Dodaj do ulubionych

Instalacja Mac OS X na komputerze z WinXP

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 20:50
1. Jakiej płyty z Mac OS X potrzebuję? Czy specjalnej dla użytkowników
Windows? Czy ona wystartuje po ustawieniu w BIOS'ie boota na CD-ROM?
2. Jaką partycję przygotować na Mac OS X? (wielkość, format)
3. Czy uda mi się zmusić system do współpracy z kartą WLAN firmy RaLink?

Pozdrawiam, dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Ktos Re: Instalacja Mac OS X na komputerze z WinXP IP: *.it-net.pl 29.11.06, 21:09
      Ale przecież MacOS X oficjalnie nie można zainstalować na niczym poza
      komputerami Apple, czyż nie? A one mają standardowo MacOS wgranego, Windows
      można dograć co najwyżej.
      • Gość: Qba Re: Instalacja Mac OS X na komputerze z WinXP IP: 82.160.33.* 01.12.06, 15:13
        I tak nie pójdzie bo w pecetach nie ma EFI tylko jest BIOS :-)
        • Gość: xosrow Re: Instalacja Mac OS X na komputerze z WinXP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 22:37
          pójdzie
          www.osx86project.org/
          • Gość: Qba OS X IP: 82.160.33.* 06.12.06, 20:31
            A działa ci kamerka, karta graficzna, TrackPoint, czytnik kart pamięci, czytnik lini papilarnych?
    • sopocianin Re: Instalacja Mac OS X na komputerze z WinXP 07.12.06, 02:47
      wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page
      Tutaj znajdziesz wszystko, co potrzebne
      • Gość: Qba Re: Instalacja Mac OS X na komputerze z WinXP IP: 82.160.33.* 07.12.06, 19:09
        Prawie działa. Prawie robi wielką różnicę. Wolę Linuxa.
        • Gość: A ja wole mambe Re: Instalacja Mac OS X na komputerze z WinXP IP: *.acn.waw.pl 07.12.06, 19:48
          To wól. W koncu jest demokracja ...
          • Gość: Qba Re: Instalacja Mac OS X na komputerze z WinXP IP: 82.160.33.* 07.12.06, 20:10
            Akurat Linux jest wydajniejszy od Mac OS X, choć do Solarisa mu sporo brakuje.
            • Gość: sopocianin Re: Instalacja Mac OS X na komputerze z WinXP IP: *.isp.broadviewnet.net 07.12.06, 23:03
              Qba napisał(a): > Akurat Linux jest wydajniejszy od Mac OS X, choć do Solarisa
              mu sporo brakuje.
              Tak tobie wierze, jak w twoj pierwszy post na temat, ze nie pojdzie.
              Mac X to po prostu Unix z ludzka interface, wiec porownujesz linuksa z unix, a
              to prawie to samo.
              • Gość: Qba Re: Instalacja Mac OS X na komputerze z WinXP IP: 82.160.33.* 07.12.06, 23:40
                Prawie robi wielką różnicę.

I co? Wszystkie funkcje komputera ci działają? :-D
                • Gość: kretu Re: Instalacja Mac OS X na komputerze z WinXP IP: *.p.lodz.pl 08.12.06, 01:26
                  Przy osX warto najpierw sprawdzić czy wspiera nasz sprzęt. Wiem, że jego instalacja jest możliwa
                  na PC, próbowaliśmy z kilkoma kumplami. Jednemu na 4 się udało, odpalił system. Co do
                  wydajności, to jednak myślę, że MacOS będzie wydajniejszy od Linuksów, w koncu ma jądro
                  FreeBSD, a to do czegoś zobowiązuje ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka