Dodaj do ulubionych

Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł

IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 18:04
to chyba kpina z pasażerów i pieniędzy kzkgop wpłacanych przez gminy!!!!
od czasu do czasu jeżdżę autobusami tudzież tramwajami i nie zdażyło mi się by kierowca poprosił o okazanie biletu
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Bzdura. Pierwsze drzwi to farsa. IP: *.zanet.pl 30.06.11, 18:12
      "Przedstawiciele biura prasowego KZK GOP wyjaśniają, że 3 mln zł, które w 2010 roku wydał związek, to pieniądze przekazane przewoźnikom za dodatkową pracę wykonaną przez kierowców."

Niemal codziennie jezdze autobusami i nawet jesli pasazerowie wchodza pierwszymi drzwiami, to czesto kierowca nawet nie odwraca glowy w kierunku wchodzacych osob. Albo nawet jak juz odwroci to nie sprawdza biletow. Bilet odkad akcja zostala wprowadzona mialem sprawdzony raptem pare razy. Do tego ciagle jest niekonsekwencja - raz ludzie wchodza pierwszymi, a raz nie - i prosze mi wierzyc - nijak ma to sie do godzin szczytu lub nie. Wiele razy widze sytuacje, gdy w szczycie osoby musza wejsc pierwszymi drzwiami (choc kierowca nie sprawdza biletow, ale robi akcje pozorowaną) - a poza szczytem - pojedyncze osoby wchodza jak chca. ŻENADA. Chcialbym wiec w tym miejscu jeszcze bardziej docenic tych kierowcow, ktorzy nie oszukuja swojego pracodawcy i sprawdzaja bilety. Sa fair tez wobec tych, ktorzy za bilet placa - bo kazdy pasazer jadacy bez biletu okrada tych, ktorzy bilet kupili. Nie ma nic za darmo.
      • Gość: ja Re: Bzdura. Pierwsze drzwi to farsa. IP: *.welnowiec.net 30.06.11, 18:16
        Ilekroć wsiadam do autobusu i okazuję kierowcy bilet (tzn. próbuję), a ten nawet nie zwraca uwagi to czuję się po prostu kompletnie zignorowany, a przecież chcę tylko okazać bilet, który kierowca powinien sprawdzać albo chociaż patrzeć na to kto wchodzi do autobusu.
        Nie piszcie głupot (Gazeta), że kierowcy nie wpuszczają pijanych osób.
        • Gość: mieszkaniec Re: Bzdura. Pierwsze drzwi to farsa. IP: *.zanet.pl 30.06.11, 18:22
          Nieraz widziałem, jak kierowca z łaską otwierał środkowe drzwi dla wózka, a potem, na innym przystanku jak gdyby nigdy nic sam otwierał ŚRODKOWE drzwi dla pijanych nastolatków. Taki bohater!!! KZK GOP powinien zlecić zewnętrznej firmie kontrole na zasadzie tzw. "mystery shopper" (tajemniczy klient) - zwykłe osoby by skontrolowały tych, co to biorą kasę za sprawdzanie biletów, a potem olewają uczciwych kierowców. Gazeto, nie piszcie bzdur!!! Dziennikarz wystarczy, żeby pojeździł tydzień na różnych liniach i zobaczyłby jak jest na serio. Pierwsze drzwi to kpina z uczciwych ludzi.
          • Gość: mieszkaniec Poprawka IP: *.zanet.pl 30.06.11, 18:25
            Miało być: "skontrolowały tych, co to biorą kasę za sprawdzanie biletów, a potem olewają uczciwych PASAŻERÓW." Przepraszam za pomyłkę, ale jestem zdenerwowany tym, że KZK GOP zniszczył na starcie tak fajny pomysł jak wchodzenie pierwszymi drzwiami. A zniszczył tą akcję: niekonsekwencją, brakiem kontroli.
          • Gość: popek hej !mieszkaniec IP: *.altec.pl 30.06.11, 21:01
            Ciekawe czy ryzykowałbyś za 1500 zł.obicie twarzy przez tych pijanych nastolatków?
            • Gość: gość Re: hej !mieszkaniec IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 30.06.11, 21:46
              wszyscy rodzimy się równi.....jedni od małego pracują i uczą się systematycznie, inni balują i korzystają z młodości.....ci drudzy to motorniczy i kierowcy kzk gop do ostatniego dnia w pacy . ci pierwsi to ludzie sukcesu: pieniądze , czas dla bliskich , podróże.......każdy jest kowalem swojego losu.
              a przykład z życia - dzisiejszy. odstawiłem auto do warsztatu późnym popołudniem i postanowiłem wrócić tramwajem.....o dziwo przyjechał szybko, śmierdziało w nim jak w tramwaju, wsiadłem pierwszymi dzwiami i zapytałem: przepraszam ! kupię u pana bilet? pełna elokwencji odpowiedź brzmiała: NIEEE!!! aż się zdziwiłem , że mnie gościu nie ugryzł!!!.....oczywiście wysiadłem i zadzwoniłem po taryfę.........czy taki buc zasługuje na lepszy zarobek? przecież on ma tą swoją pracę głęboko gdzieś! ale jak wyleci nawet z takiej roboty to mu się świat zwali na głowę i pewnie będzie miał pretensje do wszystkich tylko nie do siebie. normalnie jak za komuny!!!
            • Gość: mieszkaniec hej popek IP: *.zanet.pl 30.06.11, 21:48
              Dobra, dobra. To niech ten kierowca nie zgrywa bohatera w walce z pasażerem, który ma w rękach siaty albo np. paczkę z poczty i żeby wyjąć bilet musi najpierw wejść i to gdzieś położyć, a potem pokazać bilet. A widziałem też takie sceny - bohaterskich kierowców. A poza tym - od czego jest policja? Kierowca może wpuścić ale zadzwonić po gliny. Albo pojedyncze osoby - młode czy stare - nieważne - często pijane - BEZKARNIE przepuszczane przez kierowców. Niech będą konsekwentni, albo zmienią pracę i nie wpisuj tutaj żałosnych lamentów, czy za 1500 ktoś ryzykowałby? Myślisz, że tylko praca kierowcy jest niebezpieczna? Dla mnie żałosne jest zachowanie tych kierowców albo kontrolerów biletów, którzy wielkim łukiem omijają oczywistych gapowiczów. Czemu ja mam ich sponsorować??? Niech pan Urbańczyk ich sponsoruje, albo jak ma jaja to niech się weźmie za masowe przejazdy gapowiczów. Bo akcja "pierwsze drzwi" to jest farsa i pudrowanie trupa.
            • Gość: gość45 Re: hej !mieszkaniec IP: *.cht-bng-011.adsl.virginmedia.net 01.07.11, 01:26
              W Anglii każde miejsce pracy kierowcy jest obudowane i dla niego bezpieczne. Nie grozi mu fizyczna agresja ze strony pasażera, no i ma do dyspozycji radiotelefon do wezwania pomocy.
              • surfen Ale nie w Katowicach... 01.07.11, 12:11
                Dla KZK GOP to za trudne. Według mnie akcja "wchodzenie przez pierwsze drzwi" zakończyła się kompromitacją. Widać na forum - ile jest krytyki. A KZK GOP się cieszy. No jasne. Oni autobusy to chyba widzą tylko na ulicach z perspektywy kierowcy SAMOCHODU. Co to za skrajny idiotyzm, żeby nie badać, czy wprowadzona akcja jest realizowana czy też tylko udaje się, że coś się dzieje. Kierowca nieraz tylko przekrzywi trochę szyję w stronę pasażera, a najczęściej w ogóle ma w d... sprawdzanie biletów. A KZK GOP płaci - no jasne! Przecież nie ze swoich tylko z kasy podatnika (z kasy miasta) i z biletów. MAMY NAJDROŻSZE BILETY W POLSCE - sprawdziłem to i każdy łatwo to może sprawdzić. U nas za 2 przystanki się płaci jakbyś w innym mieście całą linię przejechał. Brak słów.
    • Gość: kk Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł IP: *.play-internet.pl 30.06.11, 19:00
      jezdze autobusami codziennie, a ostatnią kontrole biletow pamietam pare lat temu. A przednimi drzwiami wchodzilam moze kilka razy, oczywiscie bez kontroli przez kierowce.
      A poza tym niech kierowca sprobuje mnie sprawdzic jak kasuje bilet przez mobilet... juz widze tych cierpliwie czekajacych za mna pasazerów ;P
    • strikemaster Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł 30.06.11, 19:25
      Jak wiadomo, producent w pojeździe instaluje 3, czy 4 drzwi wlaśnie po to, by otwierać jedne z nich. :)
    • Gość: gość Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 20:27
      "Zwiększa się za to bezpieczeństwo, bo kierowcy nie wpuszczają agresywnych albo pijanych pasażerów" taaak, na pewno. Pan dziennikiarz zapewne nigdy nie podróżował autobusem miejskim, szczególnie w godzinach wieczornych. Pan dziennikarz wozi się zapewne samochodem i pisze co mu ślina na język przyniesie.
    • Gość: obserwator Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 20:35
      Zauważlny brak logicznego myślenia, raz narzekamy że mało kontroli biletowych, a jak się je wprowadza to narzekania że kontrole kosztują. Hahahaha trochę więcej pomyślunku nie zaszkodzi i zapewniam że nie boli chyba że już nie potrafimy
      • Gość: mieszkaniec Nie masz racji IP: *.zanet.pl 30.06.11, 21:51
        Tu nie o to chodzi, że "kontrole kosztują", ale o to, że są opłacone kontrole, których NIE MA. Po co wchodzenie pierwszymi drzwiami, skoro kierowca moim zdaniem bardzo rzadko lub wręcz wcale nie sprawdza biletów??
        • Gość: Kierowca PKM Re: Nie masz racji IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 23:31
          ludzie zastanowcie sie sami co piszecie kierowca nie moze sprawdzac biletow bo gdyby to zaczal robic uczciwie to na kazdym przystanku stalby pare minut, zatem po jednej trasie powiedzmy z 1000 lecia na ochjec mialby opznienia nie kilka czy kilkanascie minut ale kilkadziesiat, do tego dochodzi stres nerwy, obnizona koncentracja i co za tym idzie nizszy poziom bezpieczenstwa itd. gdy srawdza sie uczciwie bilety momentalnie wzrasta poziom agresji ze strony pasazerow, zaden kierowca nie bedzie ryzykowal zdrowia, dla marnych 1800 na miesiac. Pozdrawiam Kierowca PKM
          • Gość: mieszkaniec Re: Nie masz racji IP: *.zanet.pl 01.07.11, 01:24
            To co Pan napisal tylko potwierdza, ze te kontrole to wydaje mi sie farsa i akcje pozorowane.
          • sunday może sprawdzać, może 01.07.11, 07:37
            > ludzie zastanowcie sie sami co piszecie kierowca nie moze sprawdzac biletow [...]

Skoro w większości krajów kierowca może sprawdzać bilety i je sprawdza, to i w Katowicach może sprawdzać.
          • surfen Do kierowcy - pora zmienić robotę 01.07.11, 12:16
            Gość portalu: Kierowca PKM napisał(a):
            > ludzie zastanowcie sie sami co piszecie kierowca nie moze sprawdzac biletow (...) zaden
            > kierowca nie bedzie ryzykowal zdrowia, dla marnych 1800 na miesiac. Pozdrawiam
            > Kierowca PKM

Nie wstyd panu publicznie pisać, że nie wykonuje pan obowiązków, za które płaci panu firma??? No jasne, z takimi kierowcami to się chyba daleko nie zajedzie! Osobiście uważam, że okrada pan nie firmę - ale pasażerów. Bo w bilecie każdy z nich dokłada się do pana dodatkowej premii za sprawdzanie biletów. Więc skoro ma pan w d... swoje obowiązki to albo pora zmienić pracę albo zrezygnować z tej premii. Co? Pieniążki są fajne, nie? No, ale "marne". Ale skoro marne, to czemu pan nie zrezygnuje z premii za coś co ma pan w d...? Brak słów. A KZK GOP oczywiście żadnej kontroli nie zrobi. Frajerstwo i tyle.
            • Gość: Kierowca z Bytomia Re: Do kierowcy - pora zmienić robotę IP: *.sileman.net.pl 01.07.11, 20:08
              a Ty panie Surfen chciałbyś dostać po ryju dla ideii, nie masz pojęcia o czym piszesz !!! te "premie" ogląda tylko garstka kierowców. Raczej ogląda to co z tej premii zostanie po odliczeniu podatku.
              • Gość: A tramwajarze to w A tramwajarze to w dopie mają IP: *.180.97.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.11, 21:55
                A tramwajarze to w dopie mają nic nie sprawdzają w zamkniętej kabince sobie siedzą szyny same prowadzą a KZKGOP płaci trzy krotnie więcej niż autobusom
    • Gość: only-me otwierają wszystkie drzwi i nic nie sprawdzają... IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 20:37
      jeżdżę kilka x dziennie (bilet miesięczny) więc wiem co piszę; zresztą co to za farsa z autobusami skoro w tramwajach to nie obowiązuje?... a jak jakiś kierowca chciałby kontrolować i wpuszczać tylko przednimi drzwiami to się naraża na złość pasażerów czekających w kolejce... To był poroniony pomysł, na który ktoś wyrzucił mnóstwo kasy!
      • Gość: vis45 Re: otwierają wszystkie drzwi i nic nie sprawdzaj IP: *.cht-bng-011.adsl.virginmedia.net 01.07.11, 01:23
        I właśnie ta złość pasażerów niech obróci się w kierunku tych , którzy nie stosują się do ogólnie przyjętych reguł a nie do kierowcy. No, ale rzadko znajdzie się ktoś odważny i postawi grupie małolatów czy pijanym. Sam spotkałem się z protestem pasażerów gdy wdałem się w dyskusję z kierowcą, który mało że słuchał muzyki na cały regulator, to jeszcze palił w pojezdzie. Urażony zwróconą uwagą zatrzymał autobus, otworzył drzwi i powiedział, że jak się nie podoba to mogę piechotką. A inni go poparli, mając pretensję, że moja interwencja opóznia ich podróż. Nic dodać, nic ująć.
    • Gość: katowiczanin Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 20:41
      To nie chodzi tylko o otwarcie drzwi ale też kontrolę biletów, przy okazji są też dyskusje z pasażerami, często też i niebezpieczne sytuacje i co za to mam jako kierowca nie mieć dodatkowego wynagrodzenia?. Uważam że dobrze że ten system jest wprowadzany bo tak jest w wielu państwach, a jak któryś kierowca nie sprawdza to proszę mieć pretensje do kierowców a nie do KZK GOP które to zleca i płaci. Ech coś brak jest obiektywizmu wśród "dziennikarzy" GW bo czy ich można nazywać dzienikarzami to sam mam watpliwości. Mają pogląd że wszystko co robi kzk gop jest zle i to dla nich naważniejsze
      • Gość: mieszkaniec Re: Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 m IP: *.zanet.pl 30.06.11, 21:55
        Pretensje do KZK GOP są jak najbardziej uzasadnione. Do przejazdów dopłaca się z podatków, to raz. A dwa - KZK GOP żyje z opłat pasażerów. Jak ktoś coś zleca to powinien to sprawdzać, kontrolować. A jak jest - każdy widzi. Nie sztuka wymyśleć sobie w wygodnym gabinecie akcji "wchodzenie pierwszymi drzwiami", sztuką jest wdróżenie pomysłu, konsekwencja i sprawdzenie, czy projekt się udał. Co? Pasażerowie mają pisać listy do KZK GOP, który kierowca sprawdził bilet i kiedy? Poważna firma zleca odpowiednie badania, a KZK GOP - jak zwykle - samozachwyt przy moim zdaniem braku powodu do tego...
    • Gość: pasażer Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł IP: *.play-internet.pl 30.06.11, 21:10
      Oczywiście zainicjowana akcja ma dwie strony. Najbardziej jednak mnie wkurza ignorancja kierowców, moim obowiązkiem jest okazania biletu przy wejściu... kierowca patrzy na mnie jak na idiotę.... więc po co to jest? czuję się wówczas jak debil... a nie powinno tak być.... pozdrowieniadla kierowców 831 z porannego kursu z katowic..
    • Gość: :P To co sie dzieje w KZK przerasta mnie IP: *.zamek.net.pl 30.06.11, 21:31
      Rozumiem, ze sposob zarzadzania KZK GOP to jedna z tych rzeczy, które nie snily sie filozofom. Moze jakin NIK by tam wszedl na kontrole? Przeciez to jest kuriozum? 3 mln złotych za "dodatkowy" obowiazek otwierania przednich drzwi? Po tym, co mozna przeczytac o KZK GOP to nie zdziwi mnie juz chyba nic, nawet jakby sie okazalo, ze Elvis zyje...
    • Gość: jo Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł IP: *.waldex.3s.pl 30.06.11, 21:36
      Nie piszcie już nic o tej gó...anej instytucji, bo nic dobrego o niej napisać nie można. Rzygać mi się chce jak widzę te 6 literek.
      • Gość: PKM Za Tramwaje się weźcie IP: *.180.97.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.06.11, 22:09
        Za Tramwaje się weźcie żadnego wchodzenia 1 drzwiami tory same prowadzą brak kierownicy biegów, do tego KZKGOP płaci Tramwajom 3 razy wyższe stawki za tą samą pracę przewozową niż autobusom. Stąd takie wysokie ceny biletów ...
        • Gość: Taaa Re: Za Tramwaje się weźcie IP: *.rdns.sun-net.pl 01.07.11, 00:02
          wyższe stawki wynikają po pierwsze z tego, że tramwaj ma większą pojemność, po drugie spółka tramwajowa sama buduje i utrzymuje infrastrukturę, a PKM'y niejako dostają infrastrukturę i jej utrzymanie w prezencie, choć ze względu na gabaryty znacznie wpływają na jej zniszczenie. Dodajmy do tego systematyczne zakupy autobusów z kasy miast, co w przypadku tramwajów owszem odbywa się, ale w innych miastach Polski. Oczywiście można pójść śladem Gliwic i wyeliminować te "bezpośrednio" widoczne koszty likwidując tramwaje w GOP'ie. Tylko dla mnie będzie to znaczącym argumentem za możliwością wyprowadzki stąd przy najbliższej okazji. Ale nieważne. Będziemy mieć "złotą kartę" płatniczą za parę setek milionów złotych tzn ŚKUP. Istne szaleństwo.
          • Gość: PKM Re: Za Tramwaje się weźcie IP: *.180.97.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.11, 10:16
            Co za bzdury 105 ma taką samą pojemność jak autobus krótki.
            >spółka tramwajowa sama buduje i utrzymuje infrastrukturę
            Chyba likwiduje
            Autobusy płacą podwójny podatek drogowy.

Im droższy bilet tym mniej pasażerów, mniej pasażerów to likwidacja kursów itd.
            Lecz skoro Tramwaje za tą samą prace dostają bez przetargu 3 krotnie większe stawki niż autobusy to to się bezpośrednio przedkłada na cenę biletów.

Jak powiedział Romek Bilans musi się zamknąć

• Gość: Wszystkie drzwi Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 22:29
      Jeszcze do tego durnie z kzk gop powinni wprowadzić kołowrotki do pierwszych drzwi to szczyt ich głupoty już byłby dopełniony. Następnym razem jak będziecie kupować nowy tabor to proponuję zastrzec w przetargu żeby w każdym pojeździe były tylko jedne drzwi i nie będzie żadnych nieporozumień. Wielcy innowatorzy z kzk gop myślą tylko przednimi drzwiami
    • Gość: londynczyk w cywilizowanym swiecie ... :) IP: *.sqy-bng-011.adsl.virginmedia.net 30.06.11, 23:56
      Kurde kiedy w koncu w polsce bedzie normalnie, w 10 milionowym londynie zaden kierowca nie sprawdza biletow, a wszyscy grzecznie wchodza przednimi drzwiami ... przy kierowcy jest elektroniczny czytnik i jezeli masz wazny bilet ... pik pik i dajesz do srodka, dodam ze te bilety sa w szerokiej gamie, podzielone na strefy, rodzaje czas waznosci i co tam jeszcze chcecie. Zeby was jeszcze bardziej zbulwersowac takie bilety lub tak zwana oyster card mozna doladowacc praktycznie w kazdym malym sklepiku. Jak koles nie wygeneruje pik pik to albo grzecznie placi 2.20 funta albo wypad z busa i po temacie (z karty oyster kasuje 1.30 punta - wiec znaczna roznica jezeli ktos placi gotowka) i tyle w temacie a u nas wydadza kilejne kilka milionow, pozniej i dak dojda do tego ze jest 21 wiek i zelektronizuja wreszcie system kasowania biletow ale za kolejne kilkadziesiat milionow ...
    • Gość: vis45 Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł IP: *.cht-bng-011.adsl.virginmedia.net 01.07.11, 01:11
      A w Anglii jakoś to działa. Po prostu jak ktoś wejdzie przez drugie drzwi to kierowca nie pojedzie dalej i pasażerowie wymuszą na takim delikwencie stosowanie się do reguł dla wszystkich. W ostateczności wzywana jest Policja. Ale u nas, podobnie jak w Grecji, sportem narodowym jest "dymanie" fiskusa, cwaniactwo w środkach komunikacji czy wreszcie "sportowe" łamanie drobnych przepisów. Choćby drogowych, co skutkuje hekatombą ofiar śmiertelnych wypadków albo pozastawianych chodnikach, miejscach dla inwalidów i trawnikach przez Polaków, co to się "przepisom i normom społecznym nie kłaniają". Ot, cała nasza Polska, niestety.
    • reality_show Po co te niepotrzebne kłótnie... 01.07.11, 06:23
      ...trzeba zrobić tak jak w Anglii. Wpuszczać i wypuszczać pasażerów tylko przez przednie drzwi. Spoko, spoko na pewno nie będzie w środku tłoku, jak będzie trzeba skasować bilet.
      • tadeusz542 Niech KZK GOP wróci do konduktorów 01.07.11, 09:37
        W autobusach kiedyś jeździli konduktorzy , sprzedawali bilety , dawali znak kierowcy do odjazdu , dbali o porządek , ich pensja to może byłoby dzisiaj jakieś 2500 - 3000 brutto
        co autobus zarobiłby spokojnie na pierwszej i drugiej pętli w miesiącu.
        ale korzyści byłyby jeszcze większe gdyby KZK zdecydowała się na ich powrót chociażby na najbardziej obciążone trasy .
        Po pierwsze niewielki procent pasażerów na gapę, po drugie nie byłoby potrzeby rozliczania jakichś wirtualnych biletów a to jest teraz najgorsze, bilety byłyby własne ,po trzecie sporo ludzi znalazłoby robote,po czwarte autobusy byłyby mniej zdewastowane i byłyby czyściejsze bo na końcowym konduktor chociażby zamiótł.
    • Gość: ( | ) :-) Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł IP: *.opera-mini.net 01.07.11, 11:01
      To jest pomylenie pojęć i wylewanie dziecka z kąpielą, jak zwykle. Autobus MIEJSKI to z definicji pojazd o dużej liczbie drzwi i szerokich przejściach umożliwiających szybką wymianę pasażerów, niewielkiej liczbie miejsc siedzących dla zapewnienia jak największej pojemności. Tym czasem w Kicach wprowadzono autobusy WIEJSKIE, co wyraźnie dowodzi że nie jest to miasto, a co najwyżej zlepek wiosek. Od kontroli biletów są KANARY lub konduktorzy a nie KIEROWCY. Niska wydajność pracy kanarów wynika zapewne z rzadkiego kursowania pojazdów, wobec czego po skontrolowaniu jednego kwitną godzinę na przystanku zanim przyjedzie następny. Najzabawniejsze jest to że większość tu piszących widzi w każdym innym kto próbuje wejść do pojazdu potencjalnego złodzieja i sama najchętniej kazałaby mu udowadniać że nim nie jest. Stalinizm najwyraźniej wciąż ma się świetnie i zostawił trwałe ślady w psychice, gratuluję. Co do mnie to omijam kzk szerokim łukiem, Kice to małe miasteczko i można chodzić na nogach.
      • Gość: pasażer Re: Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 m IP: *.zanet.pl 01.07.11, 12:03
        > To jest pomylenie pojęć i wylewanie dziecka z kąpielą, jak zwykle. Autobus MIEJ
        > SKI to z definicji pojazd o dużej liczbie drzwi i szerokich przejściach umożliw
        > iających szybką wymianę pasażerów,

Zapraszam do Londynu. Nie, nie do Lądka Zrój, ale do Londynu. To chyba jedyna szansa, żebyś zrozumiał jaką głupotę tu napisałeś.
    • Gość: Dino Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł IP: *.centertel.pl 01.07.11, 11:03
      Proponuję żeby pan Tomasz Musioł z Biura Prasowego KZK GOP nim będzie opowiadał bajki choć raz w tygodniu - w ramach relaksu - ruszy swoją du*pę w tak zwany "teren" i zobaczy jak teoria KZK GOP wygląda w praktyce. Dowie się wtedy że: na próbę kupienia biletu u kierowcy - pasażer często słyszy :"NIE MAM" a kontrola biletów przez kierowcę - jest czystą fikcją . I tyle w temacie !
    • Gość: kierowca z Bytomia Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 mln zł IP: *.sileman.net.pl 01.07.11, 19:53
      taaaak !!! szczególnie bezpieczeństwo sie zwiększyło, tylko nie wiem czyje ??? Czy ktoś policzył ilu kierowców za sprawdzanie zostało pobitych bo wyzwiska są na porządku dziennym. a ile wynosi dodatkowe wynagrodzenie dla kierowcy za tą robotę ???
      • Gość: pasażer Re: Kierowca otwiera i zarabia. KZK GOP wydał 3 m IP: *.zanet.pl 01.07.11, 22:19
        Tak, tak :) a świstak siedzi i zawija ;)
    • Gość: kasia To chory przepis ktory w praktyce nie istnieje:) IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 15:30
      A ja wsiadam pierwszymi drzwiami czasem i kierowca nawet nie zwraca uwagi na to czy pokazuje bilet a jak pokaze to jaki to jest bilet nikogo nie interesuje to jakis chory przepis ktory w praktyce nie istnieje !!!!!!!!!!!!! A pozatym to ludzie wsiadaja i wysiadaja jak chca:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka