Dodaj do ulubionych

Widmo Starachowic krąży po Sosnowcu

17.08.11, 23:23
Gdyby ilość pieniędzy na kontrakty tez się podwoiła, to wszystko byłoby OK, a teraz jeden i drugi oddział będzie niedofinansowany.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lekarz Re: Widmo Starachowic krąży po Sosnowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 11:57
      A co na to Konsultant Wojewódzki z kardiologii, prywatnie współwłaściciel spółki PGM? Jako konsultatnt powinien powiedzieć, ze tych pracowni tyle nie potrzeba bo potem trzeba dzielić na kawałeczki cały kontrakt NFZ tzn jednym dawać a drugim zabierać. Ale tak prywatnie to Kasa Jest Najważniejsza.
    • Gość: OlaSosnowiec Widmo Starachowic krąży po Sosnowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 17:47
      Mam wrażenie, że Gazeta zaczyna kampanię przeciw dyrekcji szpitala w sosnowcu a w interesie prywatnej spółki... Nie wiem, czy słusznie czy nie... Bo chyba po prostu właśnie chodzi o pieniądze i tyle, a nie o jakieś inne "wartości"... W każdym razie uczciwiej byłoby napisać - lobbujemy za prywatnym oddziałem i już... Określenie "skok na kasę" w odniesieniu do państwowego szpitala... hmm.. no no... Mocno..
      A jakoś konkurencja nikomu jeszcze chyba nie zaszkodziła...
      • Gość: xyz Re: Widmo Starachowic krąży po Sosnowcu IP: *.sileman.net.pl 18.08.11, 23:46
        watoła niech napisze ze spółeczka PGM nalezy do polońskiego zembali gąsiora i kilku innych prywatnych, ze płacili skandalicznie niski czynsz za wynajem pomieszczeń szpitalnych -wiec dlaczego tylko panowie profesorowie mają czerpac zyski z tak dochodowego przedsięwzięcia?
        a było to oddział znoszący "złote jajka"
        • Gość: D Re: Widmo Starachowic krąży po Sosnowcu IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 22:52
          Do kompletu należy dodać, że konsultantem wojewódzkim w dziedzinie kardiologii jest współwłaściciel tejże firmy prof. Poloński z ŚCCS w Zabrzu. Fajnie nie ;). Za granicą pełnienie funkcji nadzorczej równoległe z byciem udziałowcem jest wykluczone prawnie. U nas jak widać niekoniecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka