Dodaj do ulubionych

AUTONOMII TAK, NARODOWOŚCI ŚL. NIE!

19.05.04, 18:22
Obserwuj wątek
    • harvey_ree Re: AUTONOMII TAK, NARODOWOŚCI ŚL. NIE! 19.05.04, 18:24
      przekonaj mnie !! jestem niedowiarkiem !
      • Gość: korn Re: AUTONOMII TAK, NARODOWOŚCI ŚL. NIE! IP: *.chello.pl 19.05.04, 18:33
        heh... sam juz nie wiem, czy to odpowiedni czas na autonomie. Kiedys myslalem,
        ze tak, ale jak zobaczylem kto stoi za taka idea (RAS i Gorzelik) to zmienilem
        zdanie. Dzis mysle, ze nalezy poczekac co nam da Unia w perspektywie 5-10 lat.
        Byc moze autnomia do niczego nie bedzie potrzebna a jej idea bedzie tylko
        pozywka dla sil wrogich Polsce, dazacych do oderwania Slaska od Polski,
        poslugujacych sie wrogą Polsce retoryka.
        A narodowosc? Ja czuje sie Polakiem, ale uwazam, ze kazdy ma prawo uwazac sie
        za kogo chce. Obawiam sie jednak, ze taka gwaltowna emancypacja narodu
        slaskiego wywola kolejne napiecia i podzialy w regionie, czesto na linii syn-
        ojciec, brat-siostra. Generalnie jednak to prywatna sprawa kazdego SWIADOMEGO
        mieszkanca regionu.
    • Gość: Ślonzok Re: AUTONOMII TAK, NARODOWOŚCI ŚL. NIE! IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 14:19
      Skąd znam to powiedzenie:"Lubię Rumunów i nawet Cyganów ale tylko wtedy gdy
      mieszkają w Rumunii" A gdzie wasza tolerancja, a gdzie prwo do samookreślenia?
      W szkole za komuny i dzisiaj Cię tego nie nauczyli więc tak nie jest , dobry
      uczeń!
      • psie.pole Re: AUTONOMII TAK, NARODOWOŚCI ŚL. NIE! 20.05.04, 14:22
        Liwo zobacz forum gliwice tam to jest śmiesznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka