystkich innych dyskusji na jakiekolwiek tematy.
      • Gość: niveau ? ? ! Re: RAŚ będzie zgłaszał nieprawidłowości przy spi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.04.11, 17:51
        Ten kraj w ogóle nie ma poziomu......

Akurat zobaczylem oltarz z kadlubu samolotu w kosciele,
        wszystko przepasane polska flaga, smalcem, kiczem, patosem, megalomania, histeria, "poboznoscia", mitologia, legendomania, egocentryzmem, ...........
        - a przed nim: malego chlopczyka na bacznosc, w harcerskim mundurku..........

A temat, wlasnie tez z tego powodu powyzej, Autonomii jest jak najbardziej OK.
        Czas powrócic nazot do Eurpy (abo niy dac sie wciongnoc do zachodniyj Azji).
        • veneziano a co powiesz o sekcie rasistów, dla których być 23.04.11, 21:31
          albo nie być stanowi kolor krzesełek na jakimś stadionie?
          • Gość: Pacykarz Re: a co powiesz o sekcie rasistów, dla których b IP: *.play-internet.pl 23.04.11, 22:07
            Powiem to samo, co o kolorze umeblowania w twojej, veneziano łepetynie.
            • Gość: slaska gupota Re: a co powiesz o sekcie rasistów, dla których b IP: *.play-internet.pl 23.04.11, 22:31
              Ech te poniemieckie popluczyny, zmieniacie narodowosc jak przyslowiowe rekawiczki .Kiedys smiali sie z was Niemcy, kiedy kaleczac (wiekszosc do dzisiaj)swoja "ojczysta "mowe (oczywiscie niemiecki) staraliscie sie ich przekonac o swoim niemieckim pochodzeniu. Dzisiaj nie tylko Niemcy ale cala Polska spoglada na was z politowaniem ... ale was to nie rusza , wiadomo slaska gupota.
              • Gość: kołtunpolaken Re: a co powiesz o sekcie rasistów, dla których b IP: *.play-internet.pl 24.04.11, 08:56

> Ech te polskie popluczyny, zmieniacie narodowosc jak przyslowiowe rekawic
                > zki .Kiedys smiali sie z was Rosjanie i Niemcy, kiedy kaleczac (wiekszosc do dzisiaj)swoja
                > "ojczysta "mowe (oczywiscie polski* staraliscie sie ich przekonac o swoim n
                > polskim pochodzeniu. Dzisiaj nie tylko Niemcy i Rasjanie ale cala Europa spoglada na was
                > z politowaniem ... ale was to nie rusza , wiadomo polski kołtun , konopielka i warcholstwo.

www.wiadomosci24.pl/artykul/walka_o_tozsamosc_czyli_dyskryminacja_polakow_na_litwie_191744.html
    • Gość: RRRR! RAŚ tropi nieprawidłowości podczas spisu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.07.11, 00:57
      www.nowagazetaslaska.eu/okadka/42-czoowka/288-lsk-nabity-w-butelk#comment-196
      mo recht

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka