Dodaj do ulubionych

Radni już nie chcą lustrować Henryka Mikołaja G...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 12:55
Panie Godlewski jest Pan śmieszny, zmienia Pan zadanie jak kobieta w ciąży,jeśli się coś podpisuje to pierw się trzeba zastanowić , a nie czekać na reakcję mediów, ale i tak Pan jest lepszy od krowy bo to ona nie zmienia poglądów.
Obserwuj wątek
    • sakral Górecki gra w niebiosach 16.07.11, 13:29
      katowiccy radni to dobrzy ludzie.
      uwierzyli na słowo śp.Henryka Góreckiego.

maleje zaufanie do papierów w Instytucie Pamięci Narodowej/?/
      • Gość: TT Re: Górecki gra w niebiosach IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 14:06
        Zaufanie do IPN? Wolne żarty. Ta pełna politruków instytucja nigdy nie powinna powstać, rozpędzić w cztery wiatry, a te setki milionów przeznaczyć na coś pożytecznego.
        • posca Re: Górecki gra w niebiosach 16.07.11, 20:39
          Dlaczego IPN należy rozwiązać? Wg mnie to pożyteczna instytucja.
          • katover Re: Górecki gra w niebiosach 17.07.11, 10:24
            posca napisał:

> Dlaczego IPN należy rozwiązać? Wg mnie to pożyteczna instytucja.

Byłaby, gdyby zajmowała się zamiataniem/odśnieżaniem ulic.
    • Gość: POborca Re: Radni już nie chcą lustrować Henryka Mikołaja IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.11, 13:44
      Godlewski jesteś żałosny. Nie masz na tyle jaj żeby obronić własną decyzję przed mediami, za to masz odwagę wyprowadzić z Katowic inwestycję za 400mln do sąsiedniego miasta tylko dlatego, że mateczka partia załatwiła ci tam ciepłą posadkę?
      Jak długo władze centralne PO będą tolerować tego człowieka w swoich szeregach? Tracicie tylko przez niego poparcie.
    • lala1949 Re: Radni już nie chcą lustrować Henryka Mikołaja 16.07.11, 16:07
      najlepiej jak się wypowiadają radni, którzy nie mają pojęcia ani o muzyce, ani o sztuce. O tym czy ulicę nazwać imieniem Artysty pokroju Profesora Góreckiego niech się wypowiadają ludzie ,którzy na co dzień mają do czynienia ze sztuką, kulturą a nie radni
    • malauchatka Re: Radni już nie chcą lustrować Henryka Mikołaja 16.07.11, 18:57
      Nareszcie coś.... mądrego
    • malauchatka Re: Radni już nie chcą lustrować Henryka Mikołaja 16.07.11, 18:58
      Od krowy wymagamy sztuki mięsa i to jest zasadnicza przyczyna stałości jej poglądów.
    • Gość: Pele Łaska pańska oświeciła katowicką Inkwizycję. IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 20:11
      Przypomina mi się Jarosław K. który mówił, że to dobrze stanąć prze Trybunałem Stanu, bo można się wtedy oczyścić.

Inkwizytorzy z esbecką fobią na szczęście nie będę lustrować sp. H. Góreckiego.

Uważam, że każdy wniosek o nadanie patronatu ulicy powinien na końcu trafiać do Macierewicza. Jeśli on już niczego nie znajdzie, to wtedy 100% pewność, że kandydat jest godzien.
      • na.memlonie Re: Łaska pańska oświeciła katowicką Inkwizycję. 16.07.11, 23:30
        Macierewicz, czy to ten, co mówi: dajcie mi człowieka, a kwity na niego się znajdą?
        • Gość: Pele Re: Łaska pańska oświeciła katowicką Inkwizycję. IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.11, 16:45
          Tak, dokładnie ten sam:)
    • posca Radni już nie chcą lustrować Henryka Mikołaja G... 16.07.11, 20:37
      Górecki był kompozytorem, a nie politykiem, czy moralistą. Grzebanie w IPN-ie jest więc niepotrzebne.
    • polsz Radni już nie chcą lustrować Henryka Mikołaja G... 16.07.11, 20:49
      a jeszcze w środę Godlewski popierał lustrację. Teraz wycofuje się rakiem. Zwykły polityk robiony czymś miękkim bez własnych poglądów...
    • rawahecht Wiedziałem, wiedziałem,... 16.07.11, 21:07
      ...że mój post poskutkuje, ale żeby aż tak szybko ?!
      forum.gazeta.pl/forum/w,904,127037884,127043554,Huzia_na_Henka_nie_na_Jozia_.html

Teraz jeszcze tylko Kasztankę z jockeyem odprowadzić do Sulejówka i Katowice będą pozamiatane.
      • janspruce Re: Wiedziałem, wiedziałem,... 16.07.11, 21:42
        rawaheht - Przeceniasz swoje mozliwosci i intelekt
        Po prostu bredzisz.
        • rawahecht Tak sądzisz? 16.07.11, 23:02
          W pierwszym momencie, pomyślałem sobie, że Ty może jesteś tylko "inteligentny inaczej" i nie nadążasz za mną?
          Ale po przeczytaniu Twego wpisu poniżej (21:26) wiem już, że jest durzo gorzej.

Za karę, za ten i inne błędy napiszesz na jutro 100 razy:

"Przysłowiowych" perł nie rzyca się między wieprze, tylko przed wieprze !
          • malauchatka Re: Tak sądzisz? 18.07.11, 14:33
            rawahecht, Ty masz prawdę. Nietrudno było przewidzieć ostateczny wynik, ale... myslałem, że oni ci - jak im tam? aha radni. Mają więcej pod włosami i przynajmniej będą się starać obronić swoje zdanie. Dobrze się stało jak się stało.

• janspruce Radni już nie chcą lustrować Henryka Mikołaja G... 16.07.11, 21:26
      To tak jak by lustrowac Chopina ktory Powstanie Listopadowe przesiedzial w Wielkopolsce.
      Zatrzymal go tam madry magnat bo coz Chopin mogl pomoc powstancom?
      Jak nam teraz nalezy ocenic Chopina - wg. IPN wszyscy powinnismy zginac lub siedziec cicho jak mysz pod miotla w czasie komuny.
      Kto siedzial cicho i byl mierny ale bierny moze liczyc na etat bojownika ktory mowil ze komuna padnie zonie i na ucho Tesciowi.

Ten kto dzialal lub durzo dyskutowal byl pod inwigilacja i tylko ten byl zarejestrowany w SB.
      Reszta to smiecie i sieczka.

SB szczegolnie pod koniec PRL pierwsza wiedziala ze wszystko to padnie - pisali wiec referaty, poematy i wiersze byle tylko wziac premie (wiadomo ze finansowe)

Zreszta co bede rzucal perly miedzy wieprze - wy pryszczaci i kibole wiecie lepiej.
    • fangsu Radni już nie chcą lustrować Henryka Mikołaja G... 16.07.11, 22:44
      Co za pajace wpełzały do Sejmiku Śląskiego! Jak śmią Wielkiego Kompozytora po śmierci ubabrać w SB-ckich śmieciach z IPN i to za moje pieniądze! Czytam o jakichś nazwiskach które nic nie znaczą a zabierają głos o tym czy Górecki zasługuje na ulicę. Zabierzcie się jeszcze za biskupa Wojtyłę, wszak urzędował w Krakowie w latach 60-tych i 70-tych, śmiało, IPN zawsze służy. Na pohybel tym śmiesznym i głupim pomysłodawcom. Walcie się.
    • Gość: jww Radni już nie chcą lustrować Henryka Mikołaja G... IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.11, 01:45
      Radni PO z Katowic powinni byś szybko zlustrowani. Mam nadzieję, że ich kontakty mentalne z ideologią PiSu powinny być notowane w IPN i zaliczane do działalności agenturalnej IV RP i tym samym antypolskiej. Taki wstyd i kompromitacja radnych PO, powinna przynajmniej przed wyborami zaowocować karnym przeniesieniem ich do PiSu lub na Madagaskar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka