lukasz.1978 28.06.11, 12:18 A u nas na Mazowszu pełna kultura, konduktorzy życzliwi i uśmiechnięci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misiek Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 12:25 Odmieniajcie poprawnie ... Nie "z Łazów", tylko "z Łaz" Pociąg z Łaz, małżeństwo z Łaz, jechali z Łaz do Dąbrowy Górniczej !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 12:30 nawet w słowniku PWN jest odmienione. Droga Redakcjo, ODMIENIAJCIE POPRAWNIE !! so.pwn.pl/lista.php?co=%B3azy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek pan Bartosz coś kręci... IP: *.etop.pl 29.06.11, 10:08 Mam tam teściów i czasem u nich śpimy albo z Łaz do Dąbrowy Górniczej zabieramy się autem ze znajomymi - pan Bartosz coś kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.11, 10:33 Misiek to nie taki straszny błąd. W nazwach miejscowości można "wtopić" dlatego, że mieszka się w innej części kraju i taka sama lub podobna brzmieniowo, nazwa miejscowości odmieniana jest inaczej. Profesor Miodek podawał przykład trzech miejscowości o nazwie Borki w których (bodajże na Mazowszu) mieszkańcy mówią "z Bork" w innych częściach kraju " z Borek" i " z Borków". Tak samo jest z nazwiskami- decyduje posiadacz. W tym przpadku mieszkańcy ŁAZ. Ja też raz popełniłam błąd mówic " z Żorów" poprawiono mnie - "z Żor". Dla mnie to brzmi nienaturalnie, ale skoro tak mówia mieszkańcy to staram się pilnować (z różnym skutkiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Obsesja odmieniania wszystkiego co się da IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 10:58 I domagaj się tu od człowieka z zagranicy, żeby się uczył takiego durnego języka. Najlepszy jest bułgarski - właściwie nie istnieje tu odmiana rzeczowników - w polskim dojrzeliśmy już chyba do wykopania zbędnej deklinacji, nie? Łazy, w Łazy, z Łazy. Bo przecież nie wiadomo jakiego są rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.11, 12:38 Wiadomo dzicz ze śląskiego zakładu - ci ludzie nie nadają się do kontaktów z normalnymi ludźmi, ponad 99 procent ma conajwyżej zawodowe wykształcenie w tym wielu podstawowe wydaje się im że "na pociągu" są panem i władcą - do kieszeni pieniązki chętnie wezmą nie wydając biletu ale jak ktoś odmówi to wyczyniają takie rzeczy. To nie pierwszy i nie ostatni przypadek gdy konduktor napada na pasażera lub twierdzi że pasażer nie miał biletu. Panie Marszałku proszę nie brać tej dziczy z Przewozów Regionalnych do Kolei Śląskich. Niech zostaną tam gdzie ich miejsce w brudnych śmierdzących pociągach w swoich przepoconych koszulach i wymiętych śmierdzących mundurach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.11, 15:06 na szczęście powstają ("w bulu", ale jednak) koleje Śląskie SA - tam się tych niegrzecznych przeniesie i będzie spokój w PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
rangerek Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej 28.06.11, 12:57 co najmniej jedna rzecz się kupy nie trzyma: "Dodaje, że pasażerowie nagminnie oszukują kolej, wykupując bilet na jedną strefę, który jest o połowę tańszy, z zamiarem przejazdu odcinka w drugiej strefie. Czy tak było w przypadku Głąbów?" - mówi pani Tosza.... jakiej strefie :) - Łazy nie są w strefie "Jedyny konduktor, równocześnie kierownik pociągu, szedł od tyłu, sprawdzając bilety. Jak twierdzą, czekali na niego. Gdy konduktor dotarł do Głąbów, postanowił wypisać karę." skoro czekali na niego i chcieli zapłacic za bilet to nie rozumiem za co kara? no że o dochodzieniu a dlaczego pasażer kupił bilet miesięczny tam a nie gdzie indziej nie wspomne - jego sprawa - mógł bez biletu jeździc i liczyć że go nie złapią - konduktor jest od tego żeby mu ten bilet sprzedać albo kare wlepić z usmiechem na ustach a nie od pyskówek i szamotaniny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Tomiasty Kolejny obrońca oszustów. IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 22:07 i po co czowieku bronisz oszustów. Kolega widział całą tę akcję. Te dwie osoby zostały złapane bez biletu w środku pociągu na odc. Gołonóg -Ząbkowice z biletem na strefę do Gołonoga z Katowic za 3 zł. W każdym pociągu przy drzwiach jest napisane jak dla wołu - pasażer bez biletu ma zgłosić się po zakup biletu w pierwszych drzwiach pierwszego wagonu licząc od czoła pociągu. Przy takich oszustów kasują pociągi, bo pociągi są deficytowe z powodu gapowiczów. Za odmowę dana dokumentów do biletu kredytowego te osoby powinny zostać ukarane karą 500 zł za zatrzymane pociągu + kredytowy. Wtedy na przyszłość by nie udawali głupa, gdy zwyczajnie po prostu są oszustami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Kolejny obrońca oszustów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 11:40 A kolega będzie świadkiem czy tylko za posrednictwem "kolegi" na forum się udziela? Bo jak nie jest świadkiem, to wiesz, gdzie może sobie swoją relację włożyć? Odpowiedz Link Zgłoś
felucjan Powiedzmy sobie szczerze. Koleje, to brud, 28.06.11, 12:57 brak organizacji i chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek04 Re: Powiedzmy sobie szczerze. Koleje, to brud, IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 14:55 To jeszcze nic. Więcej tego typu historii znajdziesz na : tiny-url.pl/supergigant_blox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Perfect Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.11, 13:20 Pewnie to był ten sam konduktor co mnie w marcu chciał pobić w pociągu. Dałem mu 5 zł za bilet, a on mi wmawiał, że nie zapłaciłem. Zaczął mnie szarpać i dzwonił na policję. Jestem ciekaw czy to był ten sam konduktor. Pisałem w tej sprawie skargę do PKP, ale oczywiście nic nie załatwili. Ale tego dryblasa to do dziś pamiętam.... Pracownicy Przewozów Regionalnych mają też kłopot z biletami strefowymi. Na szczęście teraz kupuję bilet na komórkę. Mam nadzieję, że jakiś szalony konduktor nie wyrzuci mi komórki przez okno i mi nie zarzuci, że jeżdżę bez biletu:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_rojek Re: Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej 28.06.11, 14:05 Pewnie ten sam. Za bilet płaciłem banknotem 50 zł, najpierw dryblas się czepiał, że powinienem mieć odliczoną kwotę, potem stwierdził, że w takim razie nie ma mi jak wydać i zabrał całe 50 zł jako zapłatę za bilet warty 4,20. Gdy nalegałem na zwrot zrobił się agresywny, złapał mnie za ubranie i wyrzucił ze swojej służbówki. Świadków nie było, facet był dwa razy większy niż ja więc wolałem odpuścić tę zatrzymaną resztę niż skończyć na przydrożnym słupie trakcyjnym, jak mi to obiecał. Odpowiedz Link Zgłoś
gyor pisalem 28.06.11, 14:22 juz sto razy i radze waaadzom kolejowym oraz ministrowi, by sie dobrze przyjrzeli mojej deklaracji NIE MA takiej sily, ktora wsadzialaby mnie w polsce do pociagu gdyby to zalezalo ode mnie, kolei polskiej dawno by nie bylo bylyby CUDOWNE europejskie pociagie jezdzace miedzy gdanskiem i krakowem w ciagu trzech godzin i cudowna obsluga z bezplatnymi napojami (itd, sami wiecie) ale przede wszytstkim ten "pan" konduktor zgnilby w rawiczu lub wronkach Odpowiedz Link Zgłoś
majek-1348 Re: Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej 28.06.11, 14:28 A to pech, przez tą nieszczęsną prywatyzacje kolej dostała się w ręce bandziorów. majek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kolej dusi Głąbów w obronie koniecznej IP: *.net.upcbroadband.cz 28.06.11, 14:15 Pan Głąb ma kancelarie prawniczą i firmę windykacyjną a "zapomniał" zapłacić 2,5 zł za bilet dla małżonki... Może i wyglada jak "gó...arz", ten Głąb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kolej dusi Głąbów w obronie koniecznej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.11, 14:53 Widać, że nie jeżdzisz nigdy pociągiem. Przecież jak wsiada się w ostatniej chwili to bilet można kupić u konduktora. No chyba, że konduktorem jest bandyta, taki jak ten opisany w artykule. Jeżeli już Cię zaatakuje, lub będzie chciał okraść to należy go możliwie bezkrwawo poskładać na ziemię, poczekać na stację, zaciągnąć ręczny, zeby pociąg nie ruszył i dzwonić na psy. Nie polecam wyciągania buraka z pociagu na peron bo zaraz rzucą mu się na pomoc inni "kolejarze" i im też trzeba będzie w obronie własnej przyłożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenient Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.mtvk.pl 28.06.11, 14:17 86 rocznik i już ma kancelarię prawniczą - szybko mu poszła ta aplikacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.11, 15:45 no i właśnie taki z niego prawnik, że na miejscu nie umiał odpowiednio zareagowac, tylko pobiegl z płaczem do gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 11:45 To, że pobiegł do gazety, to akurat najmądrzejsze, co zrobił. Z bandziorami w mundurach (kolejarzem czy policjantem) nie musi się już użerać, bo prawo zaczyna działać tylko wtedy, gdy w sprawą zainteresuje się dziennikarz. Gdyby nie zainteresowanie gazety, okazałoby się, że nie tylko napadł i pobił kolejarza, ale i znieważył policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
donek.com Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej 28.06.11, 15:04 Nie no, to skandal, czy ten konduktor ma moze Niesiołowski na nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
sk2001 Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej 28.06.11, 15:38 Polskie koleje zacofanie nie tylko pod względem sprzętu ale i mentalności. Za punkt odniesienia podam Southern Railway w UK, gdzie u konduktora można zapłacić za bilet gotówką lub kartą a kara to ostateczność bo nikt nie wychodzi z założenia, że pasażer to złodziej i cham. Wystarczy się zachować z kulturą i nie trzeba iść do czoła pociągu tylko zająć miejscę i czekać bo oczywiste jest, że konduktor przyjdzie i sprzeda nam bilet bez dopłaty. Oczywiście jeżeli nie zdążymu kupić biletu to nie mamy się z czego cieszyć bo na wyjściu z peronów są bramki i trzeba wrzucić bilet aby wyjść albo uiścić karę w wysokości bodajże 20 funtów. Także zakup biletu leży też w naszym interesie. Wszystko z kulturą, czystko i na spokojnie. W pociąch są kamery i nikogo to nie grzeje ani nie ziębi za to jest czysto miło i przyjemnie. Da się? szkoda jednak, że nie w w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Tomiasty Wyborcza broni kolejowych oszustów IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 22:00 Mój kolega jechał tym pociągiem. Sytuacja dotyczy dwójki gapowiczów, którzy jechali na strefówce do Gołonoga oczywiście z myślą o Ząbkowicach (różnica w cenie biletu chyba 5 zł od osoby). I konduktor ich złapał, a oni nie chcieli zapłacić kary, tylko kupić biet za 3 zł Gołonóg-Ząbkowice. Kierownik się wkurzył ich bezczelnym kłamstwem i powiedział, że ich bez kary nie wypuści z pociągu. I tyle kolejnej rewelacji Wyborczej \"zawsze po stronie słabszych\", czytaj nieuczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
bglab Re: Wyborcza broni kolejowych oszustów 29.06.11, 10:32 Witam W odpowiedzi na Pana kolegi: Miło by było poznać nazwisko Pana kolegi, gdyż ja osobiście posiadałem bilet relacji Łazy-Katowice i posiadam go nadal(jako dowód do sprawy sądowej)żona posiadała bilet miesięczny z Dąbrowy Górniczej. Całą trasę znajdowaliśmy się na samy początku pociągu,więc pewnie kolega pomylił pociągi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Wyborcza broni kolejowych oszustów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 11:46 Albo "kolega" jest kolegą konduktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grabarz Kolej dusi pasażera? Brawo, oklaski i kwiaty !!! IP: 77.222.234.* 29.06.11, 09:10 Polska "obywatelska" tak samo dusi wielu obywateli. Na śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marceli_39 Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.warszawa.mm.pl 29.06.11, 10:36 Osoby które użalają się na obsługę pociągu stosują starą zasadę "Łapaj złodzieja"a tu porostu trzeba wykupić bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz Takie są te lokalne koleje! 29.06.11, 10:49 Jeżdżę dość często Intercity na trasie Kraków - W-wa i z powrotem Często w Warszawie wsiadam bez biletu. Jak przyjdzie konduktor proszę o wypisanie biletu, a konduktor grzecznie pyta czy płacę gotówką czy kartą. Zdarzyło mi się kiedyś wsiąść do pociągu Kolei Mazowieckich na stacji Olszynka Grochowska - o ironio byłem tam służbowo w Instytucie Kolejnictwa. Nim zdążyłem się rozejrzeć za konduktorem (jak wygląda stacja Olszynka Grochowska warto zobaczyć - smród, gnój i i ubóstwo zasmarowane bazgrołami) napadł mnie "kanar" z firmy wynajmowanej przez Koleje Mazowieckie i zażądał kary pomimo, że pierwszy poprosiłem o sprzedaż biletu! Cóż, inny świat, inna spółka, inna firma, outsourcing. Co z tego, że zapłaciłem za bilet Intercity sporo ponad stówę w jedną stronę - na pewno chciałem "naciągnąć" szanowne Koleje Mazowieckie na klika złotych. Taki ze mnie złodziej! Jeśli nie macie miesięcznego, albo nie kupiliście biletu w automacie na Śródmieściu unikajcie Kolei Mazowieckich jak ognia! To nawet nie trzeci - to CZWARTY lub PIĄTY ŚWIAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirdan1 Re: Takie są te lokalne koleje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.11, 11:07 To niestety prawda. Przewozy Regionalne i inne koleje lokalne powinny działać jak Intercity - to nie pasażer z wywalonym jęzorem ma biegać za panem konduktorem a by ten mu sprzedał bilet. To konduktor, kontrolując przecież w założeniu 100% pasażerów, ma sprzedać bilet tym którzy nie mają go przy sobie (droższy o 6 zł za wystawienie biletu w pociągu). Pociąg to nie tramwaj, gdzie z zasady bilet trzeba mieć zawsze przy tyłku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Niepodległy Ślunsk IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 10:55 Czym byłby niepodległy Ślunsk? Typowym Chamówkiem. Trzymać za mordę i krótko ten region prostaczków. Kolej musi paść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latko Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 10:58 Cudzoziemcy, którzy przyjadą na jełro wywiozą ciekawe wspomnienia - niektórzy z nich dostaną w pociągu po pysku dodatkowo za udawanie greka. A jak się wezwany pan polski policjant zdenerwuje że udając że nic nie rozumieją tak bezczelnie robią pana policjanta w konia to ich może rzuci twarzą na polsko-czystą pociągową podłogę, uszkodzi kolanem kręgosłup i skuje ręce na plecach. A następnie oskarży o napaść na funkcjonariusza. To zadziwiające jak bardzo wielu Rodakom się podoba, że mamy takie dzikie obyczaje. To niepojęte, że można coś takiego uważać ża adekwatne. Odpowiedz Link Zgłoś
asdyx Re: Kolej dusi pasażera w ramach swego cwaniactwa 29.06.11, 11:48 Kolej w Polsce to poprostu wstyd i chamstwo na calej linii. Bez wzgledu no to czy polnoc czy poludnie ,od wschodu po zachodnie krance CHAMSTWO i cwaniactwo ze strony koleji.Nic nie oferowac ale wszystkiego wymagac np.dlaczego na kazdej stacji brak okienka z biletami ?ale po wejsciu do pociagu to juz cwaniactwo.Cwaniactwo koleji az nadto znane po slynnych akcjach z rozkladami jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 11:52 Lata trzymania prawie całego społeczeństwa za mordę: wieki poddaństwa chłopów, zabory, "wolna Polska" ze swoimi zawirowaniami, a potem PRL. Niektórzy są jeszcze przyzwyczajeni do tego, że się ich za mordę trzyma i chcą, żeby innych też trzymać, żeby im za dobrze w życiu nie było. Innego świata po prostu nie umieją sobie wyobrazić. Widocznie w Kolejach taką mają mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
janonet4-4 Re: Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej 29.06.11, 12:13 za dozo "wolności i wolnego " woda sodowa uderza do głowy to jest polskie koleje państwo-prywatne- czyli wielkie GÓWNO NA TORACH!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Nie zdziwi mnie, jeśli okaże się że kondutor jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 12:14 stałym bywalcem jakiejś lokalnej siłowni. To nie dopalacze są problemem, ale szajs rozprowadzany po siłowniach i sklepach sportowych. Dostępny dla każdego bez względu na wiek i stan psychiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Panie bartoszu jesteśmy z panem!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 12:24 trzeba walczyć z komunistycznymi kolejami!! Do sądu ich!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pekape Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.tcd.ie 29.06.11, 12:57 'najlepsze' jest to, ze w polskich kolejach opisana sytuacja jest niemalze norma. ja sam juz tyle razy powtarzalem sobie, ze NIGDY wiecej nie wsiade to tego gow...a, ale niestety nie zawsze mam wybor, a koleje zdajac sobie sprawe z faktu, ze ludzie sa na nich skazani, maja jakiekolwiek standardy w doopie. moze gazeta powinna otworzyc rubryke pt 'polskie koleje' do ktorej czytelnicy wrzucaliby swoje doswiedczenia kolejowe, np jak wyglada kontrola i informacja na temat sprzedazy biletow, bo np 'okienko' nie widzi nic zlego w tym, ze sprzedaje bilet pierwszej klasy na trase, w ktorej jedyne miejsca zostaly na dachu, - 'no skad smy miely wiedziec, ze tlok jest?! chce w pie..dol?!' a zwrot kosztow w pociagu za 'pierwsza klasa na korytarzu' to mrzonka; albo jak reaguje obsuga pociagu jak ktos zakrwawiony trafia do przedzialu - przciez to norma, ze tlum napie...dala do juz przepelnionego pociagu, a kolej nie dolacza wagonow ('a po kiego, co nie zmieszczo sie?!' stac nie umio?!chce w pie...dol?!!'). niektorzy nieprzyzywczajeni do takich standardow laduja na betonie, albo na torach (juz nie mowiac o ergonomii i bezpieczenstwie w pociagach i wielu dworcach - 'uergo-czego?! chce w pie..dol?!!'), a pierwsza reakcja obslugi to 'odszkodowania nie bedzie!!' o opatrunku mozna zapomniec, a 'urzadzen sanitarnych' w 'toalecie' lepiej nie uzywac, bo gangrena albo kila pewne; albo jak w zimie MASA sniegu jest w srodku pociagu - 'loj tam, przeca nikt sie jeszcze nie poslizno, a co, moze my sprzatac bedo?!!chce w pie..dol??!!'; albo naje...ana do nieprzytomnosci mlodziez i doroslosc tarasuje przejscia i 'toalety', albo piluje mega chamsko mordy i zaczepia innych, ale ochrony wtedy nie widac - smiga natomiast odwaznie w prawie pustych skladach; albo jak pociag spoznia sie o godzine, ('a co, czekac mu sie nie chce?? chce w pie..dol??!'); albo jak pokonuje 2.5 godzinna trase w 4 godziny - przeca nie wolno ruszac zabytkowych torow co to jeszcze XIX pamietaja!!; itd, itd, itd, juz nie mowiac o informacji, tj gdzie pociac jedzie, na jakiej jest stacji, gdzie sie zatrzymal... JEWROPA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapowicz Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: 89.191.147.* 29.06.11, 13:02 rowniez czasami jezdze pociagiem.zdarza sie na gape i wtedy roznie kombinuje.zdarza sie ze kupuje bilet juz na dworcu,ale nigdy nie zdarzylo mi sie isc do 1 wagonu by tam czekac na kanara.zawsze kiedy on przychodzi sprawdzic bilety ja od niego je po prostu kupuje i tyle.wielkie mi halo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciuchciuch Z koleją nikt nie wygra IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.11, 19:05 To stare powiedzenie, jak widać, jest nadal aktualne. Teraz jeszcze doszło szydercze - pasażer jest najważniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
fatsamu Mi powiedzieli,jak jechac bez biletu - konduktorzy 23.08.11, 15:42 Mnie nie dusili, choc na poczatku milo nie bylo. Powiedzieli mi za to, jak jezdzic bez biletu legalnie ;))Dasz wiare? kliknij ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch Kolej dusi pasażera w obronie koniecznej IP: *.217.146.194.generacja.pl 29.09.11, 19:14 Co za bzdura!!! Bo konduktor czy kierownik, o niczym innym nie marzy, tylko sprać pasażera. Z tekstu wynika że jednak chcieli wysiąść, nie uiszczając opłaty za bilet. - Jazda na gapę. Jeżdżą często, czyli są znani przez drużyny konduktorskie. - Pewnie wielokrotnie jeździli na gapę. Nie mają szans w sądzie, więc łzy w gazecie wylewają że, zapłacili wreszcie konkretną kwote za bilet. :)) Nie wolno się stawiać w pociągu, bo przyjdzie duży kierownik i spierze. :)) Odpowiedz Link Zgłoś